>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Statystyki=analiza?

maciek1530 0

maciek1530

Użytkownik
Spotkałem się na tym forum z różnego typu analizami, oczywiście jak wiadomo w bukmacherce, jedne trafne, inne nie. Ja jestem ciekawy Waszej opinii na temat tego, czym głównie się kierujecie przy analizie spotkań. Nie chodzi mi tutaj o liczbę wygranych i przegranych spotkań, liczby bramek itd. Chodzi o to, czy tylko statystyki są dla Was ważne, czy może również to, jaka atmosfera panuje w zespole, nowy trener, komu urodziło się dziecko ???? itd. Interesuje mnie również w jakim stopniu to wpływa na Waszą analizę, czy to jest 10 czy 50 procent,i jakie są tego efekty ????

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Ja oglądam mecze, dzięki temu wiem w jakiej formie jest dany zespół, następnie jeśli nie jestem zorientowany sprawdzam wyniki ostatnich spotkań/osłabienia i jeszcze historie ale uważam ją za sprawę drugorzędną. Co do atmosfery to co tu dużo mówić w większości klubów musi być dobra, a jak nie jest to jest o tym głośno więc też niema problemy. Co do nowego trenera, to zależy kto nim zastał, ale osobiście wierzę w &quot;efekt nowej miotły&quot;.

P 2

pixtr090

Użytkownik
Statystyka ale tylko ostatnich meczy. Uważam że nie ma sensu analizowania tego co się wydarzyło pół roku temu. Sprawdzam również kontuzje, kartki w jakiej dyspozycji są najlepsi zawodnicy

krzysiultd 0

krzysiultd

Użytkownik
tak, statystyka jest ważna, ale nie ta sprzed sezonu, tylko najbliższa, warto też zwracać uwagę na kontuzje/wykluczenia bo czasem zmieniają one obraz gry, szczególnie daje się zauważyć brak lidera na boisku w słabszych klubach, tam ma to moim zdaniem większe znaczenie.
w sieci znajdziesz co najmniej kilka algorytmów na wyliczanie szans na zwycięstwo danej drużyny, wszystko ma swoje plusy i minusy, najlepiej stworzyć kanon własnych reguł wg których będziesz grał.
niektórzy kierują się tylko statystyką, inni tylko tym, co widzą (jak kolega wyżej - ogląda mecze, analizuje formę), jeszcze inni śledzą kontuzje, wykluczenia, afery, atmosferę w szatni i na tej podstawie grają. Każdy ma swój styl gry, i jeśli na nim zarabia, oznacza, ze jest on dobry.

maciek1530 0

maciek1530

Użytkownik
Co sądzicie o analizie opierającej się jedynie na statystykach i informacjach? Chodzi konkretnie o to, że nie każdy ma wystarczająco czasu na oglądanie kilku meczy z danej ligi. Czy da się tak zarabiać na bukmacherce?

maciek1530 0

maciek1530

Użytkownik
No a co innego można włączyć do analizy?
Wszystko napisałem w poście. Wystarczy przeczytać. Można się posłużyć tym, jak dana drużyna konstruuje akcje, jak się broni, czy częściej jest przy piłce, itd. Wszystko to możemy zobaczyć oglądając mecze :p

P 2

pixtr090

Użytkownik
Można się posłużyć tym, jak dana drużyna konstruuje akcje, jak się broni,
No ok tylko która drużyna gra 2 razy tak samo spotkanie, zawsze trener stara się zaskoczyć rywali czymś nowym, zmiana zawodnika również wiele zmienia w sposobie/stylu gry
czy częściej jest przy piłce, itd.
To akurat można przeczytać w statystykach ;)
Każdy ma swój sposób analizowania, jeśli analizujesz mecze tak jak wyżej napisałeś i wygrywasz to przecież nie zmienisz sposobu gry tylko dlatego że ja tak piszę. ????

maciek1530 0

maciek1530

Użytkownik
Owszem, nie zmienię analizowania spotkań. Jedynie chodzi mi o to, czy wielu typerów ogląda spotkania, które mogą mieć wpływ na analizę. A może tylko skróty spotkań? Daje to jakiś lepszy wynik typowania niż tylko same statystyki?

ja28 92

ja28

Użytkownik
Dla meczy na których mi bardzo zależy czyli obstawianych za dużą stawkę ja dodatkowo obowiazkowo czytam forum kibiców jednej i drugiej drużyny. Można tam zazwyczaj znaleźć bardzo istotne informacje. Jedyny problem że jest to czasochłonne.

Do góry Bottom