Dziś 6 spotkań, nareszcie przechodzimy do rozgrywania tylko i wyłącznie serii Best of 3.
CR4ZY - Dream Eaters
Rosjanie są tutaj dość niespodziewanie - najpierw byli w stanie zaskoczyć NRG a później Vitality. Dziś poziom trudności mimo wszystko jeszcze idzie w górę - aby awansować do kolejnej fazy muszą wygrać 2 mapy na CR4ZY. Serbska (głównie) formacja powinna się w kolejnej fazie zameldować już wczoraj - dość łatwo poradzili sobie z North na mirage, a później mieli sporo szans na inferno. Mieli też rundę mapową na trainie. Trochę brakuje im - nie wiem doświadczenia? North miało w tym względzie przewagę i ją wykorzystali. Dziś już łatwiej, bo rywal mimo wszystko słabszy i mniej doświadczony od North. Ban overpass, ban nuke. Serbowie - tutaj raczej bez niespodzianek i pewnie mirage. Rosjanie? Mają mniejszy komfort - albo inferno albo train. Raczej to pierwsze. Decider w postaci d2. Porażka CR4ZY byłaby dla mnie dużą sensacją, myślę że nawet mapy mogą nie stracić.
Dla mnie win Brazylijczyków. Na te poważniejsze ekipy w ostatnim czasie raczej nie dawali rady, ale Syman jest od tamtych ekip przynajmniej półkę słabsze, więc powinni dać radę. Nie bawię się w 2-0, chociaż tak to się może skończyć
Vitality - HellRaisers
Nie mam najlepszego zdania o HR, ale w życiu bym nie przypuszczał, że mając za rywali DE i Syman Vitality będzie dziś grało o pozostanie w turnieju. Bo3 powinno faworyzować lepsze ekipy, to Vitality tutaj nie błyszczy. Zywoo nieźle, ale też nie rewelacyjnie, oddawali sporo entry w obu przegranych meczach. Vitality, ale skip, bo Francuzi tutaj zdecydowanie poniżej oczekiwań.
coL - Grayhound
Obie ekipy się wczoraj uratowały przed odpadnięciem - coL eliminując TyLoo, GH po wygranej z INTZ. Za mało widziałem coL żeby coś typować.
NRG - AVANGAR
Amerykanie zaczęli od falstartu z Dream Eaters, później dwie łatwe wygrane na Syman i TyLoo. AVANGAR najpierw wygrana na complexity, później po dogrywce ulegli mouz, wczoraj wygrana z HR. Faworytem Amerykanie ale i Kazachowie mogą zaskoczyć. Ban Vertigo, ban nuke. Ulubioną mapą NRG jest train, ale mam wątpliwości czy takie pewne wybieranie traina przeciwko AVANGAR dobrze by się zakończyło. Na inferno też AVANGAR umie zaskoczyć. Więc chyba brałbym mirage. W drugą stronę - nie wiem na czym Kazachowie czują się najpewniej. Realne opcje mają myślę dwie - overpass lub dust. Skończy się na trainie. Co tu grać? NRG swój pick i over na picku Kazachów? Tak by podpowiadała logika, więc lepsze do gry
live/ bliżej meczu
G2 - forze
Mecz G2 wywołał tu wczoraj sporo emocji
Dziś też jest to jedno z dwóch najciekawiej zapowiadających się spotkań . Francuzi faworytem, ale raczej nie spodziewam się szybkiego meczu. G2 wczoraj dobre pierwsze pół starcia na mouz, dużo słabsze drugie pół. Ban mirage, ban Vertigo. Dalej jest bardzo ciekaw. Procenty, jak to zwykle bywa u zespołów z Azji czy CIS na dużych turniejach, nabite niesamowicie. Teoretycznie forze powinno wziąć nuke, ale oddawanie CT rywalowi jest zawsze ryzykowne. Nie mniej mimo wszystko tak zakładam - forze pick nuke. G2 pick dust 2. Co do wyboru 3 mapy pojęcia nie mam. Każda jest dla mnie w jakiś tam sposób realna. Dla mnie dziś tutaj mecz - kandydat - do upsetu. Na
live/przed mapami - G2 wygra swój pick, forze na swoim też powinno powalczyć.
Powyżej 2.5 @ 2.15 LVBET
Dzień do zapomnienia :/