Szczerze powiem że nie mam bladego pojęcia o jaką grę może Ci chodzić. A przeszedłem ich dziesiątki... może jeszcze coś sobie przypomnisz i dopiszesz? Ja osobiście po tym jak sam założyłem temat zacząłem szukać innych gier których tytułu nie pamiętam. I tak odkryłem jeszcze jedną grę, która zabrała mi kilka miesięcy życia... Mickey Mouse Dream Balloon... heh, a pomyśleć, że kiedyś wystarczyło powiedzieć Myszka Miki i wszyscy w okolicy wiedzieli o jaką grę chodzi ???? A teraz żeby odnaleźć nie wystarczy napisać Miki na YT ????Idealny temat. Jakieś 8-9 lat temu grałem w grę którą kilkakrotnie starałem się odszukać by znów zagrać, bezskutecznie...
Może ktoś może? Byłbym dozgonnie wdzięczny ????
Gra była 2d , na jakiejś planecie (?) można było biec tylko w prawo i w lewo. W prawo się biegło aby walczyć z potworami różnymi, coraz mocniejszymi i aby uwolnić na końcu mapki uwięzionego człowieka. Miało się broń która strzelała z laserów ( nie dam sobie ręki uciąć ) mechanicznego chyba kota który również strzelał, tym samym pomagając i takie kule magnetyczne które się wystrzelało i tym samym rywali biło, w bazie było drabinką w górę działko dość mocne w sytuacjach podbramkowych. Potwory niszczyły naszą bazę, jak zniszczyły to było koniec. Z lewej strony, bliziutko za bazą były roślinki z których otrzymywaliśmy bardzo ważny tlen bez którego nie można było przemieszczać się za bazę.
Z góry wielkie dzięki, jak już wspomniałem będę dozgonnie wdzięczny jak ktoś pomoże
Może jakieś większe dane? Na oko rok kiedy w to grałeś, do czego podobne... mnie chodzi po głowie gra "Kurka Wodna", potem to samo studio zrobiło inną wersję z wampirami. Polegało to na tym, iż przez minutę latały sobie kurki a my do nich myszą celowaliśmy, prawym przyciskiem myszy się przeładowywało broń. Nie chodziło się wcale, jedynie ekran się przesuwało myszą. Im dalej kurka była (czyli mniejsza jednocześnie) tym więcej punktów się dostawało. Jak się strzeliło do broni to przez chwilę miało się lepszą broń. Chodzi ci o grę w tym stylu?Panowie moze ktoś jednak pomoze ?
Violet Storm, Konami, 1993 rok. Z tego co ja wiem to było 7 plansz, a nie 6, jak ty piszesz. A grafika owszem, kolorowa jak paczka landrynek ????Ja poszukuję gry na automaty. Grafika 2D, dośc cukierkowa, a do wyboru trzej bohaterowie (Wayne, Boris i Kyle) Było 6 poziomów, a każdy zakończony bosem. Najczesciej grało się Wayne'em - blondym w niebieskim wdzianku, którego główną bronią były haki i uderzenia taranem. W salonach gier w młodości zagrywałem się w tą grę, a teraz nie pamiętam nawet nazwy:/
tak dokladnie ????Może jakieś większe dane? Na oko rok kiedy w to grałeś, do czego podobne... mnie chodzi po głowie gra "Kurka Wodna", potem to samo studio zrobiło inną wersję z wampirami. Polegało to na tym, iż przez minutę latały sobie kurki a my do nich myszą celowaliśmy, prawym przyciskiem myszy się przeładowywało broń. Nie chodziło się wcale, jedynie ekran się przesuwało myszą. Im dalej kurka była (czyli mniejsza jednocześnie) tym więcej punktów się dostawało. Jak się strzeliło do broni to przez chwilę miało się lepszą broń. Chodzi ci o grę w tym stylu?
tak dokladnie o ta gre mi chodzilo dwa dni temu ja znalazlem ale wielkie dzieki i tak mega dla Ciebie ????Już spieszę z pomocą. Z innych źródeł niż swojej pamięci myślę, że chodzi Ci o " Vampirjagd" . Innych propozycji brak, niestety, więc to powinno być to ????
było sie wampirem + laską? ????Cześć. Pamiętam grę z przed paru lat. Byla to gra 3d. było się w niej wampirem i było kilka bosow. Pamiętam ze pierwszym bosem była kobieta a walka z nią polegała na chowaniu się w cieniu. Za każdego bosa była umiejętność dodatkowa. Tyle pamiętam z tej gry a tytułu już trochę szukam i nic ???? . Pomóżcie proszę