Znalazłem teraz trochę czasu, więc kilka słów ode mnie, odnośnie spotkań:
- Dziś moim zdaniem czarnym koniem tego dnia będzie ekipa Dallas Mavericks, na którą buki dają aż 1,90 u siebie, gram bardzo często przeciwko wszystkim zasadom i to się opłaca na dłuższą metę. Mowa tutaj m.in. o public betach oraz ekipach z dużą ilością wygranych pod rząd.
- Drugi mój tym to zwycięstwo Utah Jazz, jak nie zwycięstwo to wynik na styku, Boston u siebie na 17 spotkań tylko 2 wygrał różnicą większą niż 10 punktów !Były to potyczki z bardzo słabym Brooklyn Nets oraz wyborne spotkanie przeciwko Knicks. Dziś nie sądzę aby rozbili zespół Utah tak łatwo.
- Trzeci typ to wygrana San Antonio Spurs, kto oglądał mecz z Atlantą dobrze wie że Spurs mieli w 4 kwarcie prowadzenie +6 kilkukrotnie i Leonard miał ostatni rzut który mógł dać im zwycięstwo lecz piłka jakimś cudem wyleciała z obręczy, w dogrywce przegrywali już -6 mianowicie 112-106 i zrobili momentalnie run na 112-112.
Mieli mnóstwo okazji aby wygrać tamten mecz i nawet na powracającej do rytmu Atlancie Hawks potrafili kontrolować przez większość czasu mecz. Jak dla mnie dziś zwycięstwo 5-8 punktów przewagi dla gospodarzy.
- Czwarty mecz który wybieram to wygrana Pistons, którzy moim zdaniem zaczną w końcu wygrywać u siebie. Teague dziś mniejsza ilość minut, możliwe nawet, że nie wystąpi dziś ( kontuzja kostki). Dlatego idę w stronę Pistons.
- Piąty typ to Philadephia, która moim zdaniem dzisiaj w otwartym meczu napsuje sporo krwi przyjezdnym, mecz bedzie na styku więc handicap +10,5 jak najbardziej odpowiedni.
- Szósty typ dotyczy ekipy z Memphis: Mike Conley back in the line-up and Marc Gasol said to be ready to play. Nie sądzę, aby Jeziorowcy dziś byli w stanie opanować drużynę Memphis, która zaprezentuje dziś dużo lepszy basket i myślę, ze w tym starciu okażą się lepsi o 4-5 punktów.
GL!