Panowie znowu nie przesadzajcie z tym składem ''B'' i brakiem doświadczenia, bo powołani też zostali: Chmielewski, Bepierszcz, Galant, Wronka, Dziubiński, Malasiński, Pociecha, Dronia, Wanacki, Bryk.
Ja bym szedł w over w tym spotkaniu, bo strzelać jest kim, natomiast nie mam zaufania do obrony ciągle mając w pamięci tegoroczne mecze dywizji 1A, z której notabene spadliśmy. Nie znam składu rywali, ale zapewne będzie się on głównie opierał na graczach występujących w lidze duńskiej. Na pewno są faworytami tego spotkania, ale nie aż takimi by wchodzić w jakieś wysokie handicapy. Myślę, że najrozsądniej będzie pograć overy, bo kursy są całkiem niezłe. Ostatnie mecze przeciwko Duńczykom rozegraliśmy 2 lata temu. W kwalifikacjach do IO przegraliśmy 2-5, a nieco później w turnieju towarzyskim na Węgrzech. 1-3.
Polska-Dania
over 5.5 @1.85
fortuna
over 6.5(z dogrywką/karnym) @2.45
Co do innych spotkań to myślę, że Węgrzy u siebie powinni nie mieć problemów ze strzeleniem kilku bramek Koreańczykom, którzy na ten turniej przyjechali bez czołowych graczy, mowa o tych wszystkich pochodzących z Kanady. W bramce brak Daltona, który w ostatnich 3 latach bronił praktycznie we wszystkich meczach kadry. Po prostu nie ma dobrego zmiennika.
Węgrzy zagrali słabe spotkanie przeciwko Kazachom i zapewne dziś będą chcieli się zrehabilitować. Skład tak jak pisał Marek, mają solidny także ja wchodzę mocniej w ich zwycięstwo połączone z overem. Koreańczycy jak dotąd stracili po 5 bramek w meczu z Włochami i Kazachstanem. Zagrają też 3 mecz dzień po dniu co też może mieć jakieś znaczenie.
Węgry-Korea
1/+5.5 @1.91
fortuna
1/+6.5 @2.48
matbie , skąd info, że ''tylko bramkarze są z podstawy''? Bo nigdzie nie znalazłem info, że powołani, których wymieniłem mają nie zagrać.