Dziś początek ME w piłce ręcznej i choć dyscyplina ta nie jest stosunkowo popularna (oczywiście patrząc z bukmacherskiego punktu widzenia), to z mojego doświadczenia i przez pryzmat wcześniejszych rozgrywek rangi mistrzowskiej na pewno warto śledzić i analizować poczynania poszczególnych zespołów zważywszy, że przy okazji dużego turnieju jest większy dostęp do informacji a także oferty firm bukmacherskich są niezwykle bogate.
Wiele już napisano na temat pierwszego meczu polaków na tym turnieju, o osłabieniach i sytuacji personalnej w naszym zespole, o porównaniach z Serbami na poszczególnych pozycjach i o "przewadze" jaką daje im gra we własnej hali. Patrząc się na ruch kursów to większość idzie w stronę Serbii, więc jeśli ktoś planuje pobrać win Polaków to warto jeszcze poczekać bo przed meczem kurs na takie rozstrzygnięcie będzie z pewnością większy.
Mecz niezwykle ważny dla obu ekip bo przy zakładanej porażce z Danią i zwycięstwie ze Słowacją, spotkanie to będzie decydujące dla układu w grupie (choć oczywiście nie można wykluczyć straty punktów przez Duńczyków czy zdobycia ich przez Słowaków). To jednak teoretyczne rozważania a wszystko zweryfikuje boisko.
Wydaje mi się, że spotkanie może mieć dwa scenariusze, a mianowicie jeśli w pierwszych fragmentach gospodarze uzyskają zaczną przewagę to niesieni fanatycznym dopingiem swojej publiczności mogą zdominować polski zespół i zdecydowanie wygrać mecz. Jeśli jednak początek będzie należał do podopiecznych B.Wenty to presja ze strony publiczności może obrócić się na niekorzyść Serbów a znając bałkańskie charaktery w takich sytuacjach może to obrócić się na niekorzyść dla tego zespołu.
Podsumowując ciężki mecz do typowania, jednak zważywszy na kursy jakie teraz są dostępne w porównaniu z otwarciem pobiorę dodatnie hc na polaków bo jednak myślę, że mimo wszystko mecz będzie wyrównany do samego końca.
Polska -
Serbia
typ: 1 (+2)
kurs: 1.877
buk: Pinnacle
stawka: 3/10
wynik: ?