1,9 WIN POLSKA 1 dzień fortuna
W tym składzie, Janowski u siebie, Dudek we Wrocławiu dobrze jeździł w meczu Falubazu ze Spartą no nie widzę szans na inny wynik niż nasz pewny WIN. Tak się zastanawiam i dochodzą do wniosku, że ten kurs jest bardzo atrakcyjny. Ja się spodziewałem max 1,60. Jeszcze do tego Max w rezerwie, który jedzie również u siebie. Jeśli czegoś nie wiem to mnie wyprostujcie, ale dla mnie typ dnia.
Rosja - Australia
kto lepszy : Australia @ 2,70 fortuna
Dziwi mnie ten kurs. Ewidentnie widać, że Jason wraca do formy. Do tego ma w parze gościa, który co tydzień trenuje na Olimpijskim. Sam czasem bywam na treningach i widzę jak Fricke potrafi być szybki. Uważam, że Australia może dziś wygrać z Rosją. Oczywiście obiektywnie trzeba powiedzieć, że Rosja też ma Wrocławianina Czugunowa, ale w rezerwie. Ma Łagute, który we Wrocławiu bardzo dobrze w meczach ligowych jeździł, ale uważam, że Fricke będzie chciał dziś pokazać Światu, że tutaj jest szybki. Nie szaleje ze stawką, ale spróbuje w tej parze zwycięstwa Australii.
Mam zupełnie inne zdanie na temat dzisiejszych zawodów. Każdy medal będzie dużym sukcesem a złoto będzie naprawde bardzo dobrym wynikiem. Kurs nie jest wart ryzyka gdy popatrzymy kogo mamy za rywali. Bardzo silna
Rosja,
Anglia z Woffindenem i dwoma równymi parowymi którzy mogą się w razie potrzeby zmieniać, do tego Doyle i Lindgren którzy też na pewno będa "kraść" punkty.
Nie bez powodwu BSI odstąpiła od DPŚ w którym byliśmy bezkonkurencyjni, w razie słabszego dnia jednego zawodnika reszta nadrabiała. W przypadku parowych MŚ, jeden słabszy dzień jednego zawodnika może pogrzebać wszystko, a weźmy pod uwage defekty/upadki/taśmy/wykluczenia które tutaj również mogą się zdarzyć. Formuła zawodów więc też na pewno nie ułatwi nam sprawy, dwa dni jazdy + finał w którym może sie zdarzyć wszystko. Na pewno nie obstawiałbym zwyciestwa Polski - chociaż będe mocno trzymał kciuki ????
Z oferty sts.pl wybrałem takie o to zdarzenia - preferuje typy na dzisiejsze zawody z racji tego, że jutro na pewno będzie jeszcze trudniej i bardziej nieprzewidywalnie - każdy dzisiaj pozna kąty/ścieżki i nawierzchnie, chociaż sts oferuje odrazu bety dwudniowe.
Polska -
Rosja 2 kurs 2,75 na pewno jest bardziej wart gry, tym bardziej, że nawet wejście tego typu nie przekreśla naszych szans na złoto z racji jutrzejszych zawodów. Osobiście tego nie pogram, nie lubie grać przeciwko Naszym ale kurs zacny.
Rosja -
Szwecja 1 kurs 1,75
To już na pewno zagram. Artiom i Emil są w lepszej formie niż Lindbaeck i to zrobi różnice.
Z par H2H wybieram
Jepsen Jensen - Lindbaeck 1 kurs 1,6
Ilość pkt drużyny w 1. turnieju
Sts wystawił bardzo cięzkie linie na poszczególne zespoły. Zawody będa bardzo równe i wszystko może rozstrzygnąć się o jeden punkt.
Mimo to stawiam na
Rosja 21,5+ po kursie 1,75 - licząc "pewną" wygraną ze Szwabami 5-1 pozostaje im do zdobycia 17 pkt co nie jest chyba mega wynikiem mając jeszcze 5 biegów w zapasie.
Szwecja 21,5- po kursie 1,7. Wszyscy wygrać nie będa, uważam, że w dniu dizisjeszym
Niemcy,
Dania i
Szwecja nie będą się aż tak liczyć i pogubią punkty.
Ciekawą linia punktową którą oferuje Nam STS jest linia wystawiona na
Niemcy. 9,5 pkt. Przegrywając nawet wszystko po 5-1 uzbierają 6 pkt, czy będą w stanie ukraść jeszcze 4 pkt, żeby pokryć tą linie? Czemu Kai albo Martin nie mieliby np pokonać Cook'a albo Lamberta z Anglii, ewentualnie Lindbaeck'a? Kurs 1,85.
Nie wiem jak to wszystko się ma do zasad STS typu - zdarzeń nie można ze sobą kombinować. By najmniej będe się kręcił koło powyższych typów i postaram się skleić z nich jakieś AKO.
Pozdrawiam i z fartem!