Ja w sumie od zawsze gram na bwin i trochę mi żal, że nie można tam obstawić zakładów na miejsca w klasyfikacji. Oto co z dzisiejszej, dość skromnej oferty udało mi się wybrać:
1) H2H
Tomasz Gollob - Jarosław Hampel - typ: 1 - kurs 1,65 :zy3ou:
W sumie jak dla mnie to największy pewniak zawodów dzisiaj. Tomasz Gollob bardzo dobrze jeżdżący ostatnio, mający aspiracje na podium w końcowej klasyfikacji mistrzostw, ponadto jedzie w Polsce, więc wejście do półfinału powinien ustalić na cel minimum dziś, zwłaszcza, że na tym torze jeździło mu się dobrze zawsze. Jarosław Hampel jak dla mnie nie ma żadnych szans na wejście do 8 dziś. Ostatnimi czasy jeździ po prostu beznadziejnie i nawet to, że jest to polski tor nie pomoże mu dziś. A już na pewno nie będzie wyżej niż Gollob, chyba, że stanie się coś co wykluczy Golloba z zawodów.
stawka: ogromna
2) H2H
Leigh Adams - Jarosław Hampel - typ: 1 - kurs 1,8 :spokodfhgfh:
Leigh Adams co by o nim nie mówić jest zawsze groźnym zawodnikiem. Myślę, że spokojnie mógłby aspirować do podium, a już na pewno do pierwszej 6 zawodów. Co do Jarka to napisałem coś wyżej o nim.
stawka: średnia
3) H2H
Jason Crump - Hans Andersen - typ: 1 - kurs 1,4 :zy3ou:
Jason Crump to dla mnie dziś murowany kandydat do podium i chyba jedyny żużlowiec, który zagrozi Pedersenowi. Co najważniejsze dobrze zna tor. Już wczoraj w czasie treningu było widać, że jest świetnie przygotowany i łatwo pokonać się nie da. Andersen to również murowany kandydat do 8. Podobnie jak Crump dobrze zna ten tor i ostatnio jeździ na swoim wysokim poziomie. Ale to dziś nie wystarczy, aby mógł pokonać Crumpa czy Pedersena. Na piątkowym treningu odstawał od pierwszej trójki, którą tworzyli Pedersen, Crump i Hanckok i stąd właśnie sądzę, że dziś Crumpa nie pokona.
stawka : wysoka
Te trzy wymienione typy stawiam za konkretne pieniądze, dlatego postanowiłem je dodać i dopisać analizę. Co do zwycięstwa to jak dla mnie no bet. Jednak znalazłem na bwin rozpisane Heat'y na dziś. Stawiam następująco:
Heat 1 -
N. Pedersen - kurs 1,8 (Nickiemu zagrozić może tu tylko Hanckok, ale stawiam, że spokojnie zdobędzie 3 pkt, bo piątkowy trening był obrazem jego szybkości i przyznam, że dzięki niższej wadze i doskonałemu sprzętowi jest tutaj jak dla mnie pewniakiem) :spokodfhgfh:
Heat 4 -
J. Crump - kurs 1,8 (Jeśli tego biegu Crump nie wygra zdecydowanie to już nie wiem co musiałoby się stać. W tym biegu po prostu nie ma żużlowca klasy Crumpa i wygra on go zdecydowanie. Jak dla mnie najpewniejszy bieg dzisiaj) :spokodfhgfh:
Heat 7 -
N. Pedersen - kurs 1,95 (Ten bieg zagram za małe pieniądze, bo jedzie tu Tomek Gollob, któremu dziś szczerze kibicuję, ale jak dla mnie Nickiego on nie pokona. Mam nadzieję, jednak, że Tomek spokojnie wywalczy 2 miejsce oraz zakwalifikuje się do półfinału) :zy3ou:
-----------------------------------------EDIT------------------------------------------------------
Krótki komentarz co do dzisiejszych zawodów we Wrocławiu. To co odstawili Polacy to jakaś kpina. Tomasz Gollob sklasyfikowany na przedostatnim miejscu chyba z 3 pkt ???? :;/: Przecież to się w rozumie nie mieści dosłownie. Zwłaszcza, że w piątek na treningu prezentował się dobrze. I jeszcze te jego szumne zapowiedzi, że chce walczyć o podium... Z taką jazdą to na pewno powalczy o tytuł kaleki roku... W sumie zaskoczył mnie Jarek Hampel, bo pokazał po raz kolejny, że umie się zmobilizować na ważne imprezy. Miał troszkę pecha, bo gdyby nie upadki awansowałby do 8. Jaguś też dziś specjalnie nie zachwycał niestety. Heat 7 nietrafiony, nie wiem jak Pedersen to zrobił, ale no dał się już na starcie Zagarowi wyprzedzić i potem ten już prowadzenia nie oddał. Ogólnie jednak Niki pokazał klasę po raz kolejny, ładnie pokonał w finale całą resztę. Jak tak dalej pójdzie to będzie murowanym faworytem następnego
GP. Co do Crumpa to jednak przeceniłem jego możliwości na początku. Mimo, że w piątek spisywał się bardzo dobrze, to dziś w finale został pojechany i zajął dopiero 4 miejsce. Tak na dobrą sprawę to ciężko określić jego formę teraz, bo popełniał dziś błędy, ale miał też dobre momenty. Jedyne czego mu odebrać nie można to klasa jaką reprezentuje, bo ta jest nadal na najwyższym poziomie. Szczerze mówiąc to 2 największym zaskoczeniem zawodów było dla mnie odpadnięcie w półfinale Grega Hancocka. Do półfinału jechał po prostu wyśmienicie. Szczerze mówiąc to typowałem go nawet przez pewien czas na zwycięzcę zawodów dzisiaj. I potem taka słaba jazda w półfinale... No ale dzięki zakładom
live udało się wyjść na plus dzisiaj. Teraz pozostaje tylko czkać na następne
GP...