>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Speedway Grand Prix (11) Polska - Toruń, 03 października 19:00

Status
Zamknięty.
radula 5,4K

radula

Użytkownik

Tai Woffinden z 25 pkt przewagi w Toruniu będzie zapewne świętował tytuł MŚ. Po ostatnim słabym występie Pedersena druga lokatę najprawdopodobniej zdobędzie Hancock. Ciekawie jeszcze może być na dole tabeli bo miejsca 10-6 będą walczyć o pozostanie w cyklu. Kildemand który ma teoretycznie spora startę do TOP-8 w Toruniu postara się o kolejny bardzo dobry występ i odrobienia kilku oczek a ma ku temu bardzo duże szanse. Jensen forma przeciętna aczkolwiek MA zna swietnie i tutaj zazwyczaj notuje bardzo dobre wyniki. Holder i Doyle też niby tor znaja ale co z tego? Geometria toru w Toruniu nie jest trudna i tutaj zazwyczaj ogladamy kapitalne zawody z wieloma mijankami. Z dziką kartą ma wystąpić Paweł Przedpełski natomiast rezerwowymi będą Piotr Pawlicki i Bartosz Zmarzlik. Jak Wy widzicie sobotnie GP?

Dla przypomnienia aktualna klasyfikacja:

ZACHĘCAM DO WSPÓLNEJ DYSKUSJI ORAZ PODAWANIA TYPÓW​

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Niestety klasyfikacja generalna jest taka, że już na 2 rundy przed końcem niemal wszystko jest wiadome. Taj zostanie mistrzem już w Toruniu, Hancock może też w sobotę zapewni sobie srebny medal. Jedyne emocje to walka o brąz, choć strata 10 pkt NKI do Nickiego jest już chyba za duża. TOP8 raczej też znamy. MJJ traci 10 pkt, Kildemand 14 pkt. Teoretycznie jest pozamiatane, bo żaden z nich nie ma chyba na tyle mocy w tym momencie by zapunktować 2*15 pkt. Ale jak się porówna tegoroczne występy zawodników z GP podczas meczów Ekstraligii w Toruniu to wszyscy mieli słabe występy. Wyjątek stanowią Woffinden, Hancock i Zagar ale także właśnie dwójka Dunów. Kildemand szalał na początku roku i wygrał 4 biegi. Jeszcze lepiej zaprezentował się MJJ którego 14 pkt dały remis Sparcie w Toruniu. Tamtego dnia pokonał go tylko Holder w 15 pkt. Daje to nadzieje na jakiekolwiek emocje związane z klasyfikacją generalną. Emocji sportowych nie powinno zabraknąć, bo tor w Toruniu będzie pewnie inaczej przygotowany niż na ligę. Najbardziej czekam na występ młodych Polaków - Przedpełskiegp jeśli da radę wyzdrowieć lub Pawlickiego dla którego byłoby to fajne przetarcie. Ziemniaki wrzuciły już pierwszą ofertę. Kurs na awans Pawła do TOP8 to tylko 1,45 ???? Dla mnie lekka przesada. Trzeba też tradycyjnie poczekać na losowanie i liczyć, że Polacy wylosują dobre numery ...

R 0

richardson

Użytkownik
Co masz na myśli dobre numery, poza pierwszym numerem?, chodzi mi o to że dla jednego zawodnika lepiej jest jak startuje cześciej od razu po równaniu i roszeniu, dla drugiego na odwrót, pod koniec seriii startów. Zaznaczam że nie biore pod uwagę takiej zmiennej jak polea startowe w tym przypadku, rozumiem jakby to GP bylo w krsko albo pradze, ale akurat w Toruniu pola maja dużo mniejsze znaczenie, prosze rozwiń swoją myśl i podaj te numery które wg Ciebie dają tutaj handicap

rodzyn7 6,7K

rodzyn7

Użytkownik
Ja do tych pól nie przywiązywałbym aż tak dużej wagi, chyba że, tak jak kolega wyżej napisał, są tory jak Krsko. Tydzień temu też ktoś tutaj stawiał wnioskując po polach, że Janowski nie wjedzie do półfinału, bo ma kiepskie losowanie. ;) Tor w Toruniu pewnie będzie zrobiony pod ściganie (tak zakładam, może ktoś ma informacje z pierwszej ręki), bo po prostu da się go tak zrobić.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Panowie, chyba nie chcemy dyskutować czy pola startowe mają znaczenie w żużlu? To chyba dość oczywiste. Niestety w większości turniejów GP w tym roku pola startowe miały kluczowe znaczenie. Oczywiście, że przed turniejem nie wiadomo które pola będą korzystne itd. Można tylko przypuszczać ale tor może być różnie przygotowany. I tak jak Molp napisał w większości przypadków pola wewnętrzne są korzystne na początku a zewnętrzne pod koniec. Ale reguły nie ma. Przypominam że pole A w zeszłym roku w Toruniu miało aż 42% zwycięstw. W 2013 rozkład nie tylko zwycięstw ale wszystkich miejsc był mniej więcej podobny, natomiast w 2012 aż 20 biegów zostało wygranych z pól A i B, ba z pola A do 10 biegu było zdobytych prawie 45% wszystkich punktów, a z pola D w całych zawodach nikt nie wygrał itd.
Pisząc by pola były korzystne dla Polaków nie miałem na myśli żeby losowali pole A i B na początku, to tego które pola były dobre (o ile) przekonamy się po zawodach ale sądzę że Magic wylosował lepiej niż Kasper.
Pola startowe:
http://sportowefakty.wp.pl/zuzel/551093/lista-startowa-grand-prix-polski

X 283

xpiccolox

Użytkownik
Jensen over 6,5 @ 1,70 STS ⛔⛔⛔
Jesnen zawsze na torze w Toruniu dobrze jeździł, pasuje mu ten, lubi go, wie jak tam się przełożyć. Bariera 6 punktów jak najbardziej do złamania, moim zdaniem powalczy on w sobotę o półfinał.
Doyle over 7,5 @ 1,65 STS ✅✅✅
Zawalał sezon w lidze polskiej po całości ale w GP nigdy nie zawodził. Wcale się nie zdziwię jak zrobi niespodziankę i bezczelnie wjedzie do finału i stanie na pudle ;D W tym sezonie w GP jak nie zaczynał pajacować to over taki pokrywał i bywał w półfinałach. Dzisiaj liczę że będzie podobnie.
Pedersen under 9,5 @ 1,85 STS ⛔⛔⛔
Pamiętajmy że STS rozlicza to na podstawie fazy zasadniczej. Moim zdaniem Nicki nie zrobi dwucyfrówki. W ostatnich dniach trochę się męczy, na motoarenie różnie z nim bywa, raz lepiej a raz gorzej. A w sobotę będzie miał z kim przegrywać. Linia punktowa ustawiona raczej dobrze, ale czuję że nie będzie to jakiś dobry występ Nickiego. 11, 8, 8, 6, 7 - z tyloma punktami kończył faze zasadniczą we wcześniejszych GP w Toruniu począwszy od 2014 roku skończywszy na 2010.
Jonasson - Jensen 2 (zwycięstwo w bezpośrednim biegu) @ 1,75 STS ⛔⛔⛔
Dla mnie to bet dnia. Kurs świetny (uważam że jeszcze spadnie). Razem spotkają się w biegu 20. THJ z pierwszego pola, a Jensen z ostatniego. THJ jedzie piach totalny, Jensen za to na motoarenie zawsze dobry, a że to końcówka fazy zasadniczej to powinien już być dopasowany do toru. Na pola nie zwracam uwagi bo w tej fazie zawodów będą one raczej bez znaczenia.
Ze zwycięstw w bezpośrednich biegach proponuję jeszcze:
Kildemand - Jonasson 1 @ 1,45 STS ✅✅✅
Jensen - Kasprzak 1 @ 1,70 STS
⛔⛔⛔
THJ to ogórek, a Kildemand ostatnio jeździ świetnie, bo walczy o TOP8 i to jego cel na tą chwilę. No i kolejny raz ufam Jensenowi, Kasprzak miewa przebłyski, ale dalej jego forma jest mizerna.
// ehh...za bardzo zaufałem Jensenowi, pierwsze dwa biegi kapitalne i myślałem że pójdzie łatwiutko a potem nie mam pojęcia co się stało ???? mieć 5 punktów po 2 startach i nie pokryć overu :;/:

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Przedpełski poniżej 10 @2,1 ladbrokess
Krótko, Paweł jest po upadku, ma kontuzjowaną rękę. Podobno mocno spuchnięta i niektórzy doradzają mu odpuść, daj szanse pojechać Piotrkowi. Ja zagram najwyżej będzie zwrot. Pawła stać na półfinał/finał, a nawet na zwycięstwo, ale w obliczu kontuzji, uzbieranie 6-8 oczek i otarcie się o półfinały będzie sukcesem. Jak już mówiłem, nie wiem czy na 100% pojedzie, ale ze złamaną kością śródręcza cudów bym się po nim nie spodziewał. Gdyby był zdrowy to owszem półfinał i o 10 oczek był bym spokojny, ale w takiej sytuacji trzeba to zagrać. Angielski bukmacher chyba przeoczył ten fakt i linie ustawił jak na moje za wysoko.

T 140

tajski26

Użytkownik
Jak już zauważyli moi poprzednicy warto zastanowić się nad tym jak zaprezentują się dwaj Duńczycy - Kildemand oraz MJJ.
I według mnie value jest w dwóch zakładach - a przynajmniej wydaje mi się że warto spróbować pograć coś takiego bo kursy zachęcające.
Oba zakłady są z opcją each-way z której można spróbować skorzystać.
Wiadomo że Tai i Grin kosmiczna forma - ogólnie Tai w całym cyklu, a Kapitan Ameryka w ostatnich turniejach GP, ale zarówno MJJ jak i Kildemand nie mają wcale złych numerów startowych - no i nie mają za bardzo trudnych biegów (poza Kildemandem - bieg 10 bodaj gdzie ma i Tajskiego i Grina).
Obaj radzą sobie w Toruniu nadzwyczaj dobrze i w tym upatruje ich szansy - ponadto obaj nadal walczą o pierwszą &quot;ósemkę&quot; co zagwarantowałoby im start w przyszłym sezonie w GP. Z Magicem tego wyścigu raczej nie wygrają - ale taki Holder czy Doyle są do połknięcia przy ich obecnej dyspozycji i mimo wszystko baku regularności. Jakie minusy? MJJ też niezbyt regularny, a Pająk jak wiadomo - impreza bez wykluczenia to nie impreza ????
Ale mimo wszystko próbuje zagrać:
Kildemand win @17 E/W miejsca 1-3 @5
MJJ win @29 E/W miejsca 1-3 @8
Kursy z bet365

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Jonasson over 3,5@1,66 Bet365 2/10✅

Jonasson to jeden z outsiderów tegorocznego cyklu,ale ja taką linię pobieram.Jonasson pokrył ją w 7 z 10 zawodów.Dobre losowanie,bo spod 5 pojedzie dwa razy z pola A.

Ktoś tu pisał wyżej,że liczy na tor zrobiony do ścigania.Ja się tego nie spodziewam,bo BSI takich torów po prostu nie robi od dawna.Pogoda jest dobra,wiec przygotuja sobie betonik tak jak lubia i zobaczymy kolejne nudne zawody,z jakimis tam wyjatkami jak Tajski czy Kildemand przegraja start.

Michael Jepsen Jensen awansuje do półfinałów @3,25 Przykronam 2/10⛔

Za wysoki ten kurs.Gorsze losowanie,bo dwa razy z 4.pola ale zawsze to lepsze niż dwa razy z 3.pola.Dotychczas wchodził do półfinałów w 4 z 10 zawodów.W tym roku na samym początku ligi w Toruniu zanotował kapitalny występ.Pamiętam też że w którym z turniejów SBP na tym torze bardzo ladnie jechał.No i trzeba pamiętac oczywiscie o dwóch sezonach spędzonych w Toruniu.Forma Liglada to jest wielka niewiadoma,ale taki kurs biorę.

Otrzymane punkty reputacji: +9
cokano 18

cokano

Użytkownik
Jak już zauważyli moi poprzednicy warto zastanowić się nad tym jak zaprezentują się dwaj Duńczycy - Kildemand oraz MJJ.

I według mnie value jest w dwóch zakładach - a przynajmniej wydaje mi się że warto spróbować pograć coś takiego bo kursy zachęcające.

Oba zakłady są z opcją each-way z której można spróbować skorzystać.
Wiadomo że Tai i Grin kosmiczna forma - ogólnie Tai w całym cyklu, a Kapitan Ameryka w ostatnich turniejach GP, ale zarówno MJJ jak i Kildemand nie mają wcale złych numerów startowych - no i nie mają za bardzo trudnych biegów (poza Kildemandem - bieg 10 bodaj gdzie ma i Tajskiego i Grina).

Obaj radzą sobie w Toruniu nadzwyczaj dobrze i w tym upatruje ich szansy - ponadto obaj nadal walczą o pierwszą &quot;ósemkę&quot; co zagwarantowałoby im start w przyszłym sezonie w GP. Z Magicem tego wyścigu raczej nie wygrają - ale taki Holder czy Doyle są do połknięcia przy ich obecnej dyspozycji i mimo wszystko baku regularności. Jakie minusy? MJJ też niezbyt regularny, a Pająk jak wiadomo - impreza bez wykluczenia to nie impreza ????

Ale mimo wszystko próbuje zagrać:
Kildemand win @17 E/W miejsca 1-3 @5
MJJ win @29 E/W miejsca 1-3 @8

Kursy z bet365
Mam pytanie, gdzie mogę znaleźć typ z 1-3 miejsca?

rodzyn7 6,7K

rodzyn7

Użytkownik
Z tym stawianiem na MJJ bym uważał. Moja pierwsza myśl była podobna, ale zauważmy, że Duńczyk ostatnio nie błyszczy formą. O ile od THJ powinien być lepszy, tak z tym półfinałem już ostrożnie raczej.
Ja z kolei polecam pójść w stronę Harrisa. Nie wiem, co ten nowy tuner wstawił mu do silnika, ale ewidentnie zdaje egzamin. A kursy wystawione przez buki to jakieś nieporozumienie. Przy linii 4 kursy powyżej 2. Przecież na tym sprzęcie to on THJ, KK czy innego Batchelora objedzie bez problemu. Na chwilę obecną Zagar, Jonsson czy inny MJJ też są w jego zasięgu. Dorzućmy jakieś punkty ekstra, które na pewno się pojawią. Dlatego też widzę dwie perełki na dziś:
Harris - Kasprzak @2,05
Harris - THJ @2,03
Oba wydarzenia dostępne na betssonie.

pawelex 237

pawelex

Użytkownik
Pedersen under 9,5 @ 1,85 STS
Pamiętajmy że STS rozlicza to na podstawie fazy zasadniczej. Moim zdaniem Nicki nie zrobi dwucyfrówki. W ostatnich dniach trochę się męczy, na motoarenie różnie z nim bywa, raz lepiej a raz gorzej. A w sobotę będzie miał z kim przegrywać. Linia punktowa ustawiona raczej dobrze, ale czuję że nie będzie to jakiś dobry występ Nickiego. 11, 8, 8, 6, 7 - z tyloma punktami kończył faze zasadniczą we wcześniejszych GP w Toruniu począwszy od 2014 roku skończywszy na 2010.
Nie licząc 13-tego i 10-tego to Nicki jedzie w naprawdę mało wymagających biegach
3
Jonsson, Andreas
Doyle, Jason
Kasprzak, Krzysztof
Pedersen, Nicki
8

Jensen, Michael Jepsen
Przedpelski, Pawel
Pedersen, Nicki
Batchelor, Troy
10
Pedersen, Nicki
H Jonasson, Tomas
Hancock, Greg
Kildemand, Peter
13
Woffinden, Tai
Pedersen, Nicki
Iversen, Niels-Kristian
Janowski, Maciej
19
Harris, Chris
Pedersen, Nicki
Zagar, Matej
Holder, Chris
Ja bym tutaj spokojnie typował over 9,5

motorhead 214

motorhead

Użytkownik
P.Kildemand awansuje do półfinałów 1.65 Sportingbet✅
Warto iść dziś w stronę Petera.Po pierwsze,dobre występy w tym sezonie na Motoarenie zarówno w SEC jak i lidze (odpowiednio 10 i 12 pkt).Po drugie, Pająk ma o co walczyć,ponieważ ma jeszcze szanse na utrzymanie się w czołowej ósemce SGP.Polecam.

Otrzymane punkty reputacji: +7
skolsik1 1,7K

skolsik1

Użytkownik
Dzisiaj nie mam głowy na jakieś mega fajne typy na singla, ale popieram wszystko przeciwko Kasprzakowi. Kurs ponad 2 w parze z Harrisem wygląda super. KK Ostatnio miał &quot;fenomenalny&quot; występ, ale tylko i wyłącznie ze względu na niezły układ pól startowych i tor jaki był. Decydował praktycznie tylko start i kreda, więc kilka punktów Krzysiu dowiózł. Dzisiaj kiepskie losowanie i tor w Toruniu na pewno będzie ciekawszy do ścigania, niż w Sztokholmie, gdzie moim zdaniem zobaczyliśmy najnudniejsze GP w tym roku. Tutaj będą mijanki, a Kasprzaka na trasie ogrywają wszyscy.
3 lokaty od betssona, które można śmiało dokładać do dubelka:
Iversen - Kasprzak @1,2 ✅
Zagar - Kasprzak @1,23 ✅
Janowski - Kasprzak @1,18 ✅

Co tu analizować ? Trzech zawodników, którzy powalczą o półfinał vs Kasprzak, który walczy o to, żeby się nie ośmieszyć. Jedyny Zagar wydaje się w delikatnym dołku, ale na Kasprzaka to tak czy siak starczy. Maciek i Puk ostatnio w finale i cały czas walczą o dobre miejsca w generalce.
Wszystko jak pisałem się sprawdza.Tor dziś do ścigania to pana Krzysztofa nie ma i tyle ;) h2h z harrisem świetna sprawa ;) lokaty oczywiście to formalność i nie miały prawa nie wejść

Otrzymane punkty reputacji: +7
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom