>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Speedway Grand Prix (10) Włoch - Terenzano, godz 20:00

Status
Zamknięty.
robson_26 612

robson_26

Forum VIP

Grand Prix Włoch - Terenzano, godzina 20:00
Lista startowa:
1. Jason Crump (Australia)
2. Tomasz Gollob (Polska)
3. Emil Sajfutdinow (Rosja) 20. Davey Watt (Australia)
4. Greg Hancock (Stany Zjednoczone)
5. Andreas Jonsson (Szwecja)
6. Nicki Pedersen (Dania)
7. Rune Holta (Polska)
8. Kenneth Bjerre (Dania)
9. Fredrik Lindgren (Szwecja)
10. Hans Andersen (Dania)
11. Magnus Zetterstroem (Szwecja)
12. Chris Holder (Australia)
13. Jarosław Hampel (Polska)
14. Chris Harris (Wielka Brytania)
15. Tai Woffinden (Wielka Brytania)
16. Mattia Carpanese (Włochy)
17. Mattia Cavicchioli (Włochy) - rezerwa toru
18. Andrea Maida (Włochy) - rezerwa toru
W ubiegłym roku w Terenzano najlepszy okazał się Tomasz Gollob. Czy i tym razem naszemu najlepszemu zawodnikowi uda się stanąć na najwyższym stopniu podium? Jego aktualna forma oraz determinacja może wskazywać na to, że Chudy wygra sobotnie GP i być może już jutro Polak zapewni sobie tytuł MŚ. Kto może zagrozić Tomkowi? Czy Crumpa będzie stać na pokonanie Golloba? Być może macie innych faworytów na GP Włoch?
Pola startowe:

Zapraszam do dyskusji​

shon19 40

shon19

Użytkownik
Jeśli zawody dojdą do skutku (przewidywane mocne opady deszczu) to myślę, że fajnym typem będzie:
Crump-Pedersen 1 1.60
Crump wiadomo musi gonić Golloba i uciekać przed Hampelem.Obsada biegów, w których bierze udział Crump też jest dla niego korzystna. Dodatkowo Crump nie schodzi ostatnio w Grand Prix poniżej 15 punktów, a nie sądze by w tym turnieju Pedersen zbliżył się do tej granicy punktowej. Wg mnie Crump będzie w finale a dla Pedersena szczytem będzie półfinał.

No i wiadomo: zwycięzca biegu 15- Gollob ale tutaj kurs będzie chyba w granicach 1.4 więc szału nie ma

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
Co myślicie o takim zestawieniu:
Tomasz Gollob - Jaroslaw Hampel 1,35
Jason Crump - Greg Hancock 1,45
Andreas Jonsson - Hans Andersen 1,6
Kursy ogólnie 3,13
G
ollob zmierza po mistrzowski tytuł i wygląda na to że nic go nie zatrzyma. Myśle, że Hampelowi bardziej będzie zależało, żeby cało dotrzeć na niedzielny mecz i nie bedzie za bardzo ryzykował, ponadto niema już takiej formy jak na początku sezonu.
Crump bedzie dzisiaj strarał się gonić Tomka i mam nadzieje ze mu sie to uda i dzięki temu ostatnie GP w bydgoszczy będzie jeszcze ciekawsze. Crump pokazuje ze ma wysoka forme zarówno na torach ligowych jak i GP a Hancock w GP często przywoził mniej niz 10p i myślę ze tak bedzie i tym razem.
Hans i AJ zajmują kolejno 9 i 10 pozycje w rankingu i obydwaj będą walczyć o zajecie przynajmniej 8 lokaty. W tamtym roku obydwaj pokazali ze potrafią jeździć we włoszech, jednak wątpię żeby Hans powtórzył wyczyn z przed roku a AJ ma cos do udowodnienia.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
pierzakrys------typy wydają się ok,chociaż Jonsson i Andersen to wielka niewiadoma w tym sezonie,więc tu widzę największe ryzyko.
Ja konsekwentnie od kilku tygodni gram na Harrisa,dziś Bet365 poczęstował mnie takim kursem:

Harris powyżej 7 pkt @2,1✅
Bomber nie spuszcza ostatnio z tonu,w lidze angielskiej wprowadził swoje Coventry do finału zdobywając odpowiednio 15(komplet) i 13 punktów. Co prawda w 1 lidze polskiej tylko 6 pkt w Gnieźnie,ale nie od dziś wiadomo że u nas Harris jeździ słabiej. Mi się od zawsze podoba jego waleczny styl jazdy,wiec liczę że dziś nie zawiedzie,a 7 pkt w 5 biegach jak najbardziej w jego zasięgu.

unicaja 104,6K

unicaja

Użytkownik
Ja z kolei proponuję typ na zwycięzcę 17 biegu wieczoru. Osobiście gram w tym zestawieniu na Nickiego Pedersena. Spójrzmy na obsadę tej gonitwy (od krawężnika):
A. Pedersen Nicki
B. Woffinden Tai
C. Holder Chris
D. Watt Davey​

Wiadomym faktem jest, że Pedersen ma się jeszcze o co bic w tym cyklu. Jego los bowiem wisi na włosku. Obecnie bowiem Duńczyk zajmuje 12. pozycję z 9 pkt straty do znajdującego się na ostatnim bezpiecznym miejscu Chrisa Harrisa. Jeśli sztuka awansu do czołowej ósemki IMŚ nie uda się &quot;Dzikowi&quot; to byłemu mistrzowi świata pozostanie liczyc na przychylnosc ludzi decydujących o przyznaniu tzw. stałych dzikich kart na sezon 2011. A pretendentów do tego zaszczytu ustawia się naprawdę już długi wianuszek.
Ale konkretniej mówiąc to łatwiejszej obsady już nie można sobie wyobrazic. Nie dosc że Nicki znajduje się w tym biegu na pierwszym polu to jeszcze rywali ma - powiedzmy sobie szczerze - co najwyżej przeciętnych. Najlepszy z tego towarzystwa Chris Holder wystartuje z najgorszego pola czyli C. O pozostałej dwójce nie da się powiedziec niestety nic dobrego. W dodatku 17 wyścig będzie pierwszym po równaniu toru po czwartej serii startów a więc krawężnik będzie miec dodatkowy handicap.
Nicki ten bieg po prostu według wszelkich znaków na niebie i ziemi wygrac powinien. Ja osobiście gram to zdarzenie po @1.80 w tobet ale w takim bet365 można zlapac ten typ jeszcze nawet po @1.90
Podsumowanie powyższych rozważań:

Heat 17 Winner

Typ: Nicki Pedersen ✅
@1.80 tobet | @1.90 bet365

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Co myślicie o takim zestawieniu:
Tomasz Gollob - Jaroslaw Hampel 1,35
Jason Crump - Greg Hancock 1,45
Andreas Jonsson - Hans Andersen 1,6
Kursy ogólnie 3,13
Nie jestem wielkim znawcą żużla, ale nie lubię stawiać AJ-Hans, ile razy nie postawiłem było źle ???? co do 2 pierwszych typów chyba sam tak zagram, albo Crump-Nicky. Mam nadzieję, że Tomek Gollob zdobędzie w końcu upragnionego Indywidualnego Mistrza Świata na żużlu ;)

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
hmm no to może zmienie Aj na holte vs freddi. tylko tu jest pytanie czy hiltański pojedzie na swoim poziomie bo na ostatnim meczu w szwecji bylo widać ze ta noga nadal go bardzo boli

unicaja 104,6K

unicaja

Użytkownik
hmm no to może zmienie Aj na holte vs freddi. tylko tu jest pytanie czy hiltański pojedzie na swoim poziomie bo na ostatnim meczu w szwecji bylo widać ze ta noga nadal go bardzo boli
Odnośnie &quot;Ryszarda&quot; to fajny tekst znajdziesz tu:
http://www.espeedway.pl/news,rune_holta_izapomniec_o_bolui,41118,10.html
- Potrzebuję tylko odpoczynku. Kolano jest skręcone, dlatego nie mogę go przeciążać. Kiedy skończy się sezon będę mógł odpocząć i wszystko powinno wrócić do normy. Teraz jednak muszę zapomnieć o bólu i skoncentrować się na najważniejszych imprezach w: Polsce Szwecji i Grand Prix - przyznaje.
- Odpowiada mi ten obiekt. W ubiegłym sezonie dostałem się do półfinałów, więc teraz nie powinno być gorzej. Mam przygotowany odpowiednio silnik i nie mogę się doczekać już sobotniego turnieju. Mam nadzieję, że uda mi się wywalczyć taką ilość punktów, która zapewni mi wysokie miejsce jeszcze przed turniejem w Bydgoszczy. Nie wiadomo jak będę się czuł za dwa tygodnie - mówi Rune.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Za niecałą godzinę Grand Prix więc wypada coś napisać. Ciężko wybrać coś sensownego z dzisiejszej oferty bo nie wiadomo które pole pojedzie czy czasami w trakcie trwania zawodów nie zacznie padać deszcz, wtedy zawody mogą okazać się loterią. Co do Golloba to uważam że dzisiaj sobie nie zapewni tytułu mistrzowskiego, zdobycie przypieczętuje na domowym torze w Bydgoszczy. Dzisiaj wyjątkowo typersko nie zajmuję się czołówką bardziej skupiam się na zawodnikach którzy mają szansę na utrzymanie się w cyklu. Niewątpliwie takim zawodnikiem jest Harris uważam że dzisiaj może być czarnym koniem zawodów, awans do półfinału jest w jego zasięgu. Jest w dobrej formie, w ubiegłym roku był 7 we Włoszech. Jeśli się nie utrzyma samodzielnie w cyklu będzie musiał liczyć na dziką kartę do której już ustawiła się bardzo długa kolejka, miejsce w GP dla jednego Anglika jest zarezerwowane z urzędu, ale patrząc na obecną formę Lee Richardsona, Bomber może się obawiać który z nich otrzyma dzikusa. Więc musi wziąć sprawy w swoje ręce i dzisiaj przynajmniej dojechać do półfinału.
Drugim zawodnikiem który &quot;musi&quot; być w Top 8 jest Andreas Jonsson, z kolei jego sytuacja jest o wiele bardziej skomplikowana ponieważ na dziką kartę poprostu nie ma co liczyć, bo w przyszłym roku na pewno będziemy obserwować dwóch Szwedów tj. Lindbecka i Lindgrena którzy awansowali z GP Challenge. Szansa dla Jonssona na pozostanie w elicie jest zajęcie minimum 8 miejsca w GP. Jego forma również jest wysoka co potwierdził w IM Szwecji które wygrał oraz w Elitserien. Szkoda tylko że w polskiej lidze nie jechał tak dobrze. Niemniej jednak uważam że dzisiaj w TOP8 musi się znaleźć jeśli myśli jeszcze o utrzymaniu się w GP.
Typy:
Andreas Jonsson (SWE) TOP8 @ 1,72 Bwin ✅
Chris Harris (GBR) TOP8 @ 1,72 Bwin ✅
oraz dubel
Tomasz Gollob - Rune Holta @ 1,40 Expekt ✅
Jason Crump - Nicki Pedersen @ 1,65 Expekt ⛔

elwis1 0

elwis1

Użytkownik
Moje typy:
Singiel: Rune Holta powyzej 9 punktow 2,15, Bet365
Wiadomo, Rune lubi ten tor, jak wszystkie dlugie tory. Ostatnio komplecik w lidze szwedzkiej na wyjezdzie mowi samo za siebie.
Pierwsza trojka:
1.Holta.
2.Crump.
3.Gollob

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom