speedway-european-championship
Trudno przejść obojętnie obok takich kursów, niskie ale dość pewne.
Sajfudinov - A Laguta @1,28
Lindbaeck - Jedrzejak @1,34
Obaj panowie wymienieni oo lewej to faworyci. Są w porównaniu do kolegi z pary niebiańskich formach. Lindbaeck to zawodnik, ktory jak by jechał w
GP myślę, że był by 5-8. Woffi, Herbi, Nicki i Zagar. Później PUK, Mudzin, Holdery, Doyle, Janowski. Wśród takich nazwisk próżno szukać Ogóra, który ma kolejny słaby sezon. Znajomość toru w Ostrowie nic mu nie pomoże. Lindbaeck w tym sezonie bije go na głowę, 3 miejsce w
SEC 35 oczek, Tomek praktycznie ostatni z 14 oczkami, para dla mnie z kosmosu.
Między drugą parą w punktacji też kolosalna różnica, bo aż o 4 oczka wyższa niż w poprzedniej parze 49 - 24. Emil miażdży w SECu rywali, 3 w
GP Nicki ledwo za nim nadąża. Jeśli Power jest 3, to który był by Emil? Myślę, że szedł by łeb w łeb z Woffim o mistrza. Artem co najwyżej byłby 8-10. Sajfudinov mimo, że po 3 seriach pewnie zapewni sobie zwycięstwo w generalce wątpie by odpuścił turniej. Stawki za punkt i zwycięstwa w turnieju są wyższe niż w
GP, więc motywacji na pewno nie zabraknie.
Kursy niskie ale do dubla w sam raz @1,72 betsafee
Lindbaeck - Vaculik @2,19 betsafke
Nie rozumiem faworyzowania Słowaka dla mnie kursy powinny oscylować ok 1,72 - 2,0. Szwed jest wg mnie faworytem. Dlaczego? Wystarczy spojrzeć na dotychczasowe wyniki w SECu;
Toruń:
4. Antonio Lindbaeck (
Szwecja) -
12 (3,1,3,2,3,0)
7. Martin Vaculik (Słowacja) -
8 (2,1,0,2,3)
Landshut:
3. Antonio Lindbaeck (
Szwecja) -
11 (1,w,3,3,3,1)
6. Martin Vaculik (Słowacja) -
11 (1,3,2,2,3) + 4. miejsce w barażu
Kumla:
4. Antonio Lindbaeck (
Szwecja) - 12 (3,2,3,1,3,w) + wykluczenie w finale
7. Martin Vaculik (Słowacja) -
8 (2,1,0,2,3)
Tylko w Niemczech Martin był blisko Tonino tak to przegrywa h2h przynajmniej 4 oczkami, kursy dziwne dla mnie, nic tylko pobierać.
Sajfudinov - Vaculik @1,40
Pedersen - A Laguta @1,62
Dubel po @1,92 Stsy
można dorzucić
Lindbaeck - Protasiewicz
tripel po @2,73 Stsy
Zawodnicy z top3 SECu, myślę że zarówno Emil jak i Nicki poza zasięgiem. Dorzucam Tonino z PePe, który już czeka by ten sezon się skończył, długi w Falubazie, kontuzje, przegrany finał w Szwecji, słaba postawa w SECu ten sezon dla niego stracony.