>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Skrill mi zabrał 90% z przelewu,o co chodzi?

B 0

busakka

Użytkownik
Witam, wpłaciłem sobie wczoraj 50zł przelewem bankowym na Moneybookers, o godzinie 16:13 mi doszły pieniądze i również o godzinie 16:13 została mi pobrana &quot;opłata&quot; w wysokości 41,53zł.
o co chodzi do cholery?? bo nie wiem co jest grane

B 0

busakka

Użytkownik
Jaka karta? nie mam kary z Moneybookers, żadnej karty nie wyrabiałem do cholery, a konto mam od stycznia.
Przeciez to czyste złodziejstwo, juz napisałem do nich ale pewnie nic to nie da...

B 0

busakka

Użytkownik
Dostałem takiego maila:
Nie wolno dokonywac depozytow gotowkowych lub pochodzacych od osob trzecich!!! Probowali Panstwo zasilic swoje konto Skrill (Moneybookers) zabronionym sposobem wplaty gotowkowej przez osobiste udanie sie do banku i przelanie gotowki na nasze konto bankowe:

Kwota: PLN 50

Bank: Bank Pekao SA - PLN A/c

Otrzymujac szczegoly dotyczace depozytu gotowkowego, zostali Panstwo wyraznie ostrzezeni, ze: Skrill (Moneybookers) nie zezwala na zasilanie kont E-PIENIEZNYCH depozytami gotowkowymi. WSZYSTKIE SRODKI MUSZA POCHODZIC Z KONTA BANKOWEGO ZAREJESTROWANEGO NA PANSTWA NAZWISKO!

Otrzymali Panstwo wyrazne ostrzezenie, ze zostana Panstwo obciazeni wszelkimi kosztami bankowymi i administracyjnymi, jesli podejma Panstwo probe zlozenia depozytu gotowkowego na koncie Skrill (Moneybookers). Dlatego tez zwracamy Panstwu ten depozyt, odpowiednio pomniejszony o EUR 10 oplat administracyjnych.

UWAGA! To jednorazowy wyjatek! Jesli beda Panstwo nadal beda probowali skladac depozyty gotowkowe, moga Panstwo byc podejrzani o dzialanie zwiazane z praniem brudnych pieniedzy.

Z powazaniem,
Zespol Skrill (Moneybookers)
nie rozumiem K***a, zrobiłem przelew za pomoca zwykłego przekazu bankowego, czyli wypełniając druczek etd... A ci złodzieje jakims kruczkiem prawnym sie zasłaniając ukradli mi kase, banda frajerów

ted 12,8K

ted

Forum VIP
taki mają regulamin i nic nie poradzisz, musisz wpłacać tylko z konta bankowego na swoje dane przelewem elektronicznym

Otrzymane punkty reputacji: +1
B 0

busakka

Użytkownik
ted ale wcześniej dokonywałem tym samys sposobem wpłaty i nic nie było, nie dostałęm żadnego maila z takim powiadomieniem...
A gbury jeszcze piszą że informowali o tym jak sie tylko da, nieporozumienie.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Ja się spotkałem z podobno sytuacją tyle że zablokowali konto, po jednym telefonie wystarczył skan paszportu i konto razem z kasą zostało odblokowane.

B 0

busakka

Użytkownik
Zrobiłem przelew za pomocą świstka, wczesniej robiłem tak samo i było wszystko ok.
powinni przynajmniej informowac mailem po pierwszej takiej wpłacie że to zabronione, szczególnie że w mailu dostałem odp na ten temat: &quot;Informowaliśmy o tym jak się da&quot;-nic nie informowali.
Pogodziłem się juz ze strata 40zł to nie są duże pieniadze nie mniej jednak to złodziejstwo i tyle.
A złodziejsto dlatego że powinni blokowac konto po takich incydentach, a nie przelewać pieniadze na swoje prywatne konta bo założę się że tak to działa.

kuerten 138

kuerten

Użytkownik
Zrobiłem przelew za pomocą świstka, wczesniej robiłem tak samo i było wszystko ok.
.
trzeba czytac regulamin , zapis o nielegalnych zasileniach konta
co z tego , ze piszesz &quot;za pomocą świstka&quot; ja tez moge zalozyc kilka kont na MB i robic wplaty na poczcie lub w banku za pomoca swista nie z mojego konta , tak walcza z oszustami

B 0

busakka

Użytkownik
Zrozumiał bym to gdyby chodziło o duże sumy, 1000zł+
Rozumiem wtedy można podejrzewac że ktoś może prać $
Ale jesli ktoś sobie przelewa jakies śmieszne sumy? tylko dlatego korzystam ze skrilla bo moge wygodnie płacić na aliexpress, w innym wypadku nawet bym nie spojrzał na ten portfelik.
Nie czytałem regulaminu to fakt.
Dlatego nie robię przelewów z banku na takie pierdoły, bo konto bankowe służy mi tylko do odkładania pieniedzy z którego nic nie wyciagam juz od 3 lat... dlatego lubię świstki, to wszystko temat można zamknąć.

kuerten 138

kuerten

Użytkownik
taki mają regulamin i nic nie poradzisz, musisz wpłacać tylko z konta bankowego na swoje dane przelewem elektronicznym
mozna takze podejsc ze jak to pisze autor swistkiem do swojego banku i zrobic normalny przelew tylko ze swojego konta

kuerten 138

kuerten

Użytkownik
Zrozumiał bym to gdyby chodziło o duże sumy, 1000zł+
Rozumiem wtedy można podejrzewac że ktoś może prać $
Ale jesli ktoś sobie przelewa jakies śmieszne sumy?.
pisales, ze to nie pierwsza taka wplata wiec moze juz bylo ponad 1000

B 0

busakka

Użytkownik
łącznie nie było wiecej jak 300zł, bo 4 razy płaciłem na alieexpress za zakupy po około 50-70zł.
Nie mam do nich żalu, to mój błąd że nie zapoznałem sie z ich regulaminem, ale mam do nich żal o to że wcześniej ludzi nie informują kompletnie o tym nic, a pomimo tego maja tupet po fakcie napisać że informowali o tym jak sie da;)

bezsennosc 23

bezsennosc

Użytkownik
No to teraz jestem w szoku, nie wiedziałem o tym. Wpłacałem PLN zazwyczaj ze swojego konta, teraz wpłaciłem z konta mamy (mBank) - czyli konto zostanie mi zablokowane, tak? Kurdę, a chciałem kwotę ponad tysiąc wypłacić.

sylwek2012 1,1K

sylwek2012

Użytkownik
nie rozumiem K***a, zrobiłem przelew za pomoca zwykłego przekazu bankowego, czyli wypełniając druczek etd... A ci złodzieje jakims kruczkiem prawnym sie zasłaniając ukradli mi kase, banda frajerów[/quote]
W to akurat nie wierzę...
Nic Ci nie ukradli. Pozatym jeżeli najpierw coś robisz a później myślisz o tym co zrobiłeś to powodzenia. Na stronie MB wyraźnie jest napisane to ostrzeżenie poza tym milion razy na forum padało pytanie czy mogę wpłacić do Mb przez zwykły przekaz bankowy i są setki odpowiedzi, a jeżeli ktoś nie potrafi czytać ze zrozumieniem takie są tego efekty. Jeżeli chodzi o twoją kasę to jeśli podałeś nadawcę przelewu w ciągu tygodnia może dwóch otrzymasz kasę do domu chyba że podawałeś swój numer konta to Ci zwrócą kasę. Nie wiem czy nie będziesz musiał coś zapłacić za to ale na pewno większą cześć kasy odzyskasz.
Ja tu widzę tylko i wyłącznie twoją winę, mniej pretensje tylko i wyłącznie do siebie.

Nie mam do nich żalu, to mój błąd że nie zapoznałem sie z ich regulaminem, ale mam do nich żal o to że wcześniej ludzi nie informują kompletnie o tym nic, a pomimo tego maja tupet po fakcie napisać że informowali o tym jak sie da;)

Uploaded with ImageShack.us
No i słusznie że nie masz żalu. Pozatym nie pisz że nie inforumją o tym że nie można robić depozytów od stron trzecich bo wyraźnie jest o tym napisane. Ślepy by to zauważył
I co się dzieję z kasą, która ląduje na &quot;zablokowanym&quot; koncie?
W przypadku takiego przelewu nie ląduje ona na Mb ale wraca do nadawcy.

Otrzymane punkty reputacji: +1
bezsennosc 23

bezsennosc

Użytkownik
Dzięki wielkie. Więc wpłacę sobie przez paysafecard i wypłacę kasę zwykłym przelewem 1-3 dni robocze. Wielkie dzięki Ci! Poleciał &quot;dzięki&quot; ????

josef39 1,3K

josef39

Użytkownik
No to teraz jestem w szoku, nie wiedziałem o tym. Wpłacałem PLN zazwyczaj ze swojego konta, teraz wpłaciłem z konta mamy (mBank) - czyli konto zostanie mi zablokowane, tak? Kurdę, a chciałem kwotę ponad tysiąc wypłacić.
wpłacałeś prawdopodobnie przez P24 więc możesz to robić nadal.

Do góry Bottom