>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

SKRILL - koniecznie zadbaj o bezpieczenstwo swojego konta!

zraszacz-bukow 955

zraszacz-bukow

Użytkownik
Niby kazdy wie, niby kazdy uwaza, ale jednak ja juz osobiscie slyszalem o dwoch wlamaniach na konta znajomych i wyczyszczeniu ich. Teraz, przy wysylaniu pieniedzy nie trzeba podawac daty urodzenia tak wiec jak znamy maila i haslo to konto jest nasze. Dwa dni temu jak wiekszosc VIPow mialem obowiazkowe ponowne wyslanie dokumentow i przydzielenie tymczasowego hasla. To mi dalo do myslenia! Co by bylo jakby te moje zapalki zniknely z konta? Ciezko by bylo ????

Wiadomo, mozna zmieniac haslo co jakis czas, ale ja osobiscie tego nie robie, loguje sie tylko na moim laptopie do ktorego tylko ja mam dostep i ew. na komorce. Nigdzie wiecej. Ale moi znajomi to samo robili i konta wyczyszczone.

Zamowilem sobie token bezpieczenstwa! Jestem VIPem to mam za darmo, takie male urzadzenie w postaci breloka, ktore bedzie generowac kod. Na konto loguje sie tylko w domu, bedzie w szufladzie, to jest najlepsze mozliwe zabezpieczenie!

Token bedzie szedl do 10 dni, wczoraj zamowilem, ale na teraz ustawilem sobie troche slabsze zabezpieczenie ale w praktyce niemozliwe do zlamania czyli weryfikacje dwuetapowa. Loguje sie na konto, podaje e-mail i haslo a nastepnie musze wejsc na smartfona, wejsc w Google Authenticator i wygenerowac numer. Osobiscie nie wiem, czy przy tym nie zostane, bo ta opcja mi sie bardziej podoba niz brelok, komorke mam zawsze przy sobie.

Niby napisalem rzecz oczywista, ale trzeba uwazac, coraz wiecej tych trojanow, wirusow, keyloggerow a GRAC TRZEBA. A jak chcesz grac jak nie masz nic na Skrillu? ????

pozdrawiam serdecznie!

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Posiadam kilka kont Skrill i mogę napisać, że na niektórych z nich dostaję w spam mnóstwo reklam z różnych kasyn itd.
Więc widocznie Skrillowi musiały wyciec dane jak np. baza e-mail, a może i coś więcej, albo sprzedali je po prostu komuś.

zraszacz-bukow 955

zraszacz-bukow

Użytkownik
Zraszacz, weź pod uwagę że telefon możesz zawsze zgubić
Zgadza sie! Ale Skrill jest na tyle madry, ze przy aktywacji tokena smsowego podal 5 jednorazowych kodow, zapisalem je, wsadzilem do portfela, zapisalem rowniez na kompie. Tak wiec jak zgubie telefon to zaloguje sie na Skrillu i dezaktywuje usluge.
Wszystko pomyslane ????
Powiem wam, ze spadl mi kamien z serca odkad wiem, ze moje zapalki sa bezpieczne, bo nie powiem, przedwczoraj jak zalogowalem sie i wyskoczylo mi zle haslo to sie przestraszylem (mowa o tej przymusowej weryfikacji za pomoca dowodu osobistego).
Posiadam kilka kont Skrill i mogę napisać, że na niektórych z nich dostaję w spam mnóstwo reklam z różnych kasyn itd.
Więc widocznie Skrillowi musiały wyciec dane jak np. baza e-mail, a może i coś więcej, albo sprzedali je po prostu komuś.
Tez tak mam z reklamami. Jak dzwonilem do nich to Anglik mowil mi, ze I STRONGLY RECOMMEND USING TOKEN FOR YOUR OWN SECURITY. Czyli cos musi byc na rzeczy, moim zdaniem ten caly Skrill zawsze mial slabe zabezpieczenia w porownaniu np. z bankami. Mozliwosc zakladania multikont, przelewy pieniedzy bez zadnych problemow, teraz nawet daty urodzenia nie trzeba podawac.

Otrzymane punkty reputacji: +5
M 0

mac-rum

Użytkownik
Witam drodzy koledzy, ja mam pytanie.
Czy kupno tokena daje mi bezpieczeństwo 100%? Czy jesli będę ogarniał w ten sposób, że np z bet365 przesyłam kasiorę o 6 rano i jak tylko dojdzie idę wypłacić to nie powinienem w jakiś sposób zostać okradziony, dobrze myślę?
Jest tam jeszcze to zabezpieczenie dwuczynnikowe na skrillu, ale aplikacja jest na androidy lub ios, na windows phone nie ma nic, co mogę zrobić?
Wczoraj zakupiłem kartę i dopiero potem zacząłem czytać dogłębniej o tych kradzieżach.. Wiem, mój błąd, mówi się trudno i teraz trzeba zaradzić.
Pozdrawiam ????

scott99 4,6K

scott99

Użytkownik
Dzisiaj przyszedł mi ten token niby ze Skrilla i jestem trochę w szoku, bo nadawca to: Radoslava Georgieva z Bułgarii:grin:
Też tak mieliście?

bzyq 216

bzyq

Użytkownik
Dzisiaj przyszedł mi ten token niby ze Skrilla i jestem trochę w szoku, bo nadawca to: Radoslava Georgieva z Bułgarii:grin:
Też tak mieliście?
jak dlugo czekales na tokena od momentu zlozenia zamowienia?
mi kiedys karta przyszla od nich z Czarnogory albo Albanii juz nie pamietam dokladnie, ale na pewno z bałkanów

scott99 4,6K

scott99

Użytkownik
jak dlugo czekales na tokena od momentu zlozenia zamowienia?
mi kiedys karta przyszla od nich z Czarnogory albo Albanii juz nie pamietam dokladnie, ale na pewno z bałkanów
Po złożeniu zamówienia, mail z potwierdzeniem zamówienia i wysyłki przyszedł mi chyba dopiero po 2 tyg. A potem to już szybko 2 albo 3 dni kurierem.

Do góry Bottom