ale konto nie jest Twoje tylko np. poczty i to jest niedozwolone.Musi być w nazwie nadawcy moje imię i nazwisko i te dane są na przekazie.
PS. Można też chyba wykonać przedpłatę nawet na poczcie w przelewy24, i tak wpłacić do skrill.[/QUOTE
Tak teoretycznie można tak zrobić, spisujesz dane do przelewu p24 oraz banku idziesz na pocztę, robisz taki przelew i powinien dojsc.
Nie dozwolona jest jedynie wpłata bezpośrednia z innego konta niż własciciela konta, we wszystkich innych metodach teoretycznie możesz wpłacać z byle jakiego konta.
Większość osób wpłacających nawet nie rozróżnia tego pojęcia wpłata bezpośrednia więc ogólnie śmiało można wpłacać z byle jakiego konta np przez p24 czy trustly.
To jest jedyna opcja gdzie musisz wpłacić z własnego rachunku bankowego. Jeżeli dokonasz wpłaty z innego rachunku pieniądze wrócą do Ciebie, oczywiście wpłacając na poczcie stracisz prowizje za wysyłke i pewnie zwrot a jeszcze jak nie podasz rachunku na który mają zwrócić to przyjdzie pocztą do domu a to zajmuje min tydzień.No to po co oni oferują taki przelew jak uważają, że nie wolno?
Jest w opcji wpłaty zwykły przelew. Są dane które trzeba wpisać itp. Tylko obok pisze, że przelew musi pochodzić od osoby na która jest skrill. Musi być w nazwie nadawcy moje imię i nazwisko i te dane są na przekazie.
Nie konto nie jest do niczego Ci potrzebne zobacz jakie masz metody wpłaty, możesz wpłacić choćby paysafecard,I czy potrzebuje jeszcze konto w jakimś banku?
Wszędzie piszą że trzeba Skrill powiązać z kontem w banku.
Pozdro.
1 nie prawdaBez zweryfikowanego konta bankowego nie licz, że będziesz mógł swobodnie korzystać z konta Skrill.
Bez weryfikacja i podłączenia konta bankowego:
1.nie zamówisz i nie zweryfikujesz konta dla karty MasterCard o którą możesz się ubiegać, aby wypłacać pieniądze ze Skrill,
2.będziesz miał niskie limity (1-50tys zł, ale raczej w pułapie 500zł-5 tys.),
3.nie będziesz mógł wypłacić pieniędzy (przelewanie kasy na konto kolegi i wypłacanie przez niego skończy się blokadą konta twojego i kolegii)
Bzdura Panie i jeszcze raz bzdura. Nie potrzeba ci żadnego konta w banku by swobodnie korzystać z Skrill, ja od lat tak robiłem znaczy się miałem konto w banku ale kompletnie nie łączyłem go z Skrill jak i bukmacherką. Zawsze kupowałem PSC do bahu i z bahu obrót wypłata na skrill potem do bankomatu i kasa w ręce.Sam sobie zaprzeczasz.
Zamieściłeś nieprawdziwą informację - w Polsce obowiązek meldunkowy cały czas istnieje. Fikcyjny, ale istnieje. Zostanie wzniesiony dopiero od stycznia 2016r. Drugie primo, nie wiem co ma wspólnego wysyłanie listu z obowiązkiem meldunkowym? ????
Nie wiem jak u innym, ale u mnie Skrill przy ubieganiu się o kartę Mastercard wymagał potwierdzenia tożsamości za pomocą dowodu osobistego i wyciągu konta z bankowego. Nie było możliwości wysłania karty bez przejścia tego etapu.
Kroki te były podjęte mimo, że wcześniej miałem w pełni zweryfikowane konto za pomocą adresu, konta bankowego i skanu dowodu osobistego.
Po prostu napisz do Skrilla i od pierwszej ręki będziesz miał informacje na swoje pytania.Pozwolę se odświeżyć. To jak to z tym jest? Jeden mówi tak drugi tak. Potrzebne mi konto w banku do wypłaty i uzyskania karty Mastercard czy wystarczy ze wpłacę hajs przez paysafecard obroce je w buku i wpłacę przez kartę ? Która założę bez konta?