>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

skoki - Planica [18-20 marca] -FINAŁ SEZONU

Status
Zamknięty.
G 35

gesio

Użytkownik
zgadzam sie z waszymi typami, Hilde krotko mowiac nie blyszczy i troche rozczarowuje, natomiast jestem zaskoczony forma K.Stocha, i na tle Stocha widac jak sie rozni Planica od Vikersund, Kamil w powietrzu wyglada bardzo podobnie jak w Norwegi a skakanie jest calkiem inne, chodzi mitu o to ze skacze rownie pasywnie jak na skoczniach K-120 gdzie to daje efekty, w Norwegii z takim skakaniem nie mial czego szukac, a w Planicy pieknie to wyglada ????
Toet wystawil pare Malysz-Stoch, na Stocha @2.35, mysle ze jest to kurs godny uwagi, juz dzis w druzynowce gdyby nie problemy w powietrzu to Kamil wypadlby lepiej od Adama.
tez w parze Severin Freund - Jurij Tepes , bylbym sklonny postawic na Niemca po kursie 1.5

lorenzz 34

lorenzz

Użytkownik
co myślicie o tych parach ????
Martin Koch - Robert Kranjec
Johan Remen Evensen - Kamil Stoch
Bjørn Einar Romøren - Tom Hilde
Matti Hautamäki - Severin Freund
Adam Malysz - Andreas Kofler
Simon Ammann - Anders Bardal
Gregor Schlierenzauer - Thomas Morgenstern
oczywiście kto chce niech się wypowie ????

prof 62,3K

prof

Użytkownik
Gregor Schlierenzauer win @ 2.50 Bet365 4/10 ⛔

Podobnie jak w piatek typuje znow zwyciestwo Gregora Schlierenzauera. Austriak jest w formie skacze rowno i daleko , oddawal juz tutaj skoki ponad 230m (Morgi wczoraj w druzynowce skoczyl ponad 230m jednak nie bylo wtedy rywalizacji miedzy nimi). Niewiele osob jest wstanie mu powaznie zagrozic.

Gregor Schlierenzauer - Thomas Morgenstern 1 @ 1.76 Bet365 9/10 ✅✅✅

O ile na mniejszych skoczniach Gregor jeszcze ustepuje swojemu starszemu koledze to na mamutach jest zdecydowanie lepszy , 3 ostatnie loty 2x Vikersund i Planica i 3 razy gora byl Szliri.

Robert Kranjec - Simon Ammann 1 @ 1.65 Bet365 6/10 ✅✅✅

Robert co sezon od wielu lat prezentuje podobna forme. Na malych skoczniach nie imponuje i notuje przecietne wyniki ale gdy przychodzi skakac na mamutach to zawsze jego forma znacznie sie podnosi gdzie naprawde jest grozny i lata bardzo daleko. Poprostu prawdziwy lotnik i chyba warto mu zaufac. Ok ostatnio porownojac ta pare to Amman byl lepszy gdzie Kranjec w 2 serii sie wypierniczl jednak teraz moim zdaniem powinno byc odwrotnie.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Kapitalne zakończenie sezonu , kapitalne zakończenie kariery Adama Małysza :!: Fakt dziś na Velikance trochę kręciło ale i tak brawa dla Kamila za świetny skok. Zawsze chciałem zobaczyć jak dwóch Polaków śpiewa hymn na dekoracji , blisko było w Zakopanem , i myślałem , że już nic z tego a tu dziś taka niespodzianka ? Może i mała tak ale i Adam i Kamil całkiem fajnie skakali na Velikance. Kamil wygrał , Adam trzeci , Adam wskoczył na podium PŚ , Polacy wskoczyli na 3 PN , no cóż więcej chcieć.

G 35

gesio

Użytkownik
Toet wystawil pare Malysz-Stoch, na Stocha @2.35, mysle ze jest to kurs godny uwagi, juz dzis w druzynowce gdyby nie problemy w powietrzu to Kamil wypadlby lepiej od Adama.
no chyba wywróżyłem ????
ale tak konkurs fajny bo nasi w samym czubie, no i szczescie nam sprzyjalo przy skokach Adama i Kamila

hama 11

hama

Użytkownik
Magiczny konkurs, tak jak magiczna była cała kariera Adama.
Stoch - brawo brawo brawisimo, jednak narazie nie ma co mówić, że będzie wielki jak Adam chłopak ma jeszcze czas i jeśli go dobrze przepracuje to ma szanse być znakomitym zawodnikiem ale czy jeszcze ktoś może pobić Adama?? Chyba nie...
Aż łza mi się kręci w oku jak pomyślę, że to ostatni wątek w historii kiedy mogliśmy typować na Adasia ...
Pewna karta została zamknięta ... niestety, ale dobrze zrobił, że odchodzi w tak dobrej formie.
Dziękujemy Adam ????

hama 11

hama

Użytkownik
jeszcze Sportowiec Roku 2011 przed nami;)
to ciekawe ile skoki stracą na popularności bez Małysza..?
To zależy, jeśli Stoch zacznie regularnie wygrywać to mogą stracić niewiele, jeśli natomiast bedzie skakał tak nierówno jak teraz to pewnie skoki stracą 1/3 widzów co najmniej.
Ja właściwie skoki oglądałem dla Adasia i żeby mieć materiał pod typowanie ???? ale jeśli ktoś nie typuje to już gorzej ????

G 35

gesio

Użytkownik
1/3? no mysle ze moze to byc nawet i wiecej, gdyz bardzo duzo osob oglada to tylko i wylacznie bo sa sukcesy, sukcesow nie bedzie to moze sie skonczyc ogladanie ;]
tez dosc ciekawe oczekiwanie sa wobec Stocha, tymbardziej ze konczy sezon wygrana , i 3 wygrane na przestrzeni calego sezonu a to niezle juz, tez pytanie czy bedzie walczyl tylko o miejsce w generalce okolo 10 czy moze cos wiecej, optymistyczne jest to ze moze byc cos wiecej, gdyz Kamil z poczatku sezonu nie imponowal wynikami, dopiero z czasem zaczal ladnie skakac i plasowac sie w czolowce, tak wiec gdyby tak odpoczatku sezonu to moze cos w granicach 7.miejsca, jak myslicie ;&gt;

kanas 400

kanas

"Gram grubo"
Gesio, dobrze prawisz. Jednak trzeba wziąć pod uwagę to , jak Polacy skakali na przestrzeni lat ... Stoch już wcześniej też miał przebłyski formy, jednak brak mu stabilizacji. Jak się teraz przez lato nie spali, to kto wie co się wydarzy ..

K 35

krasny2

Użytkownik
Takiego zakończenia spodziewał się tylko Apoloniusz Tajner. Powiedzieć trzeba sobie, że konkurs niezwykły, w Oslo każdy chciał by była druga seria teraz nikt z Polaków nie ma nic do zarzucenia bo po prostu się nie dało drugiej serii przeprowadzić :p
Bardzo ciekawe wywiady można znaleźć z Adamem
http://www.youtube.com/watch?v=D7VT6hQZAL8&amp;amp;feature=relmfu
tutaj konferencja po zwycięskim konkursie w Polsce
O przyjeździe Norwegów do Zakopanego
&quot;Romoren mi mówi, że mają mistrzostwa Norwegii w tym czasie. Ale myślę, że jakoś uda się ich namówić, albo przełożą te mistrzostwa&quot;
Na pytanie co będziesz robił po 26.03 (Benefis Adama)
&quot;Mam nadzieje, że nie będę leczył kaca&quot;
&quot;Zawsze sobie obiecywałem, że jak zakończę kariere. To przez pierwszy rok będe siedział, nie będe nigdzie jeździł, będe oglądał telewizje, bede robił to co będe chciał (...) ale wiem, że nie dałbym rady teraz tak usiąść i nic nie robić&quot;
&quot;Polityka to nie. Jakbym skłamał, to bym przeżywał to później przez miesiąc&quot;
Mi jeszcze utkwiła wypowiedź o występie w programie Wojewódzkiego (ładnych pare latek temu)
&quot;Lubie ten program, ale nie chce tam wystąpić bo boje się, że mnie wyśmieje&quot;
I wiele naprawdę bardzo ciekawych wywiadów teraz jest.
Byłem dwukrotnie na konkursie pucharu świata i pare razy na mistrzostwach polski. I po prostu szacun tak kończą goście. Swoją drogą gdyby ktoś miał/znalazł film z Zakopanego, gdzie przed Adamem puścili przedskoczka z wąsem. To był bodaj w 2002 roku ale znaleźć tego nie moge. (puścili przedskoczka, że niby Adam co zawalił skok a potem się okazuje, że to był przedskoczek) Przynajmniej ja tak kojarzę te sytuacje

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom