>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

skoki - Planica [18-20 marca] -FINAŁ SEZONU

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
PLANICA 18-20 marca
Program zawodów
17.03.2011, czwartek
09:00 oficjalny trening
11:00 kwalifikacje
18.03.2011, piątek
14:15 seria próbna
15:15 pierwsza seria konkursowa
19.03.2011, sobota
09:00 seria próbna
10:15 pierwsza seria konkursowa
20.03.2011, niedziela
09:00 seria próbna
10:15 pierwsza seria konkursowa RELACJE W TV
Czwartek, 17.03, godz. 13:00 - Puchar Świata w Planicy - kwalifikacje

Piątek, 18.03, godz. 15:05 - Puchar Świata w Planicy

Piątek, 18.03, godz. 15:15 - Puchar Świata w Planicy

Sobota, 19.03, godz. 09:50 - Puchar Świata w Planicy

Sobota, 19.03, godz. 10:00 - Puchar Świata w Planicy

Niedziela, 20.03, godz. 09:50 - Puchar Świata w Planicy

Niedziela, 20.03, godz. 10:00 - Puchar Świata w Planicy
Zwieńczenie sezonu i zarazem kariery Adama Małysza. Spodziewanych jest wielu polskich kibiców pod skocznią. Na nowy rekord świata w długości lotu raczej nie ma co liczyc bo wynik wyśrubowany w Vikersund jest zbyt daleki, a tak dalekie skoki na Velikance są już niebezpieczne. Ponadto jury jak zwykle będzie się bawic belką czym doprowadza mnie do szału!????
Bo nie rozumiem jak można tak faworyzowac czołówke dodając im na starcie +20pkt a i tak skaczą oni daleko. Zawodnicy z niższymi nr nie mają przecież szans by im dorównac...
Zapraszam do dyskusji ;)

lorenzz 34

lorenzz

Użytkownik
Dla Morgensterna należało się zwycięstwo ???? Wiadomo że lepiej jak by stał Adam na najwyższym stopniu ale jak widać już nie ma szans . W tabeli jednak będzie walczył z Koflerem o 3 miejsce ???? Straty nie są duże 35pkt wiec jest wstanie odrobić tego mu oczywiście każdy życzy ???? Jeżeli będą typy czy Małysz zajmie 3miejsc w kwalifikacji ogólnej to z pewnością obstawię że Tak .Pokuszę się nawet o zagranie na top 3 ????

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Robert Kranjec skokiem na 217,5m wygrał oficjalną serię treningową przed dzisiejszymi kwalifikacjami w Planicy. Trening odbywał się w bardzo trudnych warunkach pogodowych - przy zmiennym wietrze i opadach deszczu.

Niespodziewane podmuchy wiatru były przyczyną upadków Pascala Bodmera oraz Fumihisy Yumoto. Ten pierwszy prawdopodobnie złamał rękę. Obaj zawodnicy zostali zabrani do szpitala na dokładne badania.
Daleki skoki w tych trudnych warunkach oddali także Thomas Morgenstern (211,5m), Matti Hautamaeki (207,5m), Gregor Schlierenzauer (206,5m) oraz Severin Freund (207,5m).
Polscy skoczkowie nie zachwycili. Najlepszym z nich był Adam Małysz, który osiągnął 199,5m i był 11. Kamil Stoch z wynikiem 179m (30. lokata). Stefan Hula poszybował na 171,5m (36. miejsce). Maciej Kot był 51. (166m), Tomasz Byrt 62. (144,5m), a Piotr Żyła 66. (131m).
Trening rozgrywany był przez prawie 90 minut i w międzyczasie organizatorzy musieli poprawiać rozmakające tory najazdowe. Kilkukrotnie zmieniano także belkę startową.
▶http://skijumping.pl/wiadomosci/13218/PS-w-Planicy-Kranjec-wygrywa-oficjalny-trening/
Robert Kranjec skokiem na 228,5m wygrał kwalifikacje do jutrzejszych zawodów Pucharu Świata w słoweńskiej Planicy (HS 215). Na kolejnych lokatach uplasowali się Norwegowie - Anders Bardal (227m) oraz Anders Jacobsen (210,5m).
Na czwartym miejscu sklasyfikowany został Daiki Ito (200m), piąty był Bjoern-Einar Romoeren (206,5m), a szósty Jurij Tepes (203m).
Z dobrej strony zaprezentowali się Polacy. W jutrzejszym konkursie zobaczymy aż pięciu naszych reprezentantów. Wybornie spisał się Tomek Byrt, osiągając 198,5m (15. lokata). Na 18. pozycji sklasyfikowany został Piotr Żyła (190,5m), a 28. lokata przypadła Stefanowi Huli (182,5m). Zawiódł jedynie Maciej Kot, któremu 168,5m wystarczyło do zajęcia dopiero 47. miejsca i resztę weekendu nasz młody reprezentant spędzi w roli kibica.
Najdalej z naszych zawodników poszybował Adam Małysz, lądując na 206,5m, który kwalifikację ma oczywiście zapewnioną, podobnie jak Kamil Stoch, który uzyskał 194,5m.
Wśród czołowej &quot;10&quot; PŚ dalekimi lotami popisali się Gregor Schlierenzauer (220,5m), Thomas Morgenstern (219,5m) oraz Martin Koch (211,5m).
Jutrzejszy konkurs indywidualny rozpocznie się o 15:15, a poprzedzi go seria próbna (14:15).
▶http://skijumping.pl/wiadomosci/13219/PS-w-Planicy-Kranjec-nokautuje-w-kwalifikacjach/
a tu wyniki w PDF -&gt;http://www.fis-ski.com/pdf/2011/JP/3122/2011JP3122RLQ.pdf

enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Kranjec-Evensen 1 @ 1,45 ⛔ 16-9 ????
Para, która od razu rzuca się w oczy. Słoweniec wygrał dziś trening i kwalifikacje, zna ten obiekt bardzo dobrze i w tym na pewno tkwi jego przewaga. Obaj zawodnicy są typowymi lotnikami, ale Norweg nie prezentuje chyba wystarczającej dyspozycji by zmieścić się w ścisłej czołówce w przeciwieństwie do Kranjca. Co tu dużo mówić, obiekt w Vikersund jest po prostu idealny dla Evensena, wyraźnie mu podpasował i stąd takie dobre wyniki. W Planicy dodatkowo brak chyba jeszcze formy... Kranjec będzie wyżej i powinien uplasować się na podium.
Żyła-Byrt 1 @ 1,85 ✅ 26-33
W kwalifikacjach powiało Tomkowi, stąd tak dobra odległość. Zdecydowanie wyżej cenię umiejętności Żyły, mimo słabego skoku w treningu byłem przekonany, ze w kwalifikacjach poleci pod 190 i tak się stało. Żyła złapał chyba życiową formę, którą prezentuje od kilku tygodni, pokazuje stabilną formę i liczę na to, że jutro załapie się do 30, czego życzę również Byrtowi, ale zwyczajnie w to nie wierzę.
Wszystkie kursy z betsafe

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
do typu enrico na Kranjca⛔dorzucam jeszcze:
Hilde-Stoch 1@1,45⛔
Kamil na mamutach nawet w najlepszej formie nie błyszczy,co prawda Hilde prezentuje się ostatnio słabiej od Bardala,ale jest bardzo solidny i myślę,że będzie wyżej jutro niż Stoch

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Piątek - Planica
Warto wspomniec, że w Planicy rozstrzygać się będa losy małej kryształowej kuli za loty. Póki co sytuacja w klasyfikacji lotów wygląda następująco:
Schlierenzauer 325pkt
Koch 301pkt
Morgenstern 262pkt
Amman 256pkt
Małysz 255pkt
Hilde 234pkt
Evensen 233pkt

Przeglądając oferte STS rzuciły mi się w oczy następujące pary :

Ammann - Hautameki
Typ : Ammann @ 1,50 ⛔6-4

Szwajcar jak widac walczy jeszcze o triumf. Matti najlepszy z Finów, ale bez rewelacji raczej.

Anders Jacobsen - Romoeren
Typ : Jacobsen @ 1,70 ⛔15-10

Bjoern bardzo słaby sezon. Niby loty jego domena, ale w Vikersund np się nei zakwalifikował nawet! Czyżby na koniec miał motywacje by walczyc? Nie wierze w niego jakoś specjalnie.

Freund - Bardal
Typ : Bardal @ 2,18 ✅17-5

Nie rozumiem specjalnie tak wysokiego kursu na Bardala. Norweg dzisiaj w kwalach dał próbke umiejętności i aż 227m skoczył. Po takim kursie naprawde warto.

Jutro coś wybiore z oferty STS i zagram sobie z pewnością ;) Te pary na szybko rzuciły mi się w oczy więc podaje na szybko bo jutro nie bede miał jak wpisac nawet ...
Pzdr ;)

hama 11

hama

Użytkownik
Adam Malysz - Andreas Kofler 1 @ 1,80 Tobet 3/10 ✅ ✅ ✅

Szanse tej pary oceniam na 60/40% w stronę polaka. We wczorajszych kwalifikacjach Małysz skoczył nieco dalej niż Kofler.
To już ostatnie skoki Adam Małysza w karierze, jego forma jest bardzo wysoka, nie ma lepszej motywacji by skoczyć dalej niż Kofler, któremu może odebrać miejsce na podium.
Wiele będzie zależało od warunków, ale Małysz skacze bardzo równo ostatnio, Andreas nie zawsze... typ oczywiście również trochę po sympatii do Małysza bo życzę mu tego by stanął na podium w swoim ostatnim sezonie bo mu się to należy zwyczajnie...

Popieram również typ robsona
Ammann - Hautameki
Typ : Ammann @ 1,50

Chyba jeden z najlepszych kursów na dziś...

EDIT: Brawo Adam ! ????
Jutro jednak trzeba odrobić znacznie więcej niż dziś by myśleć o podium generalki...

prof 62,3K

prof

Użytkownik
Gregor Schlierenzauer win @ 3.85 Tobet ✅✅✅
Loty narciarskie to jego domena , to wlasnie w Vikersund pokazal jak sie lata na mamutach.Austriak z Norwegiem Evensenem byli tam bezkonurecyjniy. Tu pewnie bedzie rowna walka jednak zaufam mu i mam nadzieje ze poraz kolejny pokaze swoje wieklie umiejetnosci i talent.
Malysz - Kofler 1 @ 1.80 Tobet ✅✅✅
zgadzam sie z poprzednikiem

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Martin Koch TOP3 2,50 Unibet ✅

Austriak to spec od mamutów. Można powiedzieć, że prawie corocznie znajduje się na podium konkursu na Letalnicy. Wczorajszy skok treningowo-kwalifikacyjny dość porządny. Ostatnia dziesiątka skakała dwie belki niżej od kwalifikujących się zawodników. Martin z 20 belki w spokojny sposób walnął 211.5m. Dalej skoczyli tylko jego koledzy z reprezentacji –Mongenstern oraz Schlierenzauer. Myślę, że Koch powalczy dziś o zwycięstwo, a także wygraną małej kryształowej kuli. Jest na razie wiceliderem tej klasyfikacji i traci do Gregora około 24 pkt

K 35

krasny2

Użytkownik
Szkoda, że Stoch nie skoczył z 205 metrów. Pozwoliłoby to Adamowi na odrobienie dodatkowo 4 punktów nad Koflerem, ale znowu mistrz ma przeciwko sobie wszystkich i mam nadzieję, że po raz kolejny wygra ten bój
Jutro zawody drużynowe i zapewne wygrają je Austriacy, którzy dzisiaj zdobyli podium. Drugie miejsce dla Norwegów, a 3 wydaje się, że zdobędą Słoweńcy.
Polacy mają spore szanse na wyprzedzenia Niemców w Klasyfikacji Pucharu Narodów co pozwoli wskoczyć im na 3 miejsce. Jak wiadomo reprezentacja Niemiec bez Bodmera (kontuzja), Uhrmanna (koniec kariery) Schofta (nie został włączony do ekipy) Schmitt dzisiaj zrezygnował ze skoku ponieważ Niemcy jak i inne reprezentacje mają pretensje do organizatorów o złe przygotowanie najazdu. Reprezentacja Niemiec rozważa rezygnację z występu w sobotnim konkursie drużynowym. Pewnie nie zrezygnują bo mają sporo do udowodnienia po przegranych Mistrzostwach Świata ale nie z takim składem (Mechler, Schmitt, Neumayer, Freund)

Słoweńcy top 3 ✅
zobaczymy jakie kursy wystawią dzisiaj Kranjec zawalił ten drugi skok, ale w drużynie mamy Hule, a ekipa Słoweńców mocna i równa.
Słowenia Niemcy 1 ✅
Polska Niemcy 1 ✅
Finlandia Niemcy 1 ⛔
Przeciw nim wszystko zobacze po kursach i potem z edytuje ten post sam najprawdopodobniej zagram te Słowenie i Finów przed Niemcami.
Nie zagrałem nic bo kurs były według mnie niskie. Jedynie ten kurs na Niemcy (zwycięstwo nad Finami) ale nie zagrałem tego. Dobre zawody dobrze Żyła skaczę, Jutro mam nadzieję, że Freund nie wygra z Adamem, Stochem i Stefankiem to 3 miejsce będzie najlepszym osiągnięciem.

hama 11

hama

Użytkownik
O pudło w generalce może być już baaaaardzo ciężko.
Powód jest prosty Adam skacze w planicy praktycznie identycznie jak Kofler, różnica 2m-3m to będzie max jak nic się nie zmieni... a do odrobienia grubo ponad 20pkt z tego co pamietam

G 35

gesio

Użytkownik
rowniez uwazam ze Adam i Kofi to zdecydowanie rowny poziom i Adam bez szans, no chyba ze wiatry przyjda i konkurs okaze sie loteryjnym, to chyba jedyna szansa
a co do konkursy druzynowego to widze to tak: Austra, Norwegia, Slowenia, bo niesadze zeby Polacy zagrozili Slowencom, nie mowiac juz o Niemcach ktorzy sa totalnie rozsypani

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Niestety, a może i stety dzisiaj STS był szybszy ode mnie i nie zdążyłem przed czasem bo zdjęli oferte już o 14:10 ...
Cóż, chociaż zdążyłem na skoki do domu ;)
Ładne zawody, o dziwo nawet nie irytowało mnie zachowanie jury bo nie bawili sie belką :jupi:

Jutro zawody drużynowe i zapewne wygrają je Austriacy, którzy dzisiaj zdobyli podium. Drugie miejsce dla Norwegów, a 3 wydaje się, że zdobędą Słoweńcy.
Nie wypada nic innego jak tylko przyklasnąc;)
Słoweńcy top 3 zobaczymy jakie kursy wystawią dzisiaj Kranjec zawalił ten drugi skok, ale w drużynie mamy Hule, a ekipa Słoweńców mocna i równa.
Słowenia Niemcy 1
Polska Niemcy 1
Finlandia Niemcy 1
Te propozycje też mi się podobają poza ostatnią. Finowie i Niemcy są siebie warci obecnie :p
Sam Hautameki nie wygra tej rywalizacji raczej. Niemcy mają Freunda. Oba zespoły lider + 3 niewiadome jak skoczą więc dla mnie loteria straszna. NO BET wg mnie.
Tak więc czekamy na kursy i licze, że buki nie będą do przodu i też nie będą Słoweńców widziec tak wysoko ;)

michaju 21

michaju

Użytkownik
Team HS215, Planica (SLO) - Individual H2H
Stefan Hula - Olli Muotka 1 @ 2,75 Betsafe ✅

obaj zawodnicy w podobnej dyspozycji (29 i 30 miejsce dziś w konkursie), obaj mogą całkowicie popsuć skok, więc w kursie na Hule jest dość spore value

hama 11

hama

Użytkownik
rowniez uwazam ze Adam i Kofi to zdecydowanie rowny poziom i Adam bez szans, no chyba ze wiatry przyjda i konkurs okaze sie loteryjnym, to chyba jedyna szansa
a co do konkursy druzynowego to widze to tak: Austra, Norwegia, Slowenia, bo niesadze zeby Polacy zagrozili Slowencom, nie mowiac juz o Niemcach ktorzy sa totalnie rozsypani
No trafiłeś idealnie, ja drużynówki stawiam rzadko.
Ale oczywiście &quot;genialny&quot; skok naszego orła na 160m zaprzepaścił szanse na podium omg ;/
Inna sprawa, że Polska w porównaniu ze Słowenią trafiała beznadziejny wiatr.

G 35

gesio

Użytkownik
No trafiłeś idealnie, ja drużynówki stawiam rzadko.
Ale oczywiście &quot;genialny&quot; skok naszego orła na 160m zaprzepaścił szanse na podium omg ;/
Inna sprawa, że Polska w porównaniu ze Słowenią trafiała beznadziejny wiatr.
no moze i tak ale juz w polowie wszyscy sie napalali ze mamy szanse ze Slowenia. guzik prawda. gdyby Damjan nie zawalil 1.skoku to by juz takiego myslenia nie bylo, no i jeszcze Hula skoczyl w 1.skoku nadzwyczaj dobrze, troche mnie tym zaskoczył, no i w 2.skoku juz nie pochulał i bylo tak jak byc powinno, zadnej niespodzianki ????

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Na jutro:
Hilde-Stoch 2@1,85✅
Stoch nadspodziewanie dobrze na Velikance sobie radzi,w przeciwieństwie do Hilde, który niby w formie,ale jakby miał już dosć sezonu,odpuszcza skoki w końcówce..
Bardal-Hautamaeki [email protected]✅
Norweg w świetnej formie od MŚ w Oslo,powinien pokonać Hauma,Hauma,Haumatekiego jak dziś nazwał go Włodek w TVP.
Adam dziękuję Ci za te wszystkie wzruszenia!!!

enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Gregor Schlierenzauer - Robert Kranjec 1 @ 1,40 Betsafe ⛔ 4-2
Schlierenzauer chyba poza zasięgiem Kranjca. Austriak niemal w każdej próbie skacze najdalej ze wszystkich, jest stabilny, widać, ze na końcówkę sezonu wrócił do formy. Kranjec oczywiście będzie w czołówce, ale dla Gregora przewiduję miejsca 1-2, dla Kranjca poniżej trzeciego.
Severin Freund - Tom Hilde 1 @ 1,60 Betsafe ✅ 6-20
Hilde regularnie w Planicy skacze w okolicach 200 metrów. Nie potrafi znaleźć optymalnej paraboli lotu i spada w końcówce. Takie odległości nie dają mu szansy na sensowne lokaty. Freund choćby dziś w drużynówce dwukrotnie przekroczył dwusetny metr dość zdecydowanie i w niedzielę powinien wyprzedzić Norwega o kilka lokat.
Popieram typ na Bardala z Hautamaekim ✅ 5-29 (1.72 w betsafe)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom