>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Skoki narciarskie - Zakopane [22-24 stycznia 2016]

Status
Zamknięty.
P 190

przemek62200

Użytkownik
Powrzucam trochę egzotyczne pary na I serie, bo ostatnio granie mocnych zawodników H2H mi nie wychodzi wybitnie...
1. Stękała - Janda 1 @1.37 (milenium)
Grać można śmiało na Polaka, myślę że również w zestawieniu z mocniejszymi zawodnikami z I rundi konkursu ;) aczkolwiek ja wybieram moim zdaniem najbezpieczniejszą opcję - Jandę. Andrzej skacze tutaj świetnie, każdy jego skok bardzo daleki, miejsca trochę gorsze niż skoki, ale bardzo solidne, bo zawsze tracił pkt za wyższą belkę. Ale w tej parze prawdopodobnie będą skakać z tej samej belki, powinno być śmiało kilka metrów przewagi, bo widać że Stękała czuje tą skocznie. Ogólnie wg mnie można śmiało ryzykować go w innych zestawieniach, raczej wydaje się pewny. W odróżnieniu od Kuby, który w okolicach 120 m skacze w Zakopanym, dzisiaj spodziewam się podobnego skoku, co spokojnie przebije nasz rodak ;)
K. Ito - Egloff 1 @1.32 (STS)
Dwa kompletne ogóry, bardziej obyty w PŚ Szwajcar, ale tutaj we wczorajszych skokach widać przewagę Japończyka. Skoki w okolicach 120 m. Japończyka, przeciwko skokom ponad 110 m. Egloffa + jeden 124 m. w II serii treningowej, który wybitnie się udał Szwajcarowi, a mimo to i tak był gorszy od Japończyka. Jeśli ktoś ma tutaj zaskoczyć na plus to Ito, po Egloffie niczego dobrego się nie spodziewam. Jeśli obaj skocza słabo, to lepszy powinien być również Ito.
Sakuyama - Kornilov 1 @1.5 (milenium)
Skaczą w ostatniej grupie, teoretycznie liderzy swoich drużyn ;) jednak Japończyk we wczorajszych kwalifikacjach nawet nie awansował do konkursu... w przeciwieństwie do Rosjanina, który w kwalach oddał swój najlepszy wczorajszy skok, dzięki czemu mamy znośny kurs na tą parę. Nie będę tutaj szukał na siłę argumentów, wg mnie Sakuyama o wiele solidniejszy od Kornilova, po którym można się spodziewać buli, jak i skoku w okolicach 120 m. , nic więcej. Stawiam tutaj na solidność.
I odnośnie ostatniego typu &quot;teoretycznie liderzy&quot;, gram dwa typy. Jeden na najlepszego Japończyka - Kobayashi @1.55(mileinum), drugi bardziej ryzykowny, ale warty gry po takim kursie najlepszy Rosjanin - Hazedtinov @2.4(milenium).
Nie wiem czy kursy się zgadzają obecnie, bo grałem to rano, możliwe że pospadały. Do tego pograłem jeszcze pary Austria - Słowenia 1 @1.8 (milenium) i Polska - Niemcy 1 @1.55 (STS),ale już bez analizy, bo brak weny twórczej ;)

hristo 585

hristo

Użytkownik
Austria - Niemcy 1 1,42
Czechy - Japonia 1 1,3
Polska 1-4 1,15

Słowenia 1-3 1,42

milenium, ako - 3,01
Pary były już opisywane przez Robsona United, nie będziemy się dublować.
Austra miałaby szanse z Niemcami nawet gdyby skakał Freund, a bez niego to już nie ma o czym gadać;-)
Czechy z Japonią B....no z całym szacunkiem, ale tu musiałby skakać 4x Kozisek żeby typ nie wszedł.
Polska będzie wyżej niż w 4, ale się zabezpieczyłem żeby spokojnie konkurs oglądać;-)
Słowenia na pierwszy rzut oka jest ryzykownym typem, ale Domen zamiast Tepesa, powoduje, że mamy dwa pewne punkty w drużynie. Będą chcieli odbić drużynówke z ubiegłego tygodnia.
I tak od siebie poza konkursem - Norwegia dziś nie wygra ;-)

jony-pistolet 48

jony-pistolet

Użytkownik
Dziwna sprawa w ofercie Uni jest zakład Stękała Andrzej-Kobayashi Junshiro tylko ,że w zawodach będzie skakał Ryoyu Kobayashi ,a nie Junshiro są to dwaj inni zawodnicy, Junshiro Kobayashi nie przyjechał nawet do Zakopanego o co chodzi? :-|

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
[
No to sprawdźmy jak wygląda porównanie Ryoyu do swoich kolegów z zespołu. Na początku do Yumu Harady. W trzech skokach zdecydowanie lepszy o jakieś 12-13 punktów średnio. Potencjał, obycie w Pucharze Świata po stronie zawodnika na którego gram.
Tylko, że Ryoyu to w PŚ póki co jeszcze nie skakał. -&gt; http://www.fis-ski.com/dynamic/athlete-biography.html?sector=JP&amp;amp;competitorid=155620&amp;amp;type=result

Pewnie pomyliłeś z Junshiro, ale ogólnie jak widać gram podobnie więc cała reszta pełna zgoda.

Także zgadzam się co do Polaków i gloryfikowaniem ich w roli faworyta wielu par tutaj. Owszem super jak zajmą wysokie miejsce itp, ale zachowajmy rozsądek. Wczoraj były skoki bez presji, treningowe to polatali daleko, a dziś jakby były jakieś trudne warunki, dojdzie presja zawodów to kto wie co oni wyskaczą... Życzę im jak najlepiej, ale kursy na Polske pozaniżane strasznie.

Powodzenia wszystkim ;)

hristo 585

hristo

Użytkownik
A co do Norwegi to dlaczego ma nie wygrać turnieju? ????
Zamiana Forfanga na Stjernena to strzał w stopę;-)
Stjernen potrafi dobrze skakać, ale jest bardzo chimeryczny, do tego Tande i Fannemel, więc mamy w zespole 3 potencjalne miny.
Forfang zrobił na mnie w tym sezonie największe wrażenie i jest najrówniejszym z Norwegów (doceniam go bardziej niż Gangnesa).
Wiem, że Gangnes jest wyżej w generalce, ale dla mnie to jednosezonowiec, tak jak kiedyś Pettersen inne Liegle, Benkovice czy ostatnio Diethart.
Forang rozwija się ładnie od ubiegłego sezonu i jeśli będą go omijać kontuzje to widzę go jako lidera Norwegów w przyszłych latach.
Wracając do pytania - w druzynówce 3 potencjalne miny to za dużo...aż się prosi żeby coś się wydarzyło;-)

przemek-1992 28

przemek-1992

Użytkownik
Polska Na podium - Nie 2.25 Bet365
Uważam że buki za bardzo faworyzują Polaków w dzisiejszym konkursie,niby skaczemy u siebie,Kamil w końcu skacze tak jak powinien ale Hula,Stękała i Kot nie skaczą na takim poziomie aby oddać po dwa bardzo dobre skoki a żeby być na podium trzeba będzie oddać 8 naprawdę bardzo dobrych skoków.Moim zdaniem zajmiemy 4-5 miejsce.Na podium widzę Norwegów,Słoweńców i Austryjaków bo Niemcy bez Freunda będą walczyć z Polską o 4miejsce.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
hristo a kogo bys typowal do wygranej w takim razie?
Nie widze tu reprezentacji ktora ma 3-4 solidnych zawodnikow. U wszystkich sa potencjalne miny. Austria✅ , Norwegia✅ dla mnie powalcza o wygrana.:jezora:

hristo 585

hristo

Użytkownik
A inne reprezentacje nie mają po 2-3 potencjalnych min? - W naszej jest np. 4 :cool:
ja to widzę tak:
w Austrii Poppinger, Fettner nie jest miną bo nie spada na bule, nawet jeśli skoczy na średnim lub słabo średnim poziomie to nie przyklepie buli. Poppingerowi się zdarzało.
u nas Hula na pewno nie jest miną, średniak, ale nie zawali. Stocha i Stękały też bym nie nazwał minami, zwłaszcza w Zakopcu. Kot - owszem , mina. Może skoczyć 110 jaki 130.
w Słowenii Kranjec i tylko Kranjec.
Niemcy to jedna wielka mina, mogą wszyscy odlecieć, ale też kazdy potrafi spaść z progu.
E:/ Radula - czuję w kościach, że Słowenia weźmie odwet za MŚ w lotach ;-)
Ogólnie to przy tych składach trudno grać kogoś na zwycięstwo, bo to trochę wrózenie z fusów - komu akurat się spadnie z progu ;-), jednak mam jakieś takie przeczucie, że Słoweńcy dziś nam się zepną....
E;// Radula - no dobra, Twoja Norwegia wygrała...1:0 dla Ciebie ;-)
Dziś z tych analizowanych min (niestety dla mnie) tylko Kranjec spartaczył znacznie. Reszta min okazała się być nieuzbrojonych;p
Swoją drogą szacun dla Stękały za drugi skok w tych warunkach - nie spodziewałem się, że da radę

wladcasmieci 948

wladcasmieci

Użytkownik
W Słowenii Kranjec i tylko Kranjec? A Domenowi się nie zdarzyły beznadziejne skoki? A Lanisek to też jest jakiś niezwykle regularny skoczek? Nie wiem dlaczego tak patrzysz. skok spieprzy Stjernen jak Lanisek. Fettnera usprawiedliwiasz. A Stjernen dla przykładu to jakim skoczkiem jest, tak porównując? :cool: Generalnie ja nie gram nic w stronę zwycięzcy. Ale mówienie że Norwegia ma najwięcej min, to dla mnie mijanie się z prawda, stad moje posty.

hristo 585

hristo

Użytkownik
W Słowenii Kranjec i tylko Kranjec? A Domenowi się nie zdarzyły beznadziejne skoki? A Lanisek to też jest jakiś niezwykle regularny skoczek? Nie wiem dlaczego tak patrzysz. skok spieprzy Stjernen jak Lanisek. Fettnera usprawiedliwiasz. A Stjernen dla przykładu to jakim skoczkiem jest, tak porównując? :cool: Generalnie ja nie gram nic w stronę zwycięzcy. Ale mówienie że Norwegia ma najwięcej min, to dla mnie mijanie się z prawda, stad moje posty.
Domen przy Tepesu to szczyt regularności...pomimo tak krótkiego stażu ;-)
Zamiana tych dwóch to tylko plus dla Słowenii...
Jeśli chodzi o jakieś porównania to w tym sezonie postawiłbym znak równości między Fettnerem, Laniskiem i Hulą - ja wrzucam ich do jednego wora ;-)
A Stjernena porównałbym do Żyły sprzed roku czy dwóch - tak go oceniam.
E;// heh, żadna mina z Norwegii nie eksplodowała. Najbardziej zaskoczył Stjernen

wladcasmieci 948

wladcasmieci

Użytkownik
LIVE.

Niemcy mają 20 pkt przewagi nad Słowenią przed trzema skokami do końca konkursu, jest to przewaga spora. Wellinger i Freitag (132 i 127 w pierwszej serii) swoje skocza, w pierwszej serii jeden i drugi skoczyli dobrze. Stefan Leyhe pewnie skoczy słabiej ale nie sadze aby spieprzył skoku, bo nie jest to aż taki ogórek. W Słowenii, Peter Prevc który wiadomo skoczy bardzo dobrze ale poza tym Domen Prevc i Lanisek. Którzy w pierwszej serii pokazali sie przecietnie i nie powinni jakoś o wiele lepiej skoczyć od pary Wellinger, Leyhe. Jestem dobrej myśli.
Niemcy 4 lub lepiej @ 1.72 [365] ✅

pablo92 531

pablo92

Użytkownik
Stefan Kraft wygra
Kurs: 7.50 Buk: Unibet ✅
Brawo Stefan!!

No nie mogę zrozumieć ciągłego faworyzowania Petera Prevca który owszem w poprzednich startach pokazywał że ma świetną formę ale w Zakopanem nie prezentuje aż takiej przewagi nad innymi żeby wystawiać na niego kurs 2.00 :O Kompletne nieporozumienie. Wracając do typu to Stefan skacze bardzo dobrze w Zakopanem w treningach równo z kwalifikacji zrezygnował bo widać że ma formę, wczoraj Stefan indywidualnie 2 i tylko 0.2 straty do najlepszego Gangnesa. Osobiście liczę na Stefka że jutro powalczy o wygraną obok Kamila. Napewno po takim kursie warto zagrać i zaryzykować.

Dla mniej odważnych typ na miejsca 1-3 po kursie 2.15 ✅ także wygląda obiecująco. Warto spróbować.

S.Kraft- J.A.Forfang 1 @ 1.40 STS ✅

Co to wogóle za para skoro Forfang nawet nie zbliży się do Stefana. Stefan będzie walczył o wygraną a Forfang może mieć problemy z wejściem do pierwszej 10. Naprawdę polecam brać ten typ do jakiegoś dubla czy tripla. No chyba że ktoś ma wystarczająco dużo funduszy aby zagrać to Solo ale po podatku kurs tylko 1.23.

D.Prevc-A.Wellinger 2 @1.85 Unibet ⛔

Para owszem wyrównana ale ja stawiam na doświadczenie i powtarzalność której napewno brakuje młodemu Słoweńcowi. Wellinger dość równo skacze wczoraj Niemiec minimalnie lepszy od Domena ale tylko dzięki temu że 2 skok Domek oddał bardzo dobry. Obaj zawodnicy powinni załapać się do pierwszej 10 ale wyżej moim zdaniem będzie Wellinger.

No i Milenium wystawił ofertę więc coś trzeba wybrać

Kamil Stoch TOP6 @1.65 Milenium ⛔

Dla mnie promocja dnia. Kamil skacze kapitalnie w Zakopanem, nie ma co się dziwić zna tą skocznię bardzo dobrze. Kamil we wszystkich skokach jakie oddał na Wielkiej Krokwi nie zszedł poniżej 5 miejsca które osiągnął dziś. W treningach 3 i 1 ,to samo w kwalifikacjach 1 miejsce. Jak sam wczoraj mówił w niedzielnym konkursie szykuje się kapitalna walka na którą on jest w pełni przygotowany. Nawet trener Szturc uważa że Kamil może stanąć na podium. Ja uważam że Kamil napewno powalczy o podium a miejsce w pierwszej szóstce ma zapewnione. No wiadomo ostatnim argumentem jest te kilkanaście tysięcy kibiców którzy poniosą Kamila,a i sędziowie napewno nie skrzywdzą Kamila przecież wiadomo ściany pomagają gospodarzom.

No i dorzucę jeszcze jeden typ który jest trochę ryzykowny ale jest duża szansa na to że ten typ wejdzie.

A.Stękała TOP15 @ 1.80 Milenium ⛔ 0.3 pkt ????

Andrzej skacze naprawdę dobrze. W treningach 9 i 14. Kwalifikacje to 6 pozycja oczywiście bez czołowej 10 we wczorajszej serii próbnej również świetna 6 lokata. W nieoficjalnych indywidualnych wynikach wczoraj 15. Widać nie schodzi on poniżej 15 ale ja myślę że Andrzej dziś naprawdę pozytywnie zaskoczy i powalczy nawet o najlepszą 10 jednak akurat to zadanie może być zbyt ciężkie. Po tym jak prezentuje się Stękała w Zakopanem no trzeba zagrać ten typ czołowo 15 to powinno być minimum dla Andrzeja.

Otrzymane punkty reputacji: +4
freddy-krueger 490

freddy-krueger

Użytkownik
A.Stękała TOP15 @ 1.80 Milenium
Andrzej skacze naprawdę dobrze. W treningach 9 i 14. Kwalifikacje to 6 pozycja oczywiście bez czołowej 10 we wczorajszej serii próbnej również świetna 6 lokata. W nieoficjalnych indywidualnych wynikach wczoraj 15. Widać nie schodzi on poniżej 15 ale ja myślę że Andrzej dziś naprawdę pozytywnie zaskoczy i powalczy nawet o najlepszą 10 jednak akurat to zadanie może być zbyt ciężkie. Po tym jak prezentuje się Stękała w Zakopanem no trzeba zagrać ten typ czołowo 15 to powinno być minimum dla Andrzeja.
Osobiście uważam że kurs całkowicie nieadekwatny do ryzyka i zwyczajnie nie warty gry.
Ja sobie go pośle w parze z Popingerem po kursie 1.57,

S 32,1K

sobolekk

Użytkownik
nigdy nie rozumiem grania w stsach mileniach itp itd, boze przeciez oni przy wyrownanym poziomie daja kursy 1,85-1,90 co po odliczeniu podatku daje 1,62, zajebiste value nie ma co XD

freddy-krueger 490

freddy-krueger

Użytkownik
nigdy nie rozumiem grania w stsach mileniach itp itd, boze przeciez oni przy wyrownanym poziomie daja kursy 1,85-1,90 co po odliczeniu podatku daje 1,62, zajebiste value nie ma co XD
Spróbuj sobie zagrać dubla na skoki w Bet365 xD albo luknij oferty ziemniaków i internetowych wtedy może zrozumiesz. Dlaczego taka dyscyplinę najczęściej obstawia sie w bukmacherach naziemnych.
Pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom