LIVE
Ito kocha tą skocznie, wygrywał tutaj, i od początku weekendu bardzo dobrze skakał. Prowadzi po świetnym skoku, zarówno metrowo jak i technicznie był to super skok. I skąd ten kurs 3.25? Dlaczego on miałby nie powtórzyć bardzo dobrego skoku? Skoro forma jest, regularność na obiekcie też. A kurs naprawde fajny.
Daiki Ito będzie liderem po 2 serii @ 3.25 [365]
Kurs według mnie ogromny i nie zrozumiały. Prevc po pierwszej serii na miejscu 11 do podium traci 7 punktów a przed nim ciekawi zawodnicy m.in Freund, Kasai, Ito, Freitag, Koudelka. Peter Prevc nie skacze według mnie tutaj wybitnie, czego efektem była pierwsze seria i naprawdę średni skok. Warunki loteryjne, jednemu wieje, drugiemu nie. Dlatego nie rozumiem tych kursów, i ja ponownie lekko próbuje, bo aż tak podskoczyć nie powinien.
Peter Prevc poza podium w konkursie @ 2.62 [365]
Świetny skok Daiki Ito, rekord skoczni i 141.5 metra, do tego przy bardzo dobrych notach. Czy da się tutaj dalej polecieć? Możliwe, pytanie czy da się wylądować. To był naprawdę genialny skok. Największym rywalem jest oczywiście Prevc. Ale przy tych zmiennych warunkach, i naprawdę genialnym wyniku Japończyka uważam że warto spróbować. A Peter jeśli się nie mylę, to tutaj nie we wszystkich skokach był świetny. Lekko spróbuje sobie.
Który kraj będzie liderem po 1 serii? - Japonia @ 2.50 [365]