>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Skoki Narciarskie - Planica [21-24.03] FINAŁ SEZONU

Status
Zamknięty.
pezio 33,1K

pezio

Użytkownik

Program zawodów
21.03.2013, czwartek
09:00 oficjalny trening
11:00 kwalifikacje
22.03.2013, piątek
14:15 seria próbna
15:15 pierwsza seria konkursowa
23.03.2013, sobota
09:00 seria próbna
10:00 pierwsza seria konkursowa
24.03.2013, niedziela
09:00 seria próbna
10:00 pierwsza seria konkursowa
Weekend z Letalnicą zapowiada się arcyciekawie. Kamil będzie starał się utrzymać 3 miejsce w generalce, ale i strata do Andersa Bardala(71pkt) jest spokojnie do odrobienia. W niedziele wystartuje najlepsza 30-stka sezonu. Zapewniony start z naszej ekipy mają Kamil, Maciek Kot (17 w klasyfikacji) i Piotrek Żyła (19). Dawid Kubacki jest obecnie 36, ale na pewno nie zobaczymy w Planicy Ammanna, Jaka Hvali i Andreasa Koflera. nie wiadomo czy przyjadą Rosjanie także Polak ma jeszcze teoretyczne szanse na występ w niedzielę. W sobotę natomiast odbędzie się konkurs drużynowy.

Otrzymane punkty reputacji: +13
pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Martin Koch v Daiki Ito 2 @1,95 (kwale) / Totomix ✅
Koch jest ostatnio naprawdę słabiutki. Wiadomo - lotnikiem jest świetnym ale.. W tym sezonie w Vikersund i Harrachovie zajmował odpowiednio 14, 16, 10 i 9 miejsce co jak na niego jest wynikiem bardzo średnim. Ito jeszcze w tym sezonie nie latał ale także jest świetnym lotnikiem. Forma zdecydowanie faworyzuje Daikiego. Martin męczy się na skoczni, nie wierzę w jego błysk, zapewne skoczy swoje ale nie będzie odgrywał kluczowej roli w zawodach.
Żyła v Bardal 2 @2 (kwale) / Totomix ✅
Tutaj widzę spore value. Liczę , że Pietrek porządnie oblał sukces :cool: Polak pierwsze skoki ma nieco słabsze. Anders musi bronić 2 miejsca w PŚ, lotnikiem jakimś wybitnym nie jest ale zawsze w Planicy prezentował dobrą formę. Pasuje mu Letalnica. Po takim kursie warto pograć.

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Hayboeck v Miętus 1 @1,65 / Totomix ⛔
Jeszcze jeden typ rzucił mi się w oczy. Krzysiek końcówka sezonu słaba, wyraźnie jest już zmęczony. Teoretycznie lubi mamuty, potrafi wykorzystać sprzyjające warunki ale myślę że Kruczek mógł zabrać jakiegoś młodego kota zamiast Miętusa. Hayboeck w Norwegii nie skakał. Obaj w tym sezonie latali w Vikersund i Harrachovie - 3 razy lepszy był Austriak, 1 raz Polak. W Norwegii także Michael ustanowił swój rekord w długości skoku - 214m (Krzysiek ma 210m). Ze względu na regres Krzysia i lepsze występy na mamucie Hayboecka postawię na niego.
Wiadomo, że w quali(jak to mawia Wiewiór) nie ma co szaleć ze stawkami, to tylko jeden skok aczkolwiek można wyłapać fajne kursy.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Robert Kranjec win @3,00 Bet365⛔
Robert Kranjec podium @1,40 Bet365⛔ A jednak Piter;) Brawo bo kurs 6,00 też pograny był.A Robert poprawi się w 2.zawodach;)

Pan Kranjec w tym sezonie faluje trochę formą.Początek sezonu bardzo średni,później duża zwyżka formy od Wisły aż po ostatni konkurs przed MŚ.Na najważniejszej imprezie sezonu słabiutki,ale nie tylko on bo młodzi Tepes i Hvala w tym samym momencie obniżyli loty więc chyba coś tam grubszego było(Prevc zaprzecza tej tezie,wiem).Po MŚ znów Robert wraca do super formy i zajął 3 oraz 5 miejsce w konkursach norweskich-w obu prowadząc po 1.serii.
Rok temu w Oslo był trzeci,a później przyszła wygrana oraz trzecie miejsce w Planicy.Generalnie wszyscy wiemy jakim świetnym lotnikiem jest Kranjec i grało się na niego kilka sezonów wstecz nawet gdy na normalnych skoczniach cieniutko skakał.Teraz jak jest forma to tym bardziej grzechem byłoby nie zagrać na Słoweńca. Rywali oczywiście jest sporo,ale wydaje się że duża grupa czołowych skoczków jest już zmęczona sezonem i nie powinni fruwać tak daleko jak Robi.
Chyba tylko Piter może pozbawić go wygranej:razz:

A tu namiastka tego co może Kranjec w Planicy ????
http://www.youtube.com/watch?v=BJr0THpw8Rc

Otrzymane punkty reputacji: +1
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Zgadzam się z kolegą powyżej. Kranjec to główny faworyt do zwycięstwa i popieram typ na to,że zakończy konkurs na podium. Kurs 1,40 w sam raz do jakiegoś dubelka / tripla.
Kranjec - Schlierenzauer ✅
Typ: 1
Kurs: 1,62

Schlieri mimo zwycięstwa w ostatnim konkursie, nie jest w szczytowej formie dlatego też gram na Kranjca. Robert to typowy lotnik i z tego też powodu jest absolutnym faworytem nie tylko tego pojedynku, ale i całego konkursu. Dodatkowym bodźcem będzie to ,że skacze na własnej skoczni przed własną publicznością. Kranjec co roku zajmował czołowe miejsca w Planicy i innych mamutach dlatego też polecam ten typ.

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Podbijam typy na Robiego. Miałem się wstrzymać z typowaniem przed treningami ale uznałem, że po dobrych lotach w treningach kursy spadną. Kranjec na MŚ słaby występ, w Finlandii z tego co kojarzę także bez błysku ale 2 ostatnie występy naprawdę świetne(2 razy lider po 1 serii, w trudnych warunkach - jak na Kranjca - najs). Tutaj własna skocznia, co roku znakomite wyniki. W tym sezonie nie ma w zasadzie dla niego rywala (Koch marny, Schliri końcówka sezonu słaba). Zdecydowany faworyt.

Otrzymane punkty reputacji: +1
oxi64 674

oxi64

Użytkownik
Podczas zawodów w Skandynawii faworytem wg bukmacherów był Stoch i kursy były w granicach ~1,8 (ani złotówki nie postawiłem wtedy), teraz czas na Planice, wiadomo Loty narciarskie = Kraniec, ale jednym z pierwszych zwycięstw Kamila w PŚ było właśnie zwycięstwo na tym obiekcie (jak dobrze pamietam z Małyszem stał na podium ???? .
Stoch od 2tygodnie w dobrej formie, a kurs na win @5,5 kusi kusi pogram 1/10.
Warto obserwować tez skoki reszty słoweńców m.in Tepes, Prevc

bartek1878 3

bartek1878

Użytkownik
Hajek - Descombes 1 2,70 Bwin/GB
Nie wiem za bardzo skąd taki kurs, w treningu Hajek 8 a Francuz 11; w quali Hajek 2 a Descombes 4. W obu próbach lepszy był Czech, także kurs zupełnie nieadekwatny do tego jaka jest sytuacja. Kursy powinny być równe, ewentualnie z małym wskazaniem na Hajka. 2,70 biorę z pocałowaniem ręki.
EDIT: zwrot...

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Generalnie perełki będzie można wyszukać dopiero jutro w ziemniakach, aczkolwiek zaskoczyłem się mile parami w bet365 i z czystym sumieniem polecam do pogrania.
Bardal v Matura 1 @1,62 Bet365 ⛔
Pieprzona pefka. Janek sympatyczny skoczek, wiele lat jeździł jako turysta po skoczniach, wejście do 30stki można było nazwać w jego przypadku sukcesem, aż tu nagle.. BANG. Życiowy sezon, 2 zwycięstwa w Sapporo, czołowa 10 PŚ. Mimo wszystko w ostatnich występach jakby złapał zadyszkę. Bardal musi się dzielnie bronić przed Kamilem. W pierwszym treningu nieznacznie lepszy Czech ale już w kwalach zdecydowane zwycięstwo Andersa(w podobnych warunkach skoczył blisko 20m dalej). Matura lotnikiem nie jest. No nie mam tutaj żadnych argumentów przemawiających za Jankiem, on sam jest strasznie zadowolony z przebiegu sezonu, ostatnio nawet jak spieprzył skok to śmiał się do kamery, machał. Norweg ma o co walczyć.
Prevc v Stjernen 1 @1,62 Bet365 ✅
Zaufam Prevcowi. Przekonał mnie jego skok/lot w kwalach, 206m w &#39;ciszy&#39; z 20 belki, na letalnicy to jest znakomity wynik (TYM BARDZIEJ w przypadku Piotrka, który różnie radzi sobie z gorszymi warunkami). Stjernen 203,5m ale miał 0,41 z przodu. Norweg niby lotnik, niby dobre występy w Viker i Harra ale ostatnio słabiutki. Prevc latać potrafi, bardzo dobry sezon i liczę, że na zakończenie pokaże się z dobrej strony przed własną publicznością.

Otrzymane punkty reputacji: +4
levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Generalnie perełki będzie można wyszukać dopiero jutro w ziemniakach, aczkolwiek zaskoczyłem się mile parami w bet365 i z czystym sumieniem polecam do pogrania.

Bardal v Matura 1 @1,62 Bet365

Pieprzona pefka. Janek sympatyczny skoczek, wiele lat jeździł jako turysta po skoczniach, wejście do 30stki można było nazwać w jego przypadku sukcesem, aż tu nagle.. BANG. Życiowy sezon, 2 zwycięstwa w Sapporo, czołowa 10 PŚ. Mimo wszystko w ostatnich występach jakby złapał zadyszkę. Bardal musi się dzielnie bronić przed Kamilem. W pierwszym treningu nieznacznie lepszy Czech ale już w kwalach zdecydowane zwycięstwo Andersa(w podobnych warunkach skoczył blisko 20m dalej). Matura lotnikiem nie jest. No nie mam tutaj żadnych argumentów przemawiających za Jankiem, on sam jest strasznie zadowolony z przebiegu sezonu, ostatnio nawet jak spieprzył skok to śmiał się do kamery, machał. Norweg ma o co walczyć.

Prevc v Stjernen 1 @1,62 Bet365

Zaufam Prevcowi. Przekonał mnie jego skok/lot w kwalach, 206m w &#39;ciszy&#39; z 20 belki, na letalnicy to jest znakomity wynik (TYM BARDZIEJ w przypadku Piotrka, który różnie radzi sobie z gorszymi warunkami). Stjernen 203,5m ale miał 0,41 z przodu. Norweg niby lotnik, niby dobre występy w Viker i Harra ale ostatnio słabiutki. Prevc latać potrafi, bardzo dobry sezon i liczę, że na zakończenie pokaże się z dobrej strony przed własną publicznością.
Polemizowałbym co do pary Prevc-Stjernen.Norweg ostatnio słabiutki?Nie przesadzajmy,rok temu mało kto o nim słyszał.Więc teraz miejsce 10 czy 23 to nie jest wynik słabiutki,tym bardziej że najwięcej szalał w tym sezonie na mamutach a nie na selektywnych normalnych skoczniach w Skandynawii. Wydaje mi się,że ta skocznia bardziej odpowiada Norwegowi,który w locie przypomina mi swojego rodaka B.E.Romoerena. Taka agresywna sylwetka,lot dość płaski.Prevc zupełnien inaczej-on w tym roku wygrywa mocą odbicia i jego szanse rosną w konkursie z minimalnym wiatrem.Jak jutro będzie dmuchać tak jak dziś,to większe szanse daję Stjernenowi.Kurs 1,62 za niski imo.

D 39

domuji

Użytkownik
To mój kupon na dzisiejsze zawody ????
Żyła, Hajek, Tepes w gazie. Trzeba na nich pograć ???? Na osobnym kuponie pograłem nawet win Tepesa. Wczoraj w kwali z 10 najlepszych lotników pokazał się zdecydowanie najlepiej, piękny skok. Upadek to wypadek przy pracy o którym widać szybko zapomniał. Matura prezentuje się w Planicy średnio a nawet słabo, Tepes nie będzie miał z nim problemu. To samo dotyczy Żyły i Kocha. Wiadomo, że Koch jest typowym lotnikiem ale bez formy co potwierdził wczoraj a Piotruś nie myśli nad skokiem tylko leci i leci, da rade. Hajek zawsze bardzo dobrze skacze na mamutach, także jest typowym lotnikiem jak pokazał wczoraj w gazie. Jako przeciwnika ma śmeisznego Colloredo który męczy się przy punkcie K kiedy to czech odlatuje poza 200 metr. Powodzenia ????

pawacki 4,4K

pawacki

Użytkownik
Kasai top 15 ( kurs 1,70) Fortuna ✅ 4 miejsce
Japończyk notuje tutaj bardzo dobre rezultaty w 1 treningu 204 m II trening 214 m i w kwalifikacjach 217 m jest to zawodnik z wielkim doświadczeniem i różne warunki pogodowe nie powinny mu sprawić trudności,widać że na koniec sezonu ma dobrą forme i miejsce w czołowej &quot;15&quot; to powinna być formalność.
Velta-Kraft typ 1 ( kurs 2,02 ▶1,85) Fortuna ✅ 25-27
Norweg lubi latać może jakiejś wielkiej formy nie ma ale Kraft prezentuje tu się słabo,być może w treningach nie było jakiejś wielkiej różnicy między tymi zawodnikami ale jeśli warunki nie będą loteryjne to Velta powinnien go zjeść.

Otrzymane punkty reputacji: +6
G 277

geryx

Użytkownik
Żyła-Freund 2 @ 1,95 unibet
Ostatnie zawody Pucharu Świata. Kilka powodów dlaczego taki typ:
-Niemiec walczy o generalkę w pucharze jeszcze ( podium)
- Kwalifikacje- świetny skok Severina (215,5), średni Piotrka (194,5)
- w klasyfikacji lotów tez Niemiec wyżej
- no i sam Diabełek - myślę że raz może i trafi skok, ale na 2 równe to bym nie liczył, dużo wokół niego ostatnio i myślę że to się nie przysłuży

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Słowenia win

Nie wiem jakie buki wystawią kursy ale tak od @1,8 wzwyż można brać na luzie. Prevc, Kranjec, Tepes - wybitni lotnicy. 4 będzie pewnie Pograjc , dziś 2 równe skoki 17 pozycja. Norwedzy osłabieni brakiem Jacobsena. Stjernen będzie liderem, dalej średni dziś Bardal no i Elverum, Velta bądź Fannemel. Wszyscy przeciętni, jak powieje coś w plecy są w stanie totalnie zawalić skok. Austriacy - Gregor lider ale dalej wygląda to słabiutko. Loitzl na mamutach słaby, Koch bez formy i Kraft/Fettner - przeciętni w Planicy. Największe zagrożenie widziałbym w Niemcach, mają teoretycznie wyrównaną czwórkę: Wellinger, Freund, Freitag i Neumayer. Dziś zawiedli(szczególnie Neuma i Rycho) ale jak będą latać na swoim poziomie podium bardzo możliwe. Polacy mają kozła w postaci prawdopodobnie Miętusa, Kamil to nie jest lotnik, Maciek dziś in plus no i na piedestale Żyła. Przy słabych Norwegach i średnich Austriakach powalczymy o podium. Poziom niżej to już Japońce(wyjątkowo słabo tu wyglądają, jedynie Kasai świetny).

Jeśli miałbym pokusić się o typy :

1. Słowenia
2. Niemcy
3. Polska
4. Austria
5. Norwegia

dalej Japonia, Czesi no i Włosi, Amerykanie chyba wystawią drużynę. Może Francuzi.

Otrzymane punkty reputacji: +6
sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Niemcy - Norwegia 1,65 Betsafe ⛔

W piątek Niemcy nie spisali się najlepiej. Najlepszy z nich Freund dopiero 9. miejsce. Freitag i Neumayer nawet nie awansowali do drugiej serii. Kto oglądał skoki ten wie, że warunki nie były równe i zdarzały się podmuchy, które mieszały w czołówce. Jutro drużynówka i czas na poprawę, tym bardziej, że ekipa Niemiec ma potencjał, by jutrzejsze zawody wygrać.
Z drużyny Norwegii wyleciał ze skadu Jacobsen. Zastąpi go Elverum Sorsell który dziś zajął 24. miejsce. Do tego Velta, który mimo tego że lubi mamuty to w tym sezonie brak mu formy i nawet na takich skoczniach nie daje rady. Bardal też bez błysku na tej skoczni.
Moim zdaniem Niemcy mają silniejszy zespół i mimo dzisiejszych niepowodzeń jutro z pewnością będą chcieli pokazać się z najlepszej strony. Czy Norwegowie dotrzymają im kroku? Wątpie.

Otrzymane punkty reputacji: +3
hajduk 124

hajduk

Forum VIP
Austria wygra @ 8,00 unibet
Austria top 3 @ 1,60 unibet

Główną maszyną napędową tego teamu jest oczywiście Gregor, który wczoraj potwierdził, że loty to coś co uwielbia i nie sprawia mu to problemu, niezależnie od formy. Gorzej troszkę z kolegami, Koch wczoraj słabo, lecz jednak w drużynie inna mentalność, odpowiedzialność i będzie chciał odkupić łaski, Loitzl nigdy nie był lotnikiem, ale powiedzmy, że przyzwoicie, podobnie zapewne Kraft. Liczę oczywiście również na niesprzyjające warunki, gdzie Austria mimo wszystko jest doświadczoną ekipą i ogarnie sytuację i potwierdzi prowadzenie w klasyfikacji PN. Ponadto Słoweńcom brakuje 4 zawodnika, Niemcy bardziej średnia skocznia, w dodatku Neumayer zaliczył bule, Norwegia właściwie tylko Stjernen zostaje, Jacobsen nie wystąpi, jedynie Polacy mogą zagrozić, choć podobnie jak u Słoweńców brak 4 konkretnego zawodnika oraz Kot też za bardzo lotnikiem nie jest.

Również pokuszę się o typy i:
1. Austria
2. Słowenia
3. Polska
4. Niemcy
5. Norwegia
6. Japonia

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Austria wygra @ 8,00 unibet
Austria top 3 @ 1,60 unibet

Główną maszyną napędową tego teamu jest oczywiście Gregor, który wczoraj potwierdził, że loty to coś co uwielbia i nie sprawia mu to problemu, niezależnie od formy. Gorzej troszkę z kolegami, Koch wczoraj słabo, lecz jednak w drużynie inna mentalność, odpowiedzialność i będzie chciał odkupić łaski, Loitzl nigdy nie był lotnikiem, ale powiedzmy, że przyzwoicie, podobnie zapewne Kraft. Liczę oczywiście również na niesprzyjające warunki, gdzie Austria mimo wszystko jest doświadczoną ekipą i ogarnie sytuację i potwierdzi prowadzenie w klasyfikacji PN. Ponadto Słoweńcom brakuje 4 zawodnika, Niemcy bardziej średnia skocznia, w dodatku Neumayer zaliczył bule, Norwegia właściwie tylko Stjernen zostaje, Jacobsen nie wystąpi, jedynie Polacy mogą zagrozić, choć podobnie jak u Słoweńców brak 4 konkretnego zawodnika oraz Kot też za bardzo lotnikiem nie jest.
Nie wprowadzajmy ludzi w błąd, piszesz o braku 4 zawodnika u Słoweńców czy Polaków, a ja widzę, brak 3 dobrych skoczków do dzisiejszej drużynówki w Austrii. Inna mentalność w drużynówce ? Formy nie da się oszukać, Koch skacze tutaj dno i nie sądzę aby się zmieniło. Loitzl swoje skoczy ale nie będzie to jakaś rewelacja, Kraft słabiutko i patrząc na trudne warunki, które liczysz to jestem bardziej przekonany, że to Austriacy sobie nie poradzą. I na koniec Słowenii brakuje tego ostatniego zawodnika ? POGRAJC Andraz lepszy od 3 Austriaków w konkursie, a dodać do tego 3 lotników to dla mnie Słowenia jeżeli przegra to raczej tylko przez jakiś 1-2 zepsute skoki, ale na to aż tak bym nie liczył.
Jak już się bawimy to moje typy:
Słowenia
Polska
Niemcy
Austria
Norwegia
Japonia

dovolniak 120

dovolniak

Użytkownik
Polska - Słowenia @1.25
Japonia - Czechy @1.40
AKO: 1.75 Tobet
Proponuje taki spokojny dubelek do pogrania oczywiście nie zbyt mocno, bo to skoki
Pierwszy typ. Tutaj nie ma co się rozpisywać Słoweńcy u siebie, na mamucie z dobrą 4 lotników, wg wszystkich faworyci do zwycięstwa (Tobet na nich daje tylko 1.40...), ale czego się spodziewać po tak dobrym i równym składzie. Polacy owszem również dobrze, ale brak nam 4 równie dobrego lotnika. Do trójki Kot, Stoch i &quot;Złotousty&quot; zapewne dołączy Kubacki, ale ni to lotnik, ni to skoczek na normalną skocznie, ot taki spokojny przeciętny zawodnik. Wg mnie Słoweńcy wygrana, a Polacy walczyć będą o podium (oby było 2 miejsce)
Co do drugiego typu to zaskoczyła mnie forma weterana, który rozpoczął 3 DEKADĘ skakania(!). Japończycy ogólnie mają w miarę równą 4 do lotów więc powinni bez problemowo się koło 5 miejsca zakręcić. Czesi natomiast mają problem, bo brak mi &quot;czwartego do brydża&quot;. Jest Matura, jest Hajek, jest Hlava i brakuje kogoś pokroju Koudelki, żeby mogli spokojnie rywalizować z innymi (takie przeciwieństwo Polaków sprzed lat, gdzie był Małysz, a później długo, długo nic).

unicaja 15,6K

unicaja

Użytkownik
Absolutnie zgadzam się z powyższymi typami na wygraną Słoweńców. Przede wszystkim w każdej z pozostałych drużyn da się zauważyć jakąś dziurę w składzie. Norwegowie bez Jacobsena, Bardal w Planicy ewidentnie bez błysku, Velta i Sorsell niepewni. Niemcy skakali wczoraj słabo ale jak to mają w zwyczaju zapewne na drużynówkę mobilizacja będzie bardzo duża no i trudno uwierzyć w drugi z rzędu tak beznadziejny dzień Freitaga czy Neumayera. Na tym tle Słowenia z 3 niezwykle mocnymi na swojej ziemi liderami wygląda naprawdę mocno. W zasadzie przeszkodzić im może tylko jakaś złośliwość losu jak np. upadek po bardzo dalekim locie. Pograjc też fajnie się tu spisuje i nie sądzę aby cokolwiek zepsuł. Kranjec też pokaże że wczorajsze miejsce poza podium było raczej wypadkiem przy pracy. Także proponuję typ:
Słowenia wygra @1,4 unibet ✅

Skoro wszyscy piszą swoje przewidywania to i ja uczynię podobnie:
1. Słowenia
2. Niemcy
3. Austria
4. Polska
5. Norwegia
6. Japonia

pedro1994 761

pedro1994

Użytkownik
Ja proponuje dubelek z Fortuny:
Słowenia win (1,35) ✅V
Norwegia-Niemcy 2(1,5)⛔brak słów.. 2-6
AKO 2,03
Wszystko zostało wyjaśnione wyżej, te typy wydają się być najrozsądniejsze ze względu na absencję Jacobsena, zawsze dobrze drużynowo skaczących Niemców i bardzo równie skaczących u siebie Słoweńców.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom