>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Skoki narciarskie - Ałmaty [26-28 luty 2016]

Status
Zamknięty.
radula 5,4K

radula

Użytkownik

Duży obiekt Gornyj Gigant debiutuje w Pucharze Świata.​

Witamy w Kazachstanie. Tym razem tutaj przyjechała Pucharowa karuzela. W ubiegłym roku odbyły się tu MŚ juniorów i wygrał Johann Andre Forfang czyli skocznie wspomina dobrze. Punkt K - 125 m , HS - 140m. Kto tym razem okaże się najlepszy? Czy warunki pozwolą na przeprowadzenie sprawiedliwie obu konkursów? Prognozy póki co sa korzystne.

Rozkład jazdy:

Aktualna klasyfikacja Pucharu Świata:

Zachęcam do podawania swoich typów podpartych analizą. Im więcej będziemy pisać tym większa szansa,że wygramy.

ps. Wprowadza się obowiązek rozliczania swoich typów. Będzie to jeden z głównych warunków w celu przyznawania rang ze sportów zimowych.

Otrzymane punkty reputacji: +16
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Co taka susza w temacie? Śpią wszyscy?
Rzuciły mi się w oczy dwa fajne typa a mianowicie:
Hayboeck - Freund @ 1 @ 1,40 Betsson ✅
Prevc - Tande @ 1 @ 1,25 Betsson ✅
AKO: 1,75
Austriak w super formie, skacze ostatnio na tym samym poziomie co Prevc a nawet i lepiej. Freund początek sezonu miał bardzo dobry, ale z czasem forma zjechała w dół. Teraz to zawodnik na miejsca 6-10 gdzie Austriak będzie znów walczył o wygraną. Austriacki &quot;Rekin&quot; ma niesamowity power ostatnio na progu przez co dynamicznie przechodzi do drugie fazy lotu gdzie odlatuje a nie walczy jak wielu o metry. I tu jest właśnie obecna różnica formy między oboma zawodnikami. Niemiec musi walczyć a Austriak po prostu lata.
Do tego dorzucam Prevca w pojedynku z Norewgiem. Słoweniec nie powinien mieć problemu tutaj aby uznać wyższość nad Tande. Wczoraj Prevc wygrał trening, a w skoku kwalifikacyjnym poprawił rekord skoczni. Tande trzy baardzo przeciętne skoki. Czego chcieć więcej?

// Dla porównania w milenium mamy na ten sam kupon AKO: 1,59 + podatek, który trzeba od tego odliczyć.

Otrzymane punkty reputacji: +26
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
@pestka7 akurat wybrałeś bardzo trudne pary jak na moje oko.

Hayboeck wygrał 3 razy z rzędu, wiadomo super forma, ale ja u Freunda zauważam zwyżkę jego dyspozycji w ostatnich konkursach i znowu skacze nieco lepiej. Wiem, że Hayboeck złapał rytm itp, ale jakiś słabszy skok mu się ostatecznie może znowu przytrafić.

Tande sam wiele razy ogrywałem bo miał wahania, ale ostatnie kilka konkursów to podobnie jak Hayboeck jest to zawodnik z czołówki, ze ścisłej czołówki dodajmy, skoki bardzo pewne, dalekie i w ładnym stylu.
Prevc już tak nie dominuje jak przez dotychczasowe konkursy, od Finlandii jakies tam skoki potrafi zepsuć&gt; Po prostu zmierzam do tego, że wybrałeś trudne pary, bodaj czterech faworytów głównych do wygrania dzisiejszego konkursu, czyli rozstrzygnąć się to może w bardzo wąskim gronie czy Ci wejdzie czy nie, ale życzę powodzenia ;)

PŚ Ałmaty - sobota 13:00
Andreas Stjernen - Andreas Wellinger
Typ; Stjernen @ 1,789 Pinnacl
⛔

Ja dziś inwestuje w takiego singla.
Wellinger skacze przeciętnie, nie ma formy od dluższego czasu, uratował go w ostatnim czasie konkurs na K-90 w Lahti gdzie zajął 13 msc, ale wiadomo im mniejsza skocznia tym lepiej dla Wellingera, bo słynie z wybicia mocnego.
Stjernen tam z kolei poza 30, ale patrzę przez pryzmat dyspozycji na dużych obiektach i w ostatnim czasie to znacznie lepiej pod tym względem prezentuje się Norweg.

Kuopio Stjernen zakończył na 12msc a Wellinger na 29
Lahti na dużej skoczni Stjernen na 17 msc, a Wellinger na 33.
Różnica zauważalna gołym okiem.
Ale i skoki Wellingera widać jak męczą.

A Ty @hristo co dziś pograłeś? ;)

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
@pestka7

Tande sam wiele razy ogrywałem bo miał wahania, ale ostatnie kilka konkursów to podobnie jak Hayboeck jest to zawodnik z czołówki, ze ścisłej czołówki dodajmy, skoki bardzo pewne, dalekie i w ładnym stylu.
Prevc już tak nie dominuje jak przez dotychczasowe konkursy, od Finlandii jakies tam skoki potrafi zepsuć&gt; Po prostu zmierzam do tego, że wybrałeś trudne pary, bodaj czterech faworytów głównych do wygrania dzisiejszego konkursu, czyli rozstrzygnąć się to może w bardzo wąskim gronie czy Ci wejdzie czy nie, ale życzę powodzenia ;)
Według mnie Tande ma jakiś problem z tą skocznią. 3 skoki bez rewelacji, w żadnym nie przekroczył 130m... pytanie brzmi czy to było skakanie na wielkim luzie czy też jednak jakiś problem z wyczuciem skoczni? Ja stawiam jednak, że to nie był przypadek i chociaż Tande pewnie czołówka to nie ścisła i ja go na podium nie widzę. A Peter Prevc? dajcie spokój, jestem przekonany, że 1 konkurs pada jego łupem...

Sam gram taki dubel bo innych typów nie widżę. Hayboeck - Kraft czy Hayboeck - Freund ? Zdecydowanie ta druga para, Freund przegrywa już w głowie te konkursy... Nie ma dwóch równych skoków, Austriak załatwi go jednym skokiem no chyba, że sam zaliczy jakąś wpadkę.

lukas88 835,7K

lukas88

Forum VIP
Typ na żywo:
Kasai- Takeuchi - 1 ⛔
Kurs: 1,85
Bet 365
Stawka 3/10

Mamy tylne wiatry w Ałmatach, Taku ma 2,9 przewagi po 1 serii. Jednak w obliczu tylnego wiatru zdecydowanym faworytem wg mnie jest weteran Kasai....​

Y 90

yrtyr

Użytkownik
Freund S. - Gangnes K. 1@ 1,42
Norweg złapał lekką zadyszkę, pomimo że dzisiaj zanotował niesamowity awans, to te skoki były bez błysku, bardziej zasługą tego miejsca był taniec z belkami i pogarszające się warunki. Freunda można nie lubić, ale jest takim gwarantem wysokiej lokaty, ma niezłą formę a do tego broni drugiego miejsca, moim zdaniem ma teraz więcej argumentów od Gangnesa.
Takeuchi T. - Fannemel A. 1@ 1,50
Fajną formę Takeuchi podłapał, kręci się w ostatnim czasie na wysokich miejscach, widać że zaczął lepiej czuć swoje skoki, jutro też spokojnie może się bić o TOP10. Fannemel jest lekką zagadką, tyle że ta zagadka dość często się spala, przynajmniej w jednym skoku, kiedy jest w wysokiej formie trzeba się z nim liczyć, aktualnie jest w przeciętnej, dlatego nie spodziewam się fajerwerków z jego strony.
Koudelka R. - Ammann S. 1@ 1,45
Odległościowo są na podobnym poziomie, no ale skoki to nie tylko odległość, ale i styl. Ammann dostając noty po 16, musiałby skakać tyle co Prevc żeby się liczyć w konkursie.
STS

hristo 585

hristo

Użytkownik
Wczoraj konkurs odpuscilem, bo wiedzialem, ze nie bede mogl ogladac....
Dzis 3 pozycje z fortuny:
Freund. 1-6 1,2.
Kraft - Tepes 1 1,45
Gangnes - Takeuchi 1 1,6
Freund troche niedoceniany teraz, w cieniu Prevca, ale skacze swoje i w dalszym ciagu jest to absolutna czolowka. Pewnie zakreci sie kolo podium, ja sie zabezpieczylem 1-6, kurs zniweluje mi podatek, a zdarzenie obarczone minimalnym ryzykiem.
2 na pierwszy rzut oka ryzykowne pary, ale nie wierze, ze TT i Jurij zlapali jakies superstabilne formy. Gangnes i Kraft obnizyli loty, ale ciagle sa w 10, do ktorej Taku i Jurij zeby wejsc musza wspiac sie na wyzyny swoich umiejetnosci ????
Sorry za brak polskich znakow, ale pisze z tel.

S 39,8K

sobolekk

Użytkownik
zdarzenie obarczone minimalnym ryzykiem.
2 na pierwszy rzut oka ryzykowne pary, ale nie wierze, ze TT i Jurij zlapali jakies superstabilne formy.
Pomine juz fakt grania u bukow z podatkiem ( uwazam ze to bez sensu) ale juz to kiedys mowilem wiec nie o tym bede pisal.
Serio w takiej dyscyplinie jak skoki obecnosc zawodnika w top6 uwazasz za zdarzenie obarczone minimalnym ryzykiem? Fakt , prawdopodobnie bedzie w top6 ale zeby grac to po kursie 1,2? to sa skoki, w zyciu bym nie zagral kursu 1,2, gdzie jakis gorszy/lepszy podmuch moze cos zmienic. Top6 to przy tylu dobrych zawodnikach jest bardzo cienka granica.
BTW blagam was wbijcie na Betsson bo tam przynajmniej kursy normalne zlapiecie, no przepraszam bardzo ale granie wyrownanych par po kursie 1,6 (po odliczeniu podatku) to troche kabaret

Y 90

yrtyr

Użytkownik
Jeszcze trochę się pobawię na naszym podwórku
Kot M. - Kubacki D. 1@ 1,62
Trochę boje się że wczorajsza dyskwalifikacja podłamie Kota, bo niestety naszym wiele nie potrzeba żeby siedli psychicznie, ale pomijając ten fakt to Maciek lepiej czuje tę skocznie niż Kubacki. Dawid ma jak na siebie niezłą formę, ale widać że ten obiekt akurat mu nie lezy.
Wolny J. - Ziobro J. 1@ 1,75:// zwrot
Para typowo na wyczucie, bo tu ciężko coś analizować. Dla Ziobry ten sezon jak i dla większości naszych skoczków to porażka i myślę nie nie wiele się zmieni. Daje Jankowi lokate w okolicy 45. Już szybciej Wolny moze nas zaskoczyć nawet awansem do top30
STS

hristo 585

hristo

Użytkownik
Pomine juz fakt grania u bukow z podatkiem ( uwazam ze to bez sensu) ale juz to kiedys mowilem wiec nie o tym bede pisal.
Serio w takiej dyscyplinie jak skoki obecnosc zawodnika w top6 uwazasz za zdarzenie obarczone minimalnym ryzykiem? Fakt , prawdopodobnie bedzie w top6 ale zeby grac to po kursie 1,2? to sa skoki, w zyciu bym nie zagral kursu 1,2, gdzie jakis gorszy/lepszy podmuch moze cos zmienic. Top6 to przy tylu dobrych zawodnikach jest bardzo cienka granica.
BTW blagam was wbijcie na Betsson bo tam przynajmniej kursy normalne zlapiecie, no przepraszam bardzo ale granie wyrownanych par po kursie 1,6 (po odliczeniu podatku) to troche kabaret
To dzial skokow i miejsce na pisanie analiz dot. tej dyscypliny, a nie na wywody odnosnie wyboru bukmachera. Gram gdzie gram i nic ci do tego...kazdy moze sobie grac te pary u innych bukow (jesli jest na tyle bogata oferta).
Dla mnie typy, ktore podalem nie sa wyrownanymi parami ani zadnym kabaretem....

lukas88 835,7K

lukas88

Forum VIP
Kranjec - Kasai
Typ: 2
Kurs: 1,94
Fortuna
Stawka 3/10

Konsekwentnie idę w kierunku Japonczyka, już dawno wyleczyłem się że stawiania na Roberta, który genialne skoki lubi przeplatac zjazdami z buli. Noriaki to solidna marka, równa forma przez cały sezon, rzadko wypada poza 10. Liczę że dziś weteran skoczni spisze się lepiej niż wczoraj.

jedrula 67,1K

jedrula

Użytkownik
ta pogramy w betssonie ,z ich limitami,wolne żarty

S 39,8K

sobolekk

Użytkownik
UP
No fakt limit to jest problem, ale graniem u buka z podatkiem wogole eliminujesz jakakolwiek mozliwosc value, bo chyba nie sądzisz ze buki zle oszacuja typ az o tyle %?
A jak wiemy brak value w long runie- bankrut.
P.S no chyba ze chcemy pograc tasiemki 4fun, nie dla zarobku no to wtedy stsy fortuny itp polecam bo rzeczywiscie bogata oferta, ale dla zarobku-mija sie z celem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom