Z Okazji 1000 postu na Forum dzisiaj postarałem się zdążyć z nieco większą ilością wypocin
#Kupon 1
Stoch 1-3 @ 4,00 @
Fortuna @ Stawka 100j.
Mój główny
typ dnia to granie w kierunku Stocha w rozmaitych Parach, a także miejsca 1-3, 1-6, a i rozważam za drobne pograć czysty win, ale o tym później. Póki co głowny
typ dnia czyli Stoch na podium:
Powtarzam tym z wczoraj, z tym że widzę w nim jeszcze większą nadzieje. Poniżej cytat typu z wczoraj (nic się nie zmienia w tym kontekście), a pod nim argumentacja na dzisiaj.
"Kamil zawsze mówił i potem potwierdzał to na skoczni, że bardzo lubi Engelberg. Świetnie pokazuje to grafika, którą zamieszczam poniżej, gdzie świetnie widać, że Kamil od 4 sezonów co roku staje tu na podium, mimo że przed konkursami jego forma mogła na to nie wskazywać:
Ponadto ostatni weekend pokazał, że to podium wcale poza zasięgiem nie jest. Kamil w Klingenthal już w piątek skakał regularnie do top3 i w sobotę to potwierdził zajmując 3 miejsce, mimo trudnych warunków jakie miał na tle stawki. Już na niedziele kursy na jego podium były w okolicy 2.15, więc obecne 3.25 jest sporą promocją biorąc pod uwagę powyższe czynniki. Gram już teraz, gdyż po dzisiejszych seriach kurs może znowu oscylować w okolicy 2.15 co już nie będzie takim opłacalnym betem."
No i przed niedzielą jestem po pierwszy utwierdzony w swoich przekonaniach, że Kamil jest w formie i lubi skocznie. Na drugim treningu w piątek był drugi a we wszystkich seriach punktowanych (kwale, 1 seria, 2 seria) nie wypadał z top6, co potwierdzą, ze już w Klingenthal przyszła stabilizacja. I to wszystko przy skokach, które gdzieś tam idealne nie są bo delikatnie spóźnione. Tak na prawdę przy tej stabilizacji i odrobinie sżczęścia mozna stanąć na podium już takimi skokami. Ale wierze, że Kamil raz (lub najlepiej dwa razy) dobrze trafi w próg i to mu da te dodatkowe 3-4m, którymi powinien spokojnie sobie zapewnić podium.
No a po drugie kurs jeszcze lepszy. 4.00 zdecydowanie pokrywa ryzyko idące za typem i dla mnie to bet dnia.
Pozostała lista kuponów na dziś:
Kraft @ 1-6 @ 2,25 @
Fortuna @ Stawka 80j.
Kraft też jest mocny, tydzień temu wygrywał, tutaj też wygrał jedną z serii. Wczoraj miał problemy co było widać w locie i dziś kursy na niego bardzo okazyjne. Myślę, że włączy się do walki o podium, a top6 wydaje się bardzo prawdopodobne.
Żyła 1-15 @ 4,35 @
Fortuna @ Stawka 65j.
Poszaleli z kursem. Piotrek w piątek w jednej z serii 16, a piątki miewa słabe, co potwiedził potem nie kwalifikując się. Jak się dzisiaj zepnie stać go spokojnie nie maiejsca w okolicy 20-ego, zresztą ostatnio już takie osiągał. No i potrzeba dosłownie troszkę szczęścia do wiatru, które dadzą 2-3metry i już mamy top15 po mocno przesadzonym kursie. Do tego coś tam w nocy kombinują z kominezonami. Raczej wątpie w skutecznosć zabiegu, ale anuż coś to da i Polacy się poprawią.
Stoch - Hoerl 1 @ 1,80 @
Unibet @ Stawka 70j.
Mocny kurs w tej parze, o Stochu było wyżej. Hoerl wczoraj w konkursie skoczył wyraźnie lepiej jak w treningach. Jako że nie jest super stabilny może zanotować dziś regres.
Stoch - Lanisek 1 @ 1,60
R.Kobayashi - Zajc 1 @ 1,30
AKO 2,08 @
Fuksiarz @ Stawka 100j.
Kurs na STocha w parzez Laniskiem wręcz rewelacyjny. Dorzucam do AKO Ryoyu, który wczoraj ograł Zajca mimo życiowych skoków tego drugiego. Myśle, że dziś RYoyu będzie równie mocny jak wczoraj w 2 serii, a Zajc jest tak nierówny że po podium może nawet nie być dziś w top15.
Johansson - Forfang 1 @ 1,45
Kos - Tschofenig 2 @ 2,22
AKO 3,22 @ BestBet @ 50j.
Johannson wydaj się 2 półki wyżej od kolegi z reprezentacji i rzadko z nim przegrywa, więc dobry typ do dubla. A dubel uzupełnia moim zdaniem przeszacowany kurs na Tschofeniga. Austriak w 2 serii mocno odpalił i może iść za ciosem. Kos moim zdaniem wygasa i powoli traci błysk nowej twarzy w stawce. Wczorajj w konkursie było dobrze, ale w treningach widać kryzys, który może przełożyć się na skoki konkursowe.
Kraft - Eisenbichler 1 @ 1,60
Stękała - Kubacki 2 @ 2,15
AKO 3,44 @
Betclic @ 60j.
O Krafcie pisalem wyżej i ze słabszym tutaj Eisenbichlerem wydaje się to dobra para do dubla. Dubel uzupełnia
Polska para. Ciekawy kurs. Co by złego nie mówić o Dawidzie to bez wątpienia nawet z takimi skokami stać go na 2 serie i wierze, że dziś się przełamie. Stękała po problemach z plecami moim zdaniem nie prognozuje na zdobywanie regularnie punktów w najbliższym czasie. A Dawid już jak najbardziej. Nie jest to moze szczyt marzeń wielokrotnego zwycięzcy jeszcze mam wrażenie z "wczoraj", ale od czegoś trzeba zacząć. .Moim zdaniem lepszy w tej parze ogólnie i obecnie jest Kubacki i korzystam z kursu buka, który twierdzi inaczej.
Aschenwald - P.Prevc @ 2,20 @
Betclic @ 50j.
Pero Prevc skacze tutaj wyraźnie lepiej niż w Klingenthal. Tylko ma jakiś mega nie fart do warunków. CO siądzie na belce to najgorsze warunki w konkursie. Mimo to skacze dobrze jak na warunki. Myślę, że jak fatum odpuści to powalczy o miejsca 15-20. Aschenwald był wczoraj 18, ale mam wrażenie że to jego obecny max, a też na warunki nie miał co narzekąć, więc można liczyć na regres i przegraną w parze ze Słoweńcem.
Johansson - Fettner 1 @ 1,57
Kraft 1-10 @ 1,30
AKO 2,04 @
Fortuna @ 85j.
Johanssona stać tutaj na skoki do czołówki a w gorszych próbach jak wczoraj jest w okolice miejsca 13ego. Fettner w najlepszych skokach to 13 miejsce to jego szklany sufit mimo bez wątpienia dobrej formy jaką prezentuje. Sądze, że jak nic się nie wydarzy ta para to pewniak. WIęc jak idziemy w pewniaka to jeszcze Kraft w top10, który nawet jak ma problemy to poniżej pewnego pułapu nie schodzi i to miejsce w 10 powinno być.
Stoch 1-6
Kraft 1-6
AKO 4,50 @
Fortuna @ 75j.
No i na koniec konsensus powyższych opisów, czyli top6 dwójki zawodników, na których dziś najbardziej liczę po fajnym akumulacyjnym kursie.