Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post w tym dziale, lecz skokami interesuje się od kilkunastu lat i dzięki nim udaje mi się całkiem dobrze zarobić, wiadomo, że na niektóre rzeczy nie mamy wpływu tj. wiatr, lądowanie zawodnika itd itd. Do rzeczy :
Lindvik vs C. Schmidt
Lindvik @1,45
1xbet
Tutaj stawiam na Norwega, który wraca po przerwie o którą sam poprosił nieoczekiwanie na MŚwL.
Wczorajsze wyniki licząc dwa treningi + kwalifikacje : Lindvik(5,10,9), Schmidt(38,51,13). Ameryki nie odkryje, młody Norweg w każdej odsłonie lepszy, myślę że są szanse aby był w top 10 dziś. Dla porównania w zeszłym sezonie w Engelbergu Lindvik miejsca 5 i 7 natomiast Schmidt 11 i 48.
Ryoyu Kobayashi top 10 @1,45
1xbet
Po tym co wczoraj osiągnął wierzę, że tak jak nasz Kamil zacznie osiągać lepsze wyniki niż dotychczas w tym sezonie. Dzisiejsze jego wyniki to miejsca : 6,18,8. Nie twierdzę, że nie ma ryzyka w tym typie ale liczę na powrót do dobrego skakania Japończyka. Zeszły sezon, który nie był tak błyskotliwy jak ten, w którym wygrywał
TCS osiągnął wyniki : sobota miejsce 4, niedziela wygrana w turnieju "loteryjnym"
Stoch top 6 @1,35
1xbet
Kamil Stoch wraca po średnich występach w MŚwL do jednej ze swoich ulubionych skoczni jaką jest Engelberg - 9x podium w karierze tutaj, więcej chyba pisać nie trzeba. Nie ujmując naszemu mistrzowi, na pewno liczył na lepsze wyniki w Planicy lecz teraz liczy się co tu i teraz : w treningach miejsce 3 i 1 - w obu osiągał najdłuższe odległości, co istotne w drugim treningu został nieoficjalnym rekordzistą obiektu : 146 metrów!!! Oglądając kwalifikacje odczułem tak jakby Kamil był lekko zawiedzony tym wynikiem - miejsce 7. Osobiście czuję, że podium jest w zasięgu, Kamil juz w kilku sezonach pokazywał, że właśnie od konkursu w Szwajcarii zaczyna osiągać topowe wyniki w konkursach PŚ - patrz rok temu, wygrana w sobotnim konkursie.
Podsumowując, zdecydowałem się zagrać niskie kursy ale mające szanse na powodzenie, zawsze można dodać do ako coś na podwojenie - na rusku nie mogę łączyć zdarzeń ze sobą ze skoków nad czym ubolewam. Życzę wszystkim zielonych kuponów.