Jak do tej pory oferta słabiutka, ale znalazłem już dość ciekawe zdarzenia, które warto pograć:
Hayboeck -
Kobayashi J. (kwalifikacje)
2,15 forBET
Dla mnie kurs z kosmosu. Schodzimy z mamutów kilka pięter niżej i nie wierzę w to, że Junshiro nadal będzie skakał jak junior i ledwo się kwalifikował do zawodów, jak było to ostatnio. Jestem pewien, że japoniec nie zapomniał jak się skacze i nadal będzie się kręcił w czołowej dziesiątce. On najzwyczajniej w świecie nie potrafi latać. Widać, że kompletnie nie odnajduje się na skoczniach mamucich i chyba tylko z powodu wyników z tych skoczni wystawiono te kursy? Michael jest po upadku i wątpię, żeby szalał w kwalifikacjach na zawodach tuż przed igrzyskami. Raczej będzie skakał asekuracyjnie, bo upadek zawsze zostawia jakąś rysę w psychice. Natomiast Kobayashi wielokrotnie skakał, w tym sezonie, bardzo dobrze w kwalach, a nawet je wygrywał. Jestem pewien, że po zejściu na mniejsze skocznie, zdecydowanie odżyje i będzie chciał sobie i innym coś udowodnić. Na M.Kota, który jest pod formą, w parze z austriakiem, jest kurs 1,65, a na japońca 2,15!!! To dla mnie totalne nieporozumienie.
Kraft -
Kubacki (kwalifikacje)
2,15 forBET
Dawid wiele razy w tym sezonie pokazywał, że w kwalifikacjach potrafi skakać wyśmienicie. Ogólnie jest w dobrej formie w tym roku, ale w zawodach często brakuje mu zimnej głowy. Jestem pewien, że w Zakopanem będzie chciał się pokazać z jak najlepszej strony, a stać go naprawdę na wiele. Osobiście pograłem go jeszcze jako zwycięzcę kwalifikacji, bo kurs
18,00 jest wielkim niedoszacowaniem jego umiejętności. Stefan natomiast jest w tym sezonie bez błysku, przygaszony. To nie ten sam zawodnik, który zdominował poprzedni sezon. Kręci się w pierwszej dziesiątce, ale widać po nim, że nie ma radości w tym co robi. Myślę, że to Dawid będzie w piątek stał wyżej w klasyfikacji niż Austriak, a kurs mnie na to zdarzenie zadowala.
Żyła -
Kot (kwalifikacje)
2,15 forBET
Tutaj idę w stronę Maćka, który jest pod formą, ale widać, że powoli stara się odbudować swoją dobrą dyspozycję. Niestety, ale musi on każdym swoim skokiem udowadniać Horngacherowi, że warto na niego stawiać pod kontem IO. Kot jest na tyle ambitny, że wiem iż będzie robił wszystko żeby załapać się do drużynówki na igrzyskach. Nie będzie to łatwe, ale jest możliwe bo Piotrek ze swoim podejściem może wypaść ze składu. No właśnie Piotrek, cóż jest również w niezbyt dobrej dyspozycji a po zejściu na mniejsze skocznie powinno to być jeszcze bardziej widoczne. Uważam, że powinni skakać z Maćkiem na podobnym poziomie, ale patrząc przez pryzmat tego o czym pisałem wyżej, uważam że to Kot będzie chciał pokazać się z jak najlepszej strony od pierwszego skoku w Zakopanem i ma duże szanse na to żeby wypaść w kwalifikacjach lepiej od Żyły.
Konkurs indywidualny:
R.Freitag zwycięzca
3,85 forBET
Tutaj króciutko. Rysiek zawsze lubił skakać w Zakopanem i nawet w sezonach kiedy szło mu średnio, właśnie tutaj był zawsze wysoko a czasem stał na podium. Widać u niego straszną chęć wygrywania po nieudanym
TCS. W Oberstdorfie skakał świetnie i tylko w jednym skoku konkursowym Kamil był od niego lepszy. W drużynówce już nie dał indywidualnie żadnych szans Stochowi i jestem pewien, że ta forma nie ucieknie i będzie się bił o zwycięstwo w stolicy Tatr. Oczywiście jego najgroźniejszym rywalem będzie Kamil i nie ma się co dziwić, bo nikt tak często jak on nie wygrywał w Zakopanem. Myślę jednak że lepsza dyspozycja, jak i większa motywacja, jest w obecnej chwili po stronie Freitaga i to jego typuję na zwycięzcę konkursu.
Bez analizy, kwalifikacje:
forBET
Hula - Amman
1,75
Kubacki - Forfang
1,75
Damjan - Żyła
1,65 zwrot
Johansson -
Damjan 2,15 zwrot