Fannemel 1-3 3,45 unibet, ewentualnie dla odważniejszych
WIN 11 (aj, było blisko, bo i niżej pisałem, że wygra, albo on, albo Stjernen. No, ale postawiłem na złego 'konia' xD)
No taka mała promocja od Unibetu. Były rekordzista świata ma wyższy kurs na podium niż np. Wellinger, który nigdy nie uchodził za 'lotnika', albo od Tande, który w treningach skakał słabiej od Andersa, więc trochę to się nie trzyma kupy ???? . Norweg ostatnio w bardzo dobrej formie co potwierdza jego miejsce na podium w ogólnej klasyfikacji
TCS. Na treningach skakał bardzo ładnie, jeden wygrany, w drugim szóste miejsce. W kwalfikacjach popsuty skok, szczególnie pierwsza faza po wyjściu z progu. Wydaję mi się jednak, że to tylko wypadek przy pracy i jutro będzie skakał tak w skokach treningowych. Szczerzę mówiąc po dzisiejszym dniu widzę, tylko dwóch kandydatów do wygrania konkursu. Właśnie Fannemela i Stjernena. Jednak liczę na regularność i forme tego pierwszego.
Par z Unibetu raczej nie ruszam, ale powyższy typ warto brać, bo już kurs spada. Jeszcze chwile temu było 3,65. Jak STS wystawi pary to jeszcze edytuje post i je tu dodam.
Tutaj h2h STS. Pary dobrze wystawione - ciężko znaleźć jakichś pewniaków :/.
Kraft vs Wellinger 1,47
Po słabym TCSie Kraft odżył na mamucie, w treningach notował dobre, żeby nie powiedzieć bardzo dobre skoki. W kwali i treningach Stefan skakał trochę lepiej od swojego rywala. Ponadto jest gospodarzem na tej skoczni i na pewno będzie chciał dać z siebie 300% żeby pokazać się kibicom. Do tego Wellinger ma dużo gorszą technike na mamuty. Wybija się zbyt wysoko przez to w ostatniej fazie lotu brakuje mu prędkości żeby odlecieć, co przy możliwym wietrze pod narty robi bardzo dużą różnicę.
Fannemel vs Forfang 1,62
Tak jak w kwali dawałem jedynie pary o których słuszności byłem przekonany tak tutaj daję trochę w ciemno. Jak wyżej pisałem o tym, że Andersa widzę jako faworyta do zwycięstwa tak o JA nie mogę nic pewnego powiedzieć. Jest to skoczek, który potrafi skoczyć fenomenalnie, a potem oddać skok - nie przymierzając - na poziomie Murańki. Jednak ze względu na to, że jest to mamut i jestem pewny wysokiego poziomu jaki prezentuje Fannemel to idę w jego stronę.
Hula vs Żyła 1,52
Starcie dwóch Polaków. Stefek w życiowej formie. Już nie jest buloklepem, ani trener nie jest wyśmiewany za to, że wysyła go na loty - to już coś. Ponadto Żyła jest w odwrotnej sytuacji do Huli. Forma słaba, w każdym treningu przegrywał z Hulą, który w wywiadzie mówił, że jego dzisiejsze skoki też mogły być lepsze. Pomimo takiej łatki lotnika z jaką nt Żyły można się spotkać na różnych stronach o skokach to widocznie lepsze rezultaty osiąga Hula. Mam nadzieję, że jutro się nie spali i wykona swoje zadanie w 100% co wystarczy na pokonanie swojego rodaka.
Stoch vs Eisenbichler 1,35
Kamil miał dzisiaj bardzo przeciętne skoki, ale na 'nielota' Eisenbichlera powinno spokojnie wystarczyć. Od zawsze jest znany z tego, że z dnia na dzień potrafi zanalizować swoje skoki i poprawić to co było najsłabsze dlatego nie boję się o ten zakład. Pomimo dobrego rekordu życiowego Markus nigdy nie był znany ze swoich wyczynów na skoczni mamuciej i liczę, że jutro tej opinii nie zmieni ???? .
Tande vs
Stjernen 1,95
Poppinger vs
Jelar 1,85
Damjan vs Kubacki 1,70
Jednak jest sprawiedliwość na tym świecie, co wczoraj dało to dziś zabrało xD