Pany, czy kursy na Polaków w parze ze Słoweńcami nie są przesadzone? Myślę, że powalczymy ze Słoweńcami. U Słoweńców też są zawodnicy, którzy mogą wszystko zaprzepaścić, bo Domen jeśli trafi warunki to może odlecieć, ale jak mu podwieje w plecy to już tak wesoło nie będzie, podobnie jak u Tepesa i niedoświadczonego Lanizka. Żyła wczoraj zawalił skok w prologu, ale ja jestem o jego formę spokojny i dzisiaj zobaczymy 2 dobre skoki Piotrka, który w drużynówce skacze najlepiej. Stoch i Kot też na swoim poziomie, Kubacki co raz lepiej po kontuzji, moim zdaniem jesteśmy w stanie powalczyć ze Słoweńcami i w najlepszej 3 się znaleźć.
Słowenia - Polska 2 2.30 Bwin
Polska top3 1.75 Bwin
Żyła - Lanisek (1 runda) 1 1.85 Bwin
A to jest moja perełka na dzisiaj. Kursy wyrównane, chyba tylko dlatego, że Piotrek zepsuł swój skok w prologu, ale miał zapewniony awans do konkursu niedzielnego. W treningu już zdecydowanie lepszy był Polak, gdzie wyprzedził Słoweńca o kilkanaście pkt. Jestem spokojny o formę Piotrka, bardzo lubi duże skocznie i o te kilka metrów powinien być lepszy od swojego rywala w tej parze. Lanizek przyzwoite skoki, ale jest to najsłabsze ogniwo u Słoweńców w drużynie, niedoświadczony, rzadko skacze w drużynówkach, więc może zawalić. Polak w tym roku w drużynówkach praktycznie najlepszy z naszych zawodników, zawsze spina się na te
konkursy, jestem przekonany, że okaże się lepszy, a kurs to jest po prostu promocja