Jan Ziobro - Stefan Hula 1 1,18 STS
Typ do podbicia AKO, nie ma po prostu co pisać, w każdym wczorajszym skoku Janek o wiele lepiej niż Stefek, dziś będzie podobnie.
Będzie podobnie, bo wczoraj w każdym skoku Ziobro był lepszy?;-) słaby argument....kurs masakrycznie niski. Sam gram przeciwko Huli, bo niestety ostatnio skacze troszkę słabiej i może mieć dziś problemy żeby dostać się do drugiej serii. Janek oczywiście jest faworytem, ale nie z powodu treningów, a z racji tego, iż od paru tygodni ma formę rosnącą, a Hula w całej karierze nie dał się poznać jako lotnik.
Dla przykładu (kierując się Twoim argumentem) wczoraj
Vasiliev był we wszystkich próbach lepszy od Tepesa....a postawi ktoś na niego kasę?...... na lotach przeciwko Tepesowi?;-)
Ode mnie dwa triple z milenium:
Stoch - Wellinger 1 1,4 3-2
Schlierenzauer - Kot 1 1,58 19-18
Żyła 1-6 1,6 9
ako po podatku 3,15
Stoch - Wellinger 1 1,4 3-2
Lanisek - Hula 1 1,63
Damjan - Kornilov 1 1,42
ako po podatku 2,85
Kamila gram na obu kuponach, przypuszczam, że dziś nie wygra, może też nie być na podium, ale typ jest przeciwko Wellingerowi. Nie dam się nabrać na Wellingera jako lotnika(teraz widzę, że Pestka też nie dał się nabrać ;p).....dobrze, że wczoraj podwiało mu w kwalach - dzięki temu buki uważają go za nie wiadomo jakiego latawca ;-)
Typ na Schlieriego, którego prywatnie bardzo nie lubię, ale jednak Gregor lotnikiem jest...czego niemożna powiedzieć o Maćku. Początek drugiej dziesiątki to dla Kota na lotach maksimum, Austriak powinien ogarnąć TOP10.
No i Pieter he he he he....dziś walka o podium, ale kandydatów kilku, więc zabezpieczam się 1-6. Forma od dłuższego czasu bardzo stabilna, do tego Żyła jako lotnik długo czekał na te zawody.
Hulę opisywałem przy okazji typu kolegi....na zwykłej skoczni nie postawiłbym na Laniska, który próbuje odbudować formę na CoC, ale na lotach Słoweniec zyskuje. Stefek nigdy na lotach nie błyszczał, forma mocno przeciętne (mam wrażenie, że poddał się w walce o miejsce na MŚ).
Damjan, kolejny ze Słoweńców, którzy loty mają we krwi.....nie jest i nie był lotnikiem pokroju Prevca/Tepesa/Kranjca, ale potrafił odpalać w Planicy. Słaby rywal w parze, może ogarnąć go już po 1 serii jak Denis skończy poza TOP 30.