Wczoraj super
konkurs, dobre, równe warunki to i wyniki bez większych niespodzianek. Niestety nie miałem czasu wczoraj przysiąść, więc tylko pobrałem dubla od użytkownika @Pezio, ale dzisiaj się poprawiam i daję coś od siebie
Stjernen - Siegel 1 @1.85 - óni
Wczoraj super pierwszy skok Niemca na odległość 141,5 m. zadecydował o jego stosunkowo wysokiej pozycji. W czwartek nic szczególnego nie pokazywał na skoczni - 125 m., 129 m. w seriach próbnych oraz 121 m. (!) w kwalifikacjach co pozwoliło mu ledwo na awans do konkursu. Piątek to już inny dzień, wstał lepszą nogą i już w serii próbnej oddał niezły skok na odległość 132,5 m., a następnie ten świetny skok w pierwszej serii. W drugiej było już trochę gorzej, a w moim odczuciu - właśnie normalnie czyli odległość 129,5 m., co łącznie dało 19 miejsce dla młodego Niemca i uważam, że powinien to i tak traktować jako sukces. Taki skok jak w pierwszej serii wczorajszego konkursu raczej się nie powtórzy, a nie ma co ukrywać, że wczoraj jednym skokiem wypracował sobie końcową pozycję. Bardziej spodziewam się skoków pod 130 metr, co wcale nie musi oznaczać awansu do finałowej serii, pod warunkiem, że Siegel przebrnie kwalifikacje ???? Dużo o Niemcu, czas na Norwega. Faktem jest, że po nim też nie ma co się spodziewać jakichś znakomitych skoków, ale wczoraj całkiem równo skakał, wszystkie skoki powyżej 130 m. W czwartek bez fajerwerków, ale też warunki wietrzne miał różne. W moim odczuciu jest bardziej równy, ustabilizowany i pewniejszy niż młody Niemiec, poniżej pewnego poziomu nie powinien schodzić. Ónibet chyba mocno zasugerował sie wynikami wczorajszego konkursu, gdzie obydwaj panowie skończyli
konkurs obok siebie, podczas gdy ten wynik jest wypaczony pierwszym świetnym skokiem Niemca. Reasumując, przy wyrównanych kursach i mając w perspektywie dwa skoki konkursowe stawiam na równość i solidność Norwega i w ten typ wchodzę trochę mocniej.
W STS-ie jest jeszcze Niemiec w parze z Dawidem Kubackim na kwalifikacje, gdzie na Polaka daja @1.70
co wydaje się również pewnym wydarzeniem, aczkolwiek sam kurs po odjęciu podatku nie powala, także zobaczę jeszcze czy coś do dubla, tripla uda się pozbierać i moze też zagram. Tutaj tylko zaznaczam, że to też dobra opcja dla kogoś kto lubi "legalne granie"
Geiger - Descombes 2 @2.20 - óni
Trzeba skorzystać z udanego konkursu Niemca i z przeszacowania jego możliwości przez bukmacherów
Wczoraj dla mnie osobiście był największą niespodzianką konkursu i szczerze mówiąc wątpie aby był w stanie dzisiaj powtórzyć wczorajsze skoki. Brak mu jeszcze regularności, o czym świadczą mieszane skoki w ciągu tego weekendu 119 m., 115,5 m., 108 m., przeplatane dobrymi skokami - 133 m. czy bardzo dobrymi - wczorajsze konkursowe. Jak dla mnie to bardzo duże value jest w tym kursie na Francuza, który jest dla mnie dużo pewniejszy, bardzo równy i do tego jego skoki są odległe. Od początku weekendu
wszystkie skoki powyżej 130 m. , wczoraj gorszy od Niemca, ale odległościowo te skoki nie były dużo słabsze - 141 m. i 135 m. Francuza w porónaniu do 140,5 m. i 136 m. Niemca. Mając na względzie cały weekend i solidność obydwu zawodników bez wahania wchodzę w zwycięstwo Descombes w tej parze.