Wybaczcie, wrzucę narazie tylko suche typy - później postaram się dopisać po kilka słów. Dwa duble w ónibecie i jeden singiel w betsyfach
Kofler - Eisenbichler 1 @1.75
Descombes - Żyła 2 @1.90
Właściwie to dla Niemca wyszedł tutaj jeden skok, akurat w drugiej serii wczorajszych zawodów, który pozwolił na osiągnięcie dobrego końcowego wyniku. Trochę dziwne, bowiem Markus jest przecież w bardzo dobrej formie i jestem zaskoczony jego słabymi skokami tutaj, ale może skocznia po przebudowie mu nie odpowiada? Odnośnie Koflera to wszystko co istotne zostało już napisane przy okazji poprzedniego konkursu, w pełni się do tego przychylam. Widać, że lubi tę skocznię, dzisiaj życzę mu kolejnego dobrego występu.
Piotrek wczorajszym występem trochę mnie rozczarował, spodziewałem się po nim czegoś więcej i dzisiaj oczekuje poprawy. Francuz wczoraj o jedną pozycję przed Polakiem, aczkolwiek on tutaj po prostu tak skacze cały weekend. Bez błysku, przeciętnie, tak żeby się uplasować pod koniec drugiej dziesiątki. W moim odczuciu Piotrek jest na tej skoczni lepszy od Vincenta, dlatego po kursie @1.90 gram.
P. Prevc - Freund 1 @1.80
Kubacki - Freitag 1 @1.65
Tego dubla gram trochę ostrożniej. Pierwsza para - dwaj świetni skoczkowie, którzy są dalecy od swojej normalnej dyspozycji, ale to Peter wydaje się być w lepszej formie. W Engelbergu oddawał dobre skoki, wczoraj trochę pechowo upadek w drugiej serii, już drugi w tym sezonie. Coś jest nie tak z tym lądowaniem u Petera, a to dziwne, gdyż zawsze był nienaganny technicznie. Widać, że szuka formy i ja widzę pewne światełko w tunelu przed turniejem 4 skocznie, lekki wzrost formy dało się podczas tego weekendu zauważyć. Z kolei Niemiec nic specjalnego nie pokazuje. Jest klasowym zawodnikiem, bo pomimo, iż skacze słabo, to na
konkurs jakoś się dodatkowo mobilizuje i osiąga wyniki ponad swoją formę. Jeśli ktoś z tej dwójki ma zaskoczyć na in plus to tylko i wyłącznie Prevc, po Severinie niczego wielkiego się nie spodziewam.
No i Dawid w parze z Richardem. Szczerze mówiąc nie rozumiem dzisiaj grania przeciwko Dawidowi i odradzam te kupony w których wskazujecie go na porażkę. Przecież on tutaj oddał 5 świetnych skoków spośród 6 oddanych. Bez przesady, taka powtarzalność świadczy o tym, że skocznia mu ewidentnie leży i to, że wczoraj zepsuł kompletnie drugi skok, wcale nie zmienia tego faktu. Najwidoczniej psychicznie nie wytrzymał, może się trochę podpalił, nie wiem. Forma ustabilizowana od początku sezonu, choćby nei wiem co się działo to Dawid w drugiej dziesiątce bedzie, a jeśli wszystko będzie dobrze to przewiduje mu walkę o TOP10. Bardzo chętnie zagrałbym typ na jego TOP3, ale kursy wysoce niezadowalające. A Freitag bez formy, aczkolwiek wczoraj bardzo dobry pierwszy skok. Ogólnie on lubił zawsze tę skocznię, teraz po przebudowie widać, że też mu odpowiada. Wyniki całkiem niezłe jak na obecną formę Richarda, ale pewnego poziomu dzisiaj raczej nei przeskoczy. Reasumując, Rysiek raczej w drugiej dziesiątce, a Dawidowi życzę walki o co najmniej TOP10. Podkreślam ten dubel grany lżej, bo i pary wyrównane.
Ito - Eisenbichler 1 @2.50
O Markusie już pisałem wyżej, także nie dubluje. O dziwo Ito spisuje się tutaj bardzo dobrze. Wczoraj pomimo wiatru w plecy dobre skoki i wysokie 5 miejsce. Wcześniejsze skoki treningowe pokazują, że dobry występ w konkursie nie był przypadkiem i Daiki skacze tutaj dobrze cały weekend, dlatego spodziewam się, iż dzisiaj spokojnie powinien wyprzedzić Eisenbichlera, który osiągnął wczoraj wynik ponad stan. Moim zdaniem kurs wart ryzyka.