>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Skoki narciarskie 2015/2016 - Vikersund (12.12 - 14.12.2014)

Status
Zamknięty.
hristo 585

hristo

Użytkownik
fortuna:
Prevc - Kranjec 1 1,6
✅
Żyła - Poppinger 2 1,98
✅
ako-3,16

.....w końcu :)
Kranjec zawsze zaskakuje na lotach, nawet jak cały sezon jest bez formy - cieszę,że wczoraj wygrał (bo konkursu nie obstawiałem), dzięki temu dziś zestawiany jest w parach ze ścisłą czołówką, do której on sam jednak nie należy. Kurs na PP megawysoki i warty gry zdecydowanie.
Do pary coś przeciwko Żyle, coś tam zaczął skakać w kontynentalu, zapunktował też wczoraj, ale nie wierzę, że przejdzie cały weekend bez jakiejś wtopy - nie ta forma. Poppinger się ustabilizował, lubi duże skocznie, tutaj skacze nieźle i nie wiem na jakiej podstawie buki faworyzują naszego skoczka - dla mnie kursy źle dobrane i zamierzam z nich skorzystać;-)
dorzucam małe ako na same kwale z milenium;
Vancura - Kozisek 1 1,8
Tochimoto - Boyd Clowes 2 2,05

Takeuchi - Fettner 1 1,4
Hula - Kot 1 1,5

ako:7,75

Y 90

yrtyr

Użytkownik
Najpierw skoczkowie (nie obrażając) z niższej półki + fakt że to ryzykowne typy:
Descombes V. - Vancura T. @ 2 2,90
Zdaje sobie sprawę że Descombes ma naprawdę niezły sezon, do tego jak na swoje możliwości potrafi fruwać na mamutach, no ale.. wydaje mi się że jego forma pikuje w dół, dość szarpane są te jego skoki. Vancura wczoraj identyczna nota z francuzem, na MŚ udowodnił że nie jest taki zielony jeżeli chodzi o loty, więc śmiem zaryzykować (zważając na taki kurs) że Czech pokusi się o wyższe lokum. Tak jak wspomniałem bardziej mnie tu kurs kusi, niż jakieś konstruktywne argumenty i na dodatek obaj tu wydają się tak mało stabilni że wszystko się może zdarzyć.
Boyd Clowes M. - Kozisek C. @ 2 2,50
Podobna sytuacja jak wyżej, czyli w pewnym sensie loteria, a tam gdzie loteria lepiej iść w stronę kursu. Wczoraj zsynchronizowali się, pierwsza seria że tak powiem ponad swoje możliwości, a w drugiej łup na bule. Trening zdecydowanie dla Kanadyjczyka, ale podczas treningu wiało jak chciało. Mamut to jest loteria, zwłaszcza w przypadku zawodników zajmujących dalsze lokaty, dlatego czasem warto, zdać się na przeczucie i dorzucić takie typy.
Wellinger A. - Koudelka R. 1@ 1,40
Koudelka z tego co na razie tu zaprezentował, może ewentualnie rywalizować zawodnikami pokoju Estonii. Nie jest to jego obiekt, dwa skoki- dwa razy bula, niemiłosiernie się męczy. Welligner jak i większość Niemców nie potrafi tu błysnąć i tak naprawdę można się spodziewać zarówno ponad 200 metrowego skoku, jak i buli. Mimo wszystko Niemiec, póki co prezentuje się tu &quot;lepiej&quot;.
Idziemy do góry:
Gangnes K. - Kranjec R. 1@ 1,45
Wczoraj Roberto zaskoczył wszystkich, siebie samego na pewno też, myślę że dzisiaj też się bardzo dobrze zaprezentuje, ale bardziej przychylałbym się do miejsca w okolicy top 5, ewentualnie minimum dalej, lubi latać, umie latać i na dodatek teraz uwierzył w siebie. Gangnes cały sezon jest w świetnej formie, do tego można go zaliczyć do grona lotników, wczoraj miał wielka szansę na wygraną w obliczu &quot;słabszych&quot; skoków Prevca, dzisiaj Norweg świadomy swojej formy i swojego obiektu, jest moim zdaniem faworytem minimum na podium.
Kranjec R. - Kasai N. @2 2,10
Po tym kursie jak najbardziej biorę. Kasai jak juz wielokrotnie pisałem skacze bez żadnej presji, bez konieczności czegokolwiek udowadniania światu, jest odpowiednia psychika i pasja w tym co się robi to są wyniki. Tak jak wczoraj Kraniec tak moze dzisiaj Kasai okaże się niespodzianką?
Freitag R. - Ammann S. 1@ 1,45
Rysiek nie najgorzej się tu prezentuje w stosunku do innych Niemców i ich możliwości. Skoczył wczoraj solidnie, nie rewelacyjnie, ale solidnie i myślę że stać go na jeszcze dalsze skoki. W tej parze warto zwrócić uwagę na styl, w tej kwestii Niemiec zyskuje masę punktów, wiem że na mamucie jest to mnie istotne, no ale Szwajcar nie skacze jakoś przerażająco daleko, żeby mógł sobie pozwolić lekceważyć noty za styl. Odległościowo są zbliżeni.
STS

M 6,2K

mirrar

Użytkownik
Lanisek - Leyhe 2.10
Gangnes - Kraft 1.50

Ako: 3.15 (2.70 po podatku) STS

Nie wiem skąd takie kursy na Laniska który jest obecnie w niższej formie niż jeszcze kilka tygodni temu. Na treningu obaj słabo, ale już w konkursie Leyhe udało się skoczyć 172 metry, a Lanisek nadal słabiutko tylko 118. Dla mnie jest to klasyczne 50/50 z lekkim wskazaniem na Leyhe więc taki kurs pobieram na spokojnie.

Gangnes według mnie o wiele lepszy lotnik niż Kraft co potwierdzają też wyniki w Vilkesund. Kenneth będzie dziś walczył o zwycięstwo, zaś Kraft myślę że skończy coś w okolicy 6-10 miejsca.

Pozdrawiam

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Nie wiem skąd takie kursy na Laniska który jest obecnie w niższej formie niż jeszcze kilka tygodni temu. Na treningu obaj słabo, ale już w konkursie Leyhe udało się skoczyć 172 metry, a Lanisek nadal słabiutko tylko 118. Dla mnie jest to klasyczne 50/50 z lekkim wskazaniem na Leyhe więc taki kurs pobieram na spokojnie.
No to ja się pozwolę zupełnie nie zgodzić z tym. Leyhe na mamutach skacze bardzo słabo, zbyt wysoko leci, nie ta trajektoria i szybko spada, Leyhe nie jest lotnikiem. Lanisek wczoraj wypadek przy pracy, złe warunki trafił i wylądował na buli. Nie ma co się sugerować wczorajszym konkursem w tym wypadku. Jak grać to na Laniska w tej parze bo value nie ma zadnego na Leyhe.
Pozdraiwam

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
A ja gram taki o to kupon:
Prevc - Kranjec @ 1 @ 1,60 ✅
Kasai - Hayboeck @ 1 @ 1,25 ✅
Kraft - Tande @ 1 @ 1,25 ✅
AKO: 2,20 fortuna

Pare Prevc - Kranjec bardzo dobrze opisał hristo oraz robson. Kranjec wczoraj super skoki, ale też trzeba oddać, że warunki miał zdecydowanie lepsze aniżeli Prevc (w 1 seri mimo, że Kranjec skoczył, aż o 9,5 metra dalej to wyprzedzał swojego rodaka o zaledwie 0,9 pkt czyli niecały metr).
Hayboeck i Tande to nie są typy lotnika. Wczoraj wypadli przyzwoicie, ale Kraft i Kasai zaprezentowali się jeszcze lepiej. Prawda jest taka, że gdyby Stefan nie popsuł pierwszego skoku to byłby prawdopodobnie na podium bo w drugiej odpalił już ponad 230 metrów. Wczoraj grałem podobne pary i udało się zarobić. Szkoda mi Laniska bo dalej uważam, że to lotnik lepszy od Kubackiego, ale wczoraj odstawił dużą &quot;manianę&quot; na progu i wylądował na buli.

Otrzymane punkty reputacji: +38
freddy-krueger 490

freddy-krueger

Użytkownik
W sobotnim konkursie nie zobaczymy niestety Kamila Stocha, który w kwalifikacjach uzyskał 112 metrów.
Rekordy życiowe ustanowili Andrzej Stękała (198 metrów) i Stefan Hula (210,5 metra). Piotr Żyła poszybował na odległość 227,5 metra, a Dawid Kubacki doleciał do 169. metra. Wynik Macieja Kota to 199 metrów.

daminho 278

daminho

Użytkownik
Zwrot byłby nielogiczny. Kwalifikacje w skokach powinny być traktowane jak kwalifikacje do sprintów w biegach narciarskich, jeśli przeciwnik w parze nie awansuje do 30 to automatycznie jest wygrana w h2h. @pestka7 pewnie znajdzie się jakiś buk, który rozliczy to jako przegrany kupon.

hristo 585

hristo

Użytkownik
Zwrot byłby nielogiczny. Kwalifikacje w skokach powinny być traktowane jak kwalifikacje do sprintów w biegach narciarskich, jeśli przeciwnik w parze nie awansuje do 30 to automatycznie jest wygrana w h2h. @pestka7 pewnie znajdzie się jakiś buk, który rozliczy to jako przegrany kupon.
już wszędzie są zwroty, kiedyś fortuna uznawała kupon jako wygrany/przegrany, ale niestety to przeszłość - bardzo żałuję, bo mam podobne zdanie do Twojego i fajne były czasy kiedy np jakieś typy wchodziły przed rozpoczęciem konkursu;-)

hristo 585

hristo

Użytkownik
Milenium:
Ito- Takeuchi 1 1,52⛔
Kasai - Freund 1 1,55
⛔
Ammann - Stoch 1 1,52
✅
Kraft 1-6 1,35
✅
Prevc - Kranjec 1 1,25
✅
ako: 6,04
Fortuna:
Gangnes - Kranjec 1 1,8
✅
Ammann - Koudelka 1 1,35
✅
Kraft - Freund 1 1,55
✅
ako: 3,76
✅✅

2 razy przeciwko Robertowi, wczoraj świetny kurs na Prevca (1,6), dziś już słabiutki, ale i tak pobieram, podobnie jak 1,8 na Gangnesa, który wczoraj był tylko o włos za Słoweńcem. Głównie dlatego, że był trzymany długo na belce czekając na warunki do skoku. Zarówno dla Prevca jak i Gangnesa jest dziś miejsce na podium, a Kranjec wciąż czeka na jakiś słabszy skok (6/6 w jego wykonaniu nie wierzę), nawet jeśli nic nie zawali, to widze go w połowie pierwszej dziesiątki.
2 razy na Ammanna....pary z Koudelką nie skomentuję, bo buki się pogubiły tu i dały prezent. Na Kamila czekają dziś 3 skoki i w obecnej dyspozycji nie ma opcji by by wszystkie były udane, a Ammann zrobił się megaregularny, miejsca 10-15, które zajmuje wystarczą na Polaka i Czecha, który nigdy nie był lotnikiem.
2 razy przeciwko Severinowi, zarówno Kraft jak i Kasai są lepszymi lotnikami i obaj skaczą tu świetnie i równo, dziś obaj powinni być w TOP6, o które bardzo cięzko będzie Niemcowi. Severin trochę się rozregulował i zdestabilizował co trzeba wykorzystać zanim buki będa dawać przeciwko niemu w takich parach 1,2. Oby tylko kolana Noriego wytrzymały obciążenia całego weekendu na mamucie;-)
Ito z TT jest dużym faworytem, kursy trochę zawyżone (dla mnie max 1,3), drobny Japoniec lubi loty, natomiast Takeuchi ma jedynie pojedyncze przebłyski (wczorajsze kwale), przy dwóch skokach Ito powinien spokojnie potwierdzić różnicę, która ich dzieli.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Milenium:
Ito- Takeuchi 1 1,52
Kasai - Freund 1 1,55
Ammann - Stoch 1 1,52
Cóż, wyszło mi tak samo ;) Po krótce opisałem swoimi słowami te typy, ale pewnie dodasz coś od siebie jeszcze konstruktywnego bo ja dziś nie mam weny by pisać. wazne, żeby to weszło bo wczoraj Gangnes niestety 2-3m/s w plecy i nie mógł odlecieć by pokonać Forfanga, szkoda bo tripel wczorjaszy był również dobry! ;&gt;

PŚ Vikersund niedziela 16:00
(250) Kasai -Freund 1@1,55⛔
(270) Ito - Takeuchi 1 @ 1,52
⛔
(422) Ammann - Stoch 1 @ 1,50✅
AKO @3,10 po podatku milenium

Wczoraj tylne wiatry to Kasai nie poleciał jak by mógł, ale minimalna strata do Niemca, w piątek za to Noriaki deklasacja, lotnik vs Fruend w niezbyt dobrej dyspozycji.

Ito potrafi odlecieć, dwa razy lepszy od Taku w zawodach i to ze sporą przewagą za każdym razem. Wyżej cenię Daiki.

Ammann ustabilizowany, miejsca 10-15, nawet dwa razy tutaj coś a&#39;la telemark wykonał!!
Stoch widać jak skacze, jeden dobry lot przy wietrze pod narty mocnym, mam nawet obawy czy typ wejdzie, ale z tego względu by czasem zwrot się nie pojawił gdy Stoch odpadnie w kwalifikacjach...
Nie no Stoch skacze fatalnie, rozchwiany, a Simi swoje robi, powinno gładko wejść.

Do tego kusiło mnie jeszcze coś takiego

Hayboeck -Stjernen 1 @ 1,72 milenium⛔

ale ostatecznie zrezygnowałem z tego typu i pograłem powyższego tripla.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom