Końcówka sezonu coś przycichło
Tepes - Hayboeck
1 @2.55 betsafe
Zagram przeciwko Austriakowi. Wprawdzie piątkowe skoki treningowe niezłe, ale wczorajszy dzień nie był dla niego zbyt udany. Najpierw słaby skok w treningu, potem
konkurs poza trzydziestką. Tepes zawodnik nieobliczalny. Skakał tutaj dobrze, aż przyszedł
konkurs i przytrafił mu się gorszy skok. Właśnie na takich zawodników jak Tepes warto grać tylko i wyłącznie
wysokie kursy, a z takim w moim odczuciu mamy tutaj do czynienia. Spróbuje, ale stawka rozsądna z racji na nieprzewidywalność Słoweńca.
Koudelka - Stoch
1 @1.57 STS
Według mnie w ten typ mozna wchodzić mocniej. Solidność przeciwko brakowi regularności. Kamil pokazuje pojedyncze dobre skoki, pod warunkiem, ze dostaje dobre warunki do skakania. Czech jednak skacze solidnie niezależnie od warunków, poniżej pewnego poziomu nie schodzi. W tej rywalizacji, pomimo że wczoraj był za Polakiem, słusznie jest faworytem i oceniając obecną formę obydwu skoczków trzeba to grać.
D. Prevc - Kraft
1 @1.45 STS
Poprzedni typ pograłem w dublu z tym, chociaż tego typu już tak bardzo nie polecam, z racji na niski kurs, patrząc przez pryzmat ryzyka. Mimo wszystko zaufam młodemu Słoweńcowi, który skacze tutaj fenomenalnie. Widać, że skocznia ewidentnie mu odpowiada i mam przeczucie, że dzisiaj włączy się do walki o zwycięstwo. A na Krafta przez długi czas nie postawie pieniędzy. On ma coś z głową chyba, bo często na treningach pokazuje się ze świetnej strony, czym daje przesłanki do tego, żeby na niego stawiać, a potem w konkursach popada w przeciętność. Myślę, że dzisiaj, aby powalczyć ze Słoweńcem niezbędne będą dwa świetne skoki, a tego nie spodziewam się ze strony Krafta.