fortuna:
Hayboeck - Fannemel 1 1,4
Stoch - Koudelka 2 1,7
ako - 2,36
Nie sposób się nie zgodzić z zaproponowanymi typami. Niestety w milenium mam na to niższe kursy...
W ogóle dziwne jest zestawienie Hayboecka z Fannemelem, gdzie Norweg przecież do ścisłej czołówki nie należy, a i w kazdej chwili potrafi skok najzwyczajniej zepsuć. Hayboeck za to złapał dyspozycję i dwa zwycięstwa z rzędu nie mogą być przypadkiem, a jak spojrzeć nawet z szerszej perspektywy to i w Oslo dobrze skakał.
Koudelka 4 i 9 w Lahti, forma jest ustabilizowana i równa. Kamil pojedyncze skoki dobre, np ten w kwalifikacjach, ale nie oglądałem kwali więc nie wiem, możliwe, że znowu wykorzystał po prostu dobre warunki...
Pogoda dziś z ostatnich raportów jest bardzo dobra, nie pada śnieg i wiatr leciutki dosłownie z tego co informuje skijumping.pl
Osobiście do zaproponowanych przez Ciebie typów dokładam jeden swój
Daiki Ito - Dawid Kubacki 1 @ 1,55
Dawid super wynik na k-90 w Lahti,ale wiadomo, że im mniejsza skocznia tym Kubacki prezentować się powinien lepiej bo ma piekielnie mocne wyjście z progu, a Ito przeciwnie, większe skocznie mu sprzyjają. Patrząc szerzej na tę parę to Ito jest lepszym zawodnikiem i bardziej pewnym, Kubackiemu zdarzają się wpadki, choć akurat wczorajsza drużynówka na dobrym poziomie ale warunki tam były nieco loteryjne.
Myśląc o tych zawodnikach to Daiki widzę w przedziale 10-20, a Kubacki raczej między 18-30 pod warunkiem, że oczywiście wyjdzie mu skok w 1 serii... bo ileż to już razy zawodził i był między 31-36...