>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Skoki narciarskie 2015/1016 - Lillehammer (04.12 - 06.12.2015)

Status
Zamknięty.
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Bukmacherzy dają zwroty. Na Betssonie nawet już oferta na HS 100 (póki co na zwycięzce)
Tak jak Pazio wspomniał skocznia normalna jest dla techników dlatego łapać kursy przeciwko Ammannowi. Jak tylko będzie oferta wrzucę kilka dobrych typów do tego posta.
HS100
Ammann - Stoch @ 2 @ 1,65 ✅
Freund - Tande @ 1 @ 1,40 ✅
AKO: 2,31 Betsson

Ammann wiadomo -&gt; fatalne lądowanie + niezbyt wysoka forma. Stoch może również nie błyszczy, ale na notach nadrobi sporo. Poza tym Kamil lubi skakać na małych obiektach więc to dodatkowy handicap.
Freund to obok Prevca najładniej skaczący zawodnik w PŚ. Tande wielka niewiadoma, ale tutaj raczej nie ma podlotu do Niemca. Ja wchodzą mocno w tego dubla bo czuję tutaj dobry zysk.

Otrzymane punkty reputacji: +58
blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Chciałem już grać na Kamila na dużym obiekcie, a zmiana na średni tylko mnie utwierdziła w tym. Wiadomo, że Stoch naprawdę znakomicie radzi sobie na tych obiektach, gdzie ogromne znacznie ma jego znakomita technika. Zresztą Polacy od zawsze niemal skakali lepiej na mniejszych obiektach (Małysz kiedyś, czy teraz Kot prócz Stocha).
Nie grałbym jednak na Polaka, gdyby był w jakiejś słabej formie. Owszem w wielkiej na pewno nie jest, ale wydaje się, że ta forma idzie do góry z każdym dniem. Kruczek mówi, że treningi w środku tygodnia w Zakopanem wiele im dały, Kamil bardzo zadowolony i ... ja akurat teraz chyba w to uwierzę. Najlepszym dowodem wczorajszy trening. Wiatr mocny, ale dla większości tak samo mocny w plecy. 11 pozycja Stocha, ale proponuję wziąć pod uwagę tylko najlepszych, tych co skakali z 16 belki, w podobnych warunkach. W tej grupie lider polskich skoczków jest już 5, przegrywając tylko z mocnymi na starcie sezonu Norwegami, Prevcem i Hayboeckiem, a wyprzedzając np. równie silnych Niemców - Freunda, Freitaga czy Wellingera.
Niby to tylko jeden skok - nie ma co popadać w euforię, ale ja czuję, że ta forma Kamila faktycznie jest już znacznie lepsza niż 2 tyg temu. Dodając do tego preferowaną średnią skocznię wychodzi mi, że naprawdę warto dziś inwestować w Polaka ????
Betsafe
Stoch - Schlierenzauer @ 1,75 ⛔
Stoch - Ammann @ 1,60 ✅
Co do rywali jeszcze.. Gregor raczej w przeciętnej formie i nigdy na średnich obiektach nie błyszczał aż nadto. Ammann w dosyć porządnej formie, ale raz to że też mniejsze obiekty, to nie jego domena, a dwa to to feralne lądowanie, na którym traci po 7-9 pkt..
Można zrobić którys z tych typów z Prevcem bądź Freundem vs Tande. W 100% zgadzam się z pestką. Faworyci od początku sezonu w świetnej formie, potrafią kapitalnie skakać na mniejszych obiektach, a Tande to jednak niewiadoma. Udało się wygrać w Klingenthal, ale tutaj będzie zupełnie inne skakanie. Wczoraj w treningu bardzo przeciętnie (28 msc).

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Może źle to ująłem, bo wiaodmo Gregor był swego czasu najlepszym skoczkiem na świecie i wygrywał wszędzie, ale wydaje mi się, że jednak mniejsze obiekty to nie jest jego domena i szczególnie gdy forma nie jest najwyższa, to nie ma wręcz szans na jakiś lepszy wynik.

zmogu 6,4K

zmogu

Użytkownik
ech... tyle pisania, statystyk, aż w końcu puściłem kupony, wybierając się do roboty, a oni zmieniają skocznię.
Mam chociaż nadzieję, że z STS będzie zwrot, bo mały obiekt zupełnie zmienia punkt widzenia na wszystkie typy. Może jutro uda się coś puścić... tutaj poblokowane strony bukmacherskie i nie mam jak spojrzeć na ofertę. Porażka :-|

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Mi to już brak słów na to co się obecnie wyprawia w tej dyscyplinie.. Kiedyś tego cholera nie było. Od paru lat już ciężko rozegrać konkurs bez żadnych problemów, a w tym sezonie jeszcze progres - w ogóle nie da się rozegrać konkursu..

biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Strasznie przykro się to oglądało, te przestoje masakra. Zobaczymy jak to będzie jutro. Szkoda, że nie było kwali bo fortuna nie wycofała oferty, zagrałem Kota z Żyłą po 2,15 i widać było w konkursie, że siadłoby to na 100%. Nie mniej jednak jutro nie radzę się sugerować wynikami z dzisiaj, bo niektórym po prostu leżą lub nie leżą małe skocznie i może nie oddawać ich rzeczywistej formy.
Co do skoków Polaków. Hula, Kot na plus, ale ich prawdziwą formę zweryfikuje jutro duża skocznia, gdzie może być cienko. Ale zawsze taki konkurs to są lekko podbudowane morale i może coś zatrybić. Kubackiego to lepiej wysłać do domu, niech tylko w lecie skacze, bo śnieg wyraźnie mu przeszkadza ???? Stoch widać, że czegoś jeszcze brakuje, niby w Zakopanym na treningach forma wracała, a tu dość przeciętnie. Ale jak to wiadomo konkurs 1 seryjny zawsze słabiej oddaje formy zawodników niż normalne zawody.

wladcasmieci 948

wladcasmieci

Użytkownik
Normalnie bym tego nie grał...albo próbowałbym w drugą stronę po dobrym kursie, lekko. Ale nie dziś. Severin Freund jest po prostu lepszy na małych obiektach. Wygrał trening, wygrał zawody po raz 19-nasty w karierze. Dzisiaj jest głównym faworytem do wygrania. Prevc to inny typ skoczka, on potrzebuje mieć możliwość odlecenia. Oddał tutaj dwa skoki, jeden i drugi po 91 metrów. Na potwierdzenie mojej tezy, przytoczę wyniki z małej skoczni z poprzedniego sezonu: Kuopio 17 miejsce, Falun 13 miejsce. Natomiast 2 lata temu w Lillehammer zajął 23 miejsce.
Severin Freund - Peter Prevc 1 @ 1.50 [BETSAFE] ⛔
Normalnie bym tego nie grał...albo próbowałbym w drugą stronę po dobrym kursie, lekko.
Tak się kończy zmiana taktyki. :]
Wczoraj omijałem nasze orły. Dzisiaj postanowiłem zagrać na Maćka Kota. Sam na Twitterku cieszył się ze zmiany obiektu, widać woli małe skocznie i na nich się bardzo dobrze czuje. Wczoraj to udowodnił, 95 metrów i 18 miejsca dla zawodnika który ostatnio zawalał skok za skokiem, to dobry wynik. W końcu 2 lata temu zajął tutaj 5 miejsce. Żyłka kompletnie bez formy od początku sezonu zawala skok za skokiem. Dwukrotnie lepszy był Maciej Kot. Żyła to nie skoczek na mały obiekt. Każdy doskonale wie że od podobnie jak Prevc lubi móc odlecieć.
Maciej Kot - Piotr Żyła 1 @ 1.60 [STS] ✅

zmogu 6,4K

zmogu

Użytkownik
Wybaczcie, że bez analizy, nie musicie tego grać, ale nie są to typy na czuja, tylko kieruję się głównie wczorajszym konkursem. Nie mam po prostu kiedy w pracy wrzucić dłuższych wypowiedzi :/

Żyła - Kot typ: Kot @1.57
shlirenzauer - ammann typ: Shlirenzauer @1.40
Kraft - Freitag typ: Kraft @1.42
Freund - Tande typ: Freund @1.25
Stoch - Fannemel typ: Stoch @1.50 ZWROT, Fannemel nie zakwalifikował się do konkursu

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Stoch - Fannemel @ 1 @ 1,50 ✅
Kraft - Tande @ 1 @ 1,60 ⛔ 1,4 pkt czyli niespełna metr różnicy ????
Freund - Stjernen @ 1 @ 1,30 ✅
AKO: 3,12 Fortuna

Na początek tripel z fortuny. Freund tutaj dominuje niezależnie od tego jakie są warunki. Władca Śmieci już wspomniał, że Niemiec lubi małe obiekty. Mocne wybicie, szybkie narzucenie nart powodują, że ten skok jest dynamiczny. A chyba nie trzeba mówić jak ważna w skokach jest dynamika? Stjernen to nie typ walczaka. Jak zawieje z tyłu to skok będzie krótki. Jak dla mnie pewna jedynka.
Krafta i Tande już opisywałem. Norweg to skoczek z przypadku i długo w czołówce nie zagości. Jak dla mnie to zawodnik z potencjałem, ale na większy obiekt. Nie od dziś wiadomo, że Stefek czuje małe obiekty, które mu leżą. Wczoraj zarówno na treningu jak i w konkursie bardzo dobre skoki. Na deser Stoch, który powinien łyknąć bezbarwego Fannemela. Szczerze to dziwie się, że Stöckl wysłał dziś właśnie jego do boju mimo, że Anders totalnie nie czuje małych obiektów. Kamil gdyby wczoraj był bardziej dynamiczny na progu uplasowałby się w pierwszej dziesiątce.

hristo 585

hristo

Użytkownik
FORTUNA:
Freund - Gangnes 1 1,55
P.Prevc - Stjernen 1 1,45
Kraft - Tande 1 1,6
Stoch - Amman 1 1,65
ako = 5,93 (-12%)

MILENIUM:
Wellinger - Janda 1 1,35
Kraft - Forfang 1 1,25
Amman - Kasai 2 1,91

Kupon antynorweski, ale pomimo, iż skaczą u siebie to nie wierzę w żadnego z trójki powyższych skoczków. Freund jest b.mocny w kazdych warunkach, Prevc dwa razy pecha z pogodą nie powinien mieć, a że ze Stjernen skaczą prawie obok siebie to warunki będą mieli porównywalne i w razie gdyby byłe złe to Słoweniec da sobie na pewno z tym radę.
Kraft pokazuje w kolejnym konkursie, że jednak nie jest Koflerem (nawiązanie dyskusji sprzed chyba 2 dni;-) )....jest mocny, o Tande juz tez ostatnio się rozpisywałem, będzie powoli zsuwał się w dół w PŚ.
Kamil vs Amman skaczą obaj niedaleko siebie, więc zakładam, że warunki podobne, odległość przewiduję też podobna.....zostaje więc przewaga w notach ;-).
W millenium ciekawe pary, biorę Krafta tym razem z Forfangiem, kurs marny, ale adekwanty do zdarzenia.
Janda skacze naprawde ładnie, stylowo to już wiadomo od lat, ale ogólnie sprawia też mocne wrażenie.Myślę jednak, że na pechowca Andiego to nie wystarczy, potencjał ma na Top10 i jeśli tylko będą omijać go kontuzje to ten sezon będzie b.dobry w jego wykonaniu.
Na koniec dwóch weteranów - Kasai po raz pierwszy od 2 lat będzie musiał skakać w kwalifikachach, może wyjdzie mu to na dobre;-) Typ antySimon, ale korzystam też z faktu, że po wczorajszym, buki zanizyly notowania Noriego....baaaaardzo zaniżyły;-)

A 531

albuquerque

Użytkownik

Prevc P. - Kraft S. / 2.25 / STS
Deklasacja po pierwszej serii, w drugiej Kraft już swój normalny skok ⛔
Austriak Kraft czuje się, jak ryba w wodzie na mniejszych obiektach. Jest małym zawodnikiem, ale charakteryzuje go atomowe odbicie, co znacząco wpływa na jego dobre rezultaty na normalnych skoczniach. Nie ustepuje również stylem od Prevca, skacze równie ładnie technicznie, co Słoweniec. Peter jest jakiś nieswój na 90-tkach, posiada swój własny styl skakania, który niezbyt pasuje do małych obiektów. Liczę się z tym, że jest tego typu zawodnikiem, który potrafi odpalić w każdym momencie, ale dysproporcja tego weekendu jest na tyle duża, że według mnie warto zagrać ten typ.

Asikainen L. - Ammann S. / 1.85 / betcity
Asikainen DSQ w kwalifikacjach / zwrot
Simon bardzo dużo traci na notach za styl, szczególnie za lądowanie, do którego podchodzi zwykle na 2 nogi - rywale zyskują na tym około 6.5 punktów. Lauri nie dość, że dostaje wyższe oceny, to do tego fajnie mu się skacze na mniejszych obiektach, co wczoraj potwierdził dobrym 7 miejscem.

Kasai N. - Ito D. / 1.9 / betcity
16-22 ✅
Fenomen całego narciarskiego światka. Lata lecą, a Noriaki cały czas prezentuje bardzo wysoki poziom. Wczoraj w konkursie oddał dopiero 1 skok (słaby na progu) na tym obiekcie w ten weekend - Japończyk zwykle odpuszcza sesje treningowe, nie musiał w ubiegłym sezonie skakać również w kwalifikacjach, co dzisiaj się zmieni, bo z przymusu będzie musiał przystąpić do kwalifikacji - może to dobrze to na niego wpłynąć pod kątem poznania obiektu. Bardzo ładnie stylowo skaczący zawodnik, optymalna forma. Ito to typowy lotnik, preferuje duże skocznie z wiatrem pod narty, co umie dobrze wykorzystać. Tutaj jest zupełnie inaczej, słabo mu się wiedzie na małych obiektach i w tej parze stawiam na Noriakiego.

Prevc D. - Kraus M. / 1.9 / betcity
12-24 ✅
Młodszy z braci Prevców przebojem wdarł się w tym sezonie do czołówki Pucharu Świata. Do skoków podchodzi wydaje się bez presji, co przekłada się na dobre rezultaty. Na ten moment nie ciąży na nim żadna odpowiedzialność, cieszy się skokami - widać, że jest w nim nie mniejszy potencjał, co już w utytyłowanym, starszym bracie. Kraus jest typem zawodnika, który raz odpali, żeby w następnym skoku polecieć poniżej 90 metra - tak, jak na treningu. Jest niepewnym skoczkiem, wydaję mi się, że lepszym rozwiązaniem będzie w tej parze stawianie na Domena.​

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Wellinger v Kasai 1 @1,7 fortuna

Wellinger wczoraj lepszy, skacze ładniej stylowo. Kasai ma problemy z lądowaniem, narta odjeżdża, przez co traci punkty. Dodatkowo Noriaki za średnimi obiektami raczej nie przepada, a i forma jednak nie ta. Niemiec troszkę chimeryczny jednak potrafi ładnie polecieć.

Hula v Kubacki 1 @1,7 toto

Stefek zaskakująco dobrze. Kubacki przeciwnie, jeśli on na treningach i w kwalach jest najgorszy z naszych to znaczy, że naprawdę coś się z nim dzieje niedobrego. Dawid to nie gość, który może nagle odpalić, on jest skoczkiem pewnym, jeśli skacze dobrze to skacze regularnie, a jeśli dołuje to również regularnie ;)

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom