>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Skoki narciarskie 2013/2014 - Tauplitz/Bad Mitterndorf 10.01 - 12.01.2014

Status
Zamknięty.
kaszmir1985 6

kaszmir1985

Użytkownik
Hajek A.-Freund S. 1 1,34 FORTUNA⛔ dramat...
Jak dla mnie pewna wygrana czecha w tej parze. W treningach oraz kwalifikacjach prezentował się dużo lepiej od niemieckiego skoczka. Według mnie Hajek jest lepszym lotnikiem. Może kurs nie zachwyca ale można dodać do jakiegoś ako.

hristo 585

hristo

Użytkownik
3 razy pisałem, 3 razy mi wywaliło, nie mam siły po raz kolejny pisać analizy (może jak znajdę czas później to uzasadnie typy). Kursy niskie, ale chciałem zminimalizowac ryzyko - wychodzi całkiem przyjemne ako, zamierzam grubiej pograć w STS.
Zyla - Kot 1 1,62
Kranjec - Hajek 1 1,57
Prevc - Wellinger 1 1,27

Amman - Freund 1 1,27

Ziobro - Murańka 1 1,37

valderrama 145

valderrama

Użytkownik
Fortuna
Amman 1-6 1,75⛔
Prevc 1-6 1,6✅
Simmi były mistrz świata w lotach 3 na drugim treningu Peter 5 lotnik ubiegłego sezonu 4 na pierwszym treningu, skoczyli najdalej w kwalifikacjach z czołowej 10. Myslę że do 6 aspiruje max 8 zawodników wymieniona dwójka Kranjec Tepes Stoch Schiri ewentualnie Hajek i Kasai (wczoraj nie skakał?)
Peter i Simon aktualnie prezentują bardzo wysoką formę i dla mnie są kandydatami do pudła w dzisiejszych zawodach.
Stoch -Kraft 1 1,25✅
Stefan oddał dobre skoki treningowe lecz oba gorsze o kilkanaście pktów od Kamila

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Kursy z Milenium.

Tepes
- Prevc @ 1,68 ⛔
Jurij wczoraj rewelacja, same udane skoki. Drugi wynik kwalifikacji na deser. Na mniejszych skoczniach Prevc w obecnej formie nie dałby Tepesowi szans, ale na mamucie ten nieco bardziej doświadczony Słoweniec musi być górą.

Schlierenzauer - Ammann @ 1,70 ✅
Ryzykowny, ale ciekawy typ. Schlierowi jak wieje, to jest jednym z lepszych lotników i moim zdaniem będzie się tu dzisiaj liczył w walce o podium. Jest rekordzistą tej skoczni.

Hajek - Velta @ 1,40 ✅
Prezent na podbicie kursu. Hajek świetnie tutaj lata. Wczoraj jako jedyny zawodnik przekroczył 200 m - i to aż 205 m, w drugim treningu. W pierwszym był &quot;dopiero&quot; 7-ty, chociaż skoczył tyle, co zwycięzca (Morgenstern). W kwalifikacjach natomiast bardzo dobra, trzecia lokata. Kto wie, czy nie będzie jakimś czarnym koniem dzisiaj. Velta w kwalach nieźle, w treningach słabo. Za duży kredyt dostaje od buków, bo w starciu z Hajkiem imo jest bez szans.

mocce 2K

mocce

Użytkownik
Żyła - Ziobro @1,65 Totomix moze nie easy, 3,5 pkta ale i tak zgodnie z planem, innej opcji nie bylo. ????
Nie wiem jak dla was ale dla mnie spore value. Janek w 1 treningu(183m - pobity rekord życiowy o 2,5 metra), Piotrek w obu treningach słabiej od Ziobry. Lecz w kwalifikacjach juz lepiej Żyła. Ziobro nie jest lotnikiem w przeciwienstwie do Piotrka. Pewnej granicy raczej nie przeszkoczy(185m). Żyła zaś spokojnie może oddac 2 skoki na poziomie 190m. Skaczą blisko siebie więc w porownywalnych warunkach. Taki kurs biore z pocalowaniem reki bo moim zdaniem buki lekko przecenily Janka.

seba75 32

seba75

Użytkownik
STS
Deschwanden - Maeaettae 1 @ 1.45

Kurs nie wysoki ale raczej wydaje się pewny.Szwajcar skacze ostatnio dobrze,stabilnie.W kwalach parę metrów dalej od fina który raczej nierówno skacze.
Kranjec - Schlierenzauer 1 @ 1.70
Tutaj mamy dobry kursik.Szliri bez błysku w tym sezonie a Kranjec na dużych skoczniach czuję się jak ryba w wodzie i tutaj jest jednym z faworytow do zwyciestwa.Myślę,że Słowak spokojnie odda tutaj dłuższe skoki.
Freund S. - Neumayer M. 2 @ 2.50
Wysoki kurs ale myślę,że warto spróbować.Neumayer oddał w kwalach najdłuższy skok z niemców którzy spisują się tutaj słabo z tego co widzę,Freund 10 m bliżej od kolegi z drużyny.Neumayer lubi sobie polatać na dużych skoczniach i tutaj moim zdaniem szanse są bardziej wyrównane niż wskazują na to kursy.

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Tepes - Wellinger @ 1 @ 1,40 Unibet
Słoweniec ma prawo czuć niedosyt po dzisiejszych zawodach. W pierwszej skoczył tyle, ile się dało w obecnych warunkach. Miał pecha bo Kasaiemu i Prevcovi podwiało i oni zdecydowanie odlecieli. W drugiej serii dostał mocny wiatr w plecy i z tego już nic nie dało się wyciągnąć. 7 miejsce nie jest złe ale Tepes po skokach treningowych i kwalifikacja z pewnością mierzył minimum w podium. Wellinger skakał dziś niespodziewanie dobrze, ale też trzeba przyznać, że warunki mu w tym pomogły. Na tym obiekcie Niemiec oddaje skoki zdecydowanie gorsze od Słoweńca i jutro powinno być podobnie. Sportowa złość Tepesa powinna wygrać a jako, że jest on lotnikiem zdecydowanie lepszym pojedynek z Wellingerem wygra. ????

Otrzymane punkty reputacji: +12
dx2 279,4K

dx2

Użytkownik
Schlierenzauer-Stoch 1 @1.6
Schlierenzauer w 1-ej serii 13,5 metra dalej od Stocha. W 2-ej serii 11,5 metra dalej. Poza tym w 2-ej serii, ktora jest czesto niejako bardziej optymalnym wykladnkiem, Austriak oddal drugi najdluzszy skok po Japonczyku Kasai. Jakby na mamucie Austriakowi przybylo entuzjazmu w tym wszystkim i na pewno wygladalo to lepiej wizualnie od Polaka, a odleglosci pomiedzy tymi dwoma zawodnikami jednak znaczace, wiec jutro Schlierenzauer do takiego bezposredniego pojedynku przystapi jako faworyt.

Otrzymane punkty reputacji: +1
midel 189

midel

Użytkownik
Kraft - Velta 1 @1,6 unibet
Austriak w treningach i Q w okolicach dziesiątki, nie wyszedł mu jedynie (o ironio) skok w pierwszej serii. Velta słabszy we wszystkich pozostałych skokach, nie prezentuje wysokiej formy w tym sezonie, mamuty jak się okazało wiele nie zmieniły. Myślę, że jutro Kraft skoczy w zawodach podobnie jak czynił to na treningach.
Polecam też Tepes - Wellinger 1 @1,4

kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
Neumayer Michael - Murańka Klemens 1 @ 1,81 Marathon
Młody Polak dobrze się nie czuje na dużych skoczniach. W kwalifikacjach lepszy Niemiec. Wczoraj w konkursie Murańka baaardzo słabo i w dodatku dyskwalifikacja za strój. Michael dwa równe skoki i zapunktował wczoraj. Dzisiaj liczę na powtórkę. Kurs bardzo fajny jak na tą parę.

Antoni Hajek - Martin Koch 2 @ 2,25 Bet365
I jeszcze taka para z moje strony. Kwali i treningi na korzyść Hajka. Jednak wczoraj w konkursie już Koch był lepszy. W pierwszej serii zdecydowanie dalej, jednak problemy po wylądowaniu i słabe noty za styl dały mu tylko jedynie 0,1 pkt przewagi. W drugie podobnie jak w pierwszej lepszy niż Czech i w sumie blisko 3 pkt przewagi. Kurs trochę za wysoki. Podobnie było wczoraj i się udało. Dziś liczę na to samo:

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Kasai vs Stoch |1| kurs:1,35✅
Peffka.Noriaki niszczy system w tym sezonie,a wczoraj tylko to potwierdził.Skoki w konkursie odpowiednio 15,5 oraz 14,5 metra dalej niż nasz Kamil.Stoch skacze solidnie na poziomie ale miałem wczoraj takiej wrażenie jakby skakał z taką blokadą na tej skoczni i to co skoczył to był jego max.Kasai lata strasznie lekko,jakby od niechcenia i z łatwością ląduje po za 190 metrem.Stawiam więc na Noriakiego.
Hayboeck vs Kraft |1| kurs:1,50✅
Michael ostatnimi czasy wygląda bdb jeśli chodzi o jego dyspozycje.Równiejszy,solidniejszy od Krafta.W treningach,kwalach skakali dość podobnie ale wczorajszy konkurs zweryfikował wszystko.Kraft nie wszedł nawet do drugiej serii,a Hayboeck oddał dwa bdb skoki.Dziś liczę na powtórkę i stawiam na Michaela.
Matura vs Kubacki |1| kurs:1,40✅
Janek skacze tutaj równo i dobrze.Kubacki-to skocznia nie dla niego.W piątek nie przebrnął nawet kwalifikacji,więc o czym tu mówić.Matura regularnie ponad 175 metrów.Jeśli nawet Dawid przejdzie kwalifikacje to w konkursie powinien być od Czecha zdecydowanie gorszy.

Bukmacher:STS

Simon Ammann vs Antek Hajek |1| kurs:1,333✅
Peffka od Sportingbet.Simi mimo,że pierwszy skok zepsuł kompletnie uzyskał odległość tylko o 2 metry gorszą od Czecha.W drugim skoku,który już był normalny w wykonaniu Szwajcara była między nimi przepaść.Hajek wczoraj znów pokazał,że ma słabą psychę i jest to skoczek tylko na treningi.
Schlierenzauer vs Stoch |1| kurs:1,50✅

Znów typ przeciwko Kamilowi.Gregor na tej skoczni odżył,widać,że tutaj czuje się bardzo dobrze.Przekroczenie 190 metrów nie sprawia mu żadnych przeszkód.Między nim,a Stochem wczoraj w obu próbach kilkanaście metrów różnicy.Dziś myślę,że będzie podobnie i Schlierenzauer spokojnie zajmie wyższe miejsce niż Kamil.
Bukmacher:Sportingbet
Koch vs Fannemel |1| kurs:1,74⛔
Kolejny z Austriakó który tutaj odżył.Martin regularnie i dobrze tutaj.Wczoraj oba skoki w okolice punktu konstrukcyjnego_Obie próby zdecydowanie lepsze od Norwega,który lotnikiem jest bdb ale tutaj tego nie pokazuje.Gdyby nie ta nieszczęsna podpórka przy pierwszym skoku różnica między nim,a Norwegiem byłaby dużo większa.Dziś myślę,że Austriak znów potwierdzi swoją wyższość nad Andersem na tej skoczni i to na niego w tej parze stawiam.
Bukmacher:Expekt

Otrzymane punkty reputacji: +6
lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Prevc - Kranjec @ 1,55 ✅ (1 - 18)
Doskonale widzieliśmy wczoraj, kto był lepszy. Prevc zaskakująco dobrze sobie tu radzi i ze skoku na skok coraz lepiej. Kranjec niby lotnik, ale na jeszcze większych mamutach mu lepiej idzie. Ta skocznia jest dość &quot;trudna&quot; i trzeba też mieć niezłą formę, żeby odlecieć. Peter dostaje też wyższe noty, lepiej ląduje od swojego starszego rodaka i prędzej sobie poradzi w gorszych warunkach.

Tepes - Wellinger @ 1,40 ✅ (7 - 19)
Wczoraj Tepes spoko siódme miejsce, Welliger tuż za nim. W drugim skoku Słoweniec miał kiepskie warunki, podobnie jak np. Kamil Stoch i nie odleciał, bo skacze tu świetnie i powinien walczyć nawet o podium. Bez problemu będzie lepszy od Niemca.

Hajek - Kraft @ 1,60 ⛔ (22 - 21) 0,2 pkt :-(
Hajek na treningach i w kwalifikacjach (wczoraj) odlatuje super, w zawodach jednak się nie popisał, zajmując dopiero 21 miejsce. Kraft nawet nie awansował do drugiej serii. Liczę na nieco lepszy występ Antonina niż w dniu wczorajszym.

maro-17 789

maro-17

Użytkownik
Ammann - Tepes 1 ✅ ( 4 - 7 )
Kurs: 1,60
Szwajcar wczoraj źle wyszedł z progu w 1 serii i skoczył 14 metrów mniej od Jurija. W drugiej serii już przy dobrym wyjściu obu zawodników 13,5 metra przewagi Ammanna. W serii próbnej też Szwajcar przed Słoweńcem. Tepes dobrze skakał w treningach jednak konkurs to nie to samo, tutaj już trzeba mieć ten błysk, który Simmon ewidentnie posiada.
Schlierenzauer - Stoch 1 ✅ ( 2 - 9 )
Kurs: 1,45

Greg zje Kamila. Wczoraj ponad 25 punktów przewagi. Stoch to nie zadzior, on cały czas mówi, że jego skoki są dobre itp itd a tutaj trzeba walczyć o odległość i tuc ponad 190m non stop. A Greg potrafi pofrunąć, Kamil niekoniecznie.
Kranjec - Tepes 1 ⛔ ( 18 - 7 ) Robert Ty lamo:razz:
Kurs: 1,52
Jeszcze jeden typ przeciwko Tepesowi. Mam nadzieję, że nie zrobi mi na złość i nie odleci dzisiaj. Robert mimo słabych skoków wczoraj i tak przed Jurijem o 3 pkt. Wczorajsze kwale wygrał jednak później już nie odlatywał, choć trzeba zaznaczyć obaj mieli słaby wiatr w pierwszej serii. Kranjec ma to do siebie, że jak mu powieje to w jednej serii jest w stanie załatwić ten typ i ja w to idę.
Wszystko z STS. Powodzenia !

Otrzymane punkty reputacji: +2
rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik

Marathonbet
✅ i ✅

Słoweńscy lotnicy kontra młody Niemiec, który lotnikiem nie jest i czeski lotnik skaczący nie równo ???? Wczoraj Hajek pokazał w konkursie, że jest pod formą. Jest możliwe, że dzisiaj odpali tak jak podczas treningów, ale Tepes skacze tutaj bardzo równo i daleko dlatego nie obawiam o Jurija w tym h2h. Wellinger skacze dobrze, w miare daleko, równo, ale nie na tyle daleko żeby zagrozić Robertowi, który dzisiaj powinien powalczyć o TOP3.

Otrzymane punkty reputacji: +4
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom