Kasai vs Stoch |1| kurs:1,35
Peffka.Noriaki niszczy system w tym sezonie,a wczoraj tylko to potwierdził.Skoki w konkursie odpowiednio 15,5 oraz 14,5 metra dalej niż nasz Kamil.Stoch skacze solidnie na poziomie ale miałem wczoraj takiej wrażenie jakby skakał z taką blokadą na tej skoczni i to co skoczył to był jego max.Kasai lata strasznie lekko,jakby od niechcenia i z łatwością ląduje po za 190 metrem.Stawiam więc na Noriakiego.
Hayboeck vs Kraft |1| kurs:1,50
Michael ostatnimi czasy wygląda bdb jeśli chodzi o jego dyspozycje.Równiejszy,solidniejszy od Krafta.W treningach,kwalach skakali dość podobnie ale wczorajszy
konkurs zweryfikował wszystko.Kraft nie wszedł nawet do drugiej serii,a Hayboeck oddał dwa bdb skoki.Dziś liczę na powtórkę i stawiam na Michaela.
Matura vs Kubacki |1| kurs:1,40
Janek skacze tutaj równo i dobrze.Kubacki-to skocznia nie dla niego.W piątek nie przebrnął nawet kwalifikacji,więc o czym tu mówić.Matura regularnie ponad 175 metrów.Jeśli nawet Dawid przejdzie kwalifikacje to w konkursie powinien być od Czecha zdecydowanie gorszy.
Bukmacher:STS
Simon Ammann vs Antek Hajek |1| kurs:1,333
Peffka od Sportingbet.Simi mimo,że pierwszy skok zepsuł kompletnie uzyskał odległość tylko o 2 metry gorszą od Czecha.W drugim skoku,który już był normalny w wykonaniu Szwajcara była między nimi przepaść.Hajek wczoraj znów pokazał,że ma słabą psychę i jest to skoczek tylko na treningi.
Schlierenzauer vs Stoch |1| kurs:1,50
Znów typ przeciwko Kamilowi.Gregor na tej skoczni odżył,widać,że tutaj czuje się bardzo dobrze.Przekroczenie 190 metrów nie sprawia mu żadnych przeszkód.Między nim,a Stochem wczoraj w obu próbach kilkanaście metrów różnicy.Dziś myślę,że będzie podobnie i Schlierenzauer spokojnie zajmie wyższe miejsce niż Kamil.
Bukmacher:Sportingbet
Koch vs Fannemel |1| kurs:1,74
Kolejny z Austriakó który tutaj odżył.Martin regularnie i dobrze tutaj.Wczoraj oba skoki w okolice punktu konstrukcyjneg
bie próby zdecydowanie lepsze od Norwega,który lotnikiem jest bdb ale tutaj tego nie pokazuje.Gdyby nie ta nieszczęsna podpórka przy pierwszym skoku różnica między nim,a Norwegiem byłaby dużo większa.Dziś myślę,że Austriak znów potwierdzi swoją wyższość nad Andersem na tej skoczni i to na niego w tej parze stawiam.
Bukmacher:Expekt