A
709
arkadiuszch
Użytkownik
Gregor Schlierenzauer [email protected] UnibetGregor Schlierenzauer [email protected] Unibet izi
Kto jak nie on ? Kurs mnie zaskoczył. Myślałem, że powyżej 2 nie skoczy, a tu taka niespodzianka.
Wystarczy spojrzeć na wyniki treningów. Gregor za każdym razem w czołowce. W konkursie będzie zmobilizowany na 100% i odpali. W kwalifikacjach już pokazał, że wystarczy, żeby się troche sprężył i już skacze daleko.
kto mu może zagrozić? Oczywiście największym zagrożeniem będzie Kraniec, który lubi mamucie skocznie. Jednak lepiej czuje sie na jeszcze większych skoczniach niżeli w Harrachovie, typu Vikersund czy Planica. Uwazam, że skocznia w Harrachovie to handicap jednak po stronie Austriaka.
Nie widzę poza Krancem nikogo innego kto mógłby powalczyć z Gregorem.
Kurs wg mnie zawyzony. Pazerność na kolejne wygrane Austriaka jest tak duża, że będzie zmobilizowany w 100% i nie da żadnemu rywalowi szans.
Ok, kurs dalej trzyma się dobrze. @2 w zupełności mnie satysfakcjonuje.
Drugi konkurs będzie z pewnościa taki jak pierwszy. Dwóch zawodników będzie się biło o pierwsze miejsce. Gregor i Kraniec.
Warunki wietrzne im poźniej w Harrachovie stają się trudniejsze dla zawodników. Jeżeli wiatr będzie kręcił i wiał z tyłu to wedlug mnie lepiej poradzi sobie Austriak.
Nie będę sie powtarzał i przytaczał argumentów z wczoraj. Nie jest to mamut jak w Planicy czy Vikersund i tutaj plus na korzyść Austriaka.
Pierwszy konkurs Gregor wygrał z przewagą 0.3 punkta.
W drugim konkursie pójdzie za ciosem i widzę drugą jego wygraną tego dnia i powiększenie przewagi nad Robertem w klasyfikacji lotów.
Neumayer - Stoch [email protected]
Niemiec skacze bardzo dobrze na mamutach. W Vikersund podium, teraz na każdym treningu w czołówce. W konkursie również dobre skoki.
Nie przydarzają mu się słabe skoki, tak jak Kamilowi. Gdzieś forma u Polaka poleciała w dół. Na treningu potrafi oddac skok na 165.5 metrów. W kwalifikacjach i konkursie jakoś bez błysku.
Neumayer w konkursie dwa skoki podobne do Kamila, jednak dalej niż on co dało mu miejsce przed Polakiem.
Jeżeli ktoś ma skoczyć dalej niż dzisiaj rano to z pewnościa będzie to Niemiec a niżeli Kamil.
Edit: Kurs na Gregora spadł już do @1.85