>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Skoki narciarske 2012/2013 - Oslo 17 marzec

Status
Zamknięty.
ted 12,8K

ted

Forum VIP

Sobota, 16.03.2013
16:00 oficjalny trening
18:00 kwalifikacje
Niedziela, 17.03.2013
12:00 seria próbna pań
12:30 seria próbna mężczyzn
14:00 pierwsza seria konkursowa pań
14:30 pierwsza seria konkursowa panów​

Ostatnie zawody sezonu jak zawsze przed lotami w Planicy, zawodnicy rywalizują na pięknej królewskiej skoczni. Czy Kamil Stoch utrzyma zwycięską formę? Zapraszam wszystkich do analiz i dyskusji.

hajduk 124

hajduk

Forum VIP
Miałem założyć nowy temat, ale może moderatorzy dołączą Oslo do tego tematu, nie to proszę o przeniesienie ;)

Wellinger, A - Kofler, A 1 @ 1,68 ▶ 1,60 unibet

Można powiedzieć promocja, niestety kurs już szybko spadł. Jak dotychczas forma Austriaka wręcz beznadziejna, dopiero dzisiaj w kwalifikacjach pokazał swoje próbki możliwości skacząc 123m. Mimo swojej jednej z najlepszych prób, Niemiec i tak okazał się lepszy o 0,5m + lepsza nota, gdzie ostatecznie skończył na 9 miejscu. Co prawda puchar nordycki zaczął źle od 32 miejsca w Lahti, w Kuopio 43 miejsce, lecz po zmianie klimatu na norweski odżył i w Trondheim zajął już przyzwoite 20 miejsce. Kofi niestety 2 razy po 41 miejsce oraz 43 miejsce. Wydaje mi się, że skok w kwalach był jednorazowym dobrym skokiem, a nawet jeśli Kofler się poprawił to maksymalnie stać go na 1 dobry skok w konkursie. Niemiec bez szału, ale powinno to spokojnie wystarczyć przeciwko słabemu Austriakowi.

kartonik 132

kartonik

Użytkownik
Severin Freund top 3 @ tobet 5,00 / unibet 4,25 /fortuna 5.5/

Gram dziś na Freunda na podium kursy dość wysokie a jest to realne do wejścia ,mimo że Niemiec nie błyszczał na tej skoczni wczoraj w jednym treningu 4 w drugim słabo ,kwalifikacje tak sobie , ale ma motywacje stracił 3 miejsce w generalce pucharu na rzecz Kamila i pewnie będzie chciał ją odzyskać , w ubiegłym sezonie stanął tu na podium na 2 miejscu tak że skocznia mu raczej odpowiada .Dziś wiadomo faworyt jest jeden Kamil a o dwa pozostałe miejsca na podium powalczy kilku zawodników których szanse są wyrównane to dlaczego nie Freund ma tam stanąć.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
miałem nadzieję, że treningi, w których kręcił wiaterek i Kamil zajmował miejsca poza top5 sprawią, że trochę podrosną kursy na niego i złapią jakąś wartość, ale jednak ni hu hu, więc raczej nie ma sensu grać na Stoszka przy niepewnych warunkach.
spróbujemy coś takego:
Kot - Takeuchi @ 1,75 Unibet✅ spokojniusio ;)
No Panie Maćku pora się obudzić. Ciągle jakieś rozczarowania z pana strony. Czasem trochę pecha z warunkami, zawsze złość i wielkie rozczarowanie po słabych skokach, świadczące o wielkiej ambicji, ale czas w końcu skoczyć 2 skoki na miarę formy i talentu. Może w końcu w Oslo powalczy o naprawdę dobrą lokatę? Treningi i kwalifikacje bardzo dobre. Miejsca: 9,3,6. Rywalem Takeuchi, z którego schodzi z każdym konkursem forma z MŚ. W kwalach co prawda lokatę przed Maćkiem, minimalnie pkt go wyprzedził, ale w treningach już bardzo przeciętnie i tracił w każdy skoku naprawdę sporoo do Kota. Ostatnio Taku nawet nie wszedł do 30 w Trondheim.
Maćkowi przydarzyło się to w Kuopio, w piątek zepsuł 2 skok, ale to przez warunki, bo wszyscy obok niego psuli. Myślę, że tym razem zrehabilituje się i jeżeli warunki nie pokrzyżują planów, a Maciek zaprezentuje formę z wczoraj, to spokojnie pokona Japończyka.

challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
Daiki Ito - Andreas Wellinger
Typ: Daiki Ito @ 1.50
Expekt
Ito ostatnio kapitalna forma, ale przede wszystkim on się nie spina na treningach i w kwalifikacjach. Jemu widać te skoki służą do poznania skoczni itp. Tak było w Kuopio i tak było w Trondheim, gdzie następnie odpalał w konkursie i po 1 skokach dobrych, a drugich kapitalnych zajmował 2 i 3 miejsce. Dzisiaj może być zdecydowanie podobna historia, tym bardziej, że jak poprzednia skocznia mu leżała i wygrał tam w poprzednim roku, tak również i ta jest dla niego dobra bo zajmował tutaj rok temu 4 miejsce ale nawet prowadził po I serii.
Wellinger ? Kompletnie nie rozumiem, że taką parę dał Expekt. Gdyby chociaż skakał rewelacyjnie, a on nawet nie jest w dobrej formie. Lepiej skacze niż jeszcze jakiś czas temu, ale sytuacja taka, że był on w każdym skoku z trzech minimalnie lepszy od Ito, podobnie jednak było w kwalifikacjach przed Trondheim, a już podczas zawodów Ito zdeklasował jego bo Niemiec skacze zbyt krótko.

chajtgr 54

chajtgr

Użytkownik
Prevc - Hilde 1 1.30 Unibet
Unibet tym razem nie zachwycił ofertą na skoki.Z wystawionych par tylko ta wydaje się najpewniejsza.Hilde na treningach i w kwalifikacjach prezentował się fatalnie i w żadnej z prób nie przekroczył nawet linii 115 metra.Być może w jego przypadku jest to już zmęczenie trudami sezonu.Prevc to rewelacja mistrzostw świata w,których zdobył dwa medale indywidualnie.W Oslo nie radzi sobie może już tak rewelacyjnie,ale w porównaniu do Norwega skakał w każdej z prób o kilka metrów dalej i jest zdecydowanym faworytem w tej parze.

bodzio9 247

bodzio9

Użytkownik
Kranjec – Neumayer 1 @ 1.95 Unibet / 2.1 Tobet ✅✅✅

Nie wiem czym jest spowodowane to, że Neumayer nie skakał tutaj jeszcze ani razu, co jest co najmniej dziwne, bo przecież każda skocznia jest inna, inny profil, inny najazd i do tego wszystkiego trzeba się przyzwyczaić. Oczywiście ostatnio w świetnej formie jest Niemiec, która nawet powinna się przełożyć na podium w ostatnich zawodach, którego to został okradziony przez sędziów. Co by nie mówić jednak bez żadnego skoku według mnie aż tak w tym konkursie wysoko nie będzie.
A przeciwnika w parze ma zacnego. Robercik w mojej ocenie wraca tu do bardzo dobrej dyspozycji. W ostatnich zawodach 5 miejsce, czyli bardzo dobry rezultat. Tutaj też wygrał jedną serię treningową, a w kwalifikacjach z jakby się zdawało eliminującym go tylnym wiatrem (+4.0pkt) 121,5m. Przed nim skaczący Prevc w podobnych warunkach miał 118,5m.
Value więc według mnie jest i warto to pograć tak za 6/10 stawki J

Otrzymane punkty reputacji: +6
malin157 75K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Ito - Wellinger 1 1.50 expekt
To wydaje sie zdecydowanie najlepszy typ na dzisiejsze zawody. Para ze zdecydowanym faworytem, świetnie ostatnio skaczącym Japończykiem Ito, ostatnie dwa konkursy kończył na podium. Natomiast Wellinger bardzo przeciętny, miewał ostatnio spore problemy ze zdobywaniem jakichkolwiek punktów. W Holmenkollen wczoraj podczas treningów i kwalifikacji nieco lepszy Wellinger, choć tak naprawdę wyniki równe, ale nie ma co się tym sugerować, obecnie obaj są w zupełnie innej sytuacji, formie i to Japończyk powinien być dziś zdecydowanie wyżej.

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Wank, A - Vassiliev, D 1 @1,55
Prevc, P - Hilde, T 1 @1,30 unibet

Wank po niezłym początku sezonu zgasł, lecz ostatnio na końcówkę sezonu znowu złapał lepszą formę. Dobre występy na MS, ostatnio regularnie wchodzi do 30 w zawodach PŚ. Vassiliev natomiast bo dobrym poczatku zesonu gdzie to rywalizował nawet z najlepszymi ostatnio zupełnie bez formy. Doświadczony Rosjanin ma problemy z załapaniem sie do 2 serii konkursu, zresztą nie tylko on bo wszyscy Rosjanie skaczą ostatnio tragicznie. Moim zdaniem młody Niemiec uplasuje sie gdzieś w środku stawki, zaś Vassiliev o ile wejdzie bedzie gdzie pewnie pod koniec stawki. O drugiej parze już napisano, Hilde słabo sie ostatnio prezentuje, Prevc od MS w bardzo dobrej dyspozycji.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
hehe fajny konkurs.
czy tylko mi się wydaje, że Kamil trochę nie chciał wskoczyć na 1 miejsce? Obniżył mu belkę Kruczek i wiatr osłabł, więc ciężko było odlecieć, ale wątpię, żeby aż tak, żeby ledwo punkt K przekroczył.. Serio wydaje mi się, że Kamil był spokojny, że Kranjec nie powtórzy tak dobrego skoku i chciał się uplasować za Żyłą i Gregorem, żeby drugi Polak cieszył się ze zwycięstwa. Widzieliśmy też reakcję Kamila po skoku, który nie był ani trochę zły. Szkoda, że nie udało się z dwoma na podium, ale trudno.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Nie możliwe, żeby Stoch odpuścił. Gość walczy o życiowy sukces - 2 miejsce w generalce i każdy punkcik jest ważny. Jakby wygrał odrobiłby już ponad połowę straty do Bardala, a tak zniwelował bardzo mało i pozostało 71 punktów na ostatnie 2 konkursy.
Zresztą zaraz po skoku nie był zadowolony, no ale jak Żyła osiąga życiowy sukces to się cieszył, tak samo działało to w drugą stronę, gdy Stoch wygrywał. W kadrze jest po prostu świetna atmosfera i chłopaki się wspierają, co jak widać - daje efekty ;)

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
szczerze? nie wydaje mi się, żeby była wielka różnica pomiędzy 2, a 3 miejscem w generalce PŚ. Wygrać Kryształową Kulę to co innego, ale 2 i 3 miejsce to po prostu podium i nie uważam, aby dla Kamila miało to aż tak wielkie znaczenie. Wygrał złoto MŚ i stanie na podium PŚ prawdopodobnie i to się liczy.
Co w takim razie uważasz za powód tak słabiutkiego skoku? Po pierwszym doskonałym? Obniżona belka + niewielki wiatr pod narty, ale 125 m powinien spokojnie polecieć.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
A czemu nie wygrał w Lahti, albo nie wyszło mu na MŚ na średniej? Formę ma, ale to nie znaczy, że w każdym skoku będzie nokautował rywali, bez przesady.
Nie wiem czemu doszukujesz się tutaj jakiejś uprzejmości w stronę Żyły. I jeszcze Kamil miał niby być pewien, że Kranjec zawali... No bez jaj, nie rób się na Macierewicza ;) Czemu Kamilowi nie wyszedł drugi skok wie on sam, a doszukiwanie się tutaj jakiś spisków jest dla mnie brednią.

Otrzymane punkty reputacji: +4
blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
ja tam myślę, że wszyscy interesujący się skokami po skoku Kamila wiedzieli kto wygra, bo nie było opcji, że Kranjec trafił drugi taki skok jak w 1 serii. Powtórka z Trondheim. Ja wtedy ani w Oslo nie liczyłem go nawet po 1 serii jako rywala Stocha.
Spisek? Dżizas o czym ty piszesz. Ja tu piszę o tym, że Kamil może nawet trochę podświadomie chciał żeby Żyła wygrał, a tobie do głowy od razu jakieś spiski przychodzą..
&quot;Trochę przesadziliśmy z obniżeniem rozbiegu w drugim skoku, chociaż wydawało się, że to jest dobra decyzja trenera, ponieważ skakałem dzisiaj dobrze i warunki też były dobre do skakania, natomiast nagle chyba wszystko ucichło na pstryk, kiedy puściłem się belki. Czwarte miejsce uważam za bardzo dobre i mogę się cieszyć, że Piotrek wygrał, ponieważ jest to super sprawa&quot; - powiedział Kamil Stoch.

&quot;To wspaniała sytuacja, na którą czekali wszyscy kibice. Jak zobaczyłem, że jestem trzeci ale zobaczyłem na tablicy kto prowadzi to chyba byłem bardziej zadowolony niż jak mi by się pojawiła jedynka&quot; - dodał Polak. &quot;Dziś były zwariowane zawody, ale pod względem wynikowym wyszło super. Gratuluję serdecznie Piotrkowi zwycięstwa, ponieważ zasłużył sobie na nie. Pokaże to całej drużynie, że można wygrywać i że trzeba walczyć o realizację swoich celów i marzeń&quot;.
jak widać Kamil bardzo zadowolony z wyników, mimo kiepskiego 2 skoku.
Jeszcze raz zaznaczam: nie twierdzę, że Kamil zepsuł skok, żeby Piotrek wygrał, ale możliwe, że gdzieś podświadomie życzył mu tego i nie zależało mu tak na wygraniu jak gdyby Żyły nie było w czołówce.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
ja tam myślę, że wszyscy interesujący się skokami po skoku Kamila wiedzieli kto wygra, bo nie było opcji, że Kranjec trafił drugi taki skok jak w 1 serii. Powtórka z Trondheim. Ja wtedy ani w Oslo nie liczyłem go nawet po 1 serii jako rywala Stocha.
No tu mnie rozwaliłeś. Jak to nie wliczać Kranjeca do kandydata do zwycięstwa po pierwszej serii? Gość prowadził i to, że się spali wcale nie był tak oczywiste. Większość pewnie zakładałaby, że to Żyła wypadanie z pierwszej... hm ósemki. Zresztą Robert utrzymał się na podium i do wygranej wcale tak dużo nie stracił, także może nawet pisać o nim, że się spalił to za dużo.
To, że Ty sobie go nie liczysz, nie znaczy, że taki Stoch też z góry zakłada słaby skok rywala.
Cytaty z wywiadu Stocha też nie wiem kompletnie co Ci mówią. Co miał płakać, że przegrał i to z Żyłą. Przecież napisałem już wyżej, że atmosfera w naszej kadrze jest świetna, więc chłopaki cieszą się nie tylko ze swoich indywidualnych sukcesów.
Jak zobaczyłem, że jestem trzeci ale zobaczyłem na tablicy kto prowadzi to chyba byłem bardziej zadowolony niż jak mi by się pojawiła jedynka
A tak poza tym - czy po tym zdaniu czasem nie można wywnioskować iż Kamil nie miał pojęcia przed skokiem kto jest pierwszy? Powiedział, że dopiero po skoku zorientował się, kto prowadzi ????
Gadka, że podświadomie coś tam sobie życzył... tutaj kompletnie nie wiem co odpisać, sorry no :razz:
Tak myślałem, że doczepisz się albo słówka &quot;nokautował&quot; albo &quot;spisek&quot; w mojej wypowiedzi, to były celowe wyolbrzymienia.

Ogółem nie wiem nad czym my dyskutujemy, jakieś totalne pierdoły. Także z mojej strony to tyle, więcej nie piszę, ponieważ nasza dyskusja do niczego nie prowadzi. Jak coś to pospamujmy na PW ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom