>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Aby urozmaicić nasze forumowe konkursy, specjalnie na gwiazdkowo-noworoczny czas wychodzimy do Was z absolutną nowością - konkursem drużynowym. Trzyosobowe drużyny odpowiadają na pytania i zdobywają punkty wspólnie.
    Konkurs drużynowy z Betfan
    Uwaga! Aby wziąć udział trzeba się zapisać do konkursu

Nie masz konta w Betfan? Nic straconego założysz je w kilka minut TUTAJ!

Skoki 25/26 Klingenthal

Status
Zamknięty.
typerskoki 753,2K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Piątek, 12.12.2025
11:00 - Odprawa techniczna
17:30 - Oficjalny trening
19:30 - Kwalifikacje

Sobota, 13.12.2025
14:45 - Seria próbna
15:45 - Pierwsza seria konkursowa

Niedziela, 14.12.2025
14:30 - Kwalifikacje
16:00 - Pierwsza seria konkursowa

* wszystkie godziny według czasu polskiego

typerskoki 753,2K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Tomasiak - Żyła 1 @ 1,55 @ Superbet
Piotrek w niedziele miał jeden ze swoich dni że był w swoim świecie i walczył o podium mimo formy na pograniczu wejścia do 2 serii. Dodatkowo był u siebie. Ale i tak z Tomasiakiem przegrał, który był chyba lepszy od kolegi we wszystkich konkursach w tym sezonie. W Klingenthal Żyła już nie będzie u siebie + w piątek lubi skakać na pół gwizdka. Zatem moim zdaniem wszystko wróci do normy i tak jak od początku sezonu Tomasiak okaże się dużo lepszy od kolegi a kurs w okolicy 1.55 to okazja (powinno być 1.3).

D.Prevc - Raimund 1 @ 1,62 @ Fortuna
Domen w mocnym gazie od pocżątku sezonu, ale w skandynawii miał trochę pecha by pokazać potencjał. W Wiśle dublet, zasłużona koszulka lidera i tym podbudowany powinien kontynuować popisy na lotnej skoczni w Klingenthal. Z kolei Raimund w Wiśle wyglądał wyraźnie najlepiej w tym sezonie. Jak już zauważyłem Kligenthal jest lotne co premiuje lotników jak Domen, a nie wysoki tor lotu jak Raimund. W Wiśle ten wysoki tor lotu się sprawdzał więc Raimund walczył z Domenem, choć i tak poległ. Teraz różnica między nimi powinna być jeszcze większa.

Kraft - Nikaido 1 @ 1,45 @ Fortuna
Kraft wraca po przerwie głodny skakania. Przed przerwą pokazał, że stać go nawet na wygrywanie. Skocznia jak wspomnaiłem lotna więc Kraft bez presji w kwalach powinien walczyć nawet o wygraną. NIkaido forma życia, ale do walki o wygraną to jeszcze troszkę brakuje.

Otrzymane punkty reputacji: +1732
D 16,5K

damian365

Użytkownik
Typy na sobotni konkurs.

Phillip Raimund top 3 @ 1.85 fortuna

Niemiec skacze tutaj bardzo powtarzalnie i wydaje mi się że może w końcu po raz pierwszy w karierze wygrać. W jednym z wywiadów powiedział " że skacze tutaj bez ryzyka"
" Zazwyczaj miewałem w Klingenthal swoje trudności, ale dziś wszystko poszło bardzo dobrze, ponieważ moja technika jest na całkiem dobrym poziomie. W sobotę na pewno mogę podejść do skoków z bardzo dobrym nastawieniem – powiedział Raimund po wygraniu kwalifikacji,"

"Na progu po prostu się wyprostuję. To wystarczy przy mocy, jaką mam w nogach. Dzięki temu nie ma w ogóle ryzyka, że dodam jakieś zbędne ruchy, a to pomaga mi zachować luz" – wyjaśnia.

Kurs zachęca.

Lindvik top 15 @1.60 fortuna

Norweg też bardzo dobrze się spisuje na tej skoczni, wczoraj trzy skoki, wszystkie skończone w dziesiątce, ponadto w kwalifikacjach najmocniejszy wiatr w plecy z całej stawki, Miejsce w "15" jak najbardziej w zasięgu.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +390
lukas88 1,1M

lukas88

Forum VIP
Klinhgental - 2. Konkurs

Domen Prevc- Reszta stawki
Typ: 2
Kurs: 2,30
Etoto

Granie w skokach zwycięstwa zawodnika po kursie 1,55 to nieporozumienie, uważam że przy tak podatnym na czynniki pogodowe sporcie jakim są skoki narciarskie żal nie spróbować dziś zagrać przeciwko Domenowi. Słoweniec wygrał 3 ostatnie konkursy i tylko w dwóch zawodach w tym sezonie nie stał na podium. W Klinghental czuje się wybornie bo to bardzo lotna skocznia a nie od dziś wiadomo że Domen jest świetnym lotnikiem. Wczoraj Słoweniec zdominował zawody wyprzedzając drugiego Krafta o 25,5 punktu co jest gigantyczną przewagą jak na dwa skoki. Czy dziś Słoweniec powtórzy ten wyczyn? Myślę że jest na to szansa aczkolwiek w mojej ocenie przy tak śmiesznych kursach warto zagrać na zwycięstwo dowolnego innego zawodnika. Jest tutaj kilku zawodników, którzy mogą zepchnąć Słoweńca z pierwszego miejsca, m.in Kraft, Raimund, Ryoyu czy Hoerl, który potrafi zdominować trening a w konkursie czegoś nadal brakuje.
Zatem spróbuję też poszukać wyższych kursów przeciw Słoweńcowi:
Domen- Kraft - 2 @ 4,60
Domen- Raimund - 2 @ 3,50
Domen- Ryoyu - 2 @ 3,95
Domen -Hoerl - @ 4,60
Fortuna

Kosmiczne kursy jak dla mnie, szczególnie ten kurs na Krafta. Fortuna płaci 4,60 za Krafta i Hoerla w parze z Domenem, a dla pary Kraft- Hoerl kursy kształtują się 1,45-2,52, także coś tu nie zagrało.

Otrzymane punkty reputacji: +63
lukas88 1,1M

lukas88

Forum VIP
Klinhgental - 2. Konkurs
Forfang Top 10

Kurs: 1,80
Forbet

Skocznia lotna to i Norwegowie się nieco obudzili, wczoraj aż 3 wikingów w Top 10. Forfang podczas tego weekendu wygląda całkiem solidnie i nawet stabilnie. Pierwszy piątkowy trening ukończył na 23 miejscu, a potem było już tylko lepiej: drugi trening 8 lokata, kwalifikacje 6 miejsce, seria próbna- 2 miejsc, konkurs ukończył na 10 lokacie. Uważam że stać dziś Norwega na ponowną obecność w Top 10, przy odrobinie szczęścia uważam że może powalczyć o Top 6.
Forfang Top 6 @ 4,00 Etoto

Nikaido- Forfang - 2 @ 2,20 Etoto

Ostatnia edycja:
lukas88 1,1M

lukas88

Forum VIP
Klinhgental - 2. Konkurs

Hoerl- Nikaido
Typ: 1
Kurs: 1,52
Forbet

Hoerl- Lanisek
Typ: 1
Kurs: 1,58
Fortuna

Kursy może nie za bogate ale do dubla można dorzucić. Janek podczas tego weekendu dość solidnie ale ja nadal widzę tam duże rezerwy. Do tej pory miejsca:
Treningi 1 i 22
Kwalifikacje 4
Seria próbna 5
Konkurs 6
także poza drugim treningiem nie wychodzi z "szóstki".
Jeśli chodzi o Japończyka to wczoraj po prostu wyszedł mu konkurs a właściwie drugi skok, gdzie trafił niezłe warunki bo po pierwszej serii był 10 i awansował na 4 lokatę.
Wcześniejsze skoki wyglądały następująco:
Treningi 27 i 13
Kwalifikacje 17
Seria próbna 9

Także wygrał z Hoerlem tylko podczas konkursu i to dość nieznacznie, nie sądzę aby Japończyk był dziś w Top 6, a może i Top 10. Natomiast Hoerl jest powtarzalny i uważam ze może dziś zakręcić się w okolicy pudła.

W drugiej parze daję Janka z Laniskiem, który po dobrym początku sezonu coś spuścił z tonu. Szczerze mówiąc sądziłem że po średnio udanej Wiśle w na tej lotnej skoczni będzie w czołówce ale coś pierwsze dwa dni weekendu mało udane:
Treningi 11 i 4
Kwalifikacje 13
Seria próbna 20
Konkurs 16

Tutaj też Hoerl lepszy we wszystkich próbach poza 2 treningiem który zawalił. Uważam że Anze nie znajdzie się dziś w Top 10.

lukas88 1,1M

lukas88

Forum VIP
Klinhgental - 2. Konkurs

Raimund Top 3 @ 2,10
Hoerl Top 6 @ 1,60
AKO: 3,36 Fortuna

O Janku już pisałem, bardzo powtarzalny podczas weekendu, powinien się dziś zakręcić w okolicy podium. Niemiec skacze u siebie, mimo nierównych skoków treningowych, w kwalifikacjach czy konkursie potrafi się spiąć i skacze na fajnym poziomie. Moi zdaniem jest dziś mocnym faworytem do pudła, a może i do walki z Domenem o zwycięstwo, stąd mój typ na Top 3.

Za drobne próbuję:
Raimund wygra @ 8,00
Hoerl Top 3 @ 3,25
AKO 26.00
Fortuna

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom