kacmon
Forum VIP
kapszti ładnie opisał 3 dzisiejsze mecze, ja postaram się napisać kilka słów o pozostałych spotkaniach.
VS
Chętnie zobaczę spotkanie Gremio - Goias. Obie drużyny spotkały się kilka dni temu i niespodziewanie wygrali goście. W temacie Copa Sudamericana można więcej poczytać o tamtym spotkaniu. Dzisiaj Gremio musi wygrać, bo drugiej takiej porażki kibice chyba nie zniosą. W poprzednim meczu Gremio pokazało dwa zupełnie różne oblicza. Dzisiaj od początku powinni grać ten lepszy futbol. Do podstawowego składu wraca Borges, więc ofensywa zostaje wzmocniona. Szkoda, że dalej nie ma Rochembacka, ale piłkarze Gremio w drugiej połowie poprzedniego meczu pokazali, że i tak stać ich na zwycięstwo z "papugami". Goias dalej bez Moury (bijatyka po meczu z Vitorią). Chce wierzyć w to, że Gremio dzisiaj spokojnie wygra i pokaże, że poprzedni mecz był wypadkiem przy pracy. Jednak nie zaufam im po raz drugi w ciągu kilku dni.
Przewidywane składy:
Gremio: Victor, Edilson, Ozéia, Rafael Marques e Fábio Santos; Ferdinando, Willian Magrão, Douglas e Souza; Jonas e Borges.
Goias: Harlei, Wendel Santos, Valmir Lucas, Rafael Toloi e Júnior; Amaral, Jonilson, Wellington Monteiro e Bernardo; Everton Santos e Pedrão.
VS
Goście to na pewno większa firma, jednak ten mecz powinien być wyrównany. Avai pokazało już w tym sezonie, że nie boi się mocniejszych drużyn i z każdym mogą nawiązać walkę. Kilka dni temu pokonali Santos 3:1 na Vila Belmiro. Podbudowani tym zwycięstwem mogą powalczyć o kolejne punkty z Corinthians. Myślałem, że Timao zmienią swoją taktykę z Adilsonem Batistą, ale jakiś większych zmian w grze nie widziałem. Dalej spokojna, solidna gra i minimalne zwycięstwa. Stać ich tutaj na zwycięstwo, ale Corinthians to też nie jest zespół, który potrafi ciągle wygrywać. Zdarzają im się wpadki z gorszymi zespołami. W pierwszej jedenastce zabraknie Dentinho, ale Corinthians nigdy nie miało problemów ze zmiennikami i Iarley powinien godnie zastąpić podstawowego napastnika. Wolę tego meczu nie obstawiać, ale najbardziej pasuje tutaj remis.
Przewidywane składy:
Avai: Renan (Zé Carlos), Patric, Emerson, Rafael e Eltinho; Marcinho Guerreiro, Rudnei, Davi e Caio; Robinho e Vandinho.
Corinthians: Julio Cesar, Alessandro, Chicão, William e Roberto Carlos; Ralf, Elias, Jucilei e Bruno César; Jorge Henrique e Iarley.
VS
Najpopularniejsze spotkanie bieżącej kolejki. Wszyscy rzucili się już na gospodarzy, bo Inter ma wystawić rezerwy... Ja tego nie ruszam i nigdy w życiu nie zagrałbym Flu z Interem po takim kursie. Kurs taki sam jak na spotkanie z Atletico PR, a to przecież jedna z najlepszych drużyn w lidze. Internacional ma według mnie najlepszych rezerwowych zawodników w lidze. Mają wyrównany poziom kadry i dla tych zmienników, którzy dzisiaj grają, jest to najlepsza szansa, żeby wywalczyć miejsce w podstawowej jedenastce w następnych meczach. Nie ma tutaj mowy o odpuszczaniu. Poza tym większość podstawowych zawodników przyjechała do Rio i w każdej chwili mogą wejść na boisko. Inter nie może sobie pozwolić na oddanie takiego meczu bez walki. Ciężki mecz przed Flu, które przecież wiecznie wygrywać nie będzie. Kadrowo dzisiaj wyglądają lepiej i powinni wygrać, ale po takim kursie nigdy bym tego nie zagrał. Wierzę w Internacional i nie spisuje ich jeszcze na straty. Mam nadzieję, że mimo braków w ekipie gości zobaczymy wyrównany mecz. W końcu to pomiędzy tymi drużynami ma rozegrać się walka o tytuł mistrzowski w tym roku.
Przewidywane składy:
Fluminense: Fernando Henrique, Gum, Leandro Euzébio e André Luis; Mariano, Diogo, Conca, Diguinho e Julio Cesar; Washington e Emerson.
Internacional: Renan, Ronaldo Alves, Sorondo e Fabiano Eller; Daniel, Glaydson, Wilson Mathias, Andrezinho e Leonardo; Rafael Sobis e Everton.
Przewidywane składy:
Gremio: Victor, Edilson, Ozéia, Rafael Marques e Fábio Santos; Ferdinando, Willian Magrão, Douglas e Souza; Jonas e Borges.
Goias: Harlei, Wendel Santos, Valmir Lucas, Rafael Toloi e Júnior; Amaral, Jonilson, Wellington Monteiro e Bernardo; Everton Santos e Pedrão.
Przewidywane składy:
Avai: Renan (Zé Carlos), Patric, Emerson, Rafael e Eltinho; Marcinho Guerreiro, Rudnei, Davi e Caio; Robinho e Vandinho.
Corinthians: Julio Cesar, Alessandro, Chicão, William e Roberto Carlos; Ralf, Elias, Jucilei e Bruno César; Jorge Henrique e Iarley.
Najpopularniejsze spotkanie bieżącej kolejki. Wszyscy rzucili się już na gospodarzy, bo Inter ma wystawić rezerwy... Ja tego nie ruszam i nigdy w życiu nie zagrałbym Flu z Interem po takim kursie. Kurs taki sam jak na spotkanie z Atletico PR, a to przecież jedna z najlepszych drużyn w lidze. Internacional ma według mnie najlepszych rezerwowych zawodników w lidze. Mają wyrównany poziom kadry i dla tych zmienników, którzy dzisiaj grają, jest to najlepsza szansa, żeby wywalczyć miejsce w podstawowej jedenastce w następnych meczach. Nie ma tutaj mowy o odpuszczaniu. Poza tym większość podstawowych zawodników przyjechała do Rio i w każdej chwili mogą wejść na boisko. Inter nie może sobie pozwolić na oddanie takiego meczu bez walki. Ciężki mecz przed Flu, które przecież wiecznie wygrywać nie będzie. Kadrowo dzisiaj wyglądają lepiej i powinni wygrać, ale po takim kursie nigdy bym tego nie zagrał. Wierzę w Internacional i nie spisuje ich jeszcze na straty. Mam nadzieję, że mimo braków w ekipie gości zobaczymy wyrównany mecz. W końcu to pomiędzy tymi drużynami ma rozegrać się walka o tytuł mistrzowski w tym roku.
Przewidywane składy:
Fluminense: Fernando Henrique, Gum, Leandro Euzébio e André Luis; Mariano, Diogo, Conca, Diguinho e Julio Cesar; Washington e Emerson.
Internacional: Renan, Ronaldo Alves, Sorondo e Fabiano Eller; Daniel, Glaydson, Wilson Mathias, Andrezinho e Leonardo; Rafael Sobis e Everton.