>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Siatkarskie Przemyślenia

Volleyball_Expert 590,6K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Aktualne saldo: 56.68j

#38 Mecz: GKS Katowice - Barkom Każany-Lwów
Typ: Barkom Każany-Lwów
Kurs: 1.95
Bukmacher: LVBET
Stawka: 100j
EWK: 171.60j

Analiza:
Katowice zespół walczący o utrzymanie. Jeszcze paręnaście kolejek temu byli na w miarę stabilnej pozycji w tabeli jeśli chodzi chodzi o utrzymanie teraz to nie wygląda za wesoło dla nich. Zostały trzy mecze m.in z Barkomem, Cuprum na wyjeździe, gdzie dzisiaj zagrali dość wyrównane sety z Resovia i na końcu mecz z rewelacja PlusLigi LUK Lublin mecz odbędzie się w Katowicach. Jak widac terminarz dość trudny chodz mają aktualnie cztery punkty przewagi nad ostatnim Radomiem. Ostatnio w Radomiu pojawiła się nadzieja w kontekście utrzymania wygrywają swoje mecze I przedewszystkim walczą i na mecze chodzi naprawdę sporo kibiców z Radomia. W ostatnim meczu Radomianie w trzech setach u siebie pokonali zespół z własnie Katowic. Katowice mają swoje pozytywne zrywy, ale jednak patrząc na mecz z Radomiem swoje prowadzenie w setach dość szybko tracili i przegrywali swoje sety. Katowice mają dość solidny skład I mają kim grać na przyjęciu Waliński, z Vasina, na pozycji atakującego mający już swoje lata chodz przez niektórych nazywany ciągle młodym siatkarzem Jakub Jarosz. Na libero Mariański, włoski rozgrywający Saitta. Na środku Adamczyk i Usowicz perspektywiczni siatkarze. W Barkomie świetny atakujący Tupchii grający z meczu na mecz coraz lepiej. Wyróżniającymi siatkarzami siatkarzami również Palonsky, Kovalov. Kapitalny środkowy Gueye, który juz ma oferty za granicy przez solidne europejskie kluby. Barkom ostatnio pokonali Resovie, Czestochowe, Olsztyn, Lubin, Zawiercie, Jastrzębski Węgiel także bardzo solidne marki, może oprócz Lubina i Częstochowy. Graja ostatnio bardzo solidna siatkówkę i całkiem realne szanse na play-offy chodz nadal daleka. Graja o wiele bardziej solidniejsza siatkówkę niz Katowice. Ostatni mecz Katowic gładka porażka z bardzo przeciętnym, ale walczącym Radomiem, natomiast Barkom wygrywa z Resovia. Kurs dość spory na Barkom i coś czuję, że przybliza się do 1-8, gdzie po tym meczu mają Radom i Bełchatów więc mecze jak najbardziej do powalczenia o punkty ligowe. Pozdrawiam.

Otrzymane punkty reputacji: +413
Volleyball_Expert 590,6K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Aktualne saldo: 156.68j

#39 Mecz: ZAKSA Kędzierzyn-Koźle - Ślepsk Malow Suwałki
Typ: (Dokładny wynik meczu 3:0 dla ZAKSA Kędzierzyn-Koźle)
Kurs: 1.96
Bukmacher: Fortuna
EWK: 172.48j

Analiza:
ZAKSA już w pełnym składzie w teoretycznie pełnym składzie. Wrócił Śliwka nie tak dawno Kaczmarek. Także linia przyjęcia Śliwka, Bednorz wygląda bardzo obiecująco. Na pozycji atakującego Łukasz Kaczmarek. Shoji amerykański topowy libero. Na rozegraniu pierwszy rozgrywający Reprezentacji Polski Marcin Janusz. Skład ZAKSY ewidentnie przynajmniej na papierze wygląda na medale. Forma Kędzierzynian według mnie patrzac na ostatni mecz co prawda przegrany z Warszawa, ale ZAKSIAKI mieli pilke meczową w górze, ale Bednii wyrzucił piłkę po ataku w aut. Ślepsk coś ostatnio graja lepiej, ale to nadal drużyna, która walczy tylko o utrzymanie. Kędzierzynianie przez pierwsze dwa sety zagrali kapitalne dominowali w tych pdwoch setach gdzie wygrali pierwszego do 21 pkt, natomiast drugiego do 16. ZAKSA naprawdę w tym spotkaniu mogli się podobać jeśli chodzi o styl. Kędzierzynianie ciągle nie mają pewnego miejsca w 1-8, a wręcz dopiero o nie walczą. Slepsk nie mają wcale łatwych spotkan bo oprócz Kędzierzyna mają Nysę i Olsztyn. Według mnie Kędzierzyn wygląda naprawdę solidnie i czuje, ze na własnej hali pewnie wygraja z Ślepskiem. Pozdrawiam

Volleyball_Expert 590,6K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Saldo na miesiąc marzec 256.68j

Aktualne saldo (kwiecień): 0j

#40 Mecz: Cuprum Lubin - GKS Katowice
Typ: GKS Katowice
Kurs: 1.97
Bukmacher: Betclic
EWK:
197.00j

W Betclicu aktualnie bez podatku.

Analiza:
Katowiczanie graja dość solidna siatkówkę. Ostatnio potwierdzili to z Barkomem, którzy sprawiali bardzo duże niespodzianki w ostatnim czasie. Katowicach dobrze wygląda przyjęcie Waliński i Vasina. W dodatku ciągle "mlody" Jakub Jarosz. Na rozegraniu doświadczony Włoch. Na pozycji libero Mariański, który linie przyjęcia trzyma na przyzwoitym poziomie. Dwóch młodych perspektywicznych środkowych także z meczu na mecz wyglądają coraz to lepiej. Oprócz meczu w Radomiu Katowiczanie w każdym meczu walczyli. Świadczy o tym ugranie dwóch setów z Resovia, wygrana po tie-breaku z Olsztynem, pokonanie ZAKSY w trzech setach. Lubinianie oprócz wygranej z Częstochowa i Olsztynem to praktycznie w ostatnim czasie same porażki. Ciągnie ta grę ich Hanes czy Berger, ale Ferenc czy Kwasowski wyglądają w ostatnim czasie dość przeciętnie. Hala w Cuprum także nie wypełnia się zbytnio kibicami także atu własnej hali tutaj aż tak bardzo bym nie przywiązywałbym uwagi. Katowice potrafili ostatnio wygrać na wyjeździe czy to z Gdańskiem czy Barkomem ugranie seta w Jastrzębiu i Nysie to całkiem solidne wyjazdowe wyniki. Ostatni mecz z Barkomem na pewno podbudował ta drużynę i dzisiaj wydaje mi się, że mimo iż nie są faworytem to powinni wygrać wygrać spotkanie. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Volleyball_Expert 590,6K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Aktualne saldo: 100j

#41 Mecz: Zawiercie - ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
Typ: ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
Kurs: 3.95
Bukmacher: Betclic
EWK:
359.00j

Analiza:
Zawiercie pewnie aktualnie z Jastrzębskim Weglem to dwie najmocniejsze drużyny Ligi na ten moment. Wiadomodo tego grona dochodzi również Warszawa i pewnie, gdzieś może grająca czasami w kratkę Resovia. W ostatnim meczu wrócił pierwszy rozgrywajacy Tavares i już było widać, że był głodny gry i zagrał dobre spotkanie. Swój typ opieram na przegranym meczu z Warszawa wykonaniu Kędzierzyna-Koźle. Mecz przegrany po tie-breaku, ale patrzac na pierwsze dwa sety wykonaniu Kędzierzyna w głowie miałem, że wróciła stara dobra ZAKSA walczącą o każdy centrymetr parkietu. Było blisko wygrania z Warszawa w trzech setach tam bodajze Kędzierzynianie prowadzili już 22:21 więc 3 pkt zabrakło to pełnej puli. Wrócił Śliwka, gdzie widać, że siatkarze czują się przy nim pewnie. Wiadomo ciągła nie wiadomą jest Kaczmarek, który raz gra kapitalny mecz, a raz przeciętny. Chodz po powrocie jego występy bardziej zaliczyłbym na plus. ZAKSA wcale na papierze nie odstaje od Zawiercia. Dziwi trochę ostatnia porażka z Slepskiem mimo, iż Slepsk nawet dzisiaj wygrali spotkań z Nysa która też walczy o play-offy dzisiaj po tie-breaku odnieśli porażkę. ZAKSA ma całkiem realna szanse na play-offy chodz zadanie jest trudne. Teraz czeka ich Zawiercie potem Jastrzębie. Według mnie jeśli Kedzierzynianie wejdą mentalnie przedewszystkim dobrze w ten mecz to wygraja to mogą sprawić mała niespodziankę. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Volleyball_Expert 590,6K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Aktualne saldo: 200j

#42 Mecz: Volei Renata - Sada Cruzeiro
Typ: (Handicap setowy -2.5 seta Sada Cruzeiro)
Kurs: 2.24
EWK: 197.12j

Analiza:
Jeśli chodzi o klub Volei Renata już tutaj podawałem typy w ich stronę z dużo słabszymi rywalami z większym i mniejszym powodzeniem. Widziałem w nich potencjał w tym składzie chodz do końca walczyły, aby wogole znaleźć się w play-offach i mieć szanse na powalczenie o medale chodz jak wiemy już na początku trafili na lidera ligi brazylijskiej. Sprawili ogromna sensacja na parkietach w meczu wyjazdowym z Sada Cruzeiro wygrywając u nich w trzech setach. Skład całkiem solidny lecz dzisiejsi goście na papierze wyglądają o wiele lepiej. Mimo porażki w trzech setach dzisiaj Sada Cruzeiro jest jest nadal ogromnym faworytem tego spotkania i według mnie dzisiejsi gospodarze tylko podrażnili tych siatkarzy. W składzie Sada Cruzeiro występuje m.in: kapitalny argentyński rozgrywajacy Nicolás Uriarte chodz mimo, iż rozgrywa fenomenalna siatkówkę to w Reprezentacji Argentyny jako pierwszy jest jeszcze większy magik De Cecco. Na pozycji atakującego Wallace, siatkarz, który w Reprezentacji Brazylii zrobił wielkie rzeczy i nadal chcieli Jego powrotu ponieważ forma nadal imponująca, lecz z tego co wiem do gry w Repreze tacji już chyba nie wróci. Na przyjęciu Lopez, Leao także wnoszą duża jakość w zespole. Środek też wygląda solidnie wypełniony Brazylijczykami. Jestem wręcz prawie pewny zwycięstwa gości i czuje, ze nie pozwolą dzisiaj oddać nawet seta. Pozdrawiam.

Volleyball_Expert 590,6K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Kwiecień 300j

Aktualne saldo czerwiec 0j

#43 Mecz: Polska - Włochy
Typ: (Dokładny wynik meczu 3:0 dla Polski)
Kurs: 2.28
EWK: 200.64j

Analiza:
Polska Reprzentacja na kolejną fazę Ligi Narodow tym razem rozgrywaną w Słowenii przystępuje w bardzo mocnym zestawieniu. Do drużyny przedewszystkim dołączyli Bieniek i Leon. To siatkarze, którzy na Igrzyska walczą o pierwsza szóstkę. Skład jest najmocniejszym jaki może być natomiast u Włochów praktycznie wszyscy z podstawowego składu odpoczywają i będą grali drugim garniturem. Brak takich siatkarzy jak Alessandro Michieletto, Simone Giannelli, Gianluca Galassi, Daniele Lavia oraz Yuri Romanò to ogromne osłabienie u Reprezentacji Włoch. Polacy na turniej finałowy ze względu że będziemy gospodarzem meczów finałowych mamy już udział w nim zagwarantowany więc Polacy walczą mimo to o jak najlepszą lokatę i zapewne pierwsze miejsce przed meczami w Łodzi. Włosi także już mają zagwarantowany udział w turnieju finałowym oraz kwalifikację do Igrzysk Olimpijskich dlatego trener zdecydował się na taki, a nie inny skład. Polacy siatkarze nadal muszą dbać o względy siatkarskie u Grbica, gdzie nadal każdy z siatkarzy chciałby pojechać na Igrzyska Olimpijskie, a tam miejsc jest 12 więc wielu solidnych siatkarzy na tak ważny turniej nie pojedzie. Dzisiaj trener Grbic zapewne będzie chciał zobaczyć możliwe tych siatkarzy, ktorzy ostatnio grali mniej lub wogole m.in Bieniek oraz Leon. Ten turniej czuje, ze Nicola będzie chciał już coraz więcej grać szóstką taka jak będziemy grali w tych najważniejszych meczach, ponieważ według mnie juz czas na pewne stabilizację. Mamy dopiero aktualnie czwarta lokatę do Włoch brakuje nam trzech punktów. Raczej na pewno od jutra zaczniemy grać już żelazna szóstka dzisiaj na rezerwowych Włochów może Grbic lekko jeszcze porotowac tym składem, ale mimo wszystko na każdej pozycji na papierze przewyższamy tą Reprezentacje. Dzisiaj liczę na bardzo pewne zwyciestwo Polski. Pozdrawiam.

Otrzymane punkty reputacji: +411
Volleyball_Expert 590,6K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Kwiecień 199,36j

Aktualne saldo październik 0j

#44 Mecz: BOGDANKA LUK Lublin - Asseco Resovia Rzeszów
Typ: Asseco Resovia Rzeszów
Kurs: 2.03
Bukmacher: GO+bet
EWK:
178.64j

Dziwią mnie te kursy chodź u niektórych bukmacherów bywa to różnie chodź większości bukmacherów faworytem są siatkarze z Lublina. Według mnie tutaj Resovia nie stoi na straconej pozycji. Analizując składy zaczynając od rozgrywających, gdzie w Resovii coraz lepiej wyglądająca Ropret czołowy siatkarz Reprezentacji Słowenii. U gospodarzy na rozegraniu jest Marcin Komenda, który w naszej Reprezentacji jest może jako czwarty lub piątym rozgrywającym w zespole. W przypadku słabszej dyspozycji Marcina jest bardzo przeciętny młody rozgrywający z rocznika 2002 Mikołaj Słotarski, który nie ma jeszcze zbyt dużego obycia na parkietach PlusLigowych. Na pozycji atakującego w Resovii czołowy siatkarz u boku Patry w Reprezentacji Francji chodź teraz nie występował na Igrzyskach z powodu kontuzji. Przy słabszej dyspozycji Boyer wchodzi Kuba Bucki, który potrafi dobrze zagrywać i w ataku jako zmiennik i nie tylko już nie raz ratował Resovie z opresji. W Lublinie na pozycji atakujących także nie wygląda to najgorzej bo jest dobrze spisujący się ostatnio Kewin Sasak i na ewentualnej zmienię tzw. "Malinka". Chodź przy wyjściu Boyer i Sasaka bo tak zapewne będzie to według mnie Boyer to bardziej solidniejszy siatkarz jeśli będzie w swojej optymalnej dyspozycji. Jedynie co można się przyczepić w Resovii do środka chodź Karol Kłos to jednak czwarty środkowy naszej kadry lecz Sapiński czy Woch to już nie są siatkarze typu Kochanowski czy Kozamernik nie tak dawno grający w Resovii. Na pozycji przyjęcia do Rzeszowa przyszedł Bartosz Bednorz przez niektórych przymierzany był na Igrzyska i może do dzisiaj co niektórzy zadają sobie pytanie dlaczego tak się nie stało. Obok niego dobrze spisujący się czy to w Reprezentacji czy w klubie Klemen Cebulj. Chodź oststnio Klemen zdarza mu się dostać zmianę, ale wchodzi ewentualnie za niego Vasina, który nie raz w Reprezentacji Czech odgrywał znaczącą rolę. Na przyjęciu w LUK-u Wilfredo Leon, Mikołaj Sawicki, Tuinstra lub Wachnik tutaj trener ma pozytywny ból głowy. Faworytem niby przez buków zespół z Lublina jak już wspomniałem możliwe, że poprzez przyjście też Wilfredo, ale czy on jest w swojej optymalnej dyspozycji według mnie to jeszcze nie ten moment chodź parę spektakularnych ataków już zdążyliśmy zobaczyć. Wracając jeszcze do środkowych Lublina to wcale tutaj nie jest lepiej niż w Rzeszowie Jan Nowakowski i Grozdanov, Zając czy Mccarthy. Ten ostatni popisuje się dość mocnymi serwisami i potrafi odrzucić od siatki przeciwnika. Na pozycji libero Hoss w Rzeszowie co prawda drugi libero Potera lecz świetnie zaczął kolejny sezon i po Zatorskim jakoś większej różnicy nie widzę. Kursy wystawione dlatego, że Lublin komplet zwycięstw, a Rzeszów na trzy mecze jedno zwycięstwo? Tylko z kim grał Rzeszów, a z kim Lublin. Resovia zmierzyła się z Jastrzębiem, gdzie przegrali w trzech setach, ale wszyscy wiemy jak ten mecz się układał i Resovia miała spore szanse na ugranie minimum dwóch setów, gdzie w jednym secie mieli aż trzy piłki setowe, ale koncertowo zagrał wtedy drugi atakujący Jastrzębskiego Węgla Żakieta. Porażka u siebie po tie-breaku z Zawierciem, gdzie Zawiercie do tego meczu przystąpili bez Perry czołowego libero swojego zespołu. Ten tie-break był do wygrania przez Rzeszowian lecz na pewno rzeszowskich kibiców cieszy fakt, że wrócili do tego meczu bo mógł ten mecz zakończyć się wynikiem 3:1 dla Zawiercia. Pierwszy mecz na rozpoczęcie swojego sezonu Resovia rozegrała z Barkomem i pewnie wygrali wyjazdowe spotkanie z dość nieobliczalnym zespołem. Lublin sprawił niespodziankę na pewno w meczu wyjazdowym z Zawierciem wygrywając po tie-breaku o chyba ten mecz rozegrali jeszcze bez Leona. U siebie wygrana dopiero po tie-breaku z Gdańskiem, który ma chyba słabszy skład niż w sezonach poprzednich. Wygranie za trzy punkty z Barkomem podobnie jak rzeszowianie. Ostatni mecz wygrana ze Skra Bełchatów, gdzie jak sami komentatorzy wspominali Skra miała ogromne problemy w składzie i nawet Ziga Stern miał w tym meczu swoje problemy mimo, iż w pierwszej szóstce występował. Chodź nie darzę sympatią zespół z Rzeszowa dzisiaj czuje, że sprawia małą niespodziankę i wygrają to spotkanie. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Volleyball_Expert 590,6K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Aktualne saldo październik 100j

#45 Mecz: AZS Olsztyn - Stał Nysa
Typ: Stal Nysa
Kurs: 2.00
Bukmacher: Betfan
EWK: 176.00j

Olsztynianie na papierze wyglądają naprawdę obiecująca na ten sezon lecz ich występy pozostawiają wiele do zyczenia. Zmienił się trener, który z PlusLiga nie miał zbyt wiele doczynienia. W dodatku przyszedł z przeciętnego zespołu z Pragi. Na przyjęciu problemy miał Karlitzek z powodu kontuzji lecz oststnio wrócił już, ale długo nie pograł bo został zmieniony przez słaba grę i wszedł ożywiony Armoa, który skończył parę piłek, ale im dłużej przebiegał mecz tym Armoa wyglądał słabiej. To siatkarz, który głównie w swoich atakach używa siły mało kiwa i raczej szuka bloku. Na środku wyróżnia się Jakubiszak. Na pozycji przyjmującego ciągle szukający formy Szerszeń no i pewnie Armoa chyba, że Karlitzek jest już gotowy to możliwe, że on wyjdzie. Szymendera zawsze służył pomocą w przyjęciu, ale ostatnio nawet nie był przebrany. Na pozycji libero Hawryluk nazwisko nawet, gdzies ocierał się o Reprezentację lecz forma z tamtego czasu jest daleka w dniu dzisiejszym. Na rozegraniu Tervaportti także jak wchodził na podwójna zmianę w Jastrzębskim Węglu wyglądał całkiem inaczej. Na pozycji atakującego Hadrava wygląda mocno przeciętnie. Ostatnio rozegrali spotkanie z osłabiona ZAKSA i mecz został przegrany i to za trzy punkty. Hala w Uranii kojarzyła mi się z dużą ilością kibiców i dopingiem. Kibice może i są, ale doping to jest tam mocno zastanawiający. Olsztynianie przegrali na początku sezonu z Bełchatowem w czterech setach, że Śląskiem w czterech setach i również w czterech setach z ZAKSA. Nysa miała swoje problemy nie mieli, gdzie trenować lecz już wszystko wróciło do normy. Nysa to zespół, który wygląda zdecydowanie lepiej od Olsztyna. Na pozycji atakującego Dulski lub dający dobre zmiany Kapica. Ciekawa opcja na rozegraniu jest Francuz Paes, który wniósł coś ciekawego w grze Nysy i gra mocno nieprzewidywalnie dla rywali. Na przyjęciu Włodarczyk i Gierżot stała para przyjmujących z ubiegłego sezonu. Na środku tak samo utrzymani środkowi z ubiegłego sezonu. Szymura na pozycji libero. Trener Pliński ma dość dobry kontakt z siatkarzami z Nysy i dlatego nadal trenuje zespół z Nysy. Według mnie dziwia mnie kursy na to spotkanie i dla mnie Nysa jest faworytem tego spotkania. Pozdrawiam.

Volleyball_Expert 590,6K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Saldo październik 200j

Saldo listopad 0j

#46 Mecz: ZAKSA Kędzierzyn-Koźle - Jastrzębski Węgiel
Typ: (Handicap setowy -1.5 seta Jastrzębski Węgiel)
Kurs: 2.05
Bukmacher: Superbet
EWK: 180.40j

Analiza:
Ostatnio w klubie wydano komunikat w sprawie powrotu do treningów Bartosza Kurka. Mimo to, że będzie to solidne wzmocnienie to nie wiem do końca czy w ogóle Bartek dzisiaj wystąpi. Na pozycji atakującego grał jak dotąd Rećko, który spisywał się dość dobrze. W Jastrzębskim Węglu na pozycji atakującego ciągle szukający formy Łukasz Kaczmarek lecz jego gra wygląda już zdecydowanie lepiej niż na początku sezonu. Na rozegraniu Mistrz Olimpijski Toniutti, który gra wybitnie. Na przyjęciu rewelacyjny Tomek Fornal (ostatnio fryzura na fiolet) dodatkowy punkt do umiejętności Tomka :), następnie Vincentin, Argentyński siatkarz szkolony przez trenera Mendeza, gdzie go wymienionej Reprezentacji trenował. Zna go bardzo dobrze i wygryzł Francuza Carle, który aktualnie jest siatkarzem rezerwowym. Na przyjęciu według mnie powinna być jedynka w Reprezentacji Popiwczak, którego forma nadal rośnie. Fajnie wygląda podwójna zmiana z Jastrzębiu Finoli kreatywny rozgrywający i mający swoje momenty Żakieta, który w meczu z Rzeszowem zagrał fenomenalnie na pozycji atakującego. W Kędzierzynie Koźlu stabilnie od lat wygląda pozycja libero i rozgranie w postaci Erica Shojiego oraz Marcina Janusza. Jednak patrząc na przyjęcie gdzie jest Szymura, Chitigoi czy Grobelny ciągle Giani rotuje tym składem mimo, że ostatnio bardziej Chitigoi przesiaduje na ławce. Środek w postaci Poręby i Takvama wygląda średnio, gdzie w Jastrzębiu wygląda to dużo lepiej, gdzie mamy Norberta oraz Brehme. Jeśli Jastrzębie wyjdzie w optymalnym składzie to liczę na zwycięstwo za 3 pkt. Ostatnie pięć spotkań Jastrzębianie wygrali właśnie za 3 pkt. Patrząc na ZAKSĘ i ostatnie mecze to porażka z przeciętnym Ślepskiem Suwałki, pogrom w trzech setach z Lublinem. Na pewno podbudowało ich zwycięstwo z Nysa w meczu derbowym lecz Jastrzębianie w tym sezonie wyglądają dużo lepiej i ja tutaj gram na Jastrzębie. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Volleyball_Expert 590,6K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Saldo listopad 100j

#47 Mecz: Stal Nysa - Skra Bełchatów
Typ: Skra Bełchatów
Kurs: 2.02
Bukmacher: GO+bet
EWK: 177.76j

Analiza:
Na jutro wybrałem spotkanie pomiędzy Nysa, a Skra Bełchatów. Nysa na początku sezonu wydawało się, że będzie to zespół z pewnym utrzymaniem i może gdzieś tam walczący o play-offy. Liga jednak póki co weryfikuje Nysę zdecydowanie na minus. Ostatni mecz pojechali do Będzina, którzy są beniaminkiem tej ligi i to Będzinianie wygrali to spotkanie za trzy punkty. Przegrany mecz również za trzy punkty z Kędzierzynem i był to dla Nysy mecz w dodatku derbowy więc dla kibiców bardzo ważne spotkanie. W meczu z Resovia miłe początki dla Nysy wygrany pierwszy set i również drugi, natomiast później było już tylko gorzej i ten mecz ostatecznie przegrali siatkarze z Nysy. Porażka z średniakiem ligi jakim jest jednak Ślepsk Suwałki, walczący zespół, ale jednak Nysa w tym spotkaniu mogła zgarnąć jakiekolwiek punkty, a nie zdobyła w tym meczu żadnego pkt. Myślę, że posada trenera Nysy wisi na włosku poprzez ostatnie wyniki. Coś w tym zespołem się wypaliło jeśli chodzi o grę. Raczej trzeba będzie poszukać "nowej miotły" i powalczyć o utrzymanie. Z Nysy jeszcze z tego co wiem prawdopodobnie nie będzie do dyspozycji trenera czołowy przyjmujący Michał Gierżot, a jeśli nawet wystąpił to wątpię, że po takiej przerwie dostanie szansę gry na dłuższym wymiarze. W Skrze mamy pewna stabilność, która gwarantuje trener Cretu. Ostatnio wygrali u siebie z dość nieprzewidywalna drużyną Barkomu za 3 pkt bez straty seta. Przegrana z Zawierciem do zera i urwanie seta Jastrzębskiemu Węglowi. Wygrana u siebie z Będzinem, urwanie seta ZAKSIE. W kapitalnej dyspozycji jest Amin atakujący Skry, który ciągnie ich grę. Na rozegraniu doświadczony Grzesiu Łomacz Reprezentant Polski. Na przyjęciu Cretu może skorzystać z Pericia, Sterna, Kujundzicia. Środę wygląda przyzwoicie. W hali w Nysie jest gorąca atmosfera, ale Skra to doświadczony zespół radzący sobie z presją. Grają aktualnie lepsza siatkówkę i ja liczę, że jutro wygrają to spotkanie. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +549
Volleyball_Expert 590,6K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Saldo listopad 22,24

#48 Mecz: Piacenza - Trentino
Typ: Trentino
Kurs: 1.83
Bukmacher: Superbet
EWK: 161,04j

Analiza:
Na dzisiaj wybrałem spotkanie z ligi włoskiej. Piacenza patrząc kadrowo wygląda bardzo solidnie m.in: z Brizardem, Galassim, Maarem, Romano, Kovacevicem czy Simonem. Jednak analizując ich ostatnie mecze z powodu bodajże kontuzji wypadł ze składu czołowy przyjacy tej drużyny Uros Kovacevic. W dodatku w meczu przegranym z Live Civitanova analizując punkty poszczególnych siatkarzy z Piacenzy nie wystąpił w tym meczu czołowy środkowy Simon powodu nie znam, ale czy zobaczymy go dzisiaj to nie wiem. Piacenza sporo zmian w składzie w tym sezonie m.in na przyjęciu, gdzie mieli dwóch solidnych przyjmujących w postaci Leżała oraz Lucarelliego. Teraz za Urosa na przyjęciu gra siatkarz z Turcji Ramazan Efe Mandıracı. Uważam to za dość poważne osłabienie. W Trentino natomiast skład w miarę możliwości utrzymany z ubiegłego sezonu jeśli chodzi o czołowych siatkarzy. Na przyjęciu czołowy przyjmujący Reprezentacji Włoch na lata Alessandro Michieletto oraz Daniele Lavia. Na pozycji atakujących Kamil Rychlicki bądź na zmianę także solidny grający coraz lepiej Gabriel García Fernández. Na rozegraniu czołowy rozgrywający Reprezentacji Włoch zaraz po Giannellim, a jest nim Riccardo Sbertoli, gdzie z plotek nie tak dawno mówiono, że interesuje się nim Resovia. Na środku Flavio i Kozamernik więc top światowego formatu. Patrząc na wyniki Piacenza ostatnio gładka porażka z Lube w trzech setach, gdzie byli faworytami. Z Padova wygrana dopiero po tie-breaku. Trentino gra stabilnie od początku sezonu przegrali tylko z Perugia, chodź urwali seta i byli blisko na przynajmniej doprowadzenie do tie-breaka. Według mnie Trentino jest na ten moment stabilniejsi z formą, w Piacenza będzie mocnym zespołem, ale na ten moment goście powinni ten mecz wygrać. Pozdrawiam.

Do góry Bottom