#21 Siatkówka plażowa - Sochi Open - Kobiety
Holtwick/Semmler vs Heidrich/Zumkehr 1 @ 1.80 Bet365
0-2
za 7j.
7j.
Kilka tygodni temu nawet w takim starciu grałem na Szwajcarki. Teraz jednak się sporo zmieniło i gra Niemek od wczoraj wygląda bardzo przyzwoicie. Jest to para solidna i dosyć wszechstronna. Dobrze rozłożone proporcje między ofensywą, a defensywą. Solidna zagrywka, dobra
praca na linii blok-obrona i też większa pewność w przyjęciu. Szwajcarki są groźne i należy o tym pamiętać, ale brakuje mi u nich regularności. Aśka ma kapitalne warunki, potrafi trzymać grę blokiem, ale czasami popada w dłuższy kryzys i pojawia się sporo prostych błędów. Jestem też fanem Nadine, bo ta dziewczyna może się podobać szczególnie w grze obronnej, ale zaczyna mnie lekko nie pokoić jej postawa w przyjęciu. Dawniej rzadko się zdarzało, aby ona w meczu gorzej przyjmowała niż jej młodsza koleżanka, ale teraz takich spotkań jest coraz więcej. W ofensywie możliwości obu par zbliżone. Może i ta siła po stronie Szwajcarek ze względu na Heidrich, ale Niemki mają atak bardziej urozmaicony. Jednak kluczem do sukcesu w mojej ocenie będzie przyjęcie. Niemki w mojej ocenie są tutaj pewniejsze, a dobre przyjęcie od razu otworzy większe pole do popisu w ataku. Szwajcarki bardziej falują, tych przestojów mają więcej i jeżeli Niemki zagrają z taką konsekwencją i dyscypliną taktyczną jaką prezentowały wczoraj z Amerykankami czy dzisiaj w 1/4 z rodaczkami to powinny wywalczyć sobie udział w spotkaniu o złoto.