Witam. Powiem szczerze, że tak przeglądam kursy i nie widać zbytnio żadnej perełki, no może jedno value się znalazło.
#1 (Tobet)
Schuil/Nummerdor -
Fuerbringer/Lucena @2.2 (14.00)
Cały czas zastanawiam się, co skłoniło oddsmakerów do wystawienia takich kursów? Holenderska para pokonała tutaj swoich rodaków, którzy odpadli później z będącymi pod formą Szałanem i Kądziołą. Następnie pokonali słabą parę ze Szwecji - Brinkborg/Gunnarsson, która w pierwszej rundzie pokonała wcześniej wspomnianych Polaków. Naprawdę Holendrzy póki co nie musieli pokazać nic wielkiego aby zagrać w 3 rundzie. Co się tyczy Amerykanów lub jak kto woli Amerykaninów
Dobry turniej w Brazylii, 2 miejsce naprawdę nie było przypadkiem. Świetna forma Luceny, który szarpie ostro w polu, a i ze skończeniem pierwszej akcji nie ma żadnego problemu. Co do ich przeciwników to o ile Stiekema/Varenhorst to ogórki (chociaż powiem szczerze, że w kwalifikacjach zagrali naprawdę dobrze) to para chińska Xu/Wu to już solidna para, jednak chyba cały czas trochę pod formą. Co do porównania zawodników to w bloku wyżej cenię Fuerbringera, aniżeli Schuila. Forma? Holendrów to w sumie niewiadoma, Amerykanie na pewno są w gazie i po 2.2 na pewno warto spróbować. Osobiście dla mnie mecz na kurs 1.85 - 1.85.
Niestety nie było mnie w domu i meczu nie widziałem, dlatego też trudno mi coś powiedzieć o grze. Mógłby ktoś przybliżyć jak to wszystko wyglądało?
#2 (Tobet)
Brinkborg/Gunnarsson - Kosiak/Prudel @2.55 (10.00)
Bez szaleństw ze stawką. Wiem wiem pisałem, ze Szwedzi pod formą ???? Jednak 2.55 wygląda bardzo kusząco. Brinkborg/Gunnarson jedna z najwyższych par w tourze (niższy Brinkborg i tak jest o kilka cm. wyższy od wyższego z naszej pary Fijałka). Mam wrażenie że Kosiak może mieć problemy z omijaniem przy ataku Gunnarsona, a samymi plasami to niestety meczu się nie wygra (chyba, że jest się Toddem Rogersem ???? ). Oczywiście Prudel robi tu różnice, jednak przeczucie mi coś mówi, że Kosiak jednak się spali.
Typ kompletnie nietrafiony. Brawo dla Kosiaka nie spalił się, a i Gunnarssona mijał bez problemu. Szwedzi nawet zamienili blokujących i uwaga Gunnarsson, który ma 207cm "szarpał" w polu ????
I na koniec jak ktoś nie lubi ryzykować to surebet. Brinkborg/Gunnarsson - Kosiak/Prudel (kursy
Unibet - Tobet) 1.65 - 2.1, 1.45 - 2.55. Mało bo mało ale zawsze coś ????