Na dzisiejszy dzień wybrałem 3 typy jeżeli chodzi o pozostałe ligi siatkówki. Typy będą dotyczyły
Rosyjskiej Superligi, oraz
Greckiej A1.
Jeżeli chodzi o mecze Superligi to mam mieszane uczucia jeżeli chodzi o same kursy.
Nowosybirsk wg mnie jak najbardziej na plus, ale kurs na
Kazań mógł być wyższy ( choć ich forma jest na prawdę kosmiczna)
Jeżeli chodzi o spotkanie
Zenitu Kazań dla mnie typ jest oczywisty, czysta jedynka, na stronach na których dzisiaj mam pieniądze nie ma handicapu ale -1,5 śmiało można grać. Drużyna
Łukasza Kadziewicza - Bełgograd w rundzie zasadniczej zajmowała drugą pozycję, natomiast
Zenit pierwszą, patrząc z tej perspektywy śmiało można powiedzieć mamy prawdziwy finał.
Jednak występ
Bełgogradu jest dla mnie niesamowitą niespodzianką. Ich rywalizacja w półfinale z
Nowosibirskiem, zaczęła się od przegranej 2:3, a następnego dnia na prawdę cudem wygrali tym samym rezultatem. Następnie pojechali do przeciwnika tam pierwszy mecz dostali "niezłe lanie" i
Nowosibirsk do 4 spotkania wyszedł bardzo rozluźniony. Byli przekonani o wygraniu tego spotkania i całej rywalizacji. Wygrywali niemal każdego seta począwszy od pierwszego jednak finał ich był taki, że końcówki, które były ich specjalnością przegrywali, tracili różnicę nawet
6 punktów !. W secie gdy przegrywali 1:2 doszło w końcówce do wyniku 24:25 dla przeciwnika później 26:25 i mieli piłkę meczową na kontrze jednak skończyło się wynikiem uwaga : 1:3. Zespół z
Bełgogradu złapał wiatr w żagle i u siebie z konfortem psychicznym własnej hali i sukcesem z poprzedniego spotkania, wygrali mecz 3:1 i całą rywalizację
3:2. Jednak gra którą prezentują nie wystarczy na
Zenit, który jak już wspomniałem jest w kosmicznej formie. W półfinale nie stracił
ani jednego seta z Dynamem Moskwa, co prawda siatkarze ze stolicy mają duży kryzys, ale wynik na prawdę zdumiewający. Oprócz kosmicznej formy w składzie są takie gwiazdy jak:
Władisław Babiczew, Clayton Stanley, Lloy Ball, Aleksander Bogomołow, Siergiej Tietiuchin i Aleksiej Werbow. Mają okropną siłę rażenia, siła zagrywki i ataku to ich największe atuty, dodatkowo Stanley i Ball grają ze sobą od wielu lat i rozumieją się doskonale. Nie widzę innej możliwości jak wygrana
ZENITU, nawet
3:0.
Drugi mecz i tu plus dla buków za kurs to
Nowosibirsk oraz
Dinamo Moskwa. Kurs 1,55 - 1,6 na gospodarzy czyli
Nowosibirsk może być podyktowany chyba tylko tym, że
Moskwa wygrała ze
Skrą i była w finale FF. Jednak finału z to chyba już nie widzieli.
Nowosibirsk jest bardzo podrażniony przegraną z
Bełgogradem, nie ukrywają, że liczyli na finał i teraz zrobią wszystko, żeby być na najniższym stopniu podium. Dodatkowo
Dinamo gra bardzo bardzo słabo. Kiedy odrzuca się ich od siatki a w rosyjskiej lidze to niemal standard, nie potrafią zrobią po prostu nic, gra z rozgrywającym funkcjonuje tylko gdy jest przyjęcie wtedy piłka idzie do
Wołkowa, który jest jednym z najlepszych środkowych świata co pokazał min.
Możdzonkowi a cały zespół
stać ich tylko na pojedyncze akcje. Co prawda w 21 kolejce
Moskwa wygrała na wyjeździe 3:2, ( a w 10 przegrali u siebie 0:3), ale od tego czasu dużo się zmieniło,
Moskwa straciła formę poprzez złe przygotowanie do Play offów. Wg mnie wygrana
3:1 dla drużyny Priddy'iego.
Zenit Kazań - Bełgograd @
1,3 3:0
Nowosibirsk - Dinamo Moskwa @
1,55 3:1
Co do ost. typu czyli
Olimpiakosu, to dużo już tutaj było pisane. Drużyna
Milijkovicia pokazała w Atenach jak są groźni, a u siebie grają wg mnie o 30 - 35 % lepiej niż na wyjeździe. Lepiej są przygotowani do długiego sezonu i do play offów, gdyby to był początek sezonu grałbym
Panathinaikos, ale to są play offy widziałem grę obu zespołów, i w
Atenach oprócz
Agameza i
Samicy, który ma ost bardzo rzadko przebłyski formy, ciężko znaleźć kogoś do gry.
Olimpiakos - Panathinaikos @
1,35 3:0
(podaję typy tylko na mecze, bo na dokładne wyniki i handicapy na moich dzisiejszych serwisach nie ma oferty, a co za tym idzie nie znam kursów)