Hejka.
Kolejna wycieczka na północ:
Orebro - Rogle - 2 ML - 1.9 - fortuna
Atuty gospodarzy można wymienić jednym tchem: Furch, Salminen, Rask, Lindolm, Brome. Z tym, że były goalie Czerepów i Omska w tym sezonie zagrał jedynie jeden naprawdę dobry mecz. Salminen i Rask jeszcze sie nie rozkręcili, Lindolm jeszcze bez punktu ! i jedynie Brome trochę straszy. W drużynie panuje trochę bałagan Obrona popełnia błędy, ale jak to wszystko sie naprawi i skoryguje, to Orebro może trochę namieszać. Mają szanse z Rogle jeśli to będzie otwarte spotkanie. W drużynie gości jest sporo więcej atutów i chyba nie ma co liczyć na typową grę "północ/południe". Everberg, Matson, Zaar robią swoje. Z tyłu jest Hansson, który ma szukać podaniem napastników i bardzo fajnie to robi. Liczyłem na jego asysty i sie nie pomyliłem. Już 3 punkty. Większa jakość na pewno po stronie gości i mam nadzieje, że to sie przełoży na wynik. Rogle czasem lubi mieć przestoje, ale wierzę, że nie jutro
Skelleftea - Frolunda - 2 ML - 1.89 - fortuna
Trochę sie obawiam tego typu, ale spróbuję. Wiadomo od czego zaczne
- Rickard Hugg. Na razie bez punktu, małe minuty i trochę zawód, bo wygląda to tak, jakby chłopakowi brakowało krzepy
Odbija sie od obrońców przeciwników, a to przecież nie ułomek. Jako monolit Skelle wygląda naprawdę dobrze i to bardzo waleczna drużyna. Czasem się wydaje, że już będzie można zapisać minus na ich koncie, a oni wyciągają wynik z minus 1, minus 2. Od początku sezonu bardzo aktywni Mooler i Lindstrom. Frolunda jutro będzie miała ciężko, ale ostatnie dwa mecze już na fajnym poziomie ( chociaż słabsi przeciwnicy ). Sporo zawalają Frolundzie bramkarze. Przy okazji opisu transferów
SHL pisałem, że dla nowego goalie Indians - Rubina -
SHL to mogą być za wysokie progi.....Niestety na tą chwilę tak to wygląda, ale to bardzo młody bramkarz ze sporym potencjałem i jeszcze pokaże na co go stać. Nicklas Lasu na razie sie nie spłaca, a to fajny center. Może jeszcze za mało czasu dostał, może jeszcze nie ta forma....może jutro sie przełamie. Dla kontrastu szaleje Hjalmarsson i Lasch. Frolunda ma bardzo dobry team chociaż liderzy zespołu już w okolicach 30-stki. Zatem trzeba coś jeszcze wygrać
Najbliższy cel - Skelle