Nicolai Klindt(-6)-Sam Masters 1 @ 1,62 Betsafe15:5
Wydaje się, że wysokie handi do pokrycia dla Duńczyka, ale moim zdaniem warto. Klindt jedzie z rezerwy, a więc bieg 2 i 12 bardzo łatwe i tam może, a nawet powinien 6pkt zrobić. Do tego jest zz w miejsce Newmana u gospodarzy, czyli dodatkowy jeden, a może nawet dwa starty dla Klindta, no i myślę, że w razie potrzeby za Shanesa również może stanąć pod taśmą. Minimum 6, a może nawet 7 startów dzisiaj, a to już jest ogromny kapitał, bo praktycznie omija trudne biegi. Z kolei
Masters pod numerem 5 u gości, a zatem łatwo mu nie będzie. Owszem dwukrotnie jedzie z numerem 3, którym albo będzie Skórnicki, albo ktoś w roli zz. Ale dwa razy jedzie w parze z Lindgrenem, więc na nim punkty będzie tracił. Do tego rywale - najpierw Kurtz i Andersen, potem Kurtz i ktoś jako zz, Kasprzak i J.Holder, a na koniec Kasprzak i Andersen. Nie wiem czy pojedzie w 15, bo faworytem tam jest przede wszystkim Lindgren, a myślę, że Thorssella też stać na dobry występ i miejsce w ostatnim biegu.
Podsumowując Klindt będzie miał dużo łatwiejsze biegi, do tego 2 albo 3 biegi więcej, a zatem ogromna przewaga. Duńczyk w pierwszym meczu na Monmore Green zrobił 16 oczek. Jeśli dzisiaj uda mu się zrobić podobny wynik, to powinno spokojnie wejść, choć nawet mniej też da zapewne wygraną.
Masters w pierwszym meczu 8pkt i zobaczymy jak dzisiaj, ale na więcej bym nie liczył.