>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Serie A1 2024/2025

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Już 28 Września - rozpoczynamy zmagania w Serie A1.

Za Nami ponownie kilka zmian w składach. Co sezon drużyny z Włoch zamieniają się zawodnikami. Jedni odeszli z ligi inni znowuż zamienili się klubami ale konien końców faworyci wydają się być jedni i Ci sami a mianowicie - ITAS Trentino, SIR SUSA VM Perugia, GAS SALES BLUENERGY Piacenza

ggg.png

Prognozowane składy wyjściowe:

Trentino - Sbertoli, Rychlicki, Michieletto, Lavia, Kozamernik, Flavio, Laurenzano

Perugia - Giannelli, Ben Tara, Semeniuk, Ishikawa (Plotnytskyi), Russo, Loser, Colaci

Piacenza - Brizard, Romano, Kovacevic, Maar, Simon, Galassi, Scanferla

Lube Civitanova - Boninfante, Lagumdzija, Nikolov, Loeppky, Chinenyeze, Podrascanin, Balasso

Milano - Porro, Reggers, Kaziyski, Louati, Piano, Schnitzer, Catania

Verona - Abaev, Keita, Mozic, Sani, Vitelli, Zinger, D'Amico

Monza - Kreling, Szwarc, Zaytsev, Marttila, Mosca, Averill, Gaggini

Modena - De Cecco, Buchegger, Gutierrez, Davyskiba, Sanguinetti, Anzani, Federici

Cisterna - Baranowicz, Faure, Ramon, Bayram, Mazzone, Nedelikovic, Pace

Padova - Falaschi, Stefani, Porro, Sedlacek, Plak, Truocchio, Diez

Taranto - Zimmermann, Gironi, Lanza, Hofer, Alletti, Alonso, Rizzo

Grottazzolina - Zhukouski, Petkovic, Fredrizzi, Antonov, Mattei, Demyanenko, Marchisio

Ostatnia edycja:
lukas88 490,9K

lukas88

Forum VIP
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Perugia - Trentino
Typ: over 182,5
Kurs: 1,74
Fortuna

O godzinie 18.00 czeka nas dziś spotkanie finałowe Superpucharu Włoch w piłce siatkowej. Wczoraj odbyły się dwa spotkania półfinałowe w których Preugia pokonała 3-1 Piacenze, natomiast Trentino w trzech setach (lecz bardzo wyrównanych do 20,21 i23) uporało się z Monzą. Idę w tym spotkaniu w punkty bo zawsze spotkania pomiędzy Perugią a Trentino obfitują w emocje i sety, ostatni mecz zakończony w 3 setach to pojedynek w Lidze mistrzów w lutym 2022, także od tamtej pory rozegrali 10 spotkań i zawsze były przynajmniej 4 sety. Owszem jest ryzyko że nawet przy 4 setach ten typ może popłynąć, natomiast uważam że będzie to zacięte spotkania i raczej spodziewam się setów na przewagi niż partii do 16.
Nie wykluczone że zobaczymy tutaj również tie-breaka.​

lukas88 490,9K

lukas88

Forum VIP
+1
Monza - Piacenza
Typ: 1 (+8,5)
Kurs: 1,81

Fortuna

Moim zdaniem spora dysproporcja kursów. Oba zespoły ze sporymi zmianami przed sezonem. Z Piacenzy odeszli Bruno Dias, Leal i Lucarelli, do klubu dołączyli Maar, Galassi (obaj z Monzy), Mandiraci czy Kovacevic.

W zespole Monzy również roszady,
odeszli: Loeppky, Maar, Galassi, Takahasi,
Przybyli: Averill, Zaytsev, Juantorena, Rohrs czy Woo-Jin Lee

Historia spotkań raczej przemawia za Monzą, która na własnym terenie wygrała 5 z 6 ostatnich pojedynków. Mamy początek sezonu zespoły po sporych roszadach, może nie być jeszcze pełnej formy więc liczę na dłuższy pojedynek i idę też w punkty. We Włoskiej siatkówce własna hala ma spore znaczenie więc idę w kierunku gospodarzy.

over 181,5 @ 1,85
Monza 2,85
Fortuna

Ostatnia edycja:
lukas88 490,9K

lukas88

Forum VIP
+1
Padova- Perugia
Typ: over 138,5
Kurs: 1,88
Fortuna

Typ czysto statystyczny bo w meczach w Padova- Perugia w Padwie w 8/10 ostatnich pojedynków padały wyniki 4- setowe. W pierwszej kolejce Padova ugrała seta z Lube na ciężkim terenie, dziś grają u siebie z silną Perugią ale już bez Leona i Ropreta. Natomiast do klubu dołączyli Isikawa oraz Zopellari. Gospoadarze mają w składzie kilku ciekawych zawodników jak Sedlace, Diez czy Falaschi.
Dodając do tego własną halę uważam że gospodarzy stać na ugranego seta albo przynajmniej wyrównany mecz z setami na przewagi.​

Otrzymane punkty reputacji: +477
lukas88 490,9K

lukas88

Forum VIP
Trentino- Modena
Typ: Modena (+14,5 pkt)
Kurs: 1,90

Fortuna

Rozumiem że Trentino jest faworytem ale Modena to nie jakieś tam ogóry. Mają w skłądzie De Cecco, Stankovicia, Rinaldiego czy Gutierreza. Co prawda pozycja atakującego może nie jakoś mocno obsadzona, ale jest potencjał w tym zespole. Trentino to obok Perugii główny faworyt do tytułu ale uważam że przy takiej linii warto zaryzykować na Modenę bo w mojej ocenie stać ich tu nawet na ugranie seta, a nawet przy wyniku 3-0 jest duża szana powodzenia tego typu.​
Post automatycznie złączony:

Verona- Lube
Typ: over 183,5
Kurs: 1,83
Fortuna

Ciekawe spotkanie zapowiada się w Veronie, nieznacznym faworytem bukmacherów jest Verona, jednak ja tutaj uważam że zobaczymy 4-5 setów, Lube może nie ma już takiego składu jak za czasów Simona czy Leala ale mają Nikolova, Lagumdzije, Chinenyeze czy Looepkyego. Drużyna Verony postawiła się dość mocno w Perugii, mimo porażki w 3 setach to partie do 27,22,21. Historia spotkań pozytywna bo na 6 ostatnich pojedynków tylko jeden zakończył się w 3 setach.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +180
Volleyball_Expert 559,7K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Verona - Modena typ (Dokładny wynik meczu 3:0 dla Verona) kurs 3.60 forBET

Veronie od kilku sezonów zauważyłem duża stabilizację i ogranie jeśli chodzi o skład. Na pozycji atakującego Keita już od trzech sezonów w Veronie. Od sześciu sezonów trener Stochew. Na przyjęciu Džavoronok oraz Mozic. Na rozegraniu co prawda nowy rozgrywający z Lokomotivu Novosibirsk, ale bardzo doświadczony - Abaev. W tym sezonie Verona odnosi bardzo solidne wyniki. Wygrali ostatnio z bardzo mocnym zespołem z Milano za 3 pkt. Wygrana na swoim terenie z Lube Civitanova również za 3 pkt. Spokojna wygrana z bodajże beniaminkiem Grottazzolina bez straty seta. Modena sezon zaczęła od trzech porażek z czołowymi zespołami ligi włoskiej Trentino, Perugia i Piacenza. Sklad Modeny się mocno zmienił. Z zespołu odszedł Osmany Juantorena, Maksim Sapozhkov, Bruno Rezende czy Anton Brehme. Sklad aktualny wygląda według mnie o wiele słabiej niż w poprzednim sezonie. Set dla Modeny dzisiaj nie będzie jakas wielka niespodzianka i całkiem realne, że mogą go zdobyć jednak ja jednak idę w stabilizację i lepszą grę od początku sezonu Verony ponieważ wiem jak jest to bardzo solidny zespół u siebie.

Volleyball_Expert 559,7K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Piacenza - Trentino typ Trentino (Super Kursy) kurs 1.83 Superbet

Na dzisiaj wybrałem spotkanie z ligi włoskiej. Piacenza patrząc kadrowo wygląda bardzo solidnie m.in: z Brizardem, Galassim, Maarem, Romano, Kovacevicem czy Simonem. Jednak analizując ich ostatnie mecze z powodu bodajże kontuzji wypadł ze składu czołowy przyjacy tej drużyny Uros Kovacevic. W dodatku w meczu przegranym z Live Civitanova analizując punkty poszczególnych siatkarzy z Piacenzy nie wystąpił w tym meczu czołowy środkowy Simon powodu nie znam, ale czy zobaczymy go dzisiaj to nie wiem. Piacenza sporo zmian w składzie w tym sezonie m.in na przyjęciu, gdzie mieli dwóch solidnych przyjmujących w postaci Leżała oraz Lucarelliego. Teraz za Urosa na przyjęciu gra siatkarz z Turcji Ramazan Efe Mandıracı. Uważam to za dość poważne osłabienie. W Trentino natomiast skład w miarę możliwości utrzymany z ubiegłego sezonu jeśli chodzi o czołowych siatkarzy. Na przyjęciu czołowy przyjmujący Reprezentacji Włoch na lata Alessandro Michieletto oraz Daniele Lavia. Na pozycji atakujących Kamil Rychlicki bądź na zmianę także solidny grający coraz lepiej Gabriel García Fernández. Na rozegraniu czołowy rozgrywający Reprezentacji Włoch zaraz po Giannellim, a jest nim Riccardo Sbertoli, gdzie z plotek nie tak dawno mówiono, że interesuje się nim Resovia. Na środku Flavio i Kozamernik więc top światowego formatu. Patrząc na wyniki Piacenza ostatnio gładka porażka z Lube w trzech setach, gdzie byli faworytami. Z Padova wygrana dopiero po tie-breaku. Trentino gra stabilnie od początku sezonu przegrali tylko z Perugia, chodź urwali seta i byli blisko na przynajmniej doprowadzenie do tie-breaka. Według mnie Trentino jest na ten moment stabilniejsi z formą, w Piacenza będzie mocnym zespołem, ale na ten moment goście powinni ten mecz wygrać. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2646
Do góry Bottom