>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Segunda Division i niższe ligi hiszpańskie - sezon 2014/15

Status
Zamknięty.
paul-scholes 38

paul-scholes

Użytkownik
SINGIEL: Alcorcon (AH 0.0) @ 2.82, 1xbet, 1,5/10 j

-
: Mecz rozpoczyna się za nieco ponad dwie godziny - jeśli te w Primera Division ułożą się po naszej myśli, to będzie można pograć i tutaj, tylko że dużo lżej. ???? A po prostu żal nie brać takiego kursu. Sam nie wiem czemu stawia się ekipę z Teneryfy jako wielkich faworytów.
Alcorcon po serii czterech remisów z rzędu na wyjazdach tydzień temu wygrał 0-1 z outsiderem ligi, Sabadell. Dziś powinni odprawić z kwitkiem kolejnego spadkowicza(mam taką szczerą nadzieję). Tylko zwycięstwo uchowa im szanse na baraże o Primera Division, będą tracili wtedy do szóstej Saragossy cztery punkty. W dodatku ostatnio są w dobrej formie i wygląda to tak, jakby tam naprawdę wierzyli, że mogą dogonić barażowe miejsca - sprzyja im ku temu zresztą terminarz, ostatnie dwa mecze odbyły się z drużynami, które aktualnie są na spadkowych miejscach, teraz przed sobą mają Teneryfę, która przez cały sezon czaiła się w dole tabeli. Nie powinni tego przegrać.

B 2,2K

barichello

Użytkownik
Llagostera - Albacete
Sprawa jest prosta, Llagostera ma jeszcze szansę na baraże w walce o Primera Division, wygrywając dzisiaj zrówna się puntkami z 6 Zaragoza, a 6 miejsce jest ostatnim miejscem premiowanym grą w play-off. Albacete już o nic nie walczy.
Llagostera 2.15 Bet365 ⛔

quaresma77 93

quaresma77

Użytkownik
Llagostera - Albacete

Sprawa jest prosta, Llagostera ma jeszcze szansę na baraże w walce o Primera Division, wygrywając dzisiaj zrówna się puntkami z 6 Zaragoza, a 6 miejsce jest ostatnim miejscem premiowanym grą w play-off. Albacete już o nic nie walczy.

Llagostera 2.15 Bet365
Na wstępie trzeba się dowiedzieć czy ta gra w play offach jest upragniona.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
El Dubello$$
Sporting Gijon - Sabadell 1
Tenerife - Real Betis 1
AKO @2.49 WilliamHill
✅ ✅ izi
Tradycyjnie, choć w wydaniu Secunda Division, więc stawka trochę niższa, ale tak czy inaczej warto, bo inaczej bym nie pisał.
Niby sezon w Hiszpanii się zakończył, ale jeszcze na zapleczu coś pykają i niektórzy bardzo ważne spotkania. Dowiemy się, kto za rok zagra w La Liga, kto przystąpi do barażów, a kto spadnie z Liga Adelante.
O awans z pewnością bić się jeszcze będzie Sporting z Gijon. Na El Molinon grają bardzo dobrze, ale 2 punkty straty do Girony, więc konieczne są dwa zwycięstwa w dwóch ostatnich meczach. Walczyć trzeba, a jeśli się nie uda, to trudno. Ale na pewno nie mogą tego puścić, bowiem tu miejsca 3-6 grają w barażach o 1 miejsce, które również da awans do PD. Ważne jest zatem to, by zająć jak najwyższą lokatę, to po pierwsze zagrają z zespołem, który zajmie 6 pozycję, a po drugie daje to również przewagę w rewanżu, bo rozgrywany na własnych śmieciach.
Rywal z niższej półki. Raczej marne szanse na utrzymanie. Musieliby dwa mecze wygrać, a i to nie byłoby gwarancją utrzymania. Sabadell to nijaka marka w Hiszpanii, zatem nic nie wskazuje na to, by nagle się ogarnęli i zrobili tu jakąś sensację.

Drugie spotkanie, to mecz Teneryfy z Realem Betis. Goście jako jedyni są już pewni awansu do Primera Divison i się bardzo z tego cieszę, bo bardzo brakowało ich w La Liga i mam nadzieję, że wrócą mocniejsi. Co więcej - zostali mistrzem SD, zatem wszystko co mieli to już osiągnęli. Teraz pozostaje im tylko dograć te 2 ostatnie mecze. Tutaj na ciężkim terenie w Teneryfie nie powinni stawiać większego oporu, wystawiając też dość rezerwowy skład. Motywacja na poziomie zerowym.
Gospodarze to inna historia. Walczą o utrzymanie, to ostatni mecz na własnym stadionie, zatem trzeba zrobić wszystko by wygrać i myślę że spokojnie tego dokonają.
W Secunda Division mecz u siebie to spory handicap. W tym wypadku zdziwi mnie inny rezultat niż zwycięstwo gospodarzy. Wygrywają - mają utrzymanie, nie patrzą na innych.
Warto pograć.

Otrzymane punkty reputacji: +19
A 0

alanpe

Użytkownik
El Dubello$$
Sporting Gijon - Sabadell 1
Tradycyjnie, choć w wydaniu Secunda Division, więc stawka trochę niższa, ale tak czy inaczej warto, bo inaczej bym nie pisał.
Niby sezon w Hiszpanii się zakończył, ale jeszcze na zapleczu coś pykają i niektórzy bardzo ważne spotkania. Dowiemy się, kto za rok zagra w La Liga, kto przystąpi do barażów, a kto spadnie z Liga Adelante.
O awans z pewnością bić się jeszcze będzie Sporting z Gijon. Na El Molinon grają bardzo dobrze, ale 2 punkty straty do Girony, więc konieczne są dwa zwycięstwa w dwóch ostatnich meczach. Walczyć trzeba, a jeśli się nie uda, to trudno. Ale na pewno nie mogą tego puścić, bowiem tu miejsca 3-6 grają w barażach o 1 miejsce, które również da awans do PD. Ważne jest zatem to, by zająć jak najwyższą lokatę, to po pierwsze zagrają z zespołem, który zajmie 6 pozycję, a po drugie daje to również przewagę w rewanżu, bo rozgrywany na własnych śmieciach.
Rywal z niższej półki. Raczej marne szanse na utrzymanie. Musieliby dwa mecze wygrać, a i to nie byłoby gwarancją utrzymania. Sabadell to nijaka marka w Hiszpanii, zatem nic nie wskazuje na to, by nagle się ogarnęli i zrobili tu jakąś sensację.
Warto pograć.

Moim zdaniem Sporting bardzo dobry typ, pytanie tylko czy Girona szybko nie otworzy wyniku, bo mogą się na nich oglądać...

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Spokojnie, tak jak napisałem, ważne będzie mimo wszystko zwycięstwo w kontekście walki o 3 miejsce, które w barażach zagra z 6tym (rewanż u siebie) i w razie zwycięstwa zagrają z drużyną z pary 4-5 i rewanż zagrają również u siebie. Czasem to kluczowe, szczególnie, że publika na El Molinon bardzo pomaga zawodnikom, to ich 12 zawodnik.

Jeszcze typy single, które można z braku laku pograć:

Racing Santander - Ponferradina 1 @2.15 bwin
⛔
Racing walczy o utrzymanie z Osasuną. Ale bilans bezpośrednich spotkań daje przewagę ekipie z Santander, więc wszystko w ich rękach, tfu nogach.
Ponferradina z jeszcze matematycznymi szansami na walkę o baraże, ale nie są oni zainteresowani awansem, więc odpuszczą. Rok temu było tak samo, że mieli takową okazję, by tam zagrać, ale końcówka im nie poszła najlepiej ;) Goście to drużyna, która na wyjazdach w ogóle sobie nie radzi i to główny mankament tej drużyny.
Właśnie granie na Gironę bym uważał, bo Mallorca u siebie potrafi uprzykrzyć życie każdemu rywalowi. Kibice będą chcieli dobrego meczu z ich strony. Girona nie ma musu zwycięstwa. Remis i zwycięstwo w ostatniej kolejce z Lugo im starczy do awansu.
Osasuna - Huelva
over 1.5 @1.30 bet365
✅ ✅
Obie drużyny walczą o wygraną, która da jeszcze nadzieję na utrzymanie w lidze, a wiadomo co to oznacza. Ofensywną grę. Jedna drużyna zacznie prowadzić, to druga będzie dążyła do jak najszybszej odpowiedzi, przy czym też narażając się na kontrataki. Przyjazny kurs, coś do dołożenia i jest fajny dubel.

L 3,1K

loveparade

Użytkownik
W segunda tez decyduja mecze bezposrednie przy równej liczbie pkt?
EDIT by VIDAL
Mecze bezpośrednie jak w całej Hiszpanii.

A 0

alanpe

Użytkownik
Sporting postawiony wraz z Barcelona, PSG i Arsenalem. Szkoda, że nie da rady pooglądac Segundy, bo czasem ciekawe spotkania i nie byle jakie drużyny.

A 0

alanpe

Użytkownik
Gijon tak jak przypuszczaliśmy pewnie odprawił Sabadell 2:0.
Teraz powstaje pytanie, w niedzielę ostatnia kolejka Segundy a w tabeli nic się nie zmieniło jeżeli chodzi o górną część, tak więć Sporting i Girona biją się o 2 miejsce - premiowane awansem, natomiast Real Zaragoza i Ponferradina walczą o miejsce 6te, premiowane barażami.
Gra toczy się nie o byle jaką stawkę, bo o awans do LFP, więc myślę, że warto przyjrzeć się kilku spotkaniom.
Dodatkowo jako kolejny smaczek to walka o miejsce numer 17 - ostatnie miejsce dające gwarancję utrzymania, tutaj w rolach głównych niedawni bywalcy LFP Osasuna i Racing Santander.
Bukmacherzy nie podali jeszcze kursów na spotkania poszczególnych drużyn, tak więc nie wiem jeszcze co zagram, ale myślę, że temat godny rozpatrzenia. Sam osobiście mogę polecić, wchodzi ostatnio bardzo ładnie.
EDIT!
Bukmacherzy przedstawili kursy na niedzielną OSTATNIĄ kolejkę Segundy, przejrzałem ofertę i polecam zagrać:
Girona - Lugo 1 kurs. 1,30
Real Betis - Sporting Gijon (zakład bez remisu) 2 kurs. 1,35
Girona miejsce drugie, ale za plecami przedstawiony również Sporting Gijon, który traci tylko dwa punkty i w razie wygranej swojej i porażki właśnie Girony przeskakuje ją w tabeli i bezpośrednio awansuje do LFP.
Jeszcze co do Sportingu to myślę, że można stawiać czystą 2 po kursie 1,9, ale nie mam pojęcia z jakim nastawieniem i w jakim składzie wyjdzie Betis na ostatni mecz przed własną publicznością.
Mile widziane komentarze.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Tri Tri Tri Triple!
Girona + Ponferradina + Osasuna X2 @2.00 bet365 ⛔
Na ostatnią kolejkę preferuję taki zestaw.
Girona jednak w męczarniach poradziła sobie z Mallorcą strzelając decydującego gola w końcowym kwadransie meczu. Ponferradina ku mojemu zdziwieniu poradziła sobie z Racingiem, choć z przebiegu meczu powinni przegrać z 4/5:1. Jakimś cudem ugrali ten mecz 0:1 i jeszcze są z nadzieją na awans do fazy Playoff. Osasuna dzięki porażce Racingowi jest już niemal pewna utrzymania. Sami wygrali swoje spotkanie i w przypadku zwycięstwa na wyjeździe Racingu i porażce Osasuny, ta druga drużyna pożegna się z Ligą Adelante.
Zatem:
Girona u siebie z Lugo to pewniak. Tylko porażka i zwycięstwo Gijonu sprawia, że nie ukończą ligi na 2 pozycji. Tak więc to prawdopodobnie ostatni mecz sezonu, więc będzie fiesta na trybunach, a sami jeszcze wygrają to spotkanie dla kibiców.
Ponferradina - tu mam najwięcej obaw, ale u siebie są dużo mocniejsi niż na wyjazdach. Poczuli krew i wszystko wskazuje na to, że chcą awansować. W innym wypadku oddaliby ostatni mecz Racingowi, a sensacyjnie triumfowali.
Osasunie jak już pisałem starcza remis, by nie oglądać się na spotkanie Albacete - Racing. Sabadell słaby, fakt i tu nie wygrają z Los Rojillos.

Ponadto parę suchych typów:

Real Betis - Sporting Gijon 1X @2.00 bet365
⛔
Gijon na wyjeździe przegrywa rzadko, ale w niedzielę zagra z liderem i zarazem mistrzem Segundy. Sporting nie musi się wysilać, bo i tak ma marne szanse na 2 miejsce. Girona musiałaby przegrać u siebie, a to jest niemal niemożliwe. Trzeba oszczędzać siły na baraże, które łatwe nie są i grają co 3 dni. Może powalczą 30 min a może całą połowę. Tam się dowiedzą, że Girona prowadzi i Betis przynajmniej to zremisuje. Kursy jakby Gijon miał coś do ugrania, bez sensu. Real Betis jeszcze może powalczyć dla kibiców w ostatnim meczu sezonu.

Albacete - Racing Santander 1X @1.70 bet365; 1DNB @2,28 Unibet ⛔
Racing miał wszystko w swoich rękach, a to zaprzepaścił ostatnim meczem. Zagrali dobre spotkanie, ale zabrakło skuteczności. Teraz nic nie wskazuje na to, by mieli się utrzymać. Cud może ich uratować, a to jest porażka Osasuny z Sabadell, w którą chyba nikt nie wierzy i zwycięstwo Racingu, które nie jest takie oczywiste. Dla mnie oni już wiedzą, że spadli i nawet nie powalczą. Kursy ciekawe i korzystam.
Sabadell - Osasuna X @ 3.60 WilliamHill ✅ na otarcie łez.
Wysoki kurs, za wysoki. Buki chyba nie ogarniają, ze tu wystarczy remis Osasuny, by się utrzymać. Oczywiście gra na taki wynik jest ryzykowna, ale granie po @1.60 na zwycięstwo mija się z celem. Fakt, że rywal słaby i już zdegradowany, ale mimo wszystko Osasuna jakoś świetnie nie gra, za to potrafią dobrze trzymać defensywę, kiedy jest to konieczne. Ja bym dał tu nawet poniżej @3.00.

Leganes- Real Saragossa 2 @1.73 WilliamHill ⛔
Sami sobie narobili problemów. Piłkarze z Saragossy przegrali u siebie z Las Palmas i do ostatniej kolejki bić się będą o walkę w barażach. Goni ich Ponferradina i oni mają łatwiejsze zadanie. Jednak jak trza to trza. Myślę, że wygrają ten mecz i warto coś pograć w ich stronę.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Im bliżej spotkań, tym więcej jest informacji.
Dziś o 18:00 kończymy fazę zasadniczą Segunda Division 14/15.
Kto jeszcze nic nie zagrał, to polecam od siebie owe typy:
Real Betis - Sporting Gijon
Tak jak już pisałem. Sporting będzie może chciał się pokazać przez pierwsze 30 minut gry, a potem już się uspokoi. Wszystko zależy od wyniku Girony, ale im do awansu starcza ledwie remis.
Sporting już 10.06.2015 prawdopodobnie zagra w Play Offach i nie ma sensu dziś iść na całość tak jakby to był ostatni mecz sezonu. Bardzo niskie są ich szanse na bezpośredni awans z 2 miejsca, zatem dziś z Sewilli wracają do Gijonu i za 3 dni zagrają z Saragossą, bądź Ponferradiną. Przypominam, że pierwszy mecz rozegrają na wyjeździe, więc też trzeba mieć to na uwadze. Znowu wyjazd, za 3 dni, więc dzisiaj krótki mecz treningowy. Szkoda by było jeszcze złapać jakąś kontuzję...
1X @2.00 - &gt; @1.90 bet365 update 1.83 bet365 (dla przykładu betsafe 1.67) ⛔
-----
Albacete - Racing Santander
Albacete nie zamierza zrezygnować z ostatniego meczu i przystąpi tutaj z nastawieniem na zwycięstwo. Trener gospodarzy dał jasno do zrozumienia, że i Albacete, i Racing przystępowali do ligi na takich samych warunkach, obie drużyny jako beniaminki i nie zamierza tutaj darować im czegokolwiek. Ostatnio na treningu Racingu grobowa atmosfera, trener Munitis narzekał na brak zaangażowania. Na uwagę zasługuje też fakt, że tylko 50 kibiców gości przyjedzie na to spotkanie. Szanse są bardzo znikome, bo samo zwycięstwo w tym meczu to nie wszystko. Trzeba czekać na cud w meczu Osasuny, a tam już nikt nie wierzy, że Osasuna do Pampeluny przyjedzie z zerowym dorobkiem punktowym.
Jeszcze światełko w tunelu widzą w Santander w związku z degradacją Elche. Jeśli do 31.06 nie uregulują spraw finansowych, to jest możliwość, że zespół z Primera Division spadnie aż o 2 klasy rozgrywkowe. Na tym skorzystałby Racing, który jest pierwszy w kolejce ze spadkowiczów. Mają 3 punkty przewagi nad Huelvą, ale lepszy bilans bezpośrednich spotkań, więc tutaj nie ma szans, by Recreativo ich wyprzedzili.
1X @1.75 bet365 - nawet urosło. (dla przykładu betsafe 1.57) ⛔
------

El DUBELLO$$
GIRONA + SARAGOSSA @2.03 bet365 ⛔
To jest najlepszy dubel na najbliższą kolejkę.
Girona szykuje się na zwycięstwo. Niby trener Lugo twierdzi, że zrobi wszystko, by tego meczu nie odpuścić i zagra o zwycięstwo dla Sportingu. Niemniej Gironie nadzwyczaj dobrze zawsze gra się z Lugo, więc nie wierzę w inny wynik niż łatwe spotkanie dla gospodarzy. Na deklaracjach pewnie się skończy, bilans wyjazdowy Lugo 2-6-12 też popiera moje słowa. Za rok szykuje się jeszcze jedna drużyna z Katalonii w Primera Division. ;)
Saragossa jest zależna tylko od siebie. Wygrają i nic ich nie obchodzi. W innym przypadku (czyt. remis, bądź porażka) wszystko wskazuje na to, że zostaną wyprzedzeni przez Ponferradinę. Jedyną bolączką drużyny będzie brak najlepszego strzelca zespołu Borja Bastona. Jednak kibice powinni bardzo ich wspomóc, bowiem przyjeżdżają w bardzo licznej obsadzie 1200 osób. To maksymalna ilość biletów jaka została przydzielona gościom. Stadion dużo nie mieści, bowiem raptem 8 tysięcy, więc bardzo możliwe, że dziś to goście będą się czuć jakby grali na własnym terenie. Gospodarze o nic nie grają, ostatnio specjalnie bez większej formy.
Real Saragossa pokazali, że potrafią grać na wyjazdach wygrywając z Valladolid, czy remisując z Gironą. Wprawdzie ostatnio porażka u siebie z Las Palmas, ale po prostu Kanaryjczycy są lepszym zespołem i faworytem do awansu. Saragossa pragnie awansować do PD, wrócić, ma ku temu podstawy, a dziś tylko potwierdzi swe założenia.
----
Uwaga na Las Palmas i Valladolid.
Te drużyny już są pewne swych pozycji w lidze i wiedzą, że nic się nie zmieni. Zagrają oni pomiędzy sobą baraże za 3 dni w Valladolid i 3 dni później w Las Palmas. Zatem nie sądzę, by tutaj wypruwali żyły. Może nawet warto pooglądać na live i pograć na jakieś undery.
----------
Polecam też za drobne zagrać Sabadell - Osasuna
0-0 FT @7.50 Unibet (dla przykładu bet365 @5.50 ;) ) ⛔
Mogą być takie same jaja jak Granada - Atletico. Buki się ocknęły i nagle gwałtowne spadki na remis. Gdzieniegdzie nawet mniej niż @3. Może się podzielą, z racji, że Sabadell nie chce też się pożegnać z porażką. Remis był do gry za @3.60 jak podawałem na WH. Teraz warto przyłożyć na 0-0.

Zatopiłem wszystko. Tragedija.
;(

Otrzymane punkty reputacji: +10
S 13

siemasze

Użytkownik
Mirandes - Mallorca @ 1,80
buk : b365

Mirandes, zagra dziś ostatnie spotkanie na swoim starym obiekcie.
Jest to ostatnie spotkanie ligowe w tym sezonie, Mirandes już nie ma szans na awans, a Mallorce nie grozi spadek z Segunda.
Mallorca, odpuszcza to spotkanie i udaje się na ten mecz bez :
Xisco, Pereira, Marco Asensio, Saborit, Gulan, Arana, Martí, Yuste .
Do tego, dołączono paru zawodników z drużyny rezerw.

✅✅✅✅

wakabayashi 304

wakabayashi

Użytkownik
Numancia - Tenerife
Numancia @ 1,79
Pinnacle
3/10

Obie drużyny już teoretycznie o nic nie grają.Jednakże Tenerife przyjeżdża dziś bez wielu podstawowych zawodników.Vitolo(35/5),Hernandez(20/0),Albizua(28/0),Martin(32/1), Ricardo(24/0),Diaz(7/0),Santana(39/5) i Camara(36/0) nie zagrają w dzisiejszym meczu z róznych powodów.Jedni zawieszeni,inni kontuzjowani,a jeszcze inni po prostu dostali już czas na odpoczynek.Wśród wymienionych zawodników znajduje się między innymi pierwszy bramkarz Hernandez i kapitan Santana.Nie sądze,aby próbowali tu grać o cokolwiek.Numancia u siebie powinna spokojnie na koniec sezonu ich łyknąć.Powodzenia.

L 3,1K

loveparade

Użytkownik
No to Girona nie wykorzystała swojej szansy. Koncowke grali na stojąco. A lugo rzeczywiscie zagrało dla sportingu, nie wierze ze z taką determinacją i do samego konca graliby za darmo ????

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Dobra, trzeba trochę ochłonąć po bardzo słabej końcówce sezonu regularnego.
Tymczasem lada moment mamy baraże.
Valladolid - Las Palmas 10.06
Saragossa - Girona 11.06

Spotkania w barażach zwykle są bardzo ostre, wyrównane. Tym razem występują zespoły niezwykle zbliżone potencjałem.
Tak to wyglądało rok temu:
http://pl.soccerway.com/national/spain/segunda-division/20132014/s8660/final-stages/
Jak widać bardzo mało bramek i tutaj też wszystko na to wskazuje. Nikt specjalnie nie chce się wychylać. Las Palmas ma dobry napad z Araujo i Vierą, ale za to Valladolid bardzo dobra, doświadczona defensywa z Varasem w bramce.
Saragossa być może bez swojego najlepszego strzelca. Girona jako zespół to kolektyw. Brakuje może indywidualności i nie będzie łatwo w takim meczu.
Valladolid - Las Palmas u1.5 do HT
Saragossa - Girona u 1.5 do HT
AKO @1.66 bet365 ⛔

W meczu Saragossy z Gironą polecam również kartki, które zazwyczaj się sprawdzają w spotkaniach między tymi zespołami. Natomiast nie wiem, czy bukmacherzy wystawią ofertę kartkową na to.
http://pl.soccerway.com/matches/2015/05/17/spain/segunda-division/girona-fc/real-zaragoza/1827087/
http://pl.soccerway.com/matches/2014/12/14/spain/segunda-division/real-zaragoza/girona-fc/1826625/

Valladolid - Las Palmas 0-0 HT @2.48 Unibet ⛔
Saragossa - Girona 0-0 HT @ 2.48 Unibet :monus:

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Tak jak spodziewałem się była masa kartek w meczach barażowych, ale nikt nie oferował takich zakładów.
Ostatnia faza w barażach w walce o miejsce, które da awans do Primera Division. W finale zmierzą się piłkarze Las Palmas, oraz Realu Saragossa. Faworytem od początku dla mnie była drużyna z Wysp Kanaryjskich. Widać tam dużą chemię, dobrze grają piłką, ostatnio zawiedli pod względem skuteczności z Valladolid, ale ten wynik i tak dał im awans. No i Javi Varas, który świetnie był dysponowany uchronił Valladolid przed porażką.
Las Palmas to połączenie młodości z doświadczeniem. Valeron, Aythami (ex Depor), Angel (ex Villarreal/Betis). Większość zawodników pierwszego zespołu stanowią wychowankowie, co też ma duży wpływ na wyniki, bo oni grają z sercem dla klubu. Wypożyczeni Viera czy Araujo to poziom PD. Wydaje się zatem, że nic im nie przeszkodzi w awansie do La Liga. Jak to się mówi do 3 razy sztuka, bo dwa ostatnie sezony, to odpadnięcie w barażach, w tym zeszłoroczne mocno dało w kość.
Real Saragossa to szok, że potrafili wrócić z takiego wyniku (0:3) na La Romareda w Saragossie. Nie podłamali się i w rewanżu na wyjeździe pokonali Gironę aż 4:1. Niemniej Girona tym samym staje się frajerem sezonu, bowiem awans bezpośredni zaprzepaścili w ostatnich minutach ostatniego meczu sezonu zasadniczego, a teraz pewny awans do finału potrafili roztrwonić już w 1 połowie.
Tutaj nie było aż tyle zasługi Blanquillos, co niesamowicie katastrofalnej postawie defensywy Girony, co wydaje się nieprawdopodobne, bowiem zazwyczaj dobrze grali w tej formacji. Niemniej większość bramek padła ze stałych fragmentów gry po dośrodkowaniach. Generalnie Saragossa przyzwyczaiła do bardzo słabych meczów w defensywie jak ten pierwszy z Gironą, gdzie mogli dostać dużo więcej bramek, a w rewanżu także Girona miała swe okazje, by awansować, to zaprzepaścili, bądź dobrze bronił bramkarz. Jest to zespół dużo mniej poukładany niż Las Palmas i przed barażami dawałem im najmniejsze szanse.
70%-30% na awans IMO dla Las Palmas.

Awans Las Palmas @1.62 bet365 :plus ✅ izziii Las Palmas w PD! ;)
edit. No i zapomniałbym. Ławka też po stronie Las Palmas. Paco Herrera już potrafił &#39;robić&#39; awanse i to doświadczony trener. Takiego kogoś potrzebowali.

bmw14.5 612

bmw14.5

Użytkownik
Awans Las Palmas
Oglądam baraże od paru lat i Las Palmas zupełnie mnie nie przekonuje. Ta drużyna nie ma jaj, co w tegorocznych barażach jest aż nadto widoczne. Wczoraj Saragossa nie certoliła się, grała prostą, skuteczną piłkę, a przy tym męską i panienki z wyspy wymiękły. Szkoda, że wyspiarze dostali bramkę-prezent, ale to im raczej nie pomoże.
Las Palmas najbliżej awansu było w zeszłym roku, ale przegrali w samej końcówce przez kibica idiotę. Ale też odpadli z Cordobą, a tak słabej drużyny w PD nie było od dawna.
Wolę Saragossę, bo oni mają charakter, a u siebie będą groźni dla większości drużyn. Poza tym Aragonia zasługuje na swojego reprezentanta w PD. No i w tym roku Saragossa ożywiła mecze barażowe, wyprowadziła z 0:3 i coś się dzieje. Takie wyniki jak 0:0, 1:0 czy nawet 1:1 to zgroza dla oglądających.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Ja też oglądam baraże i nawet i rozgrywki ligowe Segunda Division z kilkunastu lepszych spotkań + większość skrótów. Saragossa mocno siadła na Las Palmas i mają te bramki. Tak samo zagrali 1 mecz z Gironą, tyle że mieli pecha i dostali baty. Tak samo tym razem zespół Herrery nie miał dnia i grał bardzo nieskutecznie. W rewanżu jeszcze wszystko możliwe. Masz rację, że Aragonia zasługuje. Widać było jak kibice byli żywiołowi, mocno dopingowali, ale Kanaryjczycy też już dawno nie byli w PD. Ostatnio Tenerife, choć nie było to udane wejście. Jeśli chodzi o finanse, to Saragossa to trup i nie ciekawego nie wskóra pod tym względem. Razem z Deportivo mogą sobie przybić piątkę, bo działają na tej samej zasadzie. Szukanie wolnych zawodników lub wypożyczanie i tak co sezon. W Primera Division będzie im ciężko, bo obrona gra bardzo słabo.
Video do skrótu. Niemal wszystko z przysłowiowej &#39;dupy&#39;. Parę dobrych sytuacji zmarnowanych przez gości i wynik mógł i powinien być inny.
Rok temu Cordoba z 7 pozycją, teraz Saragossa, która notabene ledwo awansowała do tych barażów, a głównie przez &#39;niemoc&#39; Ponferradiny. Choć jestem pewny, że nie chcieli wejść do PD, bo nie mają do tego podstaw.
Fakt, trzeba przyznać, że Las Palmas próbuje grać trochę tiki taką. Duże utrzymywanie się i czasem jest to niepotrzebne. Niemniej są w stanie zrobić ten awans i nadal w to mocno wierzę.

https://www.youtube.com/watch?v=vvkv5scKiiY

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Jutro też pierwsze mecze o awans do Segunda Division. Najciekawiej wygląda para Bilbao Athletic-Cadiz. Trudno wskazać faworyta, ale pierwszy mecz na San Mames, więc chyba Baskowie wydają się mieć większe szanse na dobry rezultat. Zwłaszcza, że do składu wracają Aitor Seguin i Asier Villalibre. Ten pierwszy prawdopodobnie zmieni w składzie Jurgiego Oteo, a drugi raczej zacznie na ławce, bo to typowa &quot;9&quot;, a takową jest Gorka Santamaria i to on jest podstawowym napastnikiem rezerw. Reszta składu ma wyjść taka sama jak tydzień temu z UCAM Murcia: Remiro; Lekue, Yeray Alvarez, Unai Bilbao, Iriondo; Iker Undabarrena, Mikel Vesga, Marting Bengoa; Aitor Seguin, Gorka Santamaria, Sabin Merino.

O gościach z uznaniem wypowiadał się Cuco Ziganda. Zwrócił uwagę przede wszystkim na fakt, że mieli najlepszą obronę spośród wszystkich 80 zespołów Segunda B - 24 stracone bramki w sezonie zasadniczym oraz na Jone - najlepszego strzelca zespołu(20 goli).

Mecz zostanie rozegrany na San Mames, podobnie jak dwa poprzednie domowe mecze play-off Bilbao Athletic. Do tej pory na nich pojawiało się 10 i 21 tysięcy widzów. Ten będzie z jeszcze większą frekwencją, bo już w czwartek zajętych było prawie 20 tysięcy miejsc. Ciekawe czy padnie rekord tego poziomu rozgrywek z 2011 roku. Gdy Castilla grała z Alcoyano na Santiago Bernabeu, na trybunach było wówczas około 45 tysięcy widzów.

Bez typu, ale tak czysto informacyjnie wrzucam.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom