>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Sapporo (Japonia) 31.01-01.02.2009r.

Status
Zamknięty.
ted 12,8K

ted

Forum VIP
Program zawodów
Piątek, 30 styczeń 2009
07:00 oficjalny trening (2 serie)
09:00 kwalifikacje
Sobota, 31 styczeń 2009
08:00 seria próbna
09:00 pierwsza seria konkursowa
Niedziela, 1 luty 2009
02:00 kwalifikacje
03:00 pierwsza seria konkursowa
Jak wiemy Małysz zrezygnował ze startów w Azji. Zapraszam do analiz.

cineck 45

cineck

Użytkownik
zwycięzca: Schlierenzauer G ✅
kurs: 1,70
bukmacher: unibet

W trzech seriach próbnych Gregor skakał najrówniej ze wszystkich skoczków, jak wiadomo w konkursie liczą się dwa równe skoki, a na to ze strony Austryjaka w obecnej dyspozycji mozna liczyć. Pozostali zawodnicy oddawali bardzo nie równe skoki przyczyną tego moze byc wiatr, ktory w Saporro zmiania sie czesto. Jednak mimo to Gregor plasowal sie w top2 w trzech treningach, to stawia go w świetle duzego faworyta.

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Wolfgang Loitzl - Thomas Morgenstern 2 @2,20 ✅✅
betsafe

Morgenstern początku sezonu nie miał udanego, ciągle czegoś mu brakowało do czołówki. Zrezygnował z startu w Zakopanym, potrenował i w Kanadzie było widać już efekty. Skoczek zaczyna przypominać zawodnika z poprzedniego sezonu ???? Loitzl skacze cały czas równo i daleko.. ale jak dla mnie to Morgi jest na obecna chwile jedynym który może powalczyć z Schlierenzauerem. Na treningach bardzo przyzwoicie, ogólnie skocznia w Japonii mu odpowiada. Myśle że szanse sa bardzo realne, a kurs bardzo zachęcający ????

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Wolfgang Loitzl - Thomas Morgenstern 2 @1,90 ▶
betsafe

Od wczorajszego konkursu niewiele sie zmieniło więc w sumie analiza jest ciągle aktualna. W pierwszym konkursie Morgi drugi, Loitz trzeci więc niby na styk ja jednak dalej gram na młodego Austriaka już co prawda po mniejszym kursie ale cały czas warto :)

Martin Koch - Andreas Küttel 2 @1,55 ▶
betsafe

Jak dla mnie najpewniejszy typ z wystawionych.. zobaczymy ;)

Konkurs się nie odbył.

czorny 0

czorny

Użytkownik
Spotkanie Martin Koch (AUT) vs Fumihisa Yumoto (JPN) (kto lepszy w konkursie)
Typ 1(Martin Koch)
Kurs 1,60
Bukmacher Bet-at-home
Analiza
Dzisiaj rano polskiego czasu odbędzie się drugi konkurs w ramach Pucharu świata na skoczni Okurayama w Saporo.Konkursy w Japonii często są omijane przez najlepszych skoczków,a w tym roku ta tendencja jeszcze się zwiększyła.Jedynie reprezentanci Austrii zawsze w najsilniejszym składzie meldują się na wyspie Hokkaido. I co roku urządzają tu sobie istne mistrzostwa swojego kraju(walka toczy się przeważnie tylko między nimi).W poprzednim konkursie podium również było austryjackie.
1 SCHLIERENZAUER Gregor Austria
2 MORGENSTERN Thomas Austria
3 LOITZL Wolfgang Austria
Zabrakło miejsca dla Kocha,który był 14 i trzeba to uznać jako jego porażkę liczył na pewno przynajmniej na walkę o pierwszą piątkę,na pewno go na to stać co pokazywał już w tym sezonie,a przy tak dłużej nieobecności rywali jest to wręcz jego obowiązek.Martin popsuł 2 skok,ale warunki nie były dobre do skakania,jedynie zawodnicy w fenomenalnej formie daleko odlatywali.Myślę,że Koch cały czas walczy o miejsce na mistrzostwa świata i dzisiaj pokaże dobre,dalekie skoki. Koch w poprzednich sezonach bardzo dobrze czuł się na tej skoczni.
A Yumoto to przeciętny skoczek,który w tym sezonie nie pokazuje niczego szczególnego...nawet ,,jego skocznia,, niewiele mu pomaga,nadal nie oddaje dobrych skoków. Normalnie zawodnik trzeciej dziesiątki czasami nawet nie.W słabo obstawionym wczorajszym konkursie 15 miejsce.
Koch skacząc słabo 14 Yumoto na swoim poziomie 15 i myślę,że to wystarczy za podsumowanie.

Leć Martin leć...:spokodfhgfh:

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP

▶ Ski Jumping - HS 134: Sapporo kto lepszy Morgenstern, T - Ammann, S 1 1,60
Wydaje się że Simmi okres świerności ma juz za sobą. Morgenstern właśnie odwrotnie , im bliżej MŚ tym coraz to lepsza forma u niego. Zrezygnował z konursów w Zakopanem , spokojnie potrenował i efekty już widać II miejsce wczoraj. Amman natomiast sprawia wrażenie zdeprymowanego całą tą sytuacją że Schlirenzauer fo przeskoczył w kl generalnej PŚ , czym potwierdził i potwierdza ostatnimi występami. Ostatnie podium &quot;zaliczył w zakopanem&quot; o od tamtego konkursu zajmował miejsca odpowiednio 4,6,7 czyli forma w dół. morgi natomiast Od pierwszego konkursu po nieobecności w Zakopanem zanotował zwyżkę formy , zajmował odpowiednio 5,2,2 miejsce. Myślę że dziś bez wiekszych problemów pokona Ammana , a kurs ciekawe ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom