>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Słowacja - sezon 2010/2011

Status
Zamknięty.
warzyn 187,8K

warzyn

Użytkownik
Na dzisiaj szykuje
Poprad- martin
Co do Popradu to wiadomo są faworytem. Jak już pisałem wg mojej opinii 2 siła ligi. U siebie niepokonani od ponad 2 miesięcy. Są wstanie wygrać z Koszycami wyjazdowe spotkanie. W ostatnich 10 spotkaniach tylko porażka ze Skalicą na wyjeździe. Co do Martina. Osobiście w zeszłej kolejce typowałem ich porażkę ze Zvolenem. Typ okazał się niecelny. Jednakże po wczorajszym meczu Zvolena z drużyną Slovakia u20, gdzie młodzież zdobyła pierwszy punkty w lidze w tym sezonie, uważam, że to słaba postawa Zvolena, a nie umiejętności Martina sprawiły, że wygrali ten mecz. Ostatnio zwycięstwa nad wspomnianym Zvolenem, Slovanem i Ziliną,.Jak dla mnie drużyny te przynajmniej o klasę słabsze niż Poprad. W drużynie Martina ostatnio dobrze się spisuje bramkarz Karol Križan, który w 3 ostatnich spotkaniach stracił tylko 1 bramkę. Także skłaniałbym się również na under w tym spotkaniu, a handi niepewne.
Poprad -Martin
typ 1
BETCLIC 1.55✅

Otrzymane punkty reputacji: +5
warzyn 187,8K

warzyn

Użytkownik
KOSZYCE POPRAD
Buki ewidentnie faworyta spotkania szukają w drużynie z Koszyc. Ja się osobiście nie mogę zgodzić i kurs w okolicach 1.6-1.7 obchodzę szerokim łukiem.Dzisiaj na lodzie staną na przeciw siebie 2 równorzędne drużyny, spotkanie prestiżowe, więc walka będzie od początku do końca i o to można być spokojnym. Jedno w tym spotkaniu jest pewne,że dzisiejszego dnia wygra drużyna lepsza sportowo i mająca więcej szczęścia.
Poprad w gazie , grają ofensywny hokej, nie maja problemu ze zdobywaniem bramek.Aktualna forma znakomita i dodam,że już w tym sezonie pokonali miejscowych w Koszycach 2:3. Atutem Koszyc na pewno będzie własna hala.Oczywiście uważam gospodarzy za numer 1 ligi słowackiej. Jednak takie mecze jak ten nie będą należały do łatwych. I jak dotąd Koszyce wręcz rozjeżdżały swoich rywali tak tu spodziewam się poważnego oporu.Dodam jeszcze,że w zeszłym tygodniu kontuzji w drużynie Koszyc doznał nr 1 w punktacji kanadyjskiej Stanislav Gron 33 punkty, no i właśnie wyczytałem, że zabraknie również LW Róberta Tomíka 20 punktów.
Reasumując zapowiada się święto hokeja na najwyższym poziomie i jedyne słuszne wg mnie typowanie to:
HC Koszyce- HK Poprad
HK Poprad +1.5
betclic 1.58
⛔
Kilka słów na temat tego spotkania. W pierwszej tercji dominacja Popradu, w drugiej Koszyce wyrównują.Niestety szybka bramka na początku 3 tercjii,Poprad się pogubił zaliczjąc 4 kary z czego 1 jedna to była kara meczu. Koszyce 1 przewagę liczebną wykorzysały. Mecz przegrany trochę na własne życzenie????
B.Bystrzyca- Nitra
W tym spotkaniu raczej ciężko znaleźć jakiekolwiek przesłanki ku niespodziance. Faworytem spotkania oczywiście gospodarze. Na własnym lodzie bardzo mocni, aktualna forma bardzo dobra.Rywal przeciętny na pewno w zasięgu. No i rozbity po ostatniej domowej porażce 2:7 ze Skalicą. H2H 7-1-1.
typ
B.Bystrzyca 1
betclic 1.5
✅
W pozostałych spotkaniach upatruje w końcu zwycięstwo coraz lepiej grającego Slovanu , jednak kurs marny.
Z uwagi na formę zniżkową drużyny Zvolena, który ostatnio strasznie męczy się na lodzie. Blokada w grze ofensywnej, problemy nawet z drużyną Slovakia u20 niczego dobrego nie wróżyły przed spotkaniem z Duklą Trencin I rzeczywiście Dukla wywiozła komplet punktów.
Slovan- Zlina
typ Slovan
expekt 1.35 ✅
Skalica-Zvolen
Skalica ML
betclic 1.65✅

K 23

kajzer

Użytkownik
Kosice – Martin

Typ:1
Kurs:1.45

Kolejnym mój typ będzie już po trochę niższym kursie ale za to wydaję mi się bardzo pewny. Zajmę się znowu hokejem ale inną ligą. W ramach 35 kolejki Słowackiej Ekstraligi Kosice zagrają z Martinem. Gospodarze są głównym faworytem do sięgnięcia po mistrzowski tytuł w tym sezonie i nic w tym dziwnego ponieważ jak na razie grają po prostu znakomicie wygrywając mecz za mecze ich seria zwycięstw jest po prostu imponująca ponieważ wynosi 13 wygranych z rzędu ich rywale również w ostatnim czasie grają nieco lepiej w pieciu ostatnich spotkaniach aż trzykrotnie wygrywali. Jeżeli chodzi o tabelę to znakomita gra Kosci daje im aktualnie pierwszą pozycję z bardzo dużą przewagą 18 punktów nad drugą ekipą jak na razie gospodarze mają aż 83 punkty naprawdę imponujące, goście natomiast zdołali jak dotąd uzbierać 51 punktów co jest nawet dobrym wynikiem ale neistety w starciu z tak doskonałym rywalem nie daję im żadnych szans. Myślę, że Kosice przed własną publicznością zagrają kolejny doskonały mecz i odniosą swoje 14 zwycięstwo z rzędu.

smietanka 52

smietanka

Użytkownik
Spotkanie: Aquacity Poprad - Banska Bystica
Typ: 1
Kurs: 1,95
Bukmacher: Gamebookers
Na piątkowy wieczór polecam mecz Poprad - Banska Bystica w Słowackiej lidze hokeja na lodzie, który rozpocznie się o 18:00. Poprad gra osatnio znakomicie. Na 11 meczy wyragali 7, 3 zremisowali oraz tylko 1 przegrali z liderem z Koszyc. A na własnym lodzie ich gra jest jeszcze lepsza. 12 zwycięstw, 2 remisy, 2 porażki, z czego w ostatnich 13 meczach aż 12 razy zdobywali komplet punktów a raz ze Zvolen wygrali po dogrywce. Zdobyli u siebie 64 bramki a stracili 24. Goście po świetnym starcie w tym sezonie, grają teraz w kratkę. Dobrę występy przeplatają porażkami. Choć w domu raczej wygrywają to na wyjazdach jest różnie. Ostatnie wyjazdy mecze: 1:2 z Trencinem, 3:5 z Zvolen, 2:5 z Kosicami, 2:5 ze Skalicą, 2:2 z Martinem i 6:3 z Nitrą. A więc nie wygrali wyjazdowego starcia od 5 meczy a 4 z rzędu przegrali... W tym sezonie oba zespoły spotkały się 3 krotnie i w 1 meczu Banska Bystrica u siebie pokonała 4:2 wtedy jeszcze w słabej formie Poprad. Później już rządziła tylko drużyna Aquacity pokonując najpierw w domu 3:1 a następnie na wyjeździe 2:0 Banską Bystricę. Ja nie mam wątpliwości, iż w tym meczu górą będą hokeiści gospodarzy.

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Spotkanie: Nitra - Martin
Typ: 1
Kurs: 2.20
Bukmacher: Gamebookers

Analiza:

Bardzo ciekawie zapowiada się pojedynek hokejowy Słowackiej Extra ligi w którym to zmierzą się zajmujący aktualnie 10 miejsce w tabeli zespół Nitra z 6 Martin. Gospodarze tego pojedynku w swoich 5 ostatnich występach zdołali 3x odnieść zwycięstwo a 2x ponieśli porażkę zdobywając przy tym 19 bramek a stracili 17. Goście natomiast w swoich 5 ostatnich występach zdołali 3x zwyciężyć a 2x doznali porażki strzelając przy tym 15 bramek a stracili również 15. Gospodarze tego pojedynku znajdują się aktualnie w strefie spadkowej a kolejek do zakończenia sezonu coraz mniej stąd też ostatni dzwonek aby zacząć zwyciężać i tym samym odrabiać straty. Goście natomiast po dobrej serii wygranych spotkań w ostatnim czasie notują wyraźny spadek formy a co z tym idzie może im by dzisiaj niezmiernie trudno w pojedynku z bardzo zmotywowanymi gospodarzami. Reasumując wydaje mi się, że ekipa Nitry będzie bardziej zmotywowana niż przyjezdni stąd mój typ to 1 po dobrym kursie 2,20 jaki znaleźć możemy w Gamebookers.
3:2 ✅

K 23

kajzer

Użytkownik
B. Bystrica – Kosice

Typ:2
Kurs:2.35

Po tygodniowej przerwie spowodowanej meczami towarzyskimi reprezentacji znowu rusza Słowacka liga hokeja. W najciekawszym meczu 38 kolejki zmierzą się ze sobą Banka Bystryca i Kosice. Oczywiście faworytem tego spotkania będą goście aczkolwiek bukmacherzy uważają, że ten mecz będzie bardzo wyrównany co doskonale widać po kursach wysokim na obydwie ekipy. W tym sezonie zarówno gospodarze jak i goście spisują się bardzo dobrze z tym, że Bystrica jest ostatnio w nieco słabszej formie o czym najlepiej świadczą aż 6 przegranych w 8 ostatnich meczach, przez co spadli w tabeli na nadal wysokie trzecie miejsce i mają na swoim koncie 69 punktów. Goście natomiast od początku sezonu utrzymują rewelacyjną formę o czym najlepiej świadczy fakt, że w 8 ostatnich meczach wygrali aż 7 razy w tabeli ligowej prowadzą z ogromną przewagą jak dotąd uzbierali już 89 punktów co jest wynikiem lepszym aż o 16 punktów od zajmującej drugie miejsce ekipy Poprad. Myślę, że warto postawić na to spotkanie ponieważ goście grają rewelacyjnie a gospodarze w ostatnim czasie wręcz przeciwnie a kurs jest naprawdę wysoki.

dark1976 30,1K

dark1976

Użytkownik
Spotkanie: Poprad - Slovan
Typ: 2 bramka stracona przez Slovan w 20 minucie 3 tercji ech... wynik 4-4
Kurs: 2.35
Bukmacher: expekt
Analiza:

Ligi powoli wracają do rozgrywek po przerwie. Dziś hit ligi Słowackiej jakim jest ten mecz . Goście po długiej serii złych spotkań wrócili do przyzwoitej gry , a jeśli dziś potwierdzą formę to można będzie powiedzieć dobrej gry. Ostatnie spotkanie z Bańską B. wygrane 3-1 plus wysokie zwycięstwo z Duklą 5-1 napawa optymizmem. Niestety nadal gorzej na wyjazdach mecz z Skalicą wygrany dopiero w dodatkowym czasie.
Gospodarze oprócz jednej porażki z Koszycami od 13 spotkań bez porażki regulaminowym czasie . Oraz bardzo długa seria bez porażki na własnym lodzie - w sumie od poczatku sezonu tylko dwie porażki u siebie . Jednak myślę że po tej przerwie trochę siły się zmienią i porażka Slovana 5-0 z jego fatalnego okresu dziś zostanie odbita . Co ważne gospodarze sprzedali dwóch ważnych zawodników - Bartecko , Nagy jak się to odbije na drużynie ? Pierwsze mecze po przerwach zawsze zaskakują dlatego nie ma co szaleć ze stawkami ale przy takim kursie wobec rosnącej formy Slovana i jakby nie patrzeć dość istotnemu osłabieniu Popradu można spróbować..

warzyn 187,8K

warzyn

Użytkownik
w ramach uzupełnienia już dziś w drużynie Slovana zagra Miroslav Satan podaje ligowa strona słowackiej ligi
Ja na dziś proponuje dubla
Hk kosice +1.5 1.3
Dukla 1 1.68
ako 2.18 ✅expekt

jak pisał kajzer ciężko się gra Bańskiej z Koszycami, poza tym Koszyce to zupełnie inny wymiar tej ligi. Bańska ostatnio spadek formy, problemy ze
zdobywaniem bramek, ofensywnie nie są w stanie dzisiaj strzelić, aż tyle bramek, aby wygrać z walcem z Koszyc. Daje na to handi +1.5 Koszyce i spokojnie powinno wejść
Dukla natomiast mierzy się ze średniakiem HK Nitrą. Nitra drużyna własnego lodu, fakt ostatnio zanotowali wygraną wyjazdową ze Zvolenem, który przechodził kryzys, oraz Martinem, który wg mojej opinii najsłabszy w lidze obok Nitry. Dukla ostatnio win z Koszycami 4:1 , także na pewno mają czym straszyć. H2H 14-3-2 też daje do myślenia.

Otrzymane punkty reputacji: +9
warzyn 187,8K

warzyn

Użytkownik
Dzisiaj ciężkie zestawienie spotkań i chyba nie warto grać za większą stawkę. Pokrótce luźna analiza spotkań.
Bańska Bystrzyca -Zilina
Ostatnio Bańska nie grzeszy skutecznością 5 ostatnich meczy 7 bramek. Fakt podejmowali Koszyce , grali z Popradem i coraz lepiej grającym Slovanem. Mimo wszystko forma nienajlepsza. Natomiast goście drużyna ostatnio mile zaskakująca swoich kibiców 4 zwycięstwa w 6 ostatnio rozegranych spotkaniach. Faworyt buków no oczywiście gospodarze po kursie 1.45. Jak dla mnie trochę chyba za nisko aby inwestować. Zilina stawia wyraźny opór i nie koniecznie dzisiaj łatwy win gospodarzy.
typ under 6.5 myślę, że pewniejszy po podobnym kursie
Under 6.5 1.46 expekt ✅
Skalica- Nitra
Drużyna gospodarzy totalnie bez formy w 6 ostatnich spotkań przegrali zarówno z drużynami silniejszymi jak i w ich zasięgu.Bilans bramkowy 10-24 (-14) dzisiaj goszczą Nitrę, która nieźle sobie radzi. Ostatnio średnio 3 zdobyte bramki w meczu, wydaje się że nie może nastąpić jakaś wielka rewolucja w grze Skalicy i nie staną się z dnia na dzień maszyną do zdobywania goli. Także Hc (+1.5) Nitra do wzięcia. oczywiście typ wielce ryzykowny, z uwagi na empty net.. no cóż bukmacherka. Ostatnie 2 spotkania win nitry w stosunku 2:4
Nitra over 2.5 gola expekt 1.9✅

na gorąco po spotkaniach
jak to czasem bywa kursy wystawiane przez buków niekoniecznie są realne i tak było w meczu Bańskiej. Mecz udowodnił, że ostatnie dokonania Ziliny to nie był przypadek i udowodnił ich dobrą formę. Mecz wyrównany 3 kary meczu z czego 2 dla gości, over 5.5 wisiał do końca w powietrzu, ostatnie sekundy bańska grała 6/4 także remis tez blisko.Fakt, że Bańska znowu nie popisała się w ofensywie 2 gole oba w PP z czego jeden w grze 5/3 ;; No i tym sposobem goście wywożą komplet punktów po kursie 5.35 co tak naprawdę zważając na aktualną formę gości zaskoczeniem nie jest. No cóż...HOKEJ
Co do meczu Skalicy z Nitrą, duży fart z overem na Nitrę bramka w 59 min, no ale szczęście też trzeba mieć.. Na spokojnie analizując po meczu jednak Hc na Nitrę kosztowałby mniej nerwów..POZDRO

marts 116,2K

marts

Użytkownik
Pora powrócić po dłuższej przerwie jeśli chodzi o aktywność na forum ????
TRENCZYN-ZVOLEN 1. KURS:1,86 BUK:bet365 STAWKA:10j.

Hokeiści z Trenczyna podejmują na własnym lodzie Zvolen,sąsiedzi z tabeli,więc mecz zapowiada się bardzo ciekawie.Ostatnie osiągnięcia gości nie pałają optymizmem,trzy porażki z rzędu,zwłaszcza ta z 10.12 u siebie z Nitrą nie świadczą o wysokiej formie gości dzisiejszego spotkania.Do tego dochodzi fatalna statystyka meczów wyjazdowych,których Zvolen przegrał,aż 13!Tylko dwie drużyny mogą się jeszcze &quot;poszczycić&quot; takim wyczynem.Gospodarze potrafili odprawić w ostatnim czasie z kwitkiem liderów obecnego sezonu tj.Koszyce i B.Bystrice co świadczy o tym,że na własnym lodzie są na prawdę mocni.

brooklynbounce 888

brooklynbounce

Użytkownik
Spotkanie: Nitra - Bańska Bystrzyca
Typ: Bańska Bystrzyca
Kurs: 2,20
Bukmacher: Sportingbet
Analiza: Dziś o godzinie 17:00,w meczu 38 kolejki Slovnaft Extraligi,spotkają się zespoły o odmiennie różnych celach,na sezon 2010-2011.Gospodarz dzisiejszego spotkania - Nitra,to ostatnia drużyna tabeli(Drużyna młodzieżowa reprezentacji Słowacji,gra tylko część sezonu,nie jest wliczana do ogólnego bilansu końcowego)spisują się wręcz tragicznie.Odziwo,jak na outsajdera,prezentują się zdecydowanie lepiej na taflach rywali,mając bilans 9W-10L.Na własnym lodzie wygląda to następująco 6W-14L.Obie drużyny spotkały się w tym sezonie już 4 razy,we wszystkich pojedynkach zwycięstwo odniosła drużyna dzisiejszych gości,były to zdecydowane zwycięstwa,nie pozostawiające złudzeń,która drużyna prezentuje się o 2 klasy lepiej,może przedstawię troszkę statystyk : 10/09-10 ST Extraliga: Nitra vs. Banska Bystrica 0:3
03/10-10 ST Extraliga: Banska Bystrica vs. Nitra 7:2

29/10-10 ST Extraliga: Nitra vs. Banska Bystrica 3:6

28/11-10 ST Extraliga: Banska Bystrica vs. Nitra 5:3

Jak widać wyżej,Bańska Bystrzyca zdominowała Nitrę w każdym ze spotkań,wygrywając wszystkie różnicą minimum dwóch bramek.Drużyna bardzo mocna,ze swietnymi snajperami.Michal Hudec i Roman Tomanek,to czołowi snajperzy Extraligi,Mocnym punktem jest również goalie Miroslav Simonovic,który wraca dziś do bramki w pierwszej piątce.Goście z pewnością powalczą dziś o podtrzymanie świetnej passy w meczach z Nitrą,przyblizając się do drugiego w tabeli Popradu.Myślę,że to właśnie pomiedzy tymi zespołami,rozstrzygnie się walka o 2 w sezonie zasadniczym,wzmocnione przed sezonem Koszyce,są poza zasięgiem wszystkich drużyn.Reasumując,typ jak najbardziej wart gry,dla odważniejszych typerów,są oczywiście opcję Handicupu,ja jednak zdecyduję się na główny zakład 60 min.Myślę,że będzie to dobra inwestycja,Pozdrawiam!;)

warzyn 187,8K

warzyn

Użytkownik
POPRAD -KOSICE

Zapowiada się zacięte spotkanie drużyn, które odbiegają stylem i poziomem sportowym od reszty stawki. Pod Tatrami wielka mobilizacja , bo do Popradu przyjeżdża dzisiaj lider z Koszyc. Czas na rewanż, za spotkanie , które na własnym lodzie wygrały Koszyce, a tak naprawdę przegrał Poprad. Dominowali przez 30min, prowadzili 1:0, by ostatecznie przegrać 3:1. Do tej porażki Poprad miał fantastyczną serię 15-2, i chyba coś pękło tej drużynie oczywiście grają naprawdę dobry hokej, ale zdarzają się nierówne spotkania przegrywane ze słabszymi drużynami.
Także, dzisiaj chcą wziąć odwet na drużynie gości. Tylko o zwycięstwo będzie niebywale ciężko, bo w końcu dla lidera to też mecz prestiżowy i będzie chciał udowodnić swoją wyższość.
Jak dla mnie typowy mecz walki, od pierwszej do ostatniej sekundy i pełne zaangażowanie z obu stron.
Typ under 5.5
1.75 xpekt⛔

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
POPRAD -KOSICE

Zapowiada się zacięte spotkanie drużyn, które odbiegają stylem i poziomem sportowym od reszty stawki. Pod Tatrami wielka mobilizacja , bo do Popradu przyjeżdża dzisiaj lider z Koszyc. Czas na rewanż, za spotkanie , które na własnym lodzie wygrały Koszyce, a tak naprawdę przegrał Poprad. Dominowali przez 30min, prowadzili 1:0, by ostatecznie przegrać 3:1. Do tej porażki Poprad miał fantastyczną serię 15-2, i chyba coś pękło tej drużynie oczywiście grają naprawdę dobry hokej, ale zdarzają się nierówne spotkania przegrywane ze słabszymi drużynami.
Także, dzisiaj chcą wziąć odwet na drużynie gości. Tylko o zwycięstwo będzie niebywale ciężko, bo w końcu dla lidera to też mecz prestiżowy i będzie chciał udowodnić swoją wyższość.
Jak dla mnie typowy mecz walki, od pierwszej do ostatniej sekundy i pełne zaangażowanie z obu stron.
Typ under 5.5
1.75 xpekt
W tej drużynie nic nie pekło tylko odeszli z niej dwaj dobrzy napastnicy Bartecko i Nagy (z przeszlością w NHL) którzy wybrali oferte szwedzkiego Modo Ornskoldsvik.

warzyn 187,8K

warzyn

Użytkownik
Slovan- Nitra
Slovan podejmuję dzisiaj Nitrę w ostatniej kolejce tego roku. Każdy dzisiaj zagra by zakończyć rok 2010 w jak najlepszym humorze. Nitra natomiast podwójnie zmotywowana,by jak piszą słowackie media nie zostać &quot;červena lampa&quot;. W chwili obecnej traci 1 punkt do MSHK SKP Ziliny, którą czeka ciężki wyjazd do Koszyc.Dlatego uważam, że ten mecz wcale nie musi być łatwy dla gospodarzy. Jakby nie patrzec Nitra grała ostatnio niezłe zawody.
Z uwagi na bardzo dobrę postawę Slovanu i Nitry w ofensywie proponuje dzisiaj over 5.5, myślę, że parę bramek dzisiaj zobaczymy.
typ over 5.5
expekt 1.8 ???? ✅
na bwin slovan dzisiaj za 1,28:jezora:

warzyn 187,8K

warzyn

Użytkownik
SZYBKO I NA TEMAT
KOSICE-NITRA
1.Koszyce mają szansę przekroczyć granicę 100 punktów
2.Mają coś do udowodnienia za porażkę na własnym lodzie z Nitrą 2:3
3. Jest to starcie 2 najlepszych ofensyw ostatniego okresu
typ na dzisiaj overowy win Koszyc
over 5.5 expekt 1.65⛔
Nitra over 1.5 expekt 1.6 ✅

warzyn 187,8K

warzyn

Użytkownik
Bańska Bystrzyca -Dukla

Bańska ostatnio nie zachwyca, przegrane z niżej notowanymi rywalami, albo wymęczone zwycięstwa po dogrywce z Nitrą i karnych z Koszycami. Dzisiaj gospodarze podejmują Duklę Trencin, która ostatnio też nie gra dobrych spotkań. W ostatniej kolejce zwycięstwo ze znajdującą się w głębokim kryzysie Skalicą i jeszcze przed Bożym Narodzeniem z Nitrą. Dzisiaj typ na przełamanie gospodarzy. Po dwóch ostatnich porażkach na własnym lodowisku, dzisiaj powinni postarać się o zwycięstwo. Sytuacja ku temu naprawdę dogodna, bo rywal w zasięgu. Z ostatnich informacji do pierwszego składu gospodarzy wraca doświadczony obrońca Richard Zednik, co na pewno wzmocni defensywę gospodarzy. H2H na korzyść Bańskiej 5-1-0. W tym sezonie wygrali z Duklą dwukrotnie na własnym lodzie

Slovan-Martin
Buki w roli faworyta widzą dzisiaj drużynę Slovana, może i słusznie, ale dla mnie to nadal jest drużyna chimeryczna, ze skokami „formy, wszystkiego po gospodarzach można się spodziewać. Dużo do myślenia daje mi ostatnie spotkanie z Nitrą, gdzie byli murowanym faworytem, a mecz przegrali 3:5. Jednak można zauważyć tendencję w grze gospodarzy do ofensywnej gry i dość dużej ilości starconych bramek. Styl Martina zupełnie podobny, ważne co z przodu. Dzisiaj te drużyny spotykają się na przeciw siebie i typ over wydaje mi się bardziej racjonalny, niż czysta 1 na gospodarzy.

Dubel na dziś
Bańska Bystrzyca 1
expekt 1.7⛔
Slovan-Martin
over 5.5 1.85 expekt✅
@3.145

Skalica- Poprad
Kurs na gości bardzo kuszący z uwagi na fakt , że gospodarze w fatalnej dyspozycji można zaryzykować „czystą” 2. Jednak bardziej skłaniałbym się na opcję under 5.5,z uwagi na fatalną postawę gospodarzy w ofensywie tylko 11 bramek w ostatnich 6 spotkaniach. Nie wydaje się również, aby Poprad forsował dzisiaj tempo.zagrają swoje rzemiosło i powinno wystarczyć na słabych hokeistów ze Skalicy.
Typ under 5.5 1.75 expekt⛔

Koszyce-Zvolen
Takiej padaki jaką zaserwowali zawodnicy Koszyc swoim kibicom w spotkaniu z Nitrą już dawno nie było. Przespana cała pierwsza tercja brak jakiejkolwiek organizacji w ofensywie niewykorzystane PP... jednym słowem dramat. Dzisiaj czas aby się zrehabilitować i zagrać jak na najlepszą ekipę ligi przystało. Na przeciw siebie 2 bramkostrzelne drużyny, mistrz na własnym lodzie na pewno dzisiaj się postara i Zvolen 2 bramki powinien od siebie dołożyć
typ over 5.5 1.72 expekt✅

Otrzymane punkty reputacji: +4
warzyn 187,8K

warzyn

Użytkownik
SLOVAN-SKALICA

Już dzisiaj, a tak naprawdę dopiero dzisiaj Slovan ma szanse wrócić na miejsce jemu należne i awansować na 4 miejsce kosztem drużyny z miasta Zvolen. Okazja ku temu idealna, ponieważ do Bratysławy przyjeżdża znajdująca się w potężnym kryzysie drużyna Skalicy. Gdyby nie słaby mecz gospodarzy z Nitrą (chociaż Nitra gra po prostu ostatnio wyśmienicie), forma Slovanu rośnie w siłę z każdą kolejką i śmiem twierdzić, że do play-off hokeiści z Bratysławy będą równorzędnymi przeciwnikami dla takich drużyn jak Koszyce,czy Poprad. Ostatnie 10 spotkań to 8 zwycięstw i myślę, że to co drużyna Slovana prezentowała na początku sezonu, kiedy wygrywali z nimi wszyscy jest już dawno za stołeczną drużyną. Właśnie w tamtym okresie zostali upokorzeni przez Skalicę przegrywając na własnym lodzie 0:6!.
Natomiast goście przeżywają dramat. Ostatnie 10 spotkań no tylko 2 wygrane, srednio w meczu zdobywają mniej niż 2 bramki. Ostatnie spotkanie z Bańską Bystrzycą, która w tej fazie sezonu nie zachwyca, przegrane i zdobyta tylko 1 bramka. H2H wyraźnie po stronie Slovana 14-1-5.
Możliwość powrotu na 4 miejsce, chęć rewanżu za sromotną porażkę, własna hala, słaba dyspozycja rywala i rosnąca forma.Tymi argumentami kierują się dzisiaj wybierając Slovan na foworyta tego spotkania.
Wiadomo to tylko sport i nie ma czegoś takiego jak „peffki”, szczególnie jeżeli chodzi o bukmacherkę. Dzisiaj jednak wszystko staje przeciwko Skalicy.

NITRA-ZVOLEN

Nitra ostatnio jest wstanie równorzędnie powalczyć z każda drużyną i postawić wysoko poprzeczkę.Od pewnego okresu stabilnie i równo, z dobrą siłą ataku, słabszą obroną zdołali opuścić ostatnie miejsce w tabeli kosztem Ziliny i pną się w górę tabeli i dzisiaj przy ewentualnej wygranej powinni zrównać się ze Skalicą, która prawdopodobnie nie podoła Slovanovi. Zvolen dla mnie zagadka. Ostatnio tendencja rosnąca, ale nadal ciężko wytypować co zagrają. W roli minimalnego faworyta do zwycięstwa upatruję dzisiaj w drużynie Nitry. Dlatego dzisiaj bardziej skłaniałbym się na over bramkowy gospodarzy, niż na typowanie wyniku.

Na dzisiaj
Slovan win ✅
1.45 expekt
slovan -1.5 ✅
1.75 expekt
Nitra over 2.5
1.6 expekt✅
:cool:

warzyn 187,8K

warzyn

Użytkownik
NITRA-DUKLA TRENCIN
SHOW MUST GO ON.
Ciekawe z drugiej strony jakby to brzmiało po słowacku, ale na pewno śmiesznie.
Jutro na pewno do śmiechu nie powinno być hokeistom z Trenczyna, ponieważ czeka ich bardzo ciężkie spotkanie z moją ulubioną ostatnio drużyną Nitrą.
Jeszcze wczoraj, nie pisałem na forum zagrałem ich z handi +1.5 z Martinem, ten sprawdzian również zaliczony na 5, gdyż wywieźli punkty zwyciężając po karnych 3:4. Ofensywa Nitry po poziomie Popradu i Koszyc, z każdą ostatnio drużyną walka jak równy z równym do końca, na wyjeździe z Koszycami porażka po dogrywce 3:2, przegrywali z Popradem 3:0 powalczyli przegrywając jednak 3:2. Grając z drużynami o podobnym potencjale już bezlitośni wyjazdowe zwycięstwo nad Ziliną, wczoraj pokonany Martin i na własnym lodzie zwycięstwo ze Zvolenem.W tym okresie wydostali się z pozycji ostatniej drużyny ligi( nie licząc młodzieżówki), awansowali nawet na 8 lokatę kosztem fatalnie grającej Skalicy.
Jutro Nitrę sprawdzi Trenczyn, który absolutnie w zasiegu gospodarzy. Analizując ostatnie poczynania gości, jeszcze bardziej utwierdzam sie w przekonaniu , że jutro nie powinni mieć dużo do powiedzenia.
Wczoraj zwycięstwo 3:0 ze Zliną, która obecnie nie jest w szczytowej dyspozycji.
Już trudniejsze ekipy Koszyc i Slovanu pokonały Duklę w stosunku 0:3. Zwycięstwo z Bańską Bystrzycą 2:3, będącą wtedy również w lekkim dołku oraz win ze Skalicą 4:1 na własnym lodzie chluby raczej nie przynosi, ponieważ w obecnej dyspozycji obawiam się, że hokeiści Skalicy prawdopodobnie przegrali by sami ze sobą.
Motywować powinna również gospodarzy wizja awansu jeszcze o jedną lokatę, tracą już tylko 5 punktów do Martina, który jutro gra wyjazdowe spotkanie ze Zvolenem i na pewno łatwo nie będzie.
Przy założeniu, że Dukla nie otrzyma jutro bonusa w dostaci większej ilości minut w PP, powinno być nienajgorzej, no ale tak można zakładać przed każdym spotkaniem. Ryzyko wliczone w cenę, szczególnie po pięknych kursach.
Nitra- Dukla
typ Nitra (-1.5)
@3.10 expekt✅✅✅
Nitra win
@2.25 expekt✅✅✅
win 6:3
P.S. KRÓTKO...
do 30min szczerze mówiąc zaczynałem wątpić w win, ale potem 100% zwrot i miazga, z 0:2 na 6:2, kocham tych gości
dali ostatnio zarobić????

Vamos Nitra????,

warzyn 187,8K

warzyn

Użytkownik
Zlin- Skalica

Spotkanie 2 najsłabiej ostatnio spisujących się drużyn. Przyczyną tej sytuacji jest bardzo słaba postawa obu ekip w ofensywie, odpowiednio 13 i 12 bramek strzelonych w ostatnich 6 spotkaniach. Oprócz tej zależności nie można pochwalić w żaden sposób drużyny gości, gdyż mają na chwilę obecną najsłabszą obronę w lidze. Mecz na przełamanie dla jednych i drugich, jednak moim zdaniem to faworytem dzisiaj Zilina. Ostatnie spotkania przegrane z bardzo silnym Popradem na wyjeździe, Zvolenem, Duklą, a także z rewelacyjną Nitrą na własnym lodzie. Poza tym powalczyli z Martinem i Bańską Bystrzycą wygrywając u siebie te spotkania po dogrywce.Natomiast rywal ostatnie 5 spotkań przegranych w słabym stylu. Nie ma co szukać optymizmu po ostatnim meczu Z Koszycami, gdzie przegrali tylko 3:4. Dodam od siebie, że dominacja mistrza w całym spotkaniu , a w końcówce Skalica zdobyła 2 bramki dzięki przewadze 2 Zawodników w (5-3)PP.
Myślę,że ogromnym atutem powinna być dzisiaj własna hala. Pozatym drużyny dziellą 4 punktów, także ostatnia Zlina w przypadku zwycięstwa w regulaminowym czasie gry tracić będzie tylko 1 punkt.
Kluczowym aspektem, może okazać się dzisiaj słaba obrona Skalicy i jeżeli Zlina chce wygrać to spotkanie musi strzelić min 2-3 bramki, a linia 2.5 prawdopodobna do osiagnięcia.
Zlina-Skalica
typ Zlina over 2.5
1.70 expekt✅
4:5 po karnych

warzyn 187,8K

warzyn

Użytkownik
Nitra-Skalica
Dzisiaj Nitra ma szanse na kolejny awans. Piękna ścieżka, którą na drużyna kroczy od pewnego momentu ma dzisiaj swój kres. Do końca rundy zasadniczej wliczając dzisiejszą kolejkę tylko 10 rozdań, a zwycięstwo dzisiaj pozwoli praktycznie zapewnić play-off. Sytuacja w klubie wyśmienita, Nitra gra jak z nut, awans już dziś o kolejną pozycję prawdopodobny kosztem Martina.Gospodarze pokazali ducha walki w zeszłej kolejce, o czym pisałem już wcześniej. Mam nadzieję, że nie powtórzą tak słabej pierwszej części meczu jak z Duklą. Mecz z nożem na gardle rozegra Skalica, która ostatnio dużo problemów i seria porażek przerwana dopiero po karnych z Ziliną. A do tego z pierwszej linii ataku wypada na kilka tygodni 2 w punktacji kanadyjskiej Skalicy René Školiak!
Po stronie Skalicy wg mnie stoi dzisiaj ambicja i fakt, że w tym sezonie w meczach między tymi zespołami nigdy nie wygrał gospodarz.
typ
NITRA win
1.80 expekt
⛔
Wyrównanie w 58min, 3 tercja bardzo słaba w wykonaniu gospodarzy a prowadzili 3:1????
Shame!!! 3:4OT
Poprad-Martin
Krótko:
Poprad swój wysoki poziom prezentuje od bardzo dawna, a Martin seria porażek, w środę nawet przegrana z Slovakia u20 nic dobrego nie wróży.
Nie wierzę też, aby Poprad przegrał 2 mecze z rzędu
typ
Poprad -1.5
expekt 2.0✅
4:2

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom