>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Słowacja (Corgoň liga) - 2011/2012

Status
Zamknięty.
szalikowiec 176

szalikowiec

Użytkownik
2 kolejka, 23.07.2011 godz: 17:30, Štadión na Sihoti,Trenčín
AS Trenčín - MFK Ružomberok
Niestety pobyt w górach i ograniczony dostęp do internetu nie pozwala mi w pełni na przeanalizowanie 2 kolejki Corgon ligi. Myślałem nad Slovanem, 1.40 do jakiegoś dubla pasuje mi tutaj w pełni, gdyż jestem zdania, że Senica nie będzie miała dzisiaj zbyt wiele do powiedzenia. Nitra zaskoczyła wszystkich w 1 kolejce, dlatego dzisiaj nie będę zaskoczony jak zrobi jakąś niespodziankę. Skoncentrowałem się na meczu otwierającym drugą kolejkę, tj. Trencin z Ruzomberokiem. W pierwszej kolejce obydwie drużyny poniosły porażki. Dzisiejsi goście przegrali w Zlatych Moravcach, a gospodarze w Bratysławie. W drużynie Ruzomberoka widać jeszcze dużą nerwowość i brak zgrania. W Trencinie też można mówić o ogromnej nerwowości w meczu ze Slovanem. Szczególnie widać to było w 1 połowie. Mało składnych akcji, dużo strat i do przerwy bagaż bramek w ilości 3. Jednak siła w ataku jest spora i jedna ładna kontra wystarczyła, żeby strzelić bramkę. W 2 połowie z piłkarzy zeszła presja i mecz stał się bardziej wyrównany. Zdecydowałem się na ten typ także dlatego, że trener gości, Ladislav Jurkemik, mocno narzeka na sztuczną trawę, na której odbędzie się mecz. Właśnie taka nawierzchnia została położona na stadionie w Trencinie po jego modernizacji. Jest on przeciwny takiej nawierzchni, podobnie jak i jego gracze. To mnie trochę przekonało do tego typu i spróbuję go za niską stawkę.
Typ: AS Trenčín @ 2,10 / William Hill ⛔ ⛔ ⛔

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Dunajska Streda - Dukla Banska Bystrzyca DNB 2 2,75 ✅ 1:3

Oba zespoły na zbliżonym poziomie. Dukla w poprzednim sezonie dobre 5 miejsce choć na wyjazdach zdołali tylko 3 spotkania wygrać, DAC do końca bił się o utrzymanie i przegrał aż 5 spotkań na własnym stadionie. Przed sezonem nudnawo po obu stronach, do Bystrzycy przychodzi Bazik z Polonii Bytom i rosły środkowy obrońca Chupac z Ziliny. Odeszli napastnicy Seye i Hasek, pomocnicy Pleva i Pecovsky, obrońca Adamik. Transfery raczej na minus, przynajmniej 3 z nich to byli bardzo wartościowi gracze. Warto również wspomnieć, że do Twente przeszedł młody Rendla. O zespole gospodarzy pisałem przy okazji poprzedniego spotkania więc nie ma sensu się powtarzać. Jak więc wygląda gra Bystrzycy? ano ciekawie. Na skrzydłach młodzi, pełni fantazji Brasen i Hlinka, jest Hucko i świetnie wkomponował się już Bazik. Z przodu Martin Jakubko, na pewno gwiazda zespołu. W obronie przebojowy Pancik no i w bramce Boros, któremu zdarzały się błędy w poprzednim sezonie ale już ładnych kilku lat cieszy się zaufaniem i jest nr 1. Bystrzyca to na pewno bardzo silna lewa flanka, zrównoważony środek i trochę słabsza prawa strona. Tak mniej więcej wygląda w mojej opinii. W pierwszy meczu trochę niespodziewanie ulegli Nitrze 1:2 na własnym stadionie, ale w poprzednim sezonie również z nimi przegrali (0:1) więc chyba po prostu im tez zespół nie leży. Bystrzycy spadek nie grozi, raczej środek tabeli bo zespół na puchary to na pewno nie jest. DAC - powtórzę to co przy okazji poprzedniego spotkania - to moim zdaniem główny kandydat do spadku. Konsekwentnie więc przeciwko temu zespołowi. Jeszcze tylko słówko o bezpośrednich spotkaniach, otóż na ostatnie 9 rozegranych spotkań, DAC wygrało tylko 1 a było to w sezonie 2008/09 (2:1). Później były już tylko remisy (3) i porażki (5). Bilans bramkowy 4:13, ostatnie 2 spotkania to remisy na własnym stadionie i 2 porażki na wyjeździe.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Nie miałem dostępu do neta przez cały tydzień, wróciłem z urlopu, więc można wrócić do typowania. Ominęła mnie cała 2 kolejka. Jednak już w poprzednim tygodniu miałem na oku jeden typ i szkoda że nie zdążyłem go zagrać...
Ruzomberok być może zapunktuje dopiero w następnej kolejce gdzie grają z Terecinem. Conajmniej remis powinni wywieźć.
Teraz trzeba poczekać do następnej serii spotkań, analizy z mojej strony się pojawią za kilka dni, a kursy na 3 kolejkę zamieszczam już teraz:

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Omijać w najbliższej kolejce Fc Spartak Trnava, po porażce w Lidze Europejskiej z Levskim Sofia teraz przyjdzie im zagrać z Presov, który jeszcze bez wygranej i bez gola w lidze. Mecz bardzo ciężki do przewidzenia i myślę że Trnava będzie czuła w nogach mecz eliminacyjny, dlatego odradzam granie po mizernym kursie na gospodarzy. Można pokusić się o under 2,5 i to byłoby bardziej pożytecznym rozwiązaniem na to spotkanie, bo defensywnie grający Presov nie powinien dać sobie strzelić aż 3 bramki, tym bardziej że oni sami raczej nic nie zdobędą. Lepiej zainwestować w Moravce, które jak zawsze na początku sezonu imponują formą. Pamiętam że pierwsze 3 mecze w poprzednim sezonie na własnym boisku = 3 zwycięstwa ekipy Fc Vion Zlate Moravce. Teraz rywala mają bardzo słabego więc nie powinno być trudno. Dun. Streda po dwóch pierwszych meczach dorobek 2 bramek i zero punktów na koncie. Mfk Ruzomberok - Fc Nitra tutaj ze wskazaniem na gospodarzy, ale lepiej tego nie grać. Fk Senica - As Trencin, beniaminek pod wielką presją ponieważ grają z mocną Senica i to w dodatku na wyjeździe, mobilizacja po stronie gości maksymalna, Senica po nieudanym występie w Salzburgu ma dużo słabszego rywala, ale nie jest na dzień dzisiejszy na tyle mocna aby strzelić 3 bramki, dlatego także jak w przypadku Trnavy daje under 2,5 gola. Niby jest Piroska, Kroupa, niby szarpie T. Kóňa, ale czegoś brakuje..
Do jutra jeszcze coś dodam..
puki co:
Fc Spartak Trnava - Fc Tatran Presov 0:0
Typ: under 2,5 / 1.77

Fk Senica - As Trencin 4:0
Typ: under 2,5 / 2.10

Fc Vion Zlate Moravce - Fk Dac 1904 Dunajska Streda 2:1
Typ: 1 / 1.62

Wicelider Fc Vion Zlate Moravce gdy pokona Dunajska Streda obejmie prowadzenie w lidze !​

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Sen o Zilinie...

Gospodarze jeszcze nie przegrali w tym sezonie! Należy o tym pamiętać, przed meczem z liderem i najlepszą drużyną Słowacji. Slovan jest na gazie od samego początku. Dwa przekonywujące zwycięstwa, pierwsze z Terecinem, a druge z Senica. Ziline bede usprawiedliwiał... zagrali dwa mecze z drużynami grającymi wybitnie defensywny football. Mowa o Presov, mowa o Kosicach. O ile mecz z Presov był do wygrania, to Kosice na inauguracje postawiły dość wysokie warunki. Drugi mecz już pokazał, że gra Ziliny ulegrał znacznemu poprawieniu, zabrakło, skuteczności, szczęścia, boiskowego cwaniactwa? Czego jeszcze? Trudno powiedzieć, w sumie dwa remisy i dopiero 8 pozycja dzisiejszych gospodarzy. Ale nie róbmy tragedii. Pamiętacie jak grał Slovan na początku poprzedniego sezonu? Dopiero od połowy rozgrywek zaczęli wygrywać swoje mecze. Liczę dzisiaj na przebudzenie Ziliny. Mecze pomiędzy tymi zespołami w tamtym sezonie wyglądały następująco: 1-1-1. Czyli wszystkie możliwe warianty ???? Znalazłem kilka ciekawych informacji dotyczących polskiego trenera Czesława Michniewicza. Znalazł się na liście kandydatów do objęcia stanowiska szkoleniowca pięciokrotnego mistrza Słowacji MSK Żilina. Z naszej ekstraklasy można było dotychczas ewentualnie trafić do klubu zagranicznego, ale dotyczyło to raczej piłkarzy, a i to nielicznych. O trenerów z Polski nie pytał pies z kulawą nogą, nie licząc epizodów w lidze cypryjskiej zaliczonych choćby przez Jerzego Engela czy Janusza Wójcika oraz w sumie nieudanego niedawnego mariażu Henryka Kasperczaka z grecką Kavalą. Dlatego zwrócenie uwagi Żiliny na osobę Michniewicza, ciągle młodego i ambitnego szkoleniowca, należy przyjrzeć się z zainteresowaniem. Klub zza południowej granicy naszego kraju ma duże ambicje (mowa oczywiście cały czas o Zilinie). W zeszłym sezonie grali przecież w fazie grupowej Ligi Mistrzów i po zasmakowaniu w europejskich salonach, chciałby tam jak najszybciej wrócić. Droga do tego celu jest jednak wyjątkowo kręta. Trzecie miejsce w słowackiej lidze w poprzednim sezonie uznano za porażkę, a czarę goryczy przelał pierwszy mecz II rundy eliminacyjnej Ligi Europy, przegrany przez Żilinę na wyjeździe z islandzkim KR Reykjavik 0:3. Wynik ten kosztowałposadę trenera Pavla Hapala, którego póki co zastąpił tymczasowo Lubomir Nosicky (44 l.), pracujący dotychczas w klubie z młodzieżą. Jeśli wyeliminuje Islandczyków w rewanżu, być może zachowa posadę. Wygrana była, awansu nie było. Ale przed nim jeszcze jeden arcyważny mecz, właśnie dziś ze Slovanem. Spodziewam się zaciętego meczu, a zwycięsko powinni wyjść piłkarze gospodarzy. Trzymam za nich kciuki, do boju Zilina! Początek meczu 19:30.

Msk Zilina - Sk Slovan Bratislava 2:1

Typ: 1 DNB
Kurs: 1.81

typ poboczny:
Typ: MSK Zilina wygra, a liczba goli zdobytych łącznie w meczu wyniesie poniżej 2,5 ⛔
Kurs: 3.40

groven 2,2K

groven

Forum VIP

As Trencin - Fc Nitra 0:0

Typ: under 3,5
Kurs: 1.30

Po raz drugi z rzędu typuje na under w meczu As Trencin. Tym razem nieco bezpieczniej. Z Senica wszystko wyglądało bardzo przyzwoicie w pierwszej połowie, gdzie gospodarze prowadzili zaledwie 1:0. Potem zabrakło sił i Senica pewnie wygrała 4:0. Nitra 7 pozycja w tabeli. Jak do tej pory nie rozpieszcza swoich kibiców. W 3 meczach zaledwie 2 bramki, 2 undery. Cel na Trencin to nie przegrać. Beniaminek z dorobkiem jednego punktu, powinien dzisiaj bardziej otwarcie zaatakować Nitrę. Ja bym tutaj właśnie upatrywał szansę Nitry, która raczej nastawi się na kontry i odda nieco pola gospodarzom. Słowa trenera gospodarzy przed tym meczem &quot;Musimy grać swoją grę. Nie możemy koncentrować się na atakach przeciwnika&quot;. Trencin jak do tej pory trafiał na dość wymagających rywali. W pierwszej kolejce Slovan, potem ciężki mecz z Mfk Ruzomberok, gdzie remis dla gospodarzy dopiero w &#39;90 minucie uratował dla beniaminka Kleščík Peter. Nitra ma teraz teoretycznie słabszych rywali. W następnej kolejce zagrają z Fk Dac 1904 Dunajska Streda u siebie, a potem z Kosicami. 7 punktów w 3 najbliższych spotkaniach to minimum jakie powinni zrealizować piłkarze Nitry. Zdecydowałem się na under 3,5 gola ponieważ postawa jednych jak i drugich skłania mnie ku temu. Ewentualnie pokusiłbym się na typ X2. Zapowiada się mecz walki, gdzie gospodarzom będzie ciężko wygrać, a goli na stadionie beniaminka nie powinno być dzisiaj powyżej trzech.
Mecz walki w Trencinie, a co za tym idzie - mało bramek..
Pozostałych meczy Fk Senica-Msk Zilina, Sk Slovan Bratislava-Fc Spartak Trnava raczej nie typowałbym na siłę. Waleczne Mfk Kosice podejmą lidera Fc Vion Zlate Moravce i punkty mogą w końcu zostać urwane. Natomiast w meczu słabo spisującego się 1. Fc Tatran Presov - Fk Dukla Banska Bystrica zaproponuję under 3,5 gola po mizernym, ale pewnym kursie 1.22. B. Bystrica dość sporo strzelała jak do tej pory, lecz Presov u siebie to zupełnie inna siła. Ogólnie rzecz mówiąc kolejka bez zdecydowanych faworytów, dlatego w tym tygodniu na lidze słowackiej raczej nie zarobimy. Na unibecie można do taśmy dodać te dwa spotkania.
Fc Tatran Presov - Fk Dukla Banska Bystrica 0:1

Typ: under 3,5
Kurs: 1.22

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Przyznam szczerze że od jakiegoś już czasu zastanawiałem się nad spotkaniem w Trenczynie i postanowiłem zaryzykować na gospodarzy. Słyszałem opinie że jest to najbiedniejszy klub w lidze, że nie ma pieniędzy i zawodnicy nie wiedzą czy otrzymają wypłaty. Bzdura! Jest to klub z stabilnym budżetem i konkretnymi jak na słowackie warunki sponsorami, gdzie największe pieniądze wykłada Aegon. Jest Holding Tip, browar Urpiner czy w końcu E-ON a wszystkie umowy zostały podpisane w lipcu więc pod względem finansowym klub ma się bardzo dobrze. Co do samego meczu. Nitra już w 2gim kolejnym spotkaniu nie zdobyła bramki, seria na przełamanie ale będzie o to bardzo ciężko. Ja bym widział inną serię do przełamania jeśli ktoś lubi na coś takiego zwracać uwagę - Trenczyn nie wygrał z Nitrą ligowego spotkania od 12 sierpnia 2005r kiedy to wygrał na własnym stadionie 2:1. Później były już tylko porażki (6) i remisy (2). Co do spotkań Trenczynu w tym sezonie, na Slovanie (który zwolnił ostatnio trenera Karla Jarolima a zatrudnił Vladimira Weissa) zagrali odważnie, nastawili się na kontrę, przegrali 1:3 ale był to dobry mecz. Później gościli Ruzemberoka i jak tego meczu nie wygrali to pewnie tylko oni sami wiedzą. Ruzemberok miał bodajże tylko 2 klarowne sytuacje, 1 po którym padł gol i drugą gdzie nie udała się gra na spalonego i napastnik wyszedł sam na sam z bramkarzem, jednak Volesak okazał się lepszym sprinterem i uchronił swój zespół bo wtedy mogło być już 0:2. Wysoki pressing bardzo często przynosił świetne efekty, gospodarze podchodzili pod obrońców na wysokość momentami pola karnego (!) rywala, stwarzali sobie mnóstwo sytuacji, brakowało wykończenia. Dziś zapewne zagrają podobnie i myślę, że jeśli stworzą sobie podobne sytuacje co w meczu z Rużemberokiem, spokojnie są w stanie to spotkanie wygrać. W poprzednim sezonie Nitra połowę swoich spotkań na wyjeździe przegrała, a ich gra w defensywie była raczej słaba, stracili 29 bramek w 16 spotkaniach i był to nie mal najgorszy wynik w lidze. Z jednej strony Rak z drugiej młody, obdarzony dobrą techniką Argentyńczyk Depetris, który miał możliwość zdobywania szlifów w holenderskim Almere. Za minimalną stawkę można pokusić się o hc

AS Trenczyn - FC Nitra 1 2,00 Bet365 0:0 ⛔
AS Trenczyn - FC Nitra (hc -1) 1 3,75 Bet365 ⛔

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Msk Zilina - As Trencin 0:0
Typ: 1
Kurs: 1.35

Na najbliższą kolejkę można się pokusić o dwa mecze. Brać w ciemno spotkanie Msk Zilina - As Trencin. Gospodarze jako jeden z dwóch zespołów w tym sezonie bez porażki w Slovakian 1st league. Natomiast beniaminek jeszcze bez zwycięstwa w lidze. Kolega szalikowiec nie tak dawno promował zwycięstwo beniaminka, zakończyło się wpadką, ostatnio by Grzecho także promował Trencin i także porażka. Nie wiem czemu uparliście się na słabiutkiego beniaminka? W meczu z trzecią siłą poprzedniego sezonu Corgoň liga (mowa o Zilinie) wydaje się, że przyjezdni są bez kompletnych szans. Poziom jaki prezentują obecnie jest poniżej najwyższej klasy rozgrywkowej na Słowacji. Chciałoby się powiedzieć za silni na 2 ligę, a za słabi na pierwszą... Zilina łapie wiatr w żagle, wygrana ze Slovanem i Senica podbudowała morale zespołu. Atmosfera w zespole jest wręcz fenomenalna. Trencin nie powinien jest zepsuć. Po dwóch pierwszych nieco słabszych meczy w wykonaniu Ziliny widać, że piłkarze wracają do wysokiej dyspozycji. Sulek Peter błyszczał w ostatnich dwóch spotkaniach, zresztą cała drużyna Ziliny zasługuje na słowa pochwały. &quot;Zwycięstwo nad Slovanem i Senica w ostatnich dwóch kolejkach miało bardzo duże znaczenie dla nas, swoją dobrą dyspozycję będziemy chcieli potwierdzić w najbliższej kolejce w meczu z Trencinem&quot;. Są to słowa najlepszego strzelca w Zilinie. Jeżeli gospodarze wygrają jest szansa na objęcie nawet pierwszego miejsca w tabeli! Większej motywacji nie potrzeba. Forma jest, rywal słaby, własny stadion, kurs przyjemny do dubla ????

Mfk Ruzomberok - Mfk Kosice 1:1

Kurs: 1.70

Może niewielkie zaskoczenie, ale właśnie tym razem postawie na Ruzomberok. Kosice ostatnio dobry mecz u siebie z Moravcami, ale tak najczęściej bywa, że po dobrym spotkaniu przychodzi nieco gorszy mecz. Tak było przed spotkaniem w 3 kolejce z Fk Dukla Banska Bystrica. Po dwóch remisach na otwarcie, liczono na dobry wynik, okazało się inaczej. 4:0 i Kosice wracają do domu bez punktu. Potem jak wspomniałem zagrali nieźle, ale w meczu z Ruzomberok jakby na to nie spojrzeć trudno upatrywać w Kosicach faworyta. W poprzedniej kolejce Ruzomberok pokazali się z dobrej strony wygrywając wyjazdowy mecz z Fk Dac 1904 Dunajska Streda. Zagrali jak przystało na solidną drużynę. Szybko zdobyty gol w 5 minucie ustawił całe spotkanie. Gdy pod koniec meczu gospodarze zabrali się do roboty, Krbeček Tomáš strzelił na 2:0 i nie było już żadnych szans na korzystny wynik. Chodził mi po głowie under 2,5 w tym meczu, ale ostatecznie zdecydowałem się zagrać na Ruzomberok. We wszystkich 4 meczach Ruzomberok notował undery więc teraz także wydaje się to wielce prawdopodobne. Ale teraz 2 najbliższe mecze dla tej drużyny zapowiadają się lekko, łatwo i przyjemnie. Już w następnej kolejce zagrają przecież z Presov. 6 punktów w 2 meczach byłoby bardzo dobrym wynikiem. Myślę, że taki scenariusz może mieć właśnie miejsce, więc jest okazja aby poprawić swoją sytuację w tabeli. Kosice zapunktują w następnej kolejce z Nitra, ale nie wiem czy będzie to 1 punkt czy 3. Pożyjemy zobaczymy..
P.S. na weekend nadają podobno upały +30 stopni na Słowacji, ciekawe czy się sprawdzi :cool: Początek meczu o godzinie 19:30.
Wygląda na to, że Kosice będą znowu na kolanach :rolleyes:

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Mfk Kosice - Fc Nitra 0:2

Typ: suma bramek : -2.5
Kurs: 1.60

Ilekroć Kosice wychodzą w meczu na prowadzenie, za każdym razem remisują. Tak było w ostatniej kolejce z Mfk Ruzomberok i wcześniej z drużyną Fc Vion Zlate Moravce. Wcześniej z zespołem Trnava również taki scenariusz miał miejsce. Ekipa z Kosic upodobała sobie w tym sezonie wyniki 1:1. Na 5 meczy w Slovakian 1st league 2011/2012 zanotowali 4 remisy i 4 undery. Podobnie jest w przypadku dzisiejszych gości. Zespołowi Fc Nitra zwyciężanie przychodzi bardzo ciężko. Mimo dobrego 5 miejsca w tabeli zdobyli zaledwie 4 gole. W tym aż dwa w ostatniej kolejce z najsłabszą drużyną całej ligi (mowa o Fk Dac 1904 Dunajska Streda). Przewiduje under w tym meczu. W poprzednim sezonie dwukrotnie padał under a raz udało się zwyciężyć dzisiejszym gospodarzom aż 3:0. Mam nadzieje że wynik ten dzisiaj się nie powtórzy. Atak Nitry nie jest piorunujący, a dzisiaj spodziewam się zaciętej i wyrównanej gry. Na uwagę zasługuje fakt iż Nitra straciła najmniej bramek z całej ligi, ale co z tego skoro ich nie zdobyła wystarczająco dużo.
Sk Slovan Bratislava - Fc Vion Zlate Moravce 0:0

Kurs: 1.33

Mecz odbędzie się dopiero w niedzielę. Ale już dzisiaj zachęcam na postawienie będących w dobrej dyspozycji piłkarzy Slovana. Po zwycięstwie nad Roma w eliminacjach do Ligi Mistrzów, zawodnicy mistrza Słowacji nie myślą o niczym innym jak wywalczenie 3 punktów w meczu ze świetnie spisującą sie drużyna Fc Vion Zlate Moravce. Zmierzą się ze sobą bezpośrednio lider i wicelider. Wydawałoby się, że poziom powinni prezentować bardzo zbliżony, jednak różnica klas pomiędzy obiema rużynami jest bardzo duża, o czym świadczy chociażby kurs na zwycięstwo gospodarzy. W ostatniej kolejce Moravce zaznały pierwszej w tym sezonie nieoczekiwanej porażki z Presov, dla którego było to jedyne jak do tej pory zwycięstwo. Czyżby drużyna Fc Vion Zlate Moravce powoli łapała ligową zadyszkę? Bardzo możliwe, jak pisałem we wcześniejszych postach, zawsze początek nowego sezonu mają bardzo udany, jednak po 5-7 meczach przychodzi kryzys i zaczynają przegrywać swoje mecze. Od pierwszej minuty spotkania powinna być widoczna przewaga Slovana co powinno być udokumentowane bramkami.

groven 2,2K

groven

Forum VIP

7 kolejka Slovakian 1st league 2011/2012 zapowiada się bardzo ciekawie, dużo wyrównanych pojedynków będziemy mieli. Ciężko wskazywać faworytów w poszczególnych meczach. Pojedynek ostatniej w tabeli Fk Dac 1904 Dunajska Streda z przedostatnim Mfk Kosice zapowiada się bardzo ciekawie. Kadrowo Kosice silniejsze, ale Dun. Streda chciałaby w końcu po raz pierwszy w tym sezonie wygrać.. Nie wiadomo na co stać Fc Spartak Trnava, który będzie gościł beniaminka As Trencin. Gospodarze wygrali ze Ziliną na wyjeździe, chwała im za to, ale martwi mnie to, że zdobywają średnio tylko 1 gola w meczu. Na defensywnie nastawioną drużynę z Terencina może być za mało.
Fc Vion Zlate Moravce - Fk Senica

Ani się ważyć obstawić ten mecz! Moravce bez zwycięstwa od 3 meczy, wysoka pozycja w tabeli dzięki dobremu początkowi sezonu, ale ostatni mecz ze Slovanem mimo remisu dość obiecujący. Senica - rewelacja poprzedniego sezonu, ma teraz ciężkie spotkania. Dzisiaj Moravce, później Zilina. Także bez zwycięstwa od 3 kolejnych meczy. Ewidentny No bet...
Fk Dukla Banska Bystrica - Msk Zilina

Dukla mocna u siebie. Ale nie dała radę pokonać ani Slovana, ani Senicę. Czy da radę pokonać Ziline? Trudno powiedzieć. Chyba także nie. Głód zwycięstwa jest po ich stronie. Zilina wydawało się, że powoli łapała wiatr w żagle, lecz nie wygrała od dwóch meczy, mało tego, nie zdobyli nawet gola. A ostatnio nawet przegrali u siebie z Trnava. Mimo wszystko nie warto się rozpisywać na temat tego meczu, lepiej poczekać na wynik.

Typ: 2 DNB
Kurs: 1.53

Slovan wyeliminował Romę! Jest na gazie, a jak drużyna jest na gazie to trzeba na nią stawiać. Na zakład bez remisu można wyrwać kurs około 1.50 więc warto. Ruzomberok to najczęściej remisująca ekipa w lidze słowackiej więc lepiej zabezpieczyć się tym remisem. Tym bardziej, że w poprzednim sezonie właśnie bezbramkowy remis padł. W 6 meczach zdobyli 5 bramek, więc nie są mocni z przodu. Z liderem nie wypada grać ofensywnego futbolu więc raczej skupią się na kontrach. A Slovan jedzie po 5 zwycięstwo w lidze i umacnia pozycję lidera po tej kolejce.

Fc Nitra - 1. Fc Tatran Presov 2:2

Kurs: 1.75

W poprzedniej kolejce under Nitry wszedł bez problemu, teraz także na to liczę. Choć dla odmiany postawię na ich zwycięstwo W drużynie Presov nieco lepszy okres. Wygrali na wyjeździe z Z.Moravce, nie przegrali na wyjeździe z Ruzomberok. W meczu z Nitrą także mają taki cel. Ale nieoczekiwany wicelider postawi zapewne ciężkie warunki. Mecz będzie toczył się w bardzo powolnym tempie. Nitra bez porażki od 4 kolejnych meczy, dwa ostatnie wygrała bez straty gola. Rywale niezbyt wymagający bo Kosice i Dun. Streda należą do ekip końca tabeli. Zdobyć 9 punktów w 3 meczach byłoby wspaniale i taki zamiar mają piłkarze Nitry. W przypadku potknięcia Slovana jest szansa dla Nitry na 1 pozycję w tabeli! Nie można marnować takich sytuacji. Spodziewam się wygranej, skromnej, może 1:0 może 2:0 jak ostatnio, ale wygranej..

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Fk Senica - Mfk Ruzomberok
Wynik: 2:1

under 2,5 / 1.72

Senica bez goli od dwóch spotkań, trudno aby nagle zaczęła je zdobywać. Przyjezdni cieszą się zwycięstwem nad Slovanem, ale było to zwycięstwo bardzo wymęczone i w dodatku tylko 1:0. Chwała im za to, ale Senica tak łatwo nie odda pola u siebie. Typuję under 2,5 gola, ponieważ Senica oraz Ruzomberok nie są ekipami na tyle bramkostrzelnymi, aby spodziewać się gradu bramek. W żadnym z 7 rozegranych meczy Ruzomberok nie strzelił więcej niż 2 bramki. Senica jak wcześniej wspomniałem od dwóch meczy także bez gola, mecz powinien mimo wszystko przebiegać pod dyktando gospodarzy. Ruzomberok wyżej w tabeli o jedno oczko, ale to bardzo małe odniesienie, którym absolutnie nie ma co się sugerować. Zawodnicy mieli przerwę spowodowaną meczami reprezentacji. Ale nie wszyscy próżnowali. Wykorzystując przerwę w ligowych rozgrywkach Cracovia rozegrała w piątek sparing z MFK Rużomberok, 7. zespołem ekstraklasy słowackiej, potykając się z nim na obiekcie COS-u w Zakopanem. Był to rewanż za spotkanie sprzed pół roku - wtedy w Krakowie też padł remis, tyle że bramkowy - 3:3. Tym razem było bez goli, zakończyło się wynikiem 0:0. Słoneczna pogoda, piękne widoki i kilka niezłych zagrań nowych piłkarzy - tak wyglądał piątkowy sparing Cracovii. To także jeden z argumentów świadczący o tym, że w meczu z Senica może być podobnie. Senica nie powinna przegrać, a raczej nie powinna strzelić gola, to samo tyczy się MFK Rużomberok. Under 2,5 po niezłym kursie, to najbardziej smakowity kąsek na sobotę ze Slovakian 1st league 2011/2012..

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Mała przerwa z ligą słowacką w moim wykonaniu, przeszło koło nosa kilka kolejek, ale już dziś wracamy do typowania. Wczoraj Trnava pokonała na wyjeździe Nitrę 1:3, a dzisiaj i jutro pozostałe spotkania 11 kolejki Slovakian 1st league 2011/2012. Myślałem nad Moravcami, ale ostatecznie postanowiłem odpuścić. Ale innego spotkania już nie odpuszczę, a jest nim mianowicie..

Fk Dac 1904 Dunajska Streda - Msk Zilina 2:1

Typ: 2
Kurs: 1.75

Zilina ma okazję zasiąść na fotelu lidera po tej kolejce. Gdyby tego nie wykorzystała byłaby to nie lada niespodzianka, tym bardziej że grają z absolutnym outsiderem ligi. Dwie kolejki temu coś tam drgnęło w drużynie dzisiejszych gospodarzy. Wygrali z Presov, wygrali ze Slovanem.. Ale to bardziej przebłysk pojedyńczych piłkarzy tego zespołu niż pozytywna gra całej drużyny. Zilina wraca na dobre tory. Nie przegrała od 4 kolejnych meczy, 3 razy wygrywając z dość wymagającymi rywalami. Mam tu na myśli B. Bystrica, Ruzomberok czy ekipę Nitra. Zilina jest w tej chwili najbardziej bramkostrzelną drużyną w lidze i jeżeli chodzi o ich ofensywę to byłbym raczej spokojny. Nieźle poczyna sobie pozyskany z Willem II Střihavka David, Mráz Patrik, Majtan Tomáš.. kadra Ziliny jest szeroka. Gospodarze strzelili w tym sezonie tylko 2 bramki w 4 meczach na własnym boisku, to niemal najgorszy wynik z całej ligi. Zilina natomiast jest najlepiej grającą drużyną na wyjazdach w całej lidze. Dzisiaj punkty jadą do Ziliny. Początek spotkania o godzinie 19;30.

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Słowacja 2011/2012
Slovan Bratysława - Dukla Banska Bystryca

Mam nadzieję, że Slovan po nieudanych wojażach w Lidze Europejskiej wróci do dobrej gry na własnym podwórku. Nie jest jeszcze za późno na odrabianie strat do liderów i myślę, że dzisiejszy mecz z Duklą potwierdzi aspiracje gospodarzy do walki o mistrzostwo. Występy z PSG pokazały, że klub ze Słowacji ma niezły potencjał i powinien spokojnie ogrywać przeciętniaków ligowych, do jakich należy Dukla. Do końca rundy pozostały trzy mecze. Na pewno Slovan V. Weiss wie, jak ważne będą punkty zdobywane z bezpośrednimi rywalami o miejsca w górnej połowie tabeli. Mobilizacja pełna i do przodu. Choć goście mogą wydawać się solidnym zespołem na pierwszy rzut oka, widać, że mają oni problemy z grą na wyjeździe. Goście na są nieco wystraszeni solidnego przeciwnika, co widać czytając ich stronę. Nic dziwnego, skoro Slovan wygrał ostatnie 6 potyczek na swoim terenie z dzisiejszym rywalem, strzelając przy tym 16 goli, a tracąc zaledwie 1. Mistrz powinien się dziś przebudzić z ligowego snu i do końca rundy zdobyć ważne w perspektywie rundy wiosennej punkty.

Slovan Bratysława - Dukla
Typ: 1 - 1,40 ✅
Bet365

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
⚽ Słowacja Puchar
Zilina - Senica
Over 3.5 gola ✅
4.33
WilliamHill

Dzisiaj u naszych południowych sąsiadów zostanie rozegrany mecz finałowy w ramach pucharu Słowacji. Zmierzy się w nim Zilina i Senica. Obydwie drużyny to czołówka ligi. W obecnych rozgrywkach gospodarze są liderem i zmierzają po mistrzostwo, a goście plasują się na 4 pozycji w lidze. Zapowiada się więc bardzo ciekawy mecz. Gospodarze mają szanse na podwójną koronę, a dla goście puchar może być przepustką do gry w europejskich pucharach.
Stawiam w tym meczu na over 3.5 gola. Oprę się na statystykach ligowych. Gospodarze na 30 rozegranych meczy mieli 6 razy over 3.5 gola. Goście na tyle samo spotkań mieli 8 razy over 3.5 gola. Jak widać obie ekipy w tym sezonie zaliczają mecze gdzie padają 4 bramki lub więcej. Ostatnie mecze między tymi drużynami kończyły się wynikami 1:1, 3:1 i 2:1. Jak widać nie brakuje bramek w pojedynkach Ziliny z Senicą.
Jest to mecz finałowy. Tutaj już żadna z drużyn nie będzie się oszczędzać. Jeżeli, któraś z drużyn zdobędzie bramkę w pierwszych 15 minutach meczu to mecz się otworzy i nie powinno zabraknąć kolejnych goli. Dodam na koniec taką ciekawostkę. Otóż Zilina równy rok temu również grała w finale pucharu Słowacji i mecz zakończył się wynikiem ... 3:3. Dzisiaj liczę na podobnie ofensywny mecz. Stawiam 3:1 dla gospodarzy.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom