>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Słowacja 2010/2011

Status
Zamknięty.
maui 83

maui

Użytkownik
Zdecydowanie popieram, ale może jakieś osłabienia w drużynie Spartaka? Nie masz jakiś wiadomości na ten temat? Szukałem, ale nic nie znalazłem. Ciężko o jakieś pewnie info o tej lidze.
A jeśli mecz odbędzie się bez większych osłabień to dziwią kursy! Można to wykorzystać i zaryzykować z jakimś handi, do przerwy czy też nawet 2/2. Choć oczywiście już sam kurs 2.65 kusi i to bardzo! Do jutra może spaść więc warto chyba grać już teraz. ;)

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Ruzemberok - Spartak Trnava X 3,00

Cwiercfinal Pucharu Slowacji, Ruzemberok podejmie Spartaka Trnave. Gospodarze dosc szczesliwie przebrneli do tej fazy, w 2 rundzie wyeliminowali po karnych Zemplin Michalovce, w 1/8 finalu skromnie 1:0 wygrali z Odeva Lipany. Spartak natomiast bardzo pewnie wygrywal z Nemsova 2:0 i Spisska Nova Ves 5:0. Rowno miesiac temu Spartak ogral Ruzemberoka 2:0 na wlasnym stadionie w ramach rozgrywek ligowych. H2H bardzo korzystne dla Ruzemberoka, ktory wygral ostatnie 8 spotkan na wlasnym obiekcie z Tranva. Ruzemberok poki co to cien zespolu z poprzedniego sezonu, co innego Spartak, ktory narazie zalicza udany sezon ligowy. Obie ekipy slabo radza sobie na wyjazdach, ale mysle ze jest to dobra okazja do przelamania niezbyt przyjemnej serii 8 kolejnych porazek Spartaka na Ruzemberoku. W Ruzemberoku nie dawno nowym asystentem Gorana Milojevicia zostal Zarko Djurovic, a miejscowi ten mecz beda mogli obejrzec na stadionie za darmo. Oba zespoly w ostatnim czasie nie grzesza forma, Ruzemberok przegral 2 ostatnie spotkania nie strzelajac gola, Spartak dwa ostatnie spotkania bezbramkowo zremisowal, jednak wczesniej zaliczyl serie 4 zwyciestw z rzedu. W tej fazie gramy juz dwa spotkania i nikomu nie bedzie dzis zalezec aby sie otworzyc, majac w perspektywie rewanz. W lepszej sytuacji goscie, rewanz przy dosc specyficznej publicznosci jest sporym atutem. Sadze ze w tym spotkaniu obie ekipy skupia sie by przede wszystkim nie stracici bramki, wiec sklaniam sie ku remisowi po 90 minutach.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Spotkanie: Fc Nitra - Msk Zilina 0:2
TYP: 2
Kurs: 1.90
Buk: Betgun

ANALIZA:
Dobrą lekcję piłki nożnej dostała Zilina od Marsylii w tym tygodniu. Wynik 0:7 to duży wstyd. Dla piłkarzy Ziliny była to czwarta porażka w grupie F i jedyne na co mogą oni liczyć to kwalifikacja do Ligi Europejskiej. Jednak to jest już praktycznie niemożliwe, ponieważ musieliby oni wysoko wygrać ze Spartakiem, a potem jeszcze rozgromić Chelsea. Ten blamaż przeszedł do historii, ponieważ drużyna grająca na własnym stadionie w Champions League nigdy nie przegrała tak wysoko. Niewątpliwie piłkarze Ziliny są podłamani, drzemie w nich piłkarska złość, będą chcieli w lidze pokazać że nie mają sobie równych. Nitra to drużyna jak najbardziej do ogrania, nawet na własnym stadionie. Ostatnie 3 mecze Nitry to jedna strzelona bramka, dwie porażki i jeden remis. Przez to nieco spadli w tabeli. Zilina już raz spotkała się z Nitrą u siebie w tym sezonie. Wynik 5:1 mówi sam za siebie. Czy teraz będzie podobnie? Nie, raczej na pewno nie. Nitra będzie pompować z kontry i przyjmować gości na własnej połowie. Zilina dość bezpieczna pozycja lidera. Nawet w przypadku porażki, nie stracą liderowania. Ale to przecież nie o to chodzi. Oni mają wpojone od początku sezonu jeden cel -&gt; mistrzostwo, a dokładnie jego obrona. Nitra ostatnio rzeczywiście gra padlinę, a wszystko zaczęło się od remisu z Dubnica u siebie. Potem rywale teoretycznie do ogrania: Dun.Streda i Kosice i nie było tak słodko. Dwie porażki. Nastrój w zespole jeszcze gorszy niż w zespole Ziliny. Ale to ona jest liderem i to ona ma tutaj dyktować warunki. Nie wiem czy under czy over bo istnieją dwa scenariusze na to spotkanie, pierwszy z nich jest taki że Zilina będzie chciała wygrać niewielkim nakładem sił, mam tu na mysli wynik 0:1 itp. albo będzie chciała udowodnić że ta przegrana w tygodniu to wypadek przy pracy i pokona gospodarzy różnicą 2-4 bramek. Taki scenariusz także jest możliwy, a Zilinę z pewnością stać na to. A porażka może oznaczać jakiś głębszy kryzys w Zilinie. Ja puki co takiego nie widzę. Liga Mistrzów nie jest dla Słowacji, tak samo jak dla Polski więc nie ma co roztrząsać więcej tego meczu tylko trzymać kciuki na gości. Kurs 1.90 jest soczysty. Szansę na powodzenie oceniam na 70%.
Pora przeprosić kibiców i wygrać mecz w lidze

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Spotkanie: Sk Slovan Bratislava - Fc Nitra 0:0
TYP: suma bramek: -2.5
Kurs: 1.95

ANALIZA:
Slovan gra ostatnio poniżej oczekiwań. Trzy ostatnie mecze bez zwycięstwa, trzy undery. Nitra jeszcze gorzej w 3 ostatnich meczach nie zdobyła nawet jednej bramki i wszystko przegrała, notując undery. Zilina wbiła drużynie Nitra w poprzedniej kolejce dwie bramki, Slovan myślę że więcej nie strzeli aniżeli Zilina. Dwa ostatnie mecze Slovana to remisy z Z.Moravcami i Dukla B. Bystrica. Puki co dla Slovana jest okazja na przełamanie złej passy, tak samo jak dla Nitry. Lecz myślę że w przypadku Nitry o przełamanie będzie ciężko. Slovan na własnym boisku nie zwykł przegrywać z niżej notowanymi przeciwnikami. Gospodarze dopiero 4 pozycja w tabeli! Gdzie jest walka o mistrzostwo? Chyba coś nie idzie zgodnie z planem. Nitra już w tym sezonie wygrała u siebie ze Slovanem 1:0, czy powtórzy się ten rezultat? Powtórzy się, ale w drugą stronę. Będzie 1:0 max 2:0 dla gospodarzy i Slovan zdobędzie w tym meczu cenne 3 pkt. Jednak nic to mu nie da w tej chwili bowiem potrzebują zdecydowanie więcej punktów żeby zdogonić: Trnave, Senice i Zilinę. Bukmacher wystawił 1.75 na over i 1.95 na under. Chyba nie spojrzeli ile Slovan i Nitra ostatnio strzelaja bramek w lidze. Nitra się standardowo zamuruje od początku meczu a Slovan będzie napierał, napierał.. aż w końcu wymęczą jedną, max dwie bramki i mecz się zakończy. Nitra nie powinna tutaj namieszać, mam na myśli strzelanie bramek przez nich. Skoro nie potrafią strzelić gola Kosicom, Dun.Stredzie to ekipie z Bratysławy tym bardziej. Przyjezdni zajmują 9 pozycję w tabeli. Do spadku z ligi jeszcze im daleko, więc presji na nich nie ma. 18 punktów pozwala im jeszcze przegrać kilka spotkań zanim zacznie robić się gorąco. Kibice na oficjalnej stronie Slovana domagają się pewnego zwycięstwa swoich piłkarzy, to chyba ostatni dzwonek dla graczy Slovana aby włączyć się do gry o mistrzostwo, jeżeli czołówka im ponownie odskoczy to może być niezwykle ciężko.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Spotkanie: Fc Tatran Presov - Fk Dac 1904 Dunajska Streda 1:0
TYP: Obie Drużyny Zdobędą Gole? (1=Tak)
Kurs: 1.80

ANALIZA:
To co się dzieje w lidze słowackiej ostatnio to istny szok. Rezultaty z kosmosu, wyniki bardzo trudne do przewidzenia. Taka jest też najbliższa kolejka która zaskoczy z pewnością niejednym wynikiem. Presov skazywany na pożarcie i wypad z ligi, nagle zaczyna grać i wygrywać. Nie przegrał od 5 meczy i dwa ostatnie wygrał. Chłopaki poczuli nóż na gardle i obudzili się z jesiennego snu. Presov strzela 1 bramkę w meczu, muruje się i wygrywa. Taka taktyka opłaca się i dzięki niej polecieli nieco do przodu w tabeli. W tej chwili 3 pozycja od końca, w klubie radość jakby zdobyli mistrzostwo ligi. Jest się z czego cieszyć, gdyż mieli naprawdę beznadziejną sytuację. Presov to jeszcze nic.. w porównaniu Dun. Streda... nie mam pojęcia zielonego jak tak słaba ekipa nie przegrała od 9 meczy z rzędu! W obecnej chwili aż boję się postawić która z tych drużyn wygra w sobotę. Znowu typ na bramki. Dopóki sytuacja w lidze się nie ustabilizuje będziemy zarabiać na bramkach. Długo myślałem nad tym typem i myślę że jest warty grzechu. Presov jak wcześniej wspomniałem strzela ostatnio dość regularnie, tym bardziej u siebie, gdzie o punkty i bramki zdecydowanie łatwiej niż na wyjeździe. Dun. Streda natomiast jest bardzo zdeterminowana i szokuje wynikami. Ta wygrana z Trnava w ostatniej kolejce powaliła mnie na kolana. Wcześniej remis i dwie wygrane. Bramki co najważniejsze strzelają. W meczach wyjazdowych także. Nie widzę żadnych przeciwwskazań aby nie udało się im to w meczu z Presov, który będzie chciał na pewno wygrać trzeci raz z rzędu. Typ obie strzelą w tym przypadku wydaje mi się bardzo pewny. Obydwa zespoły spotkały się już 28 sierpnia, wtedy padł wynik 2:1 dla Dun. Stredy. Ale to Presov prowadził od 7 minuty! Potem dwie bramki gospodarzy i była to pierwsza wygrana w tym sezonie Fk Dac 1904 Dunajska Streda. Co ciekawe w 4 ostatnich meczach gole dla Dun. Streda strzelają za każdym razem różni piłkarze. Brak tak zwanego killera z przodu. Cały zespół atakuje a bramki zdobywają kto popadnie. Jeżeli chodzi o Presov jedynie wyróżnia się Belejik Lubos. Będzie to mecz walki i bardzo brutalnej gry, kiepskie widowisko i dość przypadkowe bramki dla jednych jak i drugich. O zwycięstwie może zadecydwać jedna głupia akcja lub jakiś błąd w obronie. Te zespoły są bardzo trudne do przewidzenia na aktualną chwilę. Po zwycięstwie Dun. Streda może awansować nawet na 4 pozycję, powinni gryźć trawę. Presov nadal nad przepaścią więc oni trawy smak już znają doskonale.

Stadion Presov, gdzie o komplet kibiców bardzo ciężko

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Moim zdaniem najblizsza kolejka zapowiada sie nie zwykle ciekawie. Zaczniemy w piatek, na malenkim stadionie NTC. FK Senica podejmie MSK Zilina. Zilina gra obecnie chyba najlepsza pilke na Slowacji (zapomnijmy o 0:7 z Marsylia, Liga Mistrzow to inna bajka). Szczegolnie warto odnotowac postawe na wyjazdach - 6 zwyciestw i 2 remisy w 8 spotkaniach, bilans bramkowy 19:4. Cos wspanialego jak na ta lige. A Senica? Na pewno nie jest to 2-3 sila ligi jak wskazuje na to tabela. Troche szczescia, troche szczesliwe wyniki innych no i jest miejsce w tabeli jakie jest. W ostatnim meczu ulegli Koszycom na wyjezdzie, zespolowi ktory gra totalne dno w tym sezonie. Para napastnikow Ziliny Oravec i Majtan rowniez tym razem powinna znalezc droge do bramki rywala i to nie raz. Srodek pola rowniez bardzo kreatywny, Jez i Zosak potrafia skutecznie otworzyc droge napastnikom a w bramce mldoy i zdolny Dubravka. Wybuchowa mieszanka. Po drugiej stronie Griga dysponuje para napastnikow Divis, Smetana, moze nie tak skuteczna ale grozna, natomiast to jedyne co ma do zaoferowania ten zespol. Pomoc sredniej klasy, zaskakuje tragiczna forma Duricy, ktory ma za soba gre m. in. wlasnie w Zilinie. Jest Luksik ale jakos mnie nie przekonuje. Kazdy inny wynik jak zwyciestwo gosci bedzie niespodzianka. Na stadionie Antona Malatinského mecz do jednej bramki, Spartak bez problemu powinien wbic kolejny gwozdz do trumny Koszyc. 4:0 z poprzedniego sezonu jak najbardziej do powtorzenia, tym bardziej ze sa podraznieni ostatnia porazka w Dunajskiej Stredzie. Koszyce punktuja od 3 spotkan, wystarczy im tego.
FK Senica - MSK Zilina 2 2,00
FC Spartak Trnava - MFK Kosice (hc 0:1) 1 1,90

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Spotkanie: Fk Dukla Banska Bystrica - Mfk Ruzomberok 1:0
TYP: 1
Kurs: 1.65

ANALIZA:
Koniec zmagań w lidze słowackiej. Przerwa potrwa do lutego. Tym razem nieco krótsza analiza. Ale zanim nastąpi przerwa w typowaniu Dukla Banska Bystrica pokona Ruzomberok. Bynajmniej powinna to zrobic patrząc po ostatnich poczynaniach jednych i drugich. Końcówkę rundy jesiennej Dukla ma wręcz fenomenalną. Na uwagę zasługują wyniki osiągane z Zilina oraz Slovanem. Żadnego z tych meczy Dukla nie przegrała, co jest dużym osiągnięciem. Ostatnie 3 mecze ligowe bez straty nawet jednej bramki. Teraz wypadałoby przypieczętować swoją dobrą grę i zakończyć rundę na pozycji wicelidera. Obecnie gospodarze zajmują 4 pozycję ze stratą trzech oczek do Senicy która jest druga. Goście nie wygrali od 9 spotkań w lidze i nie sądzę aby nagle się przebudzili. Zajmują dopiero 8 pozycję w tabeli i bliżej im spadku aniżeli walki o mistrzostwo. Myślę że tak już pozostanie do końca tego sezonu. Dukla Banska Bystrica bardzo dobrze spisuje się na własnym stadionie, pod tym względem lepszy jest tylko minimalnie Slovan, natomiast Ruzomberok na wyjazdach nie gra porywającej piłki i każdy inny wynik niż ich porażka będzie dla mnie zaskoczeniem. Dukla jest na fali i nic nie wskazuje na to aby mogła stracić punkty z Ruzomberok.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
W lidze słowackiej trwa przerwa zimowa, a więc czas odpoczynku w sezonie, potem czas przygotowań, w końcu transferów.. Ja korzystając z okazji podam małe podsumowanie rundy jesiennej, tabelę, oraz 20 najlepszych strzelców. Moje odczucia po rundzie jesiennej są trochę mieszane. Dziwi z pewnością wysokie miejsce w tabeli drużyny FK Senica oraz Spartaka Trnava. Slovan Bratysława puki co zawodzi. 5 pozycja wicemistrza poprzedniego sezonu jest małym zaskoczeniem. Zilina poza konkurencją, wygrywa niemal wszystko. Choć w końcówce rundy widać było już zmęczenie piłkarzy. Co odbiło się na wynikach. Porażka 2:1 z Senica, remis z Trnava. Mecze w lidze oraz spotkania w Lidze Mistrzów szły jak widać w parze i widoczna była słabsza forma piłkarzy. Lecz wydaje mi się że w tym sezonie uda im się obronić mistrzostwo. Po odpadnięciu z LM, to w zasadzie ich jedyny cel. Patrząc na dołek tabeli, ostatnie miejsce zajmuje Dubnica, która nie grała złego futbolu od początku rozgrywek, lecz z biegiem czasu szło im coraz gorzej. Odwrotna sytuacja miała miejsce z drużyną Presov, w pierwszej fazie sezonu dostarczali każdemu punkty, a w końcówce rundy konsekwentnie je gromadzili. Najwyższe zwycięstwo to wygrana 6:1 Slovana z Dubnica. Najciekawszy mecz moim zadaniem odbył się 29 października w ramach 14 kolejki Zilina podejmowała u siebie Dukle B.Bystrica i padł wynik 3:3. Najlepiej grajaca drużyna u siebie tej rundy to właśnie Dukla B.Bystrica, najgorzej na własnym stadionie radziła sobie Dubnica. Jeżeli chodzi o mecze wyjazdowe brylowała ekipa Ziliny, natomiast najgorszy był Presov. Najlepsza defensywa może pochwalić się drużyna Spartaka Trnava, która straciła zaledwie 9 bramek w 18 spotkaniach. To wspaniały wynik. Średnio co drugi mecz wychodzili z czystym kontem. Najlepszy wynik to 38 bramek na koncie piłkarzy Ziliny. Wszystko to za sprawą w dużej mierze piłkarzy: Tomas Oravec i Tomas Majtan. To oni przewodzą w klasyfikacji najlepszych strzelców tej rundy. Ekipa która jest najmniej bramkostrzelna to Presov. Granie na remis 0:0, lub 1:0 opłacało się i wydostali się z ostatniego miejsca. Warto zwrócić uwagę na wysoką pozycję w tabeli beniaminka z Moraviec. Gdyby poprawili grę w defensywie mogliby pokusić się nawet o zajęcie miejsca w pierwszej trójce. Tak na sucho można w tej chwili powiedzieć że głównym kandydatem do mistrzostwa jest Zilina, na spadek z ligi typowałbym konsekwentnie drużynę Koszyc. Z chwilą pojawienia się oferty na rundę wiosenną, zaczynamy w dalszym ciągu regularne typowanie, zachęcam więc do odwiedzania tematu i pozdrawiam.​

Otrzymane punkty reputacji: +1
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Powiem szczerze że dziwi mnie niska pozycja Rużemberoka nie tak dawno byłem w ich klubie i na ich stadionie dość fajne i ciekawe miejsce jak rozmawiałem z miejscowym mówił że kłopoty jakie są w klubie to że Sponsor daje mało pieniędzy ale stadion jak na takie warunki mają bardzo fajny. Dość młody zespół może tutaj jest problem. Dziwi mnie wysoka pozycja Sennicy. Natomiast droga ku mistrzostwu przez Ziline nie powinna chyba dziwić nikogo, Z tego co czytałem na jakimś blogu Slowackim to Slovan ma mieć zastrzyk gotówki i robić tranasfery Groven wiesz coś o tym czy to raczej ściema była?

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Jeżeli chodzi o ten zastrzyk gotówki wydaje się że plotki. Choć zobaczymy niebawem. Na chwilę obecną nic się nie dzieje w zespole Slovana i nie zanosi się na to. Boris Turčák jest szykowany na gwiazdę zespołu, wyrwany spod ziemi obrońca uważany jest za talent, który pomoże zespołowi w walce o mistrzostwo. Wydaje mi się że kryzys w zespole jest widoczny, apetyty chyba w tym sezonie nieco opadły po pierwszej serii spotkań. Pozostaje walka o europejskie puchary. Są w stanie bez problemu o to powalczyć. O mistrzostwie mogą raczej zapomnieć. W drużynie przydałby się jakiś fighter z przodu bo zarówno Sebo jak i Kiss to raczej darmozjady pola karnego. Myślę że jakiś szybki gepard z przodu lub ewentualnie ofensywny bramkostrzelny pomocnik, grający za dwójką napastników jest na chwilę obecną niezbędny dla Slovana.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
co do stadionu to ok, moze jak sie patrzy na trybuny to wyglada ok ale od srodka moim zdaniem to lipa straszna, zaplecze na poziomie naszej 2 ligi. Ale co tam stadion. Wynik Senicy nie powinien dziwic, wystarczy przypomniec sobie droge tego zespolu do 1 ligi i wszystko bedzie jasne. Choc szczescia mieli sporo poki co w tym sezonie, ale jak sie to mowi, szczescie sprzyja lepszym. A co do ew. kasy slyszalem ze Vahostav cos ma sypnac kasy ale nie wiem czy w hokej gdzie juz w Slovanie siedzi czy w druzyne pilkarska.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Zimowe okienko Transferowe:
Zdeno Štrba
słowacki piłkarz występujący na na pozycji defensywnego pomocnika wraca do zespołu MSK Zilina po dwu letniej przygodzie w zespole Skoda Xanthi. Będzie to ciekawe wzmocnienie, wcześniej piłkarz ten rozegrał aż 191 meczy w barwach Ziliny i występował w nim przez 5 lat. Tomáš Oravec być może zasili polski klub Polonię Bytom. Jest to napastnik, który strzelił słynnego gola dla Ziliny w meczu ligi mistrzów przeciwko Chelsea. 30-letni słowacki piłkarz Tomáš Oravec, grający obecnie w MŠK Žilina. Ten doświadczony zawodnik w swojej karierze reprezentował barwy m.in. 1. FC Košice, Admira Wacker czy Artmedii Bratislava. W obecnym sezonie Corgon Ligi strzelił 10 goli w 14 spotkaniach. Jan Nowak opuszcza Kosice i przenosi się do Francji do drugoligowego zespołu FC Tours. Marek Hamšík najbardziej znany ze Słowackich piłkarzy występujący na pozycji środkowego pomocnika obecnie w zespole Napoli dogaduje sprawę swojego transferu do FC Liverpool. W obecnym sezonie zainteresownaie Hamsikiem nieco osłabło, ale wciąż jest on obserwowany przez wielkie kluby. Swojej szansy zamierza poszukać Liverpool FC, który szykuje skromne, biorąc pod uwagę wspominane wcześniej sumy, 12 milionów funtów.
Kornel Saláta
piłkarz grający na pozycji środkowego obrońcy. Mierzy 191 cm wzrostu, waży 89 kg. Zainteresowany jest przejściem do Wisły Kraków. Po zakończeniu kariery przez Clebera Wisła intensywnie poszukuje stopera. Biała Gwiazda chce wypożyczyć ze Slovana Bratysława środkowego obrońcę Kornela Salatę. Salata to as obrony najpopularniejszego słowackiego klubu, etatowy reprezentant seniorów z mundialowym wpisem w CV. Dlatego czasowa oferta może nie wystarczyć do przejęcia go ze Slovana. Gdyby Wisła zdecydowała się na transfer definitywny, musiałaby wyłożyć 700-800 tysięcy euro.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Zimowe okienko Transferowe cd:

Michal Gašparík
lewonożny piłkarz słowackiego FK DAC 1904 Dunajská Streda, według słowackich mediów jest bliski przejścia do Górnika Zabrze. Najlepszy zawodnik słowackiej drużyny pożegnał się w minioną sobotę z zespołem. Jak podał portal profutbal.sk 29-letni słowacki pomocnik ma związać się kontaktem z zabrzańskim klubem.
Emil Rilke ma być kolejnym nabytkiem Ruchu Chorzów. Pomocnik MSK Żilina grający jesienią w Lidze Mistrzów wczoraj rozmawiał z dyrektorem klubu Mirosławem Mosórem. Z informacji wynika, że Ruch jest gotów zapłacić Słowakom około 60 tys. euro za wcześniejsze rozwiązanie kontraktu z Czechem. Jest wielce prawdopodobne, iż Żilina przystanie na taką rekompensatę. Tym bardziej że Rilke nie miał jesienią pewnego miejsca w składzie. W lidze wystąpił w 13 meczach, ale tylko sześć razy w podstawowym składzie. W fazie grupowej Ligi Mistrzów (rywale: Chelsea, Spartak Moskwa, Olimpique Marsylia) zagrał pięć razy, jednak tylko dwukrotnie w wyjściowej „11&quot;.
Lubomír Michalík słowacki reprezentant podpisał 18 miesięczny kontrakt z Carlisle United. Występujący najczęściej na pozycji środkowego obrońcy piłkarz przeszedł z Leeds United.
Pavol Kováč bramkarz (DAC) oraz obrońca Peter Čvirik (CS Universitatea Cluj) przenieśli się do DVSC Debrecen.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Już wczoraj odbył się pierwszy mecz gdzie Slovan łatwo sobie poradził z Trnava. Z dzisiejszych meczy zaciekawił mnie mecz pomiędzy Preszov i Ziliną obie drużyny dokonały zmian kosmetycznych, Z Ziliny odszedł kapitan Jeż do Górnika Zabrze i tutaj może mieć zespół ogromne braki jednak nie zagrać ich z przed ostatnią drużyną po kursie 1,95 byłoby grzechem. Nie piszę analizy tylko propozycję ponieważ to pierwsza kolejka i nie ma co szaleć ze stawkami oraz rozpisywać się na tematy form.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Pierwsza kolejka po przerwie była nieco zaskakująca. Bacznie się jej przyglądałem i nieco się wstrzymałem z podawaniem typów. Czułem że będą działy się cuda i tak też było. Teraz mniej więcej widać czego można spodziewać się po niektórych zespołach i to jak przepracowały przerwę zimową. Na spotkanie 2 kolejki wybrałem:

Fc Vion Zlate Moravce - Mfk Ruzomberok 3:0

Typ: 1
Kurs: 2.00

Pierwszy mecz po przerwie Ruzomberok wygrał u siebie z Nitra 1:0. Zwycięska bramka padła bodajże w &#39;85 minucie, gdzie Nitra była już myślami w szatni. Do tego czasu było bardzo wyrównane spotkanie. Ruzomberok zdobywa cenne 3 pkt, lecz nadal tylko środek tabeli. Mój faworyt tego meczu Zlate Moravce pierwszy mecz rozegrał na wyjeździe z Dun. Streda. Zaczęło się tak jak przewidywałem. Ataki beniaminka z Moraviec i szybko zdobyta bramka w &#39;8 minucie. Potem chyba za bardzo poczuli pewność siebie i padła kontaktowa bramka w pierwszej połowie dla gospodarzy. Plan na 2 część gry był następujący.. atakujemy i kontrolujemy grę. Było tak do 55 minuty gdzie kontrę wyprowadzili gospodarze i zdobyli gola na 2:1. Na stadionie zapanowała euforia i ciężko było się pozbierać graczom Fc Vion Zlate Moravce. Porażka na rozpoczęcie nowej rundy.. Apetyty mimo tego są nadal dość spore. Z 7 pozycji można atakować zespoły wyżej notowane. Jeżeli chodzi o gospodarzy tego meczu, to warto zaznaczyć, że bezpośrednio 3 spotkania przed rozpoczęciem nowej rundy wygrali. Mam tu na myśli sparingi z takimi drużynami jak Liptovsky Mikulas, Bohemians 1905, SFM Senec, stracili w nich tylko 2 bramki strzelając 6. Nie są to drużyny z górnej półki, lecz poziomem zbyt wiele nie odstają od zespołu Mfk Ruzomberok, który dla odmiany w 3 ostatnich meczach towarzyskich przed sezonem nie wygrał nawet jednego razu. Zanotował dwie porażki i jeden remis. Strzelił zaledwie 1 bramkę tracąc 7. To daje moim zdaniem olbrzymią przewagę i pokazuje jak przygotowane są obydwa zespoły do rundy wiosennej. Na pierwszy rzut oka pierwsza wygrana w nowej rundzie wygląda miło dla oka, lecz to nie obrazuje poziomu Ruzomberoka. Będę zdziwiony jeżeli zagrają dobry mecz w Morawcach z podrażnioną ekipą gospodarzy. W poprzedniej rundzie padł remis 1:1. Po tym spotkaniu nastąpiła klątwa 9 meczy bez zwycięstwa Ruzomberoka. Cóż można jeszcze dodać odnośnie tego spotkania.. Ruzomberok na wyjazdach nie błyszczy w 9 meczach zdobył 5 goli, wygrał tylko 2 razy i to z drużynami oczywiście dużo niżej notowanymi w tabeli. Stadion Zlate Moravce nie jest gościnny i ciężko zdobywa się na nim punkty. Gospodarze grając u siebie prezentują bardzo ofensywny styl gry co owocuje w wiele bramek, ale i także sporo strat. Bilans w tej chwili 12-12. Cel na Ruzomberok jest taki aby wygrać pierwszy mecz po przerwie zimowej i powalczyć o kolejne 3 pkt. w następnej kolejce z Kosicami. Jest na to szansa i gdyby Fc Vion Zlate Moravce dopisało sobie 6 oczek po najbliższych dwóch kolejkach ich pozycja uległaby znacznej poprawie i ocieraliby się o pierwszą trójkę. Mam przeczucie że tak właśnie będzie. Kurs 2.00 zachęca do grania, ewentualnie pefcia 1 DNB po 1.40 do tasiemki.

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Mfk Dubnica - Sk Slovan Bratislava 1:1

Typ: 2
Kurs: 1.80

Czas na kolejną kolejkę. Ale się fajnie zrymowało. Jest jedno spotkanie na które bardzo ostro inwestuje. Rozpędzona lokomotywa z Bratysławy jedzie do czerwonej latarni ligi Dubnicy. Po tym co wyprawia w rundzie wiosennej Slovan istnym grzechem byłoby nie postawić na nich w spotkaniu z outsiderem. Już 31 punktów na koncie Slovana i chyba poważnie myślą o powrocie na podium w tym sezonie. Runda jesienna w ich wykonaniu była lekko mówiąc słaba. Dwa pierwsze mecze, zakończyły się wysokimi wygranymi. Na początek pokonali 3:1 na wyjeździe bardzo mocną Trnavę, dla której była to pierwsza porażka na własnym stadionie! Potem pogrom 4:0 Presov. Hoho kto by się spodziewał takiego obrotu sytuacji. Teraz kolej na Dubnicę, która w ogóle nie strzela bramek. Poważnie mówię! Piłkarze Dubnicy zapomnieli jak zdobywa się gole. Dwa pierwsze mecze rundy wiosennej i dwa tak samo beznadziejnie zagrane. Wyniki 0:0. A pozycja w tabeli taka sama.. ostatnia. Perspektywa meczu ze Slovanem może być tylko jedna wygrana do zera gości i kolejne zwycięstwo Slovana. Nie wiem jakim prawem jest tak duży kurs na wygraną Slovana. Powinien być około 1.30-1.40. Dziękujemy bukom, za tak wspaniały prezent. Slovan wzmocnił się w przerwie kilkoma zawodnikami, co owocuje w nowej rundzie. Dobrze prezentuje się Žofčák Igor, w ataku bryluje Šebo Filip. Mierzący tylko 180 cm doskonale gra głową i jest bardzo szybki. Dubnica lepiej spisuje się grając poza własnym stadionem niż u siebie. Paradoksalna drużyna. Ostatnio wygrali u siebie... hmm.. 1 października 2010 i to ledwo 1:0, strzelając gola w bodajże w &#39;82 minucie. Dla mnie w tej sytuacji to jest FIX. Jeżeli Slovan nie wygra tego meczu to będzie oznaczało ewidentnie brak profesjonalizmu ich strony i totalne zlekceważenie rywala, który jedną nogą jest już w 2 lidze. Mocne słowa, lecz drużyna która nie wygrywa od 7 meczy z rzędu. Jakby tego było mało, dwa ostatnie sparingi przed rozpoczęciem sezonu Dubnica także nie wygrała. Zremisowali z rezerwami Levskiego Sofia 2:2, oraz ulegli na wyjeździe po zaciętym meczu 4:3 z AS Terecin (lider 2 ligi słowackiej). Nastroje przed meczem ze Slovanem są więc fatalne. Taktyka na obecnego wicemistrza kraju może być tylko jedna. Przegrać jak najmniejszą liczbą bramek. Slovan w tym sezonie spotkał się z Dubnica na własnym stadionie. Jaki był wynik? Nie trudno się domyśleć... Pogrom 6:1. Dubnica nie istniała przez całe spotkanie wybijając na oślep piłkę byle dalej od własnego pola karnego. Czy teraz będzie tak samo? Nie przewiduję sensacji ani niespodzianki.

Ulubieniec kibiców Slovana
- Šebo Filip

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Slovan + Senica DNB 2,40

Sezon wchodzi w decydujaca faze a dla Slovana puchary nie sa tak pewne. Dla takiej druzyny brak awansu europejskich pucharow to bedzie tragedia. Dobra forma na wiosne, Sebo w dobrej dyspozycji, duzo wnosi Guede. kurs slaby ale trudno sie dziwic, DAC wygralo 1 z 10 spotkan na wyjezdzie. W dublu z Senica. Lider fantastyczna forma na wiosne, kapitalny bilans bramkowy po trzech pierwszych meczach. Zlate sa solidne u siebie ale roznica klas jest duza. Piroska, Divis, Smetana, bardzo fajna kadra jak na mozliwosci ligi. Passa zwyciestw na pewno do przedluzenia. Mecze na live do zagrania m.in. w bet365

groven 2,2K

groven

Forum VIP
23 kolejka na Słowacji będzie obfitowała w trudne do przewidzenia wyniki, bez głębszej analizy jedynie podpowiem, czego możemy się spodziewać. Kursy na zwycięstwo Ziliny i Slovana są bardzo marne. A nie zdziwiłbym się, gdyby w którymś z tych meczy padł remis. Moravce bardzo ambitny zespół z którym Zilina będzie miała problem. Pomimo ostatniego zwycięstwa w lidze uważam, że ich forma nadal nie jest stabilna. Slovan gra z Kosicami i na zwycięstwo gospodarzy płacą 1.20.. śmiech na sali, omijać szerokim łukiem. Dalej co widzimy.. Fk Senica - Fc Spartak Trnava ewidentnie NO-BET. Spotykają się druga i trzecia drużyna w tabeli. Senica błyszczy formą, Trnava na wiosnę także gra ciekawy football.. jeżeli już na siłę to X lub 1X. Mecz Fk Dukla Banska Bystrica - Fk Dac 1904 Dunajska Streda także ciężki do obstawienia. Jedni i drudzy na początek rundy grają bardzo słabo a mimo to zajmują dość wysokie pozycje w tabeli. Bardziej przychylam się zwycięstwu gospodarzy, lecz Dunajska ostatnio miała Slovana i Zilinę za przeciwników, więc trudno mówić o ich formie. Mfk Ruzomberok - 1. Fc Tatran Presov kolejny No - Bet. Nie zdziwię się jak Presov wywalczy nawet remis. W tabeli dzieli ich tylko 1 punkt, Ruzomberok w 4 wiosennych meczach zdobył aż 1 bramkę. Presov jak zwykle punktuje u siebie, na wyjazdach gra na remis. Można zaryzykować nawet X2 po kursie 1.55, ale to jest takie typowanie na siłę więc także radzę odpuścić. Fc Nitra - Mfk Dubnica, tutaj gospodarze powinni zagrać o zwycięstwo, ostatnio wygrali, lecz czy passa nadal będzie trwała? Za rywala mają Dubnicę. Nita u siebie to jeden z najgorzej grających zespołów w lidze. Dubnica nie powinna namieszać, lecz warto zaasekurować się remisem, bo ostatnio bardzo polubili remisy piłkarze Dubnicy. Jedyny rozsądny typ na mecz Dubnicy to 1DNB na gospodarzy, ewentualnie under 2,5 gola po kursie 1.62. To na tyle..
Na następną kolejkę będzie jeden typ warty uwagi na obecną kolejkę kilka typów, do których szczególnie nie namawiam..
Fk Senica - Fc Spartak Trnava 4:0 ✅
NO-BET / 1X

Fk Dukla Banska Bystrica - Fk Dac 1904 Dunajska Streda 2:0✅
1X

Mfk Ruzomberok - 1. Fc Tatran Presov 0:1 ✅

NO-BET / X2
Fc Nitra - Mfk Dubnica 1:1

1 DNB
Msk Zilina - Fc Vion Zlate Moravce 1:0
NO-BET
Sk Slovan Bratislava - Mfk Kosice 4:0
NO-BET

W sumie cała kolejka weszła ???? a miało być tak groźnie ????

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Mfk Kosice - Fk Dukla Banska Bystrica
2:1
Typ: Drużyna Gospodarzy Zdobędzie Gola (2=Nie)
Kurs: 3.10

Może nieco mnie poniosło, może nieco zbyt odważna decyzja, choć najważniejsze że przemyślana. Miało być początkowo 2 DNB na Dukle, lecz zmieniłem zdanie. Czy słusznie? Zobaczymy w sobotę o godzinie 15:30. Zabieram się do pisania, bo mam tyle informacji do przekazania, że nie wiem od czego zacząć. Chyba zacznę od tej najważniejszej. Gospodarze borykają się ze sporymi problemami. Zaczęła się runda wiosenna nie tak dawno a już rozegranych zostało 5 kolejek. W ciągu tego czasu drużyna Mfk Kosice zdobyła uwaga! 1 bramkę. Był to gol w 85&#39; minucie w meczu z Dun. Streda. Miało to miejsce 4 kolejki temu. Bo w 3 ostatnich meczach nawet razu nie udało się zdobyć bramki ekipie Kosic. Typ zaczyna nabierać rumieńców? Powoli powoli, teraz kolejny argument. Fk Dukla Banska Bystrica po nieudanym starcie w pierwszych wiosennych meczach zaczyna wchodzić na wysokie obroty. Dwa ostatnie mecze wygrane co najważniejsze do zera! Nie stracili gola od 180 minut. Nie jest to jakieś super osiągnięcie, lecz pozwala im to z pewnością pewniej się czuć na boisku. Fk Dukla Banska Bystrica zgromadziła 36 pkt, wygrywając ten mecz wskakują do pierwszej trójki w tabeli i grają o mistrza. Apetycznie to wygląda. Kosice przedostatnie miejsce. W klubie powoli zaczyna panować desperacja. Gdy Dubnica wygra w sobotę z Ruzomberok, a nie przegra tego meczu jestem pewien, to wtedy Kosice jadą na dno tabeli. Powtórka z poprzedniego sezonu? Gdzie cudem chwytając się brzytwy pozostali w lidze? ???? spokojnie jeszcze jest kilka meczy, nie przekreślam ich całkowicie. B. Bystrica nie boi się wyjazdowych meczy, udowodniła to nie raz w obecnym sezonie. Wystarczy przypomnieć remis z Zilina 3:3 czy wygraną na Moravcach 0:2. Teraz gdy czołówka stoi otworem mobilizacja będzie pełna. Pierwsza połowa na remis, w drugiej części gry atak na gospodarzy. W sumie under w całym meczu i minimalna wygrana gości. Tak powinno być według mnie. A czy tak będzie zobaczymy. Fakt iż Kosice są gospodarzami nie upoważnia ich do ofensywnej gry. Wręcz przeciwnie, przyjeżdża do nich trzecia drużyna z poprzedniego sezonu, która grała w rozgrywkach ligi europejskiej, więc to ich trzeba się bać. Warunki dyktuje silniejszy, w tym przypadku Fk Dukla Banska Bystrica. Patrząc na ostrożną ich grę w obronie w ostatnich meczach jestem skory postawić, że uda im się zachować czyste konto po raz trzeci z rzędu. Gorzej jak po meczu powiem a mogłem zagrać 2 DNB.. niewykluczone, że tak powiem ;)

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Fk Senica - Mfk Dubnica 0:0
Typ: 1
Kurs: 1.35

Nie można przejść obojętnie kiedy gra lider i czerwona latarnia ligi. Po ostatnim niepowodzeniu nie będę już eksperymentował z dużymi kursami. Teraz liczę że będzie szybko, łatwo i przyjemnie. Kurs na Senice wysoki, nawet bardzo wysoki. Drużyna, która ostatni mecz ligowy przegrała 13 listopada, czyli pół roku temu, nie powinna mieć problemów z ostatnią z tabeli Dubnica. Defensywa gospodarzy jest piorunująca. Nie stracili gola od 6 kolejnych meczy! Takim wynikiem lider ma prawo się szczycić przed Dubnicą, która średnio traci 1,8 gola w meczu. Piłkarze gości upodobali sobie remisy. W ciągu ostatnich 7 spotkań aż 6 razy dzielili się punktami. Mimo że punkty są gromadzone skrupulatnie przez Dubnicę to nadal pozostają z dorobkiem 20 pkt. na ostatniej pozycji. Lider ma na koncie ponad dwa razy więcej punktów i chyba tylko dziwny zbieg okoliczności może sprawić, że nie wygra tego meczu. Na Betgunie za 1.35 pobieram kursik z uśmiechem na ustach i tylko wystarczy dobrze dobrać kolejny mecz do dubla i można cieszyć się wygraną. Senica u siebie bilans 8-2-2. W poprzednim sezonie to oni zajmowali niechlubne ostatnie miejsce pod względem wygranych meczy u siebie. Te czasy wydaje się, że drużyna ma dawno za sobą. Mistrzostwo dla Senicy? Myślę że po ostatnich ich meczach należy im się. Obydwa zespoły (Senica oraz Dubnica) spotkały się w tym sezonie już dwukrotnie i bez problemu obydwa te mecze wygrała Senica nie pozostawiając szans zarówno na wyjeździe jak i u siebie drużynie Dubnicy. Nie będę się rozwodził na temat Dubnicy, lecz widać, że na mecze z ligową czołówką lubią się spinać, tak było gdy grali ze Slovanem i Zilina gdzie udawało im się zremisować. Trener Gospodarzy Stanislav Griga powoli zaczyna czuć presję zwycięstw. Od klubu wymaga się w tej chwili mistrzostwa i kwestia jest taka, czy aby nie za wiele i nie za wcześnie. Czy Senica sprosta wyzwaniu i czy jest klubem na tyle dojrzałym aby występować w europejskich pucharach? Na to pytanie poznamy odpowiedź za jakiś czas. Slovan i Zilina tuż za ich plecami gonią w tabeli. Senica ma teraz idealny terminarz, Dun. Streda i Kosice są do ogrania i komplet 9 punktów w najbliższych 3 meczach może sprawić, że poznamy już mistrza Slovakian 1st league 2010/2011. Po meczu towarzyskim z Sigma Olomouc który Senica przegrała wszyscy z dużym obawem oczekiwali spotkania z Presov na wyjeździe. Senica wygrała. Zaledwie 0:1 ale wygrała. Odetchnięto z ulgą i lider pozostał liderem. Mecz w sobotę o 17:30.
Takie oto piękne dziewczyny przyszły na ostatni ligowy mecz Dubnicy z Ruzomberok (0:0)​

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom