>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Słowacja 2010/2011

Status
Zamknięty.
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP

Žilina-Z. Moravce

Już dzisiaj rozgrywki wznawia liga Słowacka, Zeszłorocznym mistrz Zilina podejmie Zlate Moravce, Zacznijmy od historii spotkań Zilina jeszcze nigdy nie przegrała ze Zlate..., Znaczy to bardzo dużo tera. Do zespołu wróciło trzech graczy takich jak Chrupac, Ondras z Dubnicy oraz Zosak z Rużomberok. W środku tygodnia Zilina w ramach eliminacji do ligi mistrzów polegał na Malacie co nie obiło się bez echa krytyki bardzo fatalna postawa trenera Pavela Hapela. Mam nadzieje że bardzo dobrze wejdą w ten nowy sezon i pokażą pazur u siebie kibicom.

Moje Propozycje :
Win Zilina @@ 1,27 Bwin ✅
Over 2,5 @@@ 1,75 Bet365 ✅

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Spotkanie: Mfk Ruzomberok - 1. Fc Tatran Presov 1:0 ✅
TYP:
1 Kurs: 1.75
Buk:
Betgun

ANALIZA:
Rusza w końcu Slovakian 1st league . Cieszy mnie to niezmiernie lubię obstawiać tę ligę. Na początek Mfk Ruzomberok którego stadion w poprzedniej rundzie był twierdzą ciężką do zdobycia podejmuje Presov. Wiadomo że każda drużyna chce rozpocząć sezon jak najlepiej. Ale pierwszy mecz grany na wyjeździe jest zawsze dla przyjezdnych niezwykle trudny. W sezonie 2009/2010 obie ekipy grały ze sobą 3-krotnie. Dwa zwycięstwa drużyny Presov (odniesione na własnym stadionie) oraz jedno zwycięstwo Mfk Ruzomberok 2:0. Oczywiście na obiekcie w Ruzomberok u. Gospodarze dobrze prezentują się w meczach przygotowawczych do nowego sezonu. Ograli dnia 13.07.2010 u siebie drużynę Leeds United 1:0 w towarzyskim meczu. W lipcu rozegrali jeszcze jedno spotkanie, tym razem na wyjeździe z MTK Budapest i zremisowali 3:3. Mfk Ruzomberok zaprezentował się bardzo dobrze w tym meczu i na trudnym węgierskim terenie strzelił aż 3 bramki. Jeszcze wcześniej (czerwiec 2010) grali z naszą Polonią Bytom gdzie padł wynik 1:1. Tak więc widać że nie piłkarze Ruzomberok są dosyć dobrze przygotowani do nowego sezonu. W poprzednim sezonie gospodarze zakończyli batalię o mistrzostwo kraju na 5 pozycji, natomiast goście dzisiejszego meczu Presov miejsce 8. O gościach nie można powiedzieć nic pozytywnego. Jeżeli chodzi o przygotowania do sezonu to w 4 ostatnich meczach które miały na celu zgranie zespołu drużyna Presov nie wygrała nawet razu! Mało tego w dwóch ostatnich meczach nie potrafiła strzelic nawet bramki.
09.07.2010 Presov - Gaz Metan Medias 0:0
03.07.2010 Presov - Spartak Trnava 0:0
29.06.2010 Presov - Tatran Liptovski Mikulas 1:2 ⛔
26.06.2010 Wisła Kraków - Presov 3:2 ⛔
Jak widać nie wygląda to za dobrze i nie sądzę aby ograli w pierwszym spotkaniu sezonu na wyjeździe drużynę Mfk Ruzomberok. Zwycięstwo dla gospodarzy po nudnym meczu. Można dać under 2,5 gola (kurs: 1.65) to pierwszy mecz i festiwalu goli raczej nie bedzie. Wydaje mi się że spotkanie zakończy się wynikiem 2:0 jak w poprzednim sezonie dla Mfk Ruzomberok.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Zylina - Slovan (remis nie ma zakładu) 2 2,25 Bet365 2/10
Na Słowacji strasznie nudne okienko transferowe. Właściwie żadnych ciekawych transferów u którejkolwiek z drużyn. Do gospodarzy dołączyli Chupac, Poliacek i Ondras, wszyscy z Dubnicy, na wylocie są Kobylik i Rakovan a Zlatkovic przeniósł się do Diagorasu. Tak więc zmiany kosmetyczne. Jeśli chodzi o Slovan to ściągnięty został Kordic z bośniackiego Zrijnski i Kiss z Petrzałki. Odeszli Serrano, który wrócił do ojczyzny, Valachovic i Bicik. Ubytki więc w defensywie. Ziline charakteryzuje bardzo dobra linia napastników, Lietava i Oraves wyglądają solidnie. Gorzej w drugiej lini, tutaj jedynie Vyskocil wart uwagi, w obronie jeszcze słabiej a w bramce młodziudki Dubravka. Slovan zaś jak na warunki słowackie naszpikowany gwiazdami w każdej formacji, solidny bramkarz Putnocky, konkretna obrona z Salatą i Dobrotką, w drugiej linii Kuzma, Bozic czy Grendel, wreszcie w napadzie Halenar i Masaryk. Ekipa jak się patrzy, z ogromną szansą na tytuł. Kurs wysoki przez fakt, iż to Zilina jest dziś gospodazrem i ma dobry bilans spotkań u siebie z Slovanem, ale w zeszłym roku to Slovan 2 razy wygrał obiekcie pod Dubnom na 3 rozegrane tam spotkania. Po za tym, Zilina jest w słabej formie już na starcie rozgrywek, najpierw kompromitacja na Malcie i porażka 0:1 z Birkirkarą, w rewanżu zwycięstw 3:0 ale 2gi gol w tym meczu dla Słowaków padł dopiero 12 minut przed końcem meczu! Slovan dobrze gra na wyjazdach co udowodnił w zeszłym sezonie wygrywając aż 11 razy na obcych obiektach w 16 spotkaniach, Zilina tytuł zdobyła u siebie, bowiem tylko w 2 spotkaniach zgubiła pkt ale dziś, obserwując co w ostatnim czasie działo się w obu zespołach upatruję faworyta w ekipie gości.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Spotkanie: Fk Dac 1904 Dunajska Streda - Fc Nitra 0:1 ✅
TYP:
2
Kurs: 2.55
Buk:
Betgun

ANALIZA:
Analizując pierwszą kolejkę Slovakian 1st league 2009/2010. można stwierdzić iż niespodzianek nie było. Ostatnio to jedna z moich ulubionych lig. Mam dzisiaj kolejną propozycję o nieco wyższym kursie. Nitra to w moim domyśle fa woryt dzisiejszej konfrontacji. Na inaugurację Nitra wygrała z Dubnica u siebie 3:2. Zacięty mecz i aż 5 bramek w meczu otwarcia to spory wynik. Dunajska Streda przegrała pierwszy mecz z faworyzowaną B. Bystrica na wyjeździe 2:0. Pierwszy mecz bardzo wpływa na psychikę graczy. Jeżeli są 3 punkty to jest motywacja. Jeżeli porażka na starcie to morale spadają. Myślę że Nitra jedzie po kolejne zwycięstwo. Nie będzie grać &quot;na remis&quot;. 6 punktów po 2 spotkaniach to piękna zaliczka przed kolejnym meczem, który Nitra zagra u siebie ze słabiutkimi Kosicami. W tym spotkaniu mogą już prawie dopisywać sobie 3 punkty, bowiem ekipa z Kosic w tym sezonie jest naprawdę bardzo słaba. Tak więc 9 pkt. po 3 meczach co cel drużyny Nitra. Wtedy zanosi się liderowanie. Fk Dac 1904 Dunajska Streda w ubiegłym sezonie zajęła 11 (przedostatnie) miejsce w lidze i cudem pozostała w elicie. Wydaje mi się że w tym sezonie również będzie walka o utrzymanie. Nitra dla porównania uplasowała się na 4 pozycji. Po pierwszej rundzie ligi europejskiej niestety odpadli z węgierskim Gyor. Tak więc &quot;sportowa złość&quot; w nich drzemie. Ta chęć udowodnienia w lidze swojej wyższości powinna zaprocentować. 3 konfrontacje obydwu ekip w poprzednim sezonie to bilans 2 zwycięstwa Nitry i jeden remis. Trogári ( taki przydomek noszą piłkarze Nitry) w przedsezonowym meczu towarzyskim ograli dzisiejszych gospodarzy 1:0. Mecz został stoczony 25.06.2010. Później Fk Dac 1904 Dunajska Streda także zanotowała porażkę z drużyną Budapest Honved 3:0. Jedyne zwycięstwo dzisiejsi gospodarze odnieśli z drugoligowym słowackim zespołem SFM Senec. Przygotowanie do nowego sezonu jak widać przebiegało w niezbyt optymistycznych nastrojach. Jeszcze ta porażka w pierwszym meczu z B. Bystrica. Dzisiaj rewelacji ze strony Fk Dac 1904 Dunajska Streda również nie spodziewałbym się. Remis to jedyne o co mogą powalczyć gospodarze. Odważyłbym się nawet postawić coś takiego: Drużyna Gospodarzy Zdobędzie Gola (2=Nie) po kursie 3.0. Ale bez szaleństwa ???? Bo jeżeli chodzi o zdobywanie bramek to Dunajska Streda ma także spore problemy..

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Spotkanie: Fc Nitra - Mfk Kosice 1:1
TYP: 1
Kurs: 1.70
Buk: Betgun

ANALIZA:

Nitra tym razem na własnym boisku podejmuje rywala. Dwa pierwsze mecze wygrane przez Nitrę i liderowanie w Slovakian 1st league 2010/2011. Nie powinni stracić pierwszego miejsca w tabeli bowiem przyjeżdża do nich bardzo słaba ekipa z Koszyc. Pierwszy mecz na powitanie nowych ryzgrywek Koszyce przegrały ze Slovanem na wyjeździe. Potem nadarzyła sie okazja do rehabilitacji na własnym stadionie z B. Bystrica i... remis. Pierwsi gola zdobyli goście a gola wyrównującego zdobył Pacinda Erik. Kosice w poprzednim sezonie zajęły dopiero 10 miejsce w tabeli i dzięki wygranej w przedostatniej kolejce zapewnili sobie pozostanie w lidze. W tym sezonie zapowiada się także walka o utrzymanie. Nitra mi zaimponowała swoją grą w poprzedniej kolejce, grała przez niemalże całe spotkanie w 10 , a mimo to potrafili wygrać i utrzymać korzystny wynik do końca! Wielkie brawa. Dwa zwycięstwa z rzędu potrafia na prawdę pozytywnie zmotywować. Spodziewam się dużej ilści kibiców na &quot;Štadión pod Zoborom&quot;. Od początku sezonu panują znakomite nastroje w zespole co jest zwięczone wynikami. Mam teraz mega argument za tym typem. W poprzednim sezonie Kosice nie wygrały nawet jednego meczu wyjazdowego! A meczy tych było 16. Teraz jadą do Nitry która jest na fali i liczą na zwycięstwo? Śmiech..
Na koniec dodam że drużyna Mfk Kosice w przerwie pomiędzy sezonem rozegrała 4 spotkania towarzyskie. Dwa z nich wygrała z drużynami Zemplin Michalowce oraz FK LAFC Lucenec (obydwie 2 liga Słowacka). Gdy przyszło im zagrać z drużynami na nieco wyższym poziomie była już tragiedia.. porażka do zera z Leeds United i rumuńską ekipą Astra Ploiesti. Tak więc widać że Mfk Kosice są słabiutkie w tym sezonie i urwanie jednego punktu na wyjeździe ekipie Nitry będzie niezwykłym sukcesem. Oni u siebie nie tak dawmo przecież wygrywali z Kosicami w wysokości 4:0 więc spokojnie ???? Wygrana gospodarzy na luuzie lub over 2,5 do taśmy.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Spotkanie: Sk Slovan Bratislava - Fk Dukla Banska Bystrica 2:0 ✅ TYP: 1 Kurs: 1.45 Buk: Betgun

ANALIZA:

Mecz kończący 4 kolejkę Słowacja - 1 liga. Aktualny wicemistrz podejmuje dzisiaj Dukle. Kurs nie wysoki jednakże bardzo zachęcający do grania. Faworyzowany Slovan powinien sobie poradzić na własnym obiekcie z ekipą B.Bystrica. Gospodarze po pierwszych 3 kolejkach zajmują 5 miejsce, ale spokojnie spokojnie... po wygranej z B.Brystica będą prawdopodobnie liderami. Jest o co grać. Ważne aby na początku sezonu &quot;czołówka&quot; tabeli nie odskoczyła. Ale czy ma kto odskoczyć? Jedynie Žilina która jest liderem. Pozostałe zespoły to jednak nie ta klasa. Ban. Bystrica zajmuje 8 pozycję. 1 wygrana 1 remis i 1 porażka. Taki bilans przed meczem ze Slovanem mają dzisiejsi goście. Natomiast gospodarze, nie wiedzą co to porażka. W sezonie 2010/2011 nie schodzili z boiska ani razu jako przegrani. Pewne zwycięstwa po 2:0 i 3:0 z drużynami Kosice oraz Z.Moravce. Remis w wyjazdowym spotkaniu ze Žilina nie jest powodem to zmartwień. Dzisiaj Slovan wybiega na boisko z jedną myślą. Zdobyć 3 punkty i przygotowywać się do spotkania z VFB Stuttgart. Piłkarze Slovana mają na pewno jeszcze w nogach czwartkowe spotkanie z Crevena Zvezda Belgrad. Ale przez 3 dni mam nadzieję że nabrali świeżości. Rywal nie wymagający jak na poziom Slovana (mowa o Fk Dukla Banska Bystrica). Na koniec poprzedniego sezonu 8 maja, dzisiejsi gospodarze wygrali 2:0 z Dukla. Slovan bardzo mało traci bramek u siebie czego przykładem były 3 pierwsze spotkania w Slovakian 1st league 2010/2011. Dukla to 3-cia siła ligi Słowackiej. Jednak do zespołu Slovana oraz Žilina dzieli ich bardzo dużo. W poprzednim sezonie od mistrza kraju różnica aż 17 oczek ich dzieliła. B.Bystrica odpadła w pucharze UEFA z gruzińskim zespołem FC Zestaponi. Zdziwiło mnie to nieco. Po odpadnięciu z europejskich pucharów nastroje nie są najwyższych lotów. Potem przyszedł remis z Kosicami w lidze i porażka ze Žilina u siebie. Gdyby się podnieśli i wygrali na wyjeździe ze Slovanem byłbym na prawdę bardzo zdziwiony. Pewny siebie, grający od początku sezonu na wysokich obrotach Slovan powinien zainkasować 3 pkt. Z remisu byłaby zadowolona jedynie ekipa Fk Dukla Banska Bystrica. Za tydzień grają bardzo ciekawy mecz u siebie z dobrze spisującym się beniaminkiem Z.Moravce. Jeżeli dzisiaj Dukla Banska Bystrica przegra wysoko i zagra beznadziejne spotkanie. To za tydzień być może pokuszę się na Z.Moravce. W niedzielne popołudnie można spodziewać się sporej ilości kibiców Slovana. Zapowiada się ciekawy mecz.
Slovan po tym meczu wskakuje na fotel lidera i kibice im w tym pomogą!

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Spotkanie: Fk Senica - MFK Kosice 1:0 ✅
Kurs: 1.65

ANALIZA:

Chyba najpewniejszy typ całego weekendu. Konsekwentnie gram przeciwko Koszycom w tym sezonie. Powód? Dalej trzymam się zdania że jest to najgorsza ekipa w tym sezonie w Slovakian 1st league 2010/2011. Bez wygranej w 4 pierwszych meczach. 2 remisy, 2 porażki. Dwie strzelone bramki w 4 spotkaniach daje im prawie najgorszy wynik w całej lidze. W tej chwili MFK Kosice zajmują 10 miejsce z dorobkiem 2 pukncików. Jeden z nich urwali na własnym boisku w meczu z przeżywającą spory kryzys Dukla Banska Bystrica, natomiast drugi z Nitra na wyjeździe po charyzmatycznej walce. Gorsza w lidze jest jedynie DAC 1904 Dunajska Streda i Presov, choć to ekipy zdecydowanie mocniejsze kadrowo niż Kosice.
Senica po wpadce w pierwszym spotkaniu sezonu, odniosła 3 kolejne zwycięstwa z rzędu. Presov, Dubnica i DAC 1904 Dunajska Streda musiały uznać wyższość ekipy Senica. Choć w tym ostatnim spotkaniu wynik ustalił się dopiero w 83&#39; minucie gdzie Senica strzeliła na 3:2 i ostatecznie wygrała na wyjeździe. Dorobek 9 pkt. w 4 meczach to dobry wynik. Teraz gdy ekipy są na początku sezonu najłatwiej wywalczyć sobie pozycję w górnej częsci tabeli. Senica może nawet przy korzystnych wynikach rywali zostać liderem po 5 kolejkach. Jest o co grać. Kosice jak wcześniej wspominałem będą w tym sezonie szukać punktów na własnym boisku (kartoflisku). Gdyby Koszyce znowu &quot;urwały&quot; punkty, to bede po prostu wściekły. W zespole Senicy bryluje w tym sezonie Jaroslav Divis ma już w tym sezonie 2 bramki na swoim koncie, wcześniej był piłakrzem Slovana Liberec. Liczę na odblokowanie się Ondřeja Smetana i jego pierwszą bramkę w tym sezonie dla Senicy. Przy minimalnym zaangażowaniu w grę drużyna FK Senica powinna wygrać to spotkanie. Jest na fali, wygrała 3 mecze z rzędu, gra u siebie, podejmuje najgorszą drużynę w lidze. Nie widzę innej opcji niż wygrana gospodarzy.

Piłkarze Senicy cieszący się ze zdobycia zwycięskiego gola
w ostatnich minutach w poprzedniej kolejce.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Spotkanie: Fc Vion Zlate Moravce - Mfk Dubnica 2:1 ✅
TYP:
1

Kurs: 1.72

ANALIZA:

Szykuje się kolejne pewne zwycięstwo na własnym stadionie drużyny Zlate Moravce. Podejmują oni Dubnice która w tej chwili znajduje się na pozycji 9 z dorobkiem 4 pkt. w 5 spotkaniach. Biland 1-1-3. Ależ mizernie to wygląda. Gospodarze są dwa oczka wyżej w tabeli. Sezon powoli się rozpędza. Tabela zaczyna się dzielić na tych którzy będą walczyli o mistrza i na tych którzy będą ratować się przed spadkiem. Problem jest w tym że drużyna Zlate Moravce nie może się zdecydować który wariant wybrać. Ten mecz będzie odpowiedzią na to pytanie. Po zdobyciu przez gospodarzy 3 oczek w tym meczu dołączą oni do górnej części tabeli. Myślę że zrobią wszystko co w ich mocy aby tak się stało. Jeżeli ktoś choć trochę interesuje się ligą Słowacką to wie że Zlate Moravce to beniaminek w Slovakian 1st league 2010/2011. Odziwo bardzo dobrze sobie radzący! Ta drużyna imponuje mi od początku rozgrywek. U siebie w tym sezonie są niepokonani. 2 mecze = 2 zwycięstwa. Zero straconych bramek. Niezły argument? To jeszcze nie koniec stoczyli 3 bardzo ciężkie pojedynki na początku sezonu. Porażka z Zilina i Slovanem i remis na wyjeździe w ostatniej kolejce z trzecią siłą ligi słowackiej B.Bystrica. Pozostałe mecze wszystkie wygrywali. Ich stadion to prawdziwa twierdza. W poprzednim sezonie na własnym boisku w 15 spotkaniach stracili tylko 8 bramek. Byli pod tym względem najlepszą drużyną 2 ligi. Stop wychwalania gospodarzy, którzy są dla mnie INSIDEREM na ten weekend.
Powiem teraz o gościach z Dubnicy. Wygrali oni dotąd tylko jedno spotkanie w tym sezonie i to oczywiście u siebie. Na wyjazdach 2 porażki i jeden remis. Ostatni mecz pomiędzy tymi zespołami został stoczony w 2009 roku, gdzie rzecz jasna gospodarze Zlate Moravce wygrali pewnie 2:0. W zespole gospodarzy nieźle pocina Orávik w tym sezonie już dwie bramki na jego koncie, w ataku pewnie zobaczymy Pavelka, Stojanoviča oraz Nathera. Zlate Moravce grając u siebie czasami desygnuje do gry 3 napastników. Przez co zwiększają siłę ognia z przodu. Dubnica jest bez szans dla mnie. W poprzedniej kolejce tylko zremisowała z beznadziejnym Presov (zajmował ostatnie miejsce w tabeli, po remisie z Dubnica wskoczył na przedostatnie). Beniaminek Zlate Moravce będzie gromadził raczej punkty u siebie niz na wyjazdach, dlatego w sobotni wieczór muszą wygrać. Remis będzie zbawienny dla Dubnicy, która będzie chciała &quot;tanim kosztem&quot; wywieść 1 punkt. Gdy będzie długo utrzymywał się remis, to będzie wyływało pozytywnie na gospodarzy, którzy w końcówce nie mając nic do stracenia rzucą się jak dzikie zwierze na ofiarę ???? Dubnica kolejne spotkanie gra u siebie na stadionie z Dun. Streda która jest ostatnia. Myślę że Dubnica skupi się na tym spotkaniu aby nie przegrać. A mecz ze Zlate Moravce nie jest w tej chwili kluczowy dla nich.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Spotkanie: Fc Tatran Presov - Mfk Kosice 1:1
TYP:
Suma Strzelonych Bramek - Pierwsza Połowa -1.5 (0:0)
Kurs: 1.35
Buk: Unibet

ANALIZA:

Ależ nudne widowisko się zapowiada. Ostatnia i przedostatnia drużyna w lidze będzie grała ze sobą o punkty. Nie będę się co analizę powtarzał że Mfk Kosice w tym sezonie to najgorsza drużyna z całej ligi. Myślę że Presov mimo ostatniego miejsca powinien im sprostać i wygrać ten mecz. Jednak remis i to bezbramkowy remis również jest bardzo prawdopodobny. Do tego typu skłania mnie postawa zarówno jednego jak i drugiego zespołu. Presov u siebie w tym sezonie rozegrał 2 mecze i strzelił jedną bramkę. Mfk Kosice to już w ogóle tragedia... od 3 meczy nie mogą zdobyć żadnej bramki. Ostatniego gola zdobyli w lidze w lipcu i to w drugiej połowie. Nie wiem jaką taktyką przystąpią na to spotkanie, na pewno nie ofensywną. Dla nich chociażby jeden punkt będzie niezwykle cenny. A czy bramkę ekipa z Koszyc zdobędzie? Trudno powiedzieć.. raczej nie w pierwszej połowie. Jeżeli zaatakują to po przerwie. Na początku ostrożna gra zarówno jednych jak i drugich. Zdobyty gol może oznaczać zwycięstwo więc każdy będzie raczej skupiał się na obronie niż na ataku. Dużo kopaniny, wrzutek z połowy boiska na pole karne, w zadymie łatwiej o gola. Takiego widowiska można się spodziewać. O składnej pozycyjnej grze nie ma mowy. Bicie głową o mur, ewentualny gol z rzutu rożnego bądź fuks z wolnego i to wszystko. Korci mnie postawić na under 0,5 gola w pierwszej połowie bo kurs oscyluje około 2.80, to już ładne Value. Jednak bez ryzyka wolę podać bardzo pewny typ, niech ktoś oprócz mnie jeszcze się wzbogaci. Jako singiel nie polecam bo kurs za mały. Ale w duecie z innym meczem coś pięknego i raczej pewna kasa. Za tydzień Kosice grają na własnym stadionie z Dubnica i wtedy prawdopodobnie nastąpi w końcu przełamanie i pierwsze ich zwycięstwo, bo Dubnica na wyjazdach nie gra nic. Podobnie zresztą jak Koszyce. Presov jedzie natomiast do Ziliny za tydzień i już nasuwa mi się fajny typ na ten mecz. Ale powoli powoli... teraz mamy 7 kolejkę a nie 8, nie ma co wybiegać do przodu. Nie ukrywam że bardzo trudna kolejka w Slovakian 1st league 2010/2011 do wytypowania, co nie oznacza że nie będzie szczęśliwa. Wracając do typu śmiało mogę go polecić, szykuje mega under. Zobaczymy co z tego będzie, spodziewam się kolejnego plusa.

Dużo kopaniny, zero bramek, tak będzie wyglądało spotkanie
Presov - Kosice​

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Spotkanie: Fc Vion Zlate Moravce - Fk Dac 1904 Dunajska Streda 1:1
TYP:
1
Kurs: 1.60

ANALIZA:

Czekałem z niecierpliwością aż pojawią się kursy na sobotnie spotkania. W tym temacie czuję się świetnie więc radzę spróbować. Proponuję tym razem Insidera Z.Moravce. Znowu zapowiada się zwycięstwo beniaminka Slovakian 1st league. Mecz odbędzie się o 17:30. Zajmujące 6 pozycję Z.Moravce grają u siebie z Dunajska Streda. Goście zajmują 10 pozycję. Forma przyjazdnych jest fatalna w tym sezonie. Wygrali tylko jedno spotkanie z... ostatnim w tabeli Presov. Nie ma powodów do zadowolenia. Dun. Streda to jeden z kandydatów oprócz Koszyc do spadku z ligi. W ostatniej kolejce porażka na wyjeździe ze słabiutka Dubnica. Co z tego że Dun. Streda strzela w niemal każdym meczu bramkę, co z tego że grają ambitnie skoro prze grywają. A liczy się wynik a nie dobra gra. Wyniki osiągają natomiast gracze Fc Vion Zlate Moravce . Kto czyta na bieżąco moje posty w tym temacie wie jaki potencjał ma beniaminek. U siebie oni nie grają. Oni wręcz latają po boisku. 3 mecze na własnym obiekcie = 3 zwycięstwa! Bilans bramek 5:1. Zgadzam się ze stwierdzeniem że Z.Moravce na wyjeździe to zupełnie inna drużyna. Nie wiem czemu tak się dzieje, ale u siebie budzi się w nich taka wola walki, że nawet najsilniejsze drużyny w lidze mają problemy. Nie inaczej będzie tym razem. Liczę na 4 z rzędu zwycięstwo na własnym podwórku gospodarzy. Są od 4 meczy niepokonani wliczając spotkania u siebie i na wyjeździe. Myślę że 2 tygodniowa przerwa pozytywnie wpłynęła na graczy. Są wypoczęci, zmobilizowani, chętni do gry i do zdobycia 3 pkt. Przy bardzo korzystnych wynikach rywali, Z.Moravce po wygranej mogą wskoczyć nawet na 3 pozycję w tabeli. Wiem, że to jest mało realne, ale prawdo podobieństwo matematycznie jest. Gdyby natomiast zwyciężyła drużyna Fk Dac 1904 Dunajska Streda to i tak nie awansuje powyżej miejsca na którym się znajduje. Piłkarze wiedzą o tym. Sezon dopiero się niedawno zaczął a oni już są bez perspektyw na dobrą lokatę. Ciężko się gra z taką myślą. Cel pozostania w lidze Z.Moravce został osiągnięty. To teraz pora zawalczyć o coś więcej. Patrząc na statystyki widzę że obydwa zespoły w większości meczy zdobywają bramki po 65&#39; minucie meczu. Teraz może być podobnie. Ja bym się nie przejmował rezultatem 0:0 do pierwszej połowy, bo taki prawdopodobnie będzie. Myślę że rezultat rozstrzygnie się dopiero w 2 częsci gry na korzyść gospodarzy. Dun.Streda gra w next kolejce u siebie z najgorszą drużyną całej ligi Kosice. Tam spodziewam się wygranej Dun.Streda. Ale w meczu z Moravcami nie powinni mieć wiele do powiedzenia. Obawiam się że nie będą chcieli zagrać otwartego futbolu z gospodarzami w tym meczu. To może być trudne dla drużyny Z.Moravce. Sprawa jest następująca. Jeżeli pójdą na wymianę ciosów i zagrają ofensywnie to przegrają na 95%. Jeżeli zagrają defensywnie to Z.Moravce będzie musiało walić głową w mur. A drużyna ta nie jest do ataku pozycyjnego przyzwyczajona. Ustawiać się defensywnie przed średniakiem ligowym jakim jest Fc Vion Zlate Moravce i grać na remis to trochę wstyd i głupota. Dlatego trener Fk Dac 1904 Dunajska Streda zrobi błąd i zaatakuje. Zakończy się to jego porażką. Na koniec dodam że goście pod względem ilości straconych bramek w meczach wyjazdowych zajmują pierwsze miejsce. Czyli są najgorsi pod tym względem.

Szykuje się kolejne 4 zwycięstwo Z.Moravce u siebie!​

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Spotkanie: Fk Senica - Fc Nitra 2:0
Kurs: 1.80

ANALIZA:

Dzisiaj o 16:00 zagra Senica z Nitrą. W tm sezonie drużyna Senicy jest piekielnie mocna. Jest na 3 pozycji ale ma tyle samo pkt. co lider więc może czuć sie w tej chwili niezwykle komfortowo. Ostatni mecz przegrali z B.Bystrica na wyjeździe, jednak wcześniej udało im się pokonać pretendenta do mistrzowstwa w Slovakian 1st league 2010/2011 ekipę Slovana. Wcześniej &quot;urwali&quot; punkt Zilinie. Senica rozegrała 3 spotkania u siebie w tym sezonie i zakończyły się one trzema zwycięstwami. Jakiś niezwykły pech, może ich tylko powstrzymać przed zdobyciem 3 pkt. w meczu z Nitra. Goście nie wygrali od 3 meczy. W tym sezonie 1 zwycięstwo i dwie porażki Nitry na wyjeździe. Celem jaki przyświeca ekipie Nitry w tym sezonie jest pewne pozostanie w lidze. Wydaje się że nie powinni mieć z tym problemu. Bowiem takie ekipy jak Kosice bądź Dun.Streda są głównymi kandydatami do spadku z ligi. Senica ma niekorzystny bilans meczy z Nitrą. Czas na przełamanie złej serii. W poprzednim sezonie nie wygrali z nimi nawet 1 raz. Ale nie ma powodów do tego aby wracać do historii spotkań. Senica to nie ta sama drużyna co w tamtym sezonie. W tej kolejce oprócz tego spotkania warto pomyśleć nad meczami Slovana i Ziliny. Grają na wyjazdach i typy X2 w obydwu przypadkach dają w sumie 1.40. Można do tego dobrać dzisiejsze spotkanie Senicy i mamy piękny kuponik z ligi Słowackiej
. Senica utrzymując aktualną dyspozycję ma szansę na zakwalifikowanie się do europejskich pucharów. Do końca sezonu jest jeszcze bardzo bardzo daleko, ale w miarę jedzenia apetyt rośnie. Nitra jadąc do Senicy z pewnością będzie chciała ugrac remis. Slovan też chciał... i przegrał..
Senica nie szaleje pod względem zdobywanych goli, ale sukcesywnie wygrywa spotkania. Skromne 1:0 w tym spotkaniu także im wystarczy. Under? Hmm.. trudne pytanie, ale prędzej under niż over. Goście w meczach wyjazdowych tylko dwie zdobyte bramki w 3 meczach. Szaleństwa nie ma. Gospodarze jak wcześniej pisałem też w tym aspekcie nie należą do czołówki. Więcej od Senicy bramek strzela: Slovan, Zilina czy chociażby Trnava. Jeżeli dzisiaj Senica nie wygra to będzie analogia jak w przypadku spotkania które opisywałem w tamtym tygodniu. Czyli drużyna po 3 wygranych u siebie notuje remis. Oby to się nie potwierdziło.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Dla własnie takich ludzi aż chce się podawać TYPY ????

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Spotkanie: Msk Zilina - Fk Dac 1904 Dunajska Streda 0:0

TYP: Gospodarze zdobędą gole w obu połowach? (1=Tak)
Kurs: 1.88
Buk: Unibet

ANALIZA:

Zilina jest na fali. Nie widzę powodów aby ten typ nie miał powodzenia. U siebie na stadionie w tym sezonie nie przegrała ani razu. W lidze są liderem. Co więcej potrzeba? Jest tylko jedno ale.. za 4 dni jadą do Rosji na mecz ze Spartakiem Moskwa w Lidze Mistrzów. Czy wystarczy motywacji żeby wysoko wygrać z Fk Dac 1904 Dunajska Streda? Dlaczego by nie. To spotkanie gospodarze muszą wygrać. A żeby wygrać trzeba zdobyć gola na początku meczu i potem kontrolować sytuację. Dun. Streda ostatni mecz w lidze zakończyła na swoją korzyść. Wymęczone skromne 1:0 z najgorszymi w lidze Koszycami nie jest jakimś super wynikiem. Goście tego meczu na wyjeździe jeszcze nie wygrali nawet jednego spotkania. Dominacja Ziliny powinna być widoczna od początku meczu. Dun. Streda to nie jest przeciwnik z którym trzeba grać ostrożnie i wyczekiwać dogodnych sytuacji do zdobycia bramki. To jeden z najgorszych zespołów w lidze! Jeżeli strzelą bramkę gospodarzom będę zdziwiony. Myśałem o typie Goście nie strzelą. Ale jednak zdecydowałem się na inne rozwiązanie. W 2 ostatnich spotkaniach Zilina zdobyła 10 bramek! Tak tak.. to nie żart. W lidze pokonała MFK Dubnica 2-5, a w miniony wtorek rozniosła w pucharze Słowacji zespół MFK Vranov 0-5. Ładnie to wygląda przed dzisiejszym meczem. Dun. Streda wygrała w tym sezonie tylko dwa mecze. Nie bede pisał z kim bo pewnie sie domyślacie. Presov i jak wcześniej wspomniałem Kosice. Odpowiednio ostatnia i przedostatnia drużyna w lidze. Co się dzieje jeżeli grają z drużynami prezentującymi nieco wyższy poziom? Baty lub cudem uratowane remisy. Na stadion do Ziliny jadą z myślą żeby nie dostać znowu 5-0 tylko przyjamniej 2-0 lub 3-0. Potencjał jakim dysponuje drużyna Ziliny pozwala im swodobnie walczyć w tym sezonie o mistrzostwo w Slovakian 1st league 2010/2011. Jak do tej pory nie dopatrzyłem się żadnego argumentu żeby goście mogli zrobić jakieś szaleństwo w tym meczu. W poprzednim sezonie (08.05.2010) ostatnia konfrontacja tych zespołów zakończyła się wynikiem 4:0. Rzeczą oczywistą jest że Zilina wtedy zdobyła zwycięskie bramki w obydwu połowach. Tak samo bedzie dzisiaj. Martwię się o to żeby gospodarze nie zlekceważyli przeciwnika jak ostatnio zrobił to Slovan na wyjeździe i przegrał z Presov. Zilina nie przegra. Kurs na ich zwycięstwo niech biorą Ci co boją się trochę bardziej zaryzykować. Kto nie ryzykuje ten nie wygrywa. A przestraszeni piłkarze gości będą wyjmować dzisiaj piłke z siatki przyjamniej kilka razy w meczu. Over +2,5 gola po kursie 1.65 jest złym rozwiązaniem. Niech mecz zakończy się wynikiem 2:0 i klapa. Jeżeli chodzi o to spotkanie to polecam moje rozwiązanie. Do tego jedyneczka Slovana u siebie z Dubnica i kursik ponad 2.00 wychodzi :] Gospodarze umocnią się na pozycji lidera. Tego się od nich oczekuje.

Oszczędzają się chłopaki na Ligę Mistrzów. Wygranej nie było...

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Spotkanie: Mfk Kosice - Msk Zilina 0:4
TYP: 2
Kurs: 1.70

ANALIZA:

Konsekwentnie stawiam na Ziline. Czemu? Mianowicie dalej uważam że to najlepsza drużyna w Slovakian 1st league . Powinna ostatnio wygrać z Dun. Streda. Brak skuteczności? Brak szczęścia? Oszczędzanie się przed Ligą Mistrzów? Nie mam pojęcia czemu nie wygrali. Kolejnej straty punktów nie powinno być tym razem. Kosice ostatnio zostały zmiecione w meczu z Z. Moravcami, wcześniej Dun. Streda ich pokonała, teraz czas na mistrza kraju. Respect przed drużyna gości ma każdy zespół z ligi. Zilinie się nie wiedzie ostatnimi czasy. W tygodniu przegrali 3-0 ze Spartakiem. Zawodnicy bardzo przeżywali po tym spotkaniu to że ich szanse na wyjście z grupy spadły drastycznie. Teraz czeka ich kolejne wyzwanie. Nie ukrywam że to będzie ciężki mecz. Mimo tego że Kosice są bardzo słabą drużyną mogą sprawić problem Zilinie. Ale daje typ na przełamanie. Jest wiele powodów. Pierwszy z nich to taki, iż po wygranej zespół Ziliny awansuje na pozycję lidera. Warunek musi jednak być taki że Senica nie wygra z Moravcami. A wątpię że wygra. Taki typowy mecz na remis się zapowiada. No więc nadarza się okazja na liderowanie dla Ziliny. Trener Ziliny zaczyna się pocić... w dosłownym tego słowa znaczeniu. W lidze mistrzów klapa ostatnie miejsce w grupie, w lidze słowackiej ostatnio mała wpadka... teraz jeżeli znowu nie wygrają, atmosfera w klubie nie będzie najlepsza. Mam nadzieję że to tego nie dojdzie. Piłkarze z pewnością czują jeszcze w nogach potyczkę ze Spartakiem, lecz nie ma co wracać do tamtego meczu tylko wygrać z Koszycami. Teraz kilka słów o gościach. 10 meczy w tym sezonie i tylko 1 zwycięstwo. Mało tego, w lidze strzelili najmniej bramek jak do tej pory bo tylko pięć. Były to bramki z zespołami z końca tabeli. U siebie grają najgorzej spośród wszystkich drużyn z ligi. Już na wyjeździe lepiej im idzie. Zilina na wyjeździe w tym sezonie jeszcze nie przegrała. W lidze jako jedyna drużyna nie schodziła z boiska pokonana. Nawet w lekkim kryzysie są w stanie dzisiaj wygrać. Cholernie bym się zdziwił gdyby dzisiaj Zilina znowu straciła komplet punktów z powodu Kosic. To raczej nie wchodzi w grę. W tym tygodniu liga mistrzów nie będzie grała więc jest czas do odpoczynku, rehabilitacji itp. Kosice przegrali nie tak dawno (22.09.2010) w pucharze Słowacji z trzeciligowcem Spisska Nova Ves 3:0. A to drużyna grająca 2 klasy niżej! Skoro trzecioligowcom nie potrafią strzelić nawet gola to czy wygrają dzisiaj z Zilina? Odpowiedź sama się nasuwa. Wiem że Gospodarze będą zmotywowani na ten mecz. Będą grali na czas, brutalnie, bardzo chaotycznie, byle dalej od własnej bramki. Na nic więcej ich w tej chwili nie stać.. Hehe, może taka taktyka się sprawdzi. Ale wątpię w to. Goście są doświadczonym zespołem i jeśli myślą o obronie tytułu mistrzowskiego w Slovakian 1st league dzisiaj muszą wygrać.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Spotkanie: Fk Dac 1904 Dunajska Stre da - Fk Dukla Banska Bystrica 0:0
Kurs: 2.45
ANALIZA:
Dun. Streda odbiła się od dna. Świadczą o tym ich ostatnie wyniki. Nie przegrali od 4 spotkań, w tym dwa z ligowymi potentatami czyli Zilina i Slovan. Z tą pierwszą zremisowali na wyjeździe, natomiast ze Slovanem zaskoczyli wszystkich i wygrali u siebie. Dochodzi do tego remis z bardzo silnym beniaminkiem Z.Moravce. Po drodze jeszcze wygrana z Kosicami. Widzę że Dun. Streda myśli poważnie o pozostaniu w lidze. Dorobek 12 pkt. pozwala im &quot;zwolnić z tempa&quot;. Ale oni nie zwolnią. W sobotę o 17.30 powinni zgarnąć po raz kolejny pełną pulę. Dukla B.Brstrica gra w kratkę. Zastanowiła mnie ta ostatnia porażka w lidze ze słabiutką Dubnicą. To było pierwsze zwycięstwo Dubnicy od kilku kolejek. Tu jest właśnie haczyk. Czy to oni zagrali tak dobrze? Czy fatalnie na wyjeździe spisała się Dukla B.Bystrica? Stawiam na to drugie. Spoglądam na tabelę Slovakian 1st league 2010/2011 i widzę że różnica w tabeli pomiędzy gospodarzami a przyjezdnymi wynosi 3 pkt. Czyli praktycznie nic. Ofensywa wygląda też podobnie, bo liczba strzelonych bramek niemal identyczna. Nieco słabiej jest porównując defensywę gospodarzy, ale to jest wynikiem bardzo słabego początku sezonu D.Stredy. Wracając do gości trzeba koniecznie powiedzieć o tym, że w meczach wyjazdowych strzelili najmniej bramek z całej ligi. To kolejny argument który jakoś specjalnie nie przemawia za nimi. W 5 meczach wyjazdowych 2 bramki to jest wręcz fatalny wynik. A Gospodarze na własnym stadionie częściej wygrywają niż przegrywają bilans 3-0-2 świadczy o tym, że albo graja na maxa i wygrywają albo przegrywają po słabym meczu. Obecna forma nie zapowiada słabego meczu, więc szykuje się wygrana. Dużo czasu na odpoczynek miały obydwie ekipy więc niektórzy piłkarze zdążyli uleczyć swoje urazy. Kurs wysoki, ryzyko? Takie jak zawsze. Czy zagrać jedynkę z podpórką? Jeżeli ktoś ma ochotę niech tak gra, ale zaznaczam że Dunajska Streda nie remisuje u siebie. Ja jestem za gospodarzami pierwszy raz w tym sezonie! A to już coś znaczy..
Fani gospodarzy mają coraz więcej powodów do zadowolenia.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Przed nami Puchar Słowacji i kilka spotkan gdzie mozna pokusic sie o jakies niespodzianki.

FK Tatran Liptovsky Mikulas v Dukla Banska Bystrica

Tatran w poprzednim sezonie ledwo uniknal degradacji z zaplecza Super Ligi, w tym sezonie zajmuje poki co dobre 4 miejsce ale to zasluga dobrej gry na wlasnym stadionie. Bilans 5-0-1 wyglada bardzo dobrze. Bystrzyca w najwyzszej klasie rozgrywkowej w tym sezonie jeszcz nie wygrala, forma strzelecka szwankuje (tylko 2 zdobyte bramki). Potwierdzaja sie slowa ekspertow iz wynik z poprzedniego sezonu byl raczej jednorazowym wyczynem. Jesli chodzi o sklady. Dukla nie odpuszcza, jedzie w najslilniejszym skladzie z Pichem i Vajda na czele. Gospodarze rowniez nie odpuszczaja czego dowodem jest powolanie na ten mecz przez Strapáča wszystkich najwazniejszych zawodnikow. Ciezki mecz do wytypowania, faworytem wydaje sie byc ekipa przyjezdnych, jednak biorac pod uwage ich wyjazdowa forme i sile Tatrana na wlasnym obiekcie szykuje sie twardy mecz, w ktorych kosci zostana solidnie obite. Wynik underowy jest mozliwy i takie rozwiazanie wydaje sie byc najmadrzyjszym rozwiazaniem na to spotkanie.

Lipany v MFK Ruzomberok

Roznica klas obu zespolow jest zbyt duza by gospodarze mogli myslec o jakies niespodziance. Latwiejszego rywala goscie chyba nie mogli juz wylosowac. Tyle teoria. W praktyce jest zupelnie inaczej, goscie pod forma, ne wygrali 5 kolejnych spotkan, w Michalowicach z tamtejszym Zemplinem nie dobyli bramki awansujac dopiero po karnych. Teraz jednak rywal o klase jeszcze slabszy wiec powinno byc lepiej. Nie mniej rowniez i ten pojedynek nie zapowiada sie jakos szczegolnie emocjonujaco a nastroj wsrod kibicow MFK nie jest najlepszy. Sadze ze to dobra okazja by przelamac serie bez zwyciestwa dla Ruzomberoka.

Spisska Nova Ves v Spartak Trnava

Mecz podwyzszonego ryzyka. Do Nowej wsi wybiera sie spora ekipa z Trnavy a delikatnie mowiac ci kibice najlepszej opinii nie maja. W Nowej Wsi jednak chlopaki tez nie trzesidupy i swoich ultrasow maja, tak wiec moze byc goraco na trybunach i w samym miescie. Wicelider Super Ligi kontra lider 2 ligi. Faworytem wydaje sie byc zespol Spartaka ale nie mozna zapomniec o wyniku spotkania Spisski z z innym zespolem tej samej klasy rozgrywkowej Koszycami. Po pucharowych spotkaniach z poprzedniego sezonu wiele mowilo sie o korucpji wsrod zawodnikow miejscowych ostatecznie jednak sprawa jakos ucichla. Spisska jest na dobrej drodze by awansowac na zapleczene Super Ligi ale Spartak to za wysokie progi. Na tym etapie gospodarze powinni zakonczyc zmagania w rozgrywkach pucharowych.

Spartak Myjava v MFK Dubnica

Tutaj teoretycznie moze dojsc do niespodzianki. Dubnica niby faworyt ale zespol ten za glowny cel obral utrzymanie sie w Super Lidze i nie po drodze im z pucharem. Spartak to lider 2 ligi i zdecydowany faworyt do awansu do 1 ligi. Jest w gazie, wygrywa praktycznie z kazdym, prezentuje dobry, ofensywny styl gry i traci przy tym malo bramek. W poprzedniej rundzie pucharu dla Dubnicy 3 bramki zdobyl Vavrik. Kadra zespolu jest bardzo mloda i trener dobrze wie ze aby utrzymac sie w lidze z czegos trzeba zrezygnowac bowiem kondycyjnie Ci chlopacy moga poprostu nie wytrzymac. Gospodarze w takiej formie chca ugrac jak najwiecej i pokonanie wyzej notowanego rywala nie bedzie dla mnie ani troche niespodzianka i samemu sklaniam sie wlasnie ku takiemu rozwiazaniu.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
FK Tatran Liptovsky Mikulas v Dukla Banska Bystrica
Wynik underowy
juz lepiej bylo umyc okna w domu niz wyjsc na stadion by zobaczyc zmagania tych druzyn, mecz nudny, malo sytuacji z obu stron, wynik po 90 minutach jak najbardziej sprawiedliwy.

Lipany v MFK Ruzomberok

dobra okazja by przelamac serie bez zwyciestwa dla Ruzomberoka.
bramka dopiero w 83 minucie, nie mniej zwyciestwo gosci w pelni zasluzone.

Spisska Nova Ves v Spartak Trnava

gospodarze powinni zakonczyc zmagania w rozgrywkach pucharowych.
absolutna dominacja, wynik 5:0 robi wrazenie ale wynik powinien byc jeszcze wyzszy.

[Spartak Myjava v MFK Dubnica

Gospodarze w takiej formie chca ugrac jak najwiecej i pokonanie wyzej notowanego rywala nie bedzie dla mnie ani troche niespodzianka i samemu sklaniam sie wlasnie ku takiemu rozwiazaniu.
I tutaj zgodnie z planem, bardzo fajny do wyczucia mecz, kurs momentami w granicach 3,00 szybko strzelona bramka ustawila spotkanie.

4/4 czyli wszystko zgodnie z oczekiwaniami. Mam nadzieje ze ktos skorzystal ;)

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Spotkanie: Fk Senica - Fc Tatran Presov 1:1

Kurs: 1.50

90&#39; (Rzut karny) strzelec: Meszaros - rzut karny dla gości w 90 minucie... sędzia ewidentnie wypaczył wynik...
ANALIZA:
Senica dość nieoczekiwanie przegrała swoje dwa ostatnie mecze. Spadek formy? Może zmęczenie powoli daje o sobie znać. Przecież nikt nie spodziewał się tak dobrych występów w obecnym sezonie drużyny która od lat była uważana za średniaka ligowego. Czas teraz na wygraną. Myślę że jest dobra ku temu okazja bo na stadion przyjeżdża Presov. Ekipa z przedostatniego miejsca. Po wygranej nad Slovanem cieszono się jakby drużyna wywalczyła mistrzostwo Słowacji. To był jak widać pojedynczy wyskok piłkarzy Presov. 3 kolejne spotkania sprowadziły ich na ziemię. Dwie porażki i w ostatniej kolejce wymęczony 1:1 remis z Ruzomberok. Presov na wyjazdach nie wygrywa 0-0-6 bramki 2:10. Senica w pierwszym spotkaniu przecież ich pokonała 0:1 na wyjeździe. To był początek klęski i bardzo słabych wyników dzisiejszych gości. Dorobek 22 pkt. pozwala Senicy zajmować 3 lokatę w tabeli, za plecami goni Slovan, Z.Moravce też blisko. Po dwóch słabszych meczach czas teraz zainkasować 3 punkty. Jak nie z Presov to z kim pytam się? Senica myśli poważnie o pucharach w tym sezonie. O mistrzostwie chyba powoli piłkarze mogą zapomnieć, nie ma co ukrywać, że Zilina nie odpuści już pierwszego miejsca, być może nawet do końca rozgrywek. Pozostaje więc walka o niższe cele. Senica ma teraz w najbliższych 3 kolejkach wywalczyć nawet 7-9 pkt! Takie jest założenie. Bowiem drużyny z jakimi przyjdzie im się zmierzyć to Presov-Dubnica-Dun.Streda. Więc ekipy prócz tej ostatniej jak najbardziej do ogrania. Spodziewam się że Senica wykorzysta ten atut i sprzyjający terminarz aby podciągnąć ilość punktów w tabeli. Presov musi szukać punktów na własnym stadionie, wyjazdy to nie jest ich silna strona, świadczą o tym dwie zdobyte bramki w 6 spotkaniach. Senica nie należy do zespołów strzelających dużo bramek, grających widowiskowo z polotem i finezją. To zlepek kilku doświadczonych graczy z młodzieżą, która coraz lepiej sobie poczyna w lidze. 3 porażka w lidze i to w dodatku z Presov.. odbiłaby się bardzo niekorzystnie na piłkarzach i może spowodować zachwianie pozycji trenera. Ja jestem optymistą i daje typ na przełamanie! Będzie 7 porażka w lidze na wyjeździe Presov...
Uwaga w tej kolejce na
Spartak Trnava, może być X.. tak samo jak Nitra.. omijać te mecze..

Senica już raz wygrała z Presov w tym sezonie, pora na powtórkę!

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Presov prezentuje przez caly sezon jedna taktyke gry - kopnij, biegnij. U siebie dzieki niej jakies pkt wpadaja. Na rezultaty z czolowka ligi nie ma co patrzec bo i w Senicy i w Presovie polegl np Slovan. W poprzednim sezonie Senica byla najgorszym zespolem jesli chodzi o zdobycz pkt na wlasnym obiekcie. W tym sezonie Senica niby cos strzela, duzo traci, raczej taki ligowy sredniak. Presov ligowe dno. Obrony to oni za grosz nie maja, ataku tym bardziej. Obok Koszyc i Dubnicy glowny kandydat do spadku. Z tym ze Koszyce jakosciowo jesli chodzi o kadre wygladaja lepiej, wyleci chyba ktos z dwojki Presov - Dubnica (sklaniam sie ku temu drugiemu rozwiazaniu). Co do samego meczu... kurs niski, mysle ze chyba nie wart ryzyka. Sa ciekawsze spotkania z wyzszym kursem jak np. Trnava ;)

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Spotkanie: 1. Fc Tatran Presov - Fc Spartak Trnava 0:0

TYP: 2
Kurs: 2.65

ANALIZA:
Buki wystawiając kursy 2,50 - 3,00 - 2,65 bardzo mnie rozbawiły. Sugerują że Presov jest faworytem w tym meczu. Jak może być faworytem drużyna która gra tak beznadziejnie. Dorobek 7 pkt. w 13 meczach to istna tragedia. Już nie bede wspominał wspominał ich ostatniego meczu w którym w końcówce spotkania sędzia dał im zdobyć 1 punkt, zupełnie niezasłużenie. Trnava w meczach wyjazdowych bryluje. To druga po Zilinie drużyna pod względem wygranych meczy wyjazdowych. Jak Presov znowu zainkasuje punkty to tylko i wyłącznie z powodu przekupionego sędziego. Trnava wicelider rozgrywek jedzie po 3 punkty i myślę że bez problemu je zdobędzie. Różnica w poziomie obydwu drużyn jest bardzo duża. Trnava w ostatnich 3 spotkaniach straciła tylko 1 bramkę, dwa mecze wygrała i jeden zremisowała. W między czasie jeszcze pogrom w pucharze 0-5 drugoligowca Spisska Nova Ves. Atmosfera jest wspaniała, wszyscy w klubie wspólnie cieszą się z kolejnych zwycięstw. Passa trwa dalej. Presov w pucharze Słowacji już dawno nie gra, pożegnali się z dalszą grą przegrywając w marnym stylu z drugoligowcem SK Odeva Lipany.
Presov prezentuje przez caly sezon jedna taktyke gry - kopnij, biegnij. U siebie dzieki niej jakies pkt wpadaja.
Presov u siebie jak kolega w powyższym poście zaznaczył coś próbuje szarpać, ale dopóki nie zaczną wygrywać, to dla mnie w tej chwili są skazani na pożarcie. Trnava ma przed sobą łatwe mecze Dubnica za tydzień, później Dun. Streda. Drużyna która traci najmniej bramek z całej ligi, jest wiceliderem, świetnie gra na wyjazdach jeżeli straci komplet punktów z Presov to będzie to mega niespodzianka, tak uważam. Trnava juz raz ograła Presov w tym sezonie, tyle tylko że na własnym stadionie, teraz pora sprostać wyzwaniu i pokonać ich na wyjeździe. Nie jest to duży wyczyn, a wręcz obowiązek jeżeli myśli się realnie o zajęciu jak najlepszej pozycji na koniec sezonu. Obecna pozycja przyjezdnych pozwala im myśleć o zajęciu dobrej lokaty, ale Senica i Slovan depczą im po piętach. Jak nie wygrają z Presov to być może stracą pozycję vicelidera Slovakian 1st league 2010/2011 . Także jest o co walczyć. Zilina raczej wygra w tej kolejce, Senica także powinna co najmniej zremisować, jedynie Slovan może mieć kłopoty z Moravcami na wyjeździe.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom